Wohlgart Andersson / 27 september, 2021

Hösten har kommit

Nu har hösten kommit, har väl varit ett tag, även om det varit en och annan sensommardag. Hösten är en vacker årstid med träd i dess vackra färger. Annars gillar jag inte hösten, oktober funkar, men när november kommer blir det mörkt och trist. Då vill jag hellre sitta hemma och kura skymning. Har hittat några fina höstbilder på Facebook och andra ställen. En del kommer från Lindesbergs skicklige fotograf Hans Boström.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är hb-bild-1.jpg

Politik

Man ska inte ha så många år kvar efter att man får pension. Orden är definitivt inte mina, de kommer från Ulf Kristersson!

Med min bakgrund i släkten, min biologiska far dog vid 58, likaså två bröder. Då bestämde jag mig för att pensionera mig vid 58, så jag skulle få tillbaka så mycket som möjligt av alla pensionspengar jag betalt in under alla år. Hade jag vetat att jag skulle bli så gammal som jag blivit, då hade jag nog haft företaget kvar några år till. ”Då hade du inte levat idag” säger ett av barnen. Det kan mycket väl vara riktigt!

Men jag valde alltså att pensionera mig vid 58, och sålde företaget då. Ja, sålde och sålde, jag gjorde mig av med det då, men även den snällaste människan har sina gränser. Gick sedan och drällde i tre år till jag kunde kalla mig pensionär på riktigt!

Det är först nu de senaste två åren som jag känner att jag blivit äldre. Reumatiskt, ont i lederna och har svårt att gå mer än 30 meter ibland. Med rullator funkar det utmärkt, den kan jag sätta mig på när det värker. Den tar jag till de 100 metrarna till ICA . Men jag gillar inte affären, den är stor och tvingar kunden att gå runt i hela affären för de enklaste varor. Mjölk måste man ha, där finns även andra drycker, såsom kaffe m.m. I helt andra änden av affären finns kött och chark. I nästa ände finns kassorna! Det blir väldigt långt att gå i affären för oss som har svårt att gå.

Jag är van vid Hemköp och deras upplägg. Ja, numera vet ja faktiskt inte. Har bara varit in där en gång efter att de vred om affären. Det är dock inte ofta det händer där. Vid Lidl vrider de om butiken så fort det blir en ny butikschef. Nu gled jag från ämnet, och ska jag på ett galant sätt ta mig tillbaka till Kristerssons uttalande.

Han tycker alltså pensionsåldern ska höjas till 70 år. Då skulle jag alltså inte fått pension förrän nu! Det kanske stämmer på honom som inte kroppsarbetar, att jobba som politiker sliter inte hårt på kroppen. Men ta en byggjobbare eller liknande, de kan vara slut vid 60 års ålder. Men annars tycker jag Moderaterna börjar bli som sossar, men inte just i det hänseendet. Däremot tycker jag man kan ha rätt att jobba till 70, men det ska man själv bestämma. Många både kan och vill jobba längre, då ska man kunna göra det.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen