Wohlgart Andersson / 8 november, 2018

Superjackpot på Eskilstuna

Nu är en rejäl superjackpot på gång. Beräknas bli omkring 160 miljoner i potten. Onsdag kväll är det 120 millar som vill till oss. Även om man aldrig spelar på trav annars, eller kan någonting om travet, en sådan här gång spelar man ändå. Man kan spela på personnummer eller tel.nr.  Jag kör personnummer. Jag är född 1951 månad 4 och dag 22

 

Så här tycker Tony Wallin om Eskilstunas bana, en del att tänka på

 – Till V75 brukar banan vara fin och man försöker optimera allt men det ser ut att bli regn till helgen. Banan tål regn sådär och den kan bli stum. Ibland kan det stå vatten på innerspåret. – Barfota funkar normalt sett bra, materialet i banan är snällt och en V75-dag försöker man hålla det så plant det går. – Banan är nog ganska snabb men inte som Halmstad eller Solvalla och det skiljer nog någon sekund. – Doseringen tror jag är rätt bra, men på innerspåret kan det vara lite sämre. – Det skiljer inte mycket men det känns ofta som att det är sämre plats på 1640-starten i voltstart än på 2140. Man ska ta det försiktigt med springspåren och det är värt att ha i åtanke. – Innerspår bakom bilen är ungefär medium. Bästa spåren är 3, 4 och 5. Spår 7 och 8 är svårt att komma bra till ifrån. – Stallbacken ligger efter mål och knepiga hästar, som har dålig moral, är lättare att motivera på Eskils än på andra banor.

 

SYSTEMET finns på Vi Tillsammans. Det heter Spelvärdevinnarna andelskostnad 7 kr. Om laget är fullt, ställ dig i kön, det blir snart en ledig plats.

 

V75:1  10, 9, 11, 1, 5, 

V75:2   10, 15, 6, 1, 14, 9

V75:3   2, 9, 4, 5

V75:4   6, 13

V75:5   alla utom 2, 5, 12

V75:6   alla utom 6, 9, 4

V75:7   1

CHANSSYSTEMET

V75: 1    9, 

V75: 2    6, 10, 9, 13

V75: 3    2, 9, 4, 5

V75: 4  13, 12, 6

V75: 5   7 11, 8, 4, 6, 5

V75: 6   11, 

V75: 7   1, 10, 3, 2, 8

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

 

V75: 1    9, 5, 3   Nr 9 c:a 4% från ett bra spår, skulle varit en bättre kusk, en spik för er som är pessitistiska mot nr 11. Nr 3 och 5 vore också rensare i högen.

V75: 2    9

V75: 3    4

V75: 4   13

V75: 5   4

V75: 6   11, 2

V75: 7   2

STARTKOMMENTARER

 V75 1  Goop är fortfarande stor favorit, det verkar som alla tror att det ska gå bra från spår 5 på tillägg. Kanske bara är jag som är pessitistisk, men jag garderar, dessutom så tråkigt att åka ur redan i första. Se upp med nr 9 som ju får ett bra spår.

V75 2 Kan ju vara så lätt att nr 10 med Oskar J Andersson vinner, jag väljer att ta med 6 hästar här

V75 3  Här var jag nära att spikade Nabal Broline, men jag tog mitt förnuft till fånga och garderade med tre stycken andra som vill vinna detta.

V75 4 Här har jag spik på nr 6 på stora systemet. väljer att ta med spetshästen

V75 5 Det dyraste loppet, jag chansar på att det räcker med 9 hästar, borde egentligen helgarderas.

 V75 6 Samma som i lopp 5,ett omöjligt lopp att lösa

V75 7 Här väljer jag min spik i nr 1

 

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

 Lopp 1

1 Messiah har fått ett lopp i kroppen efter frånvaro och gick väl helt okej. Han var bara tungt jobbad inför det och borde vara bättre nu. Det behöver han verkligen vara om han ska räcka till mot dessa hästar. Läget är i alla fall bra och får han bara ett vettigt lopp kan han sluta långt framme. Eventuellt blir det rycktussar för första gången, säger Pär Pergenius i stallet.

3 Copitex var överlägsen med jänkarvagn näst senast och även mycket bra senast, efter galopp in i första sväng och sedan ett störningsmoment 350 kvar. De två senaste insatserna är de bästa han gjort hittills och allt känns bara fint inför detta. Läget är jag nöjd med, men han är snabbare ut i bilstart än med volt. Jag tror vi kör med jänkarvagn igen trots att det är voltstart. Dessutom har jag sparat bakhovarna så det blir barfota runt om denna gång. Tuffare emot nu, men vill man ha en jackpotskräll så kan Copitex vara ett roligt bud, säger Jörgen S Eriksson.

4. Macelleria Han har gått rätt bra hos oss. Det blev ett struligt lopp senast som vi kan glömma. Allt väl i jobben efteråt. Han har faktiskt inte startat i volt för oss men det känns inte som att det ska vara något problem. Jag har dålig koll på konkurrenterna men kommer i varje fall med en häst i form.

5 Regent d’Inverne höll bra efter ett offensivt upplägg senast och gick snabbt efter galopp gången innan. Är lite omogen ännu, men det är en fin häst. Tror han klarar spåret och han bör dyka upp där framme. Ingen ändring vad jag vet, säger Andreas Lövdal.

6 Conway Streamline gjorde senast första starten efter en paus. Det har inte varit något allvarligt fel med honom, mest lite småsaker som gjort att han fått vara ifrån tävlandet. Han har varit lite svår att få igång och har säkert gått framåt en hel del med loppet han fick. Han kan öppna hyggligt, men är ingen blixt och då finns det ju alltid en risk att man blir hängande från springspåret. Jag har svårt att säga hur långt han räcker. Eventuellt blir det barfota runt om denna gång, säger Claes Svensson.

7. Bouncing Ball O.O.  Han blev väl pigg efter omstarter senast och låg på i ledningen men kanske skulle ha hållit lite bättre ändå. Allt är bra efter det och här får vi se vad Jepson kan hitta på, men det blir nog bra. Han har gått felfritt flera lopp i rad så vi har hittat rätt och ändrar inget till den här starten.

8. Jejje Palema Hon var inte hundra i ett jobb inför en tilltänkt start nyligen och ströks. Behandlades och nu känns allt fint igen. Hon brukar komma iväg bra från de flesta spår och blir loppet kört i jämnt tempo ska hon inte vara helt borta. Barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

9. Allowable Han har fått ett passande läge och bör få det smyglopp han gillar. Han har gått jämnt och stabilt hela året och känns fortsatt lika fin. Möter en del tuffa konkurrenter men med klaff är han med på en plats. Inga ändringar är aktuella.

10. Claude Debussy Han var bra vid seger senast men hade som tidigare lite problem med aktionen. Är åtgärdad efter den starten och känns fin i lugna joggingturer. Han håller rätt hög klass och har alltid en vass pollett till slut. Klaffar det på vägen ska han kunna dyka upp bland de tre även i den här omgivningen. Inga ändringar är aktuella

11 Rajah Silvio var sjuk när han startade som favorit i en V75-final i slutet av september. Fick ta igen sig lite, men tränar fint nu och har gått några tuffa jobb, även om vi inte kört så fort. Om han klarar femtespåret utan galopp, kan han segerstrida i detta gäng. Vanlig vagn när det är voltstart och snävt spår och barfota igen, säger Anton Sverre.

12. Alexander U.R.  Han har bara varit hos oss en kort tid och är speciell, galopperar ofta i träning och innan start. I lopp har han skött sig ibland, visat hög kapacitet med både styrka och löpskalle. Allt ser fint ut efter senast. Känslan är att han är startsnabb. I V75 får vi ligga lågt och vi ändrar inget då han verkar tryggare med skor runt om.

13. Assumetoberich Han har fin form och har gjort det bra i sina senaste starter. Möter dock betydligt tuffare gäng nu så i första hand hoppas vi på skapliga pengar. Läget passar bra då han är snabb iväg. Det bör bli en bra position. Han går barfota som senast men kommer nu för första gången att testas med norskt huvudlag. Vi åker samma dag

14 Hobby de l’Iton har inte startat på ett tag och har ingen toppform. Han behöver säkert några lopp i sin stora kropp innan han tävlar på max. Han tränar annars bra, men när läget dessutom blev svårt så får jag ligga lite lågt med hans chanser. Ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

Lopp 2

2 Claret Jug dummade sig och bröt ut i första kurvan senast, vilket gjorde han han tvingades kvala. Skötte sig fint i kvalet och jag tror han sköter sig igen. Kan även öppna rätt snabbt. Det är en häst med kapacitet och han bör kunna en 15-tid i dagsläget. Det ska väl räcka en bit? Vanlig vagn när det är voltstart, annars ingen ändring, säger Fredrik Palm.

3. Follow The Stream Han gjorde en helt okej insats senast på en distans som nog var lite för lång mot så bra motstånd. En del hårda emot igen och det bästa vore att komma till spets och släppa till någon av de bättre. Vi lättar honom lite nu. Minst barfota bak, kanske runt om. Eventuellt också ett halvstängt huvudlag och sedan blir det vanlig vagn i volt. En platsskräll om allt stämmer

4 Stern har fått ett hyggligt läge på framvolten, med bara fyra på start och hästen kan dessutom öppna rätt snabbt. Det är dock smyglopp som gäller och då brukar han bjuda till. Senast lade han ner helt och hållet när jag ryckte norsken och i starten innan det fick han inget som helst fäste på Solvallas banunderlag. Därmed är han nog lite bättre än vad han visat och nu ändrar vi till öppet huvudlag samt vanlig vagn, säger Kevin Oscarsson i stallet.

5 Mabronjo Det känns som han håller riktigt bra form och det är en ärlig häst som alltid gör vad han kan i loppen. Men han är fortfarande lite omogen i sitt agerande då han ibland har svårt att växla tempo men där han som vid segern för fem starter sedan plötsligt kan växla tempo på två steg. Han är inte så snabb ut men spåret är bra så han slipper bli hängandes. Det lär nog bli svårt att hålla undan för de på två tillägg. Jag ändrar inget.

6 Kabanoss fick ett omöjligt lopp senast men gjorde det ändå klart godkänt. Det var nästan samma sak på Åby i starten innan det och han har nu fått två lopp i kroppen Han är bra för klassen och känns väl segeraktuell om det inte strular på vägen. Inga ändringar, säger Pär Pergenius i stallet.

7 Lady Zappa gick riktigt bra senast, fick lägga flera speeder i loppet, men kämpade hela vägen in. Vi tyckte i början att hon inte hade den rätta moralen, men hon har tveklöst höjt sig. Är startsnabb och travsäker och bör komma bra till direkt. Tror hon kan vara långt framme och vi ändrar inget. Jänkarvagnen sitter kvar trots att det är voltstart, då hon är helt stabil, säger Anne Raatikainen i stall Salmela.

8. Mellby Ess: Han gör det bra varje gång och allt har varit fint efter senast. Lite längre uppehåll har han grejat bra förut och när det gäller voltstart och spåret bör det gå bra. Han är även snabb ut. Det blir nog inga problem för kusken att köra hästen i lopp för första gången. Men det är ingen enkel uppgift de ställs inför och vi får hoppas de har den tur som krävs. Det blir open eye och barfota runt om igen.

9. Carla D’eronville  Hon var riktigt fin näst senast men senast vet jag faktiskt inte varför det inte fungerade för henne. Visserligen trampade hon lite snett i sista sväng men det var inte hela förklaringen. Allt ser i alla fall fint ut med henne efter det och är hon lika bra som näst senast känns det lite intressant. Spåret klarade hon då och borde klara nu. Jag ändrar inget.

10. Maintainability Hon spände sig i starten senast men gick riktigt bra efter det. Formen är kraftigt uppåt och hon kan öppna bra i voltstart. Jag tror alltid på henne och vill inte byta häst eller kusk med någon. Vi kommer att lätta henne i balansen. Det var järnskor sist men nu blir det aluminium skor eller barfota. Sedan blir det rycktussar istället för fast huva som hon gått med i de två senaste. Murphy och vanlig vagn som senast.

11 Dicks Denja hamnade bakom en mur av hästar senast, och galopperade när kusken tog i henne. Hon kändes bra efteråt och då det var hennes första lopp efter vila bör hon gå framåt med loppet. Jag tror ändå inte att hon räcker här, utan är nöjd med en slant. Ingen ändring, säger Rauno Pöllänen.

12 Mr Perfect var jag jättenöjd med i fredags men vi hamnade lite för långt bak i kön. Han börjar verkligen närma sig toppformen och är bättre än vad han fått visa. Härifrån krävs det såklart klaff men helt avsågad är han väl inte. Det kan bli barfota runt om den här gången, säger Kevin Oscarsson i stallet.

13 Blue Star Champion gick bra till slut från svårt läge senast och formen består. Tufft läge här, men skulle det bli överpace och han får de rätta ryggarna så fäller han många till slut. Vi ändrar inget, säger Ville Karhulahti.

14. Den Of Warliock Han var sjuk näst senast i Berlin och fick därför en månads vila. Inför starten senast hade han sett väldigt fint ut och varit som en studsboll i jobben, så jag sa till kusken att han kunde lita på hästen. Det verkar som han har lyft sig några snäpp i år. Nu är givetvis motståndet tuffare än senast och det går inte att ta ut något i förskott härifrån även om hästen är i ordning. Inga ändringar.

15 Great King Wine verkar allt bra med. Han har hittat en hög lägstanivå och presterar alltid bra numera. Jag siktar på ett lopp i Frankrike i december med honom – jag tror han ska passa bra därnere. I det här loppet tillhör han de bättre och vi fick en bra kusk, så han slutar säkert långt framme med lite flyt. Ingen ändring, säger Admir Zukanovic.

Lopp 3

1 Test Drive har ont om poäng och kom inte med i sin ordinarie klass så han får gå ut här. Satt fast senast och det är ingen fara med formen, men motståndet är ju väldigt tufft för honom. Läget blev dock perfekt och jag har förhoppningar om att han kan lifta med till en slant. Eventuellt kör vi barfota runt om nu, säger Stefan Melander.

2 Makethemark är behandlad efter senaste starten men känns fin i träningen igen och riktigt formstark. Jag tror inte han behöver något lopp i sig för att prestera. Läget blev perfekt och jag tror att han är där framme och slåss. Jänkarvagn igen, men vi kör med skor denna gång. Det är marginellt mot barfota och inget som oroar, säger Anne Raatikainen.

3 French Laundry har hög kapacitet, men har inte fått till det på sistone, dessutom har han galopperat en del. Senast var distansen för lång och 2140 nu är ett plus. Skulle han ha en bra dag kan han i alla fall tjäna pengar. Tror inte vi ändrar något, säger Stefan Melander.

4 Zenit Brick vann åkandes senast efter att ha gått fram till dödens. Han är i form nu och trivs när det börjar bli kallare ute. Läget blev fint för en gångs skull och jag tycker han ska räknas tidigt. Har ju mött och slagit bl a Nadal Broline tidigare. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal.

5 Milligan’s School var jag nöjd med i lördags, det blev flera speeder i loppet och han fick gå lite för tidigt. Täta starter kommer att föra fram formen rejält och jag tror på en riktigt vass insats nu. Möter några bra, men är bra själv. Bakskor denna gång, men den balansen har fungerat fint förut, säger Stefan Melander.

7 Whitehouse Express har inte vunnit på ett tag men gör godkända insatser mest varje gång. Han har faktiskt haft lite oflyt med både löpningar och läge men den här gången blir det svårt att vinna ändå. Han möter ett par tuffa hästar, som dessutom har bättre spår och vi ligger lågt. Inga ändringar, säger Pär Pergenius i stallet.

8 West Wing gick riktigt bra senast och både han och resten av mitt stall är på väg uppåt i form. Vi fick sämsta läget, men det är få hästar i loppet så det gör inte så mycket – även om jag förstås hade velat ha ett bättre spår. Johan känner hästen, då han ju tränade honom tidigare. Är årstidsgynnad och jag tycker han kan sluta ganska långt framme om han kommer till någorlunda. Han går utrustad som senast, säger Micael Broberg.

9 Nadal Broline gick ju riktigt bra även senast och han fortsätter att träna jättefint. Tycker han är värd en seger nu och vi får ta dom den här gången i stället. Bakspåret är inte optimalt, men heller ingen fara. Vi ändrar inget, om inte väderleken ställer till det, säger Reijo Liljendahl.

Lopp 4

2 Supeme Face har fått några lopp i sig efter ett uppehåll och blir bättre och bättre. Fick visserligen stryk senast, men var inte dålig. Spåret bör klaras och jag tycker inte hon är helt borta i ett öppet lopp. Vanlig vagn när det är voltstart, annars ingen ändring, säger Reijo Liljendahl.

3 Arvika By Knight är riktigt bra nu. Senast satt Björn i fjärde ytter, svepte till spets på ett par hundra meter och hästen försvann till seger med tio längder. Gick barfota för första gången då och det var ett plus, vi kör så igen. Fint läge och hon är inte borta, även om det är tuffare emot. Eventuellt blir det vanlig vagn nu, säger Anton Sverre.

4 Econic har haft problem med motivationen, men vid segern när jag körde senast kämpade hon verkligen och var klart förbättrad. Var med i en tuff öppning, men kunde ändå avgöra till slut. Känns bara fin efter och vi kör barfota runt om igen, om banan tillåter detta. Fjärdespåret är ett litet aber, det är ingen garanti att hon går felfritt, även om hon klarade spår 2 senast. Om hon trampar iväg, öppnar hon kvickt och bör få en bra position. Tuffare emot nu så att vinna blir nog svårt. Men fina slantar ska det kunna bli, säger Peter Ådefors.

5 Honey Diablo är inte riktigt färdig och ha varit svag i kroppen. Har därigenom dragit på sig småskvananker, vilket inneburit att det inte blivit kontinuerligt tävlande. Nu känns hon riktigt fin, men hon behöver lopp och jag ligger lågt vad beträffar vinstchansen. Dessutom är hon trög ut, men spåret bör klaras. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

6 Topspin har inte startat på ett tag, men jag tror att Björn har siktat på det här loppet då hästen står fint inne. Björn och ensamt springspår brukar betyda spets. Skulle han få bestämma där framme, kan hästen mycket väl vinna. Ingen ändring, säger Anton Sverre.

7. Kiss Me Tooma Hon har bra form vilket hon visade i lördags då hon spurtade vasst. Har nu ett intressant utgångsläge och bör få ett bra lopp. Löser det sig och hon inte blir fast där inne så är hon med och krigar bland de tre. Kommer som senast att gå utan framskor.

9 Poem In Motion var jag rätt nöjd med senast trots att hon slutade oplacerad. Det gick fort i början och hon landade faktiskt på en fin tid. Hon mötte dessutom rätt tufft motstånd och går väl ner lite i klass jämfört med det. Jag tycker hon kan vara ett kul streck för de som garderar loppet. Eftersom det är voltstart kör vi med vanlig vagn, säger Svante Båth.

11 Chapter Review gjorde det okej senast och har nog mått gott av den genomköraren. Nu är det dock vingel-läge och det måste lösa sig. Med rätt lopp kan hon nog duga en bit och vi kör med vanlig vagn, säger Pär Pergenius i stallet.

12 Global Upfront är helt ok från start, så springspåret är bra. Senast hade hon lite sparat i mål och hon är inte så tokig för klassen. Jag vet inte om hon ska gå med jänkarvagn eller inte – annars är det inga ändringar, säger Oskar J Andersson. 14 Veroni var med i finalen av Derbystoet och är en fin märr. Kändes kanonbra i värmningen senast, men i loppet hade hon inte en siffra rätt. Jag tror hon blev hovöm och nu kör vi med lätta skor runt om. Är oförskämt fin i träningen och jag tror på en vass insats, hon duger absolut i dessa sammanhang, säger Peter Untersteiner.

Lopp 5

1 Jula Extreme gick ok i comebacken i ett montélopp senast, även om han var lite seg. Ska ha nytta av dem genomöraren och har bra förutsättningar här. Om Björn håller upp ledningen och får bestämma en bit, kan Jula Extreme mycket väl hålla undan. Barfota igen, säger Anton Sverre.

2 Thebigred As kändes jäkligt fin i lördags och hade en hel del sparat i mål. Vi hade ju ett risigt läge då och jag var tvungen att köra lite på chans. Nu ser det spännande ut – inte minst för att han är snabb ut. Det skulle vara kul att testa i ledningen om vi kommer dit, men kommer det någon ultrastjärna kanske jag släpper. Jag har inte hunnit kolla vad vi möter än, men han borde sluta ganska långt fram. Distansen är också ett plus. Han bröt lite senast, så jag sätter på en murphybländare och då vet jag inte om jag kan köra med norskt. Den har i och för sig varit oryckt på slutet, så det gör inget om det inte går att köra med den, säger Olle Alsén.

3. Global Skipper Han känns pigg och fin efter senast då jag gav honom ett bra lopp och han var inte tom i mål. Han var jättefin gången innan och är riktigt bra nu så jag är laddad för en mer offensiv styrning. Han har fått ett bra läge, även om han inte är särskilt snabb ut. Han bör vara en av dem som ska räknas. Eventuellt blir det bakskor nu, men det beror på hur banan blir.

4 Mega Star hade jag på känn att han skulle göra ett bra lopp senast. Innan var han också riktigt fin, så toppformen sitter där. Fjärdespåret är inte optimalt, men jag tror han fixar det. Går han felfritt är han rätt snabb ut. Han är lite oprövad på distansen, men jag tror inte den ska innebära några problem. Ingen ändring, säger Johan Wiman.

5. Ramon Deckers Han har gått bra en längre tid och var senast duktig tvåa i V75. Han har känts fortsatt fin i jobben efter det så jag tror nog att han håller formen. Det är en förnuftig häst så jag tror inte att det ska vara några problem med femtespåret i volten. Distansen ska också gå bra och jag tror inte att det blir några ändringar mot senast

6 Ferry Boko gjorde första starten för mig senast och gjorde det bra. Han hamnade långt bak och spurtade sedan vad han kunde via open stretch. Han har gått en banjobb på 16/1600 efter det och känns fortsatt fin. Jag tycker alltjämt att han är svårbedömd i min regi men har visat att han duger på V75 tidigare. Vi får se vad han kan och balansen är inte bestämd ännu. Han blev lite rullig utan skor sist men kommer åtminstone gå barfota bak, säger Håkan K Persson.

7. Bo C.  Allt verkar bra medhonom. Han känns lika fin som när han gjorde ett kanonlopp i kvalet till derbyt. Det är därför frustrerande att det inte blir som man hoppas i loppen. Senast kanske luften drogs ur honom när han efter en snabb start togs upp för att släppa ned häst framför sig, han hade i alla fall bra puls efter loppet och vi har inte hittat några fel. Vi får prova igen och skulle han löpa upp till vad han kan så ska han med på kupongen. Eventuellt blir det tungband nu och någon liten ändring i huvudlaget, i övrigt går han som senast.

8. Logo LIight Han var väl bara okej näst senast så därför var det en liten överraskning att han var så bra senast då han fick gå först i tredjespår men ändå kunde avgöra till vinst. Vi hade tuffat till träningen lite inför det loppet och det var kanske orsaken. Nu har han ett tråkigt läge och det gäller att det löser sig och han hittar ut. Distansen passar bra och han har ju visat att han tål att göra lite jobb själv. Han går som senast barfota runt om, med vanlig vagn, fast bomull och halvstängt huvudlag

9 Aramis Race känns fin i träningen efter senaste loppet där han skrällde till. Han vann rätt enkelt och detta är en kapabel häst som haft en del problem. Framför allt har han haft problem med voltstart men från det här läget borde han gå iväg. Sen är det smyglopp som gäller igen och får han bara rätt resa är han alltid farlig. Inga ändringar, säger Åke Lindblom.

10 Xanthis Coktail gick bra till slut i ett tufft gång i lördags och hästen visade återigen att han duger i klassen. Täta starter går bra och jag klagar inte på något, förutom läget. Med klaff kan han mycket väl vara i striden och vi ändrar inte på någonting, säger Reijo Liljendahl.

11. Can Lane Han fick ett tufft lopp senast som vi kan glömma. Känns bra i jobben så formen sitter fortsatt där. Att det nu är lång distans, bakspår och voltstart är dock inga plus. Vi får inrikta oss på felfri avgång och sedan ett lopp lite på chans så kan det bli en skaplig placering. Han går barfota.

12. Viking´s Topline Han känns fin efter senast och håller riktigt bra form. Det här är lite mer hans årstid då det går lite för fort på sommaren. Vi är såklart utlämnade härifrån men han trivs bäst med ett lopp på rulle och med rätt ryggar kommer han avsluta starkt. Han går som senast, barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn

Lopp 6

1 Doctor Doxey Zenz fattades det nog lite i senast men samtidigt var han kanske inte som bäst för dagen. Han känns fin för övrigt och han kommer i stridsdugligt skick. Jag blev både glad och inte när jag spåret eftersom han är ojämnt startsnabb. Det är väl 50/50 att han håller ledningen och kommer han dit blir han svårslagen eftersom han är allra bäst där. Jag är i valet och kvalet om vi ska köra barfota runt om eller inte, säger Mathias Andersson.

2 Athos Race vann på ett riktigt bra sätt senast och har fått ta det lugnt en tid eftersom det blev rätt tätt tävlande där ett tag. Han har kapacitet för klassen och jag räds inte motståndet. Dessutom blev spåret perfekt och han ska kunna duga en bit. Det var skor senast men nu kör vi barfota bak, säger Åke Lindblom.

3 Esprit Sisu fortsätter att rada upp kanoninsatser och jag har liksom inget att klaga på. Han har visat gång på gång att han duger i klassen och fick dessutom ett vettigt utgångsläge den här gången. Det är dock alltid ett osäkerhetsmoment om han ska gå iväg eller inte eftersom han är aningen ”Ready Cashig”. I skarpa lägen har alltid skött sig och jag måste fortsätta tro på honom, säger Svante Båth.

4. Global Unspoked Han var seg från innerspår bakom bilen i BC-semifinalen senast, men gjorde ändå ett lopp som jag var nöjd med. Det fanns faktiskt lite sparat till slut och han kändes fortsatt fin i söndagens intervaller. Det här blev ett riktigt bra bronslopp och det gäller att ha lite klaff med positionerna. Gärna att det körs i jämn fart hela vägen också. Vi får se hur banan blir om det blir skor bak den här gången, det lutar åt det men jag bestämmer mig helt på lördag. Helstängt huvudlag och jänkarvagn som tidigare.

5 Stonewashd Diamant har körts fram utvändigt ledaren två gånger i rad på Jägersro och avgjort på snygga sätt båda gångerna. Den här märren är verkligen tuff! Nu möter hon hingstar och det är klart att motståndet hårdnar, men jag tror på en ny vass insats. Det måste dock klaffa då hon är trög ut och ofta hamnar långt bak. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

6 Uppohoppa comebackade senast efter ett tävlingsuppehåll, utan att ha behandlats. Blev fast med en hel del sparat efter ett försiktigt upplägg och jag var mycket nöjd med hur hästen kändes. Lopp i kroppen bör föra fram formen och hästen kan öppna snabbt när han är på humör. Med klaff kan vi vara långt framme och det blir ingen ändring, säger Pasi Aikio.

7. Milliondollarrhyme  Hästen känns fortsatt fin i träning. Senast blev han tyvärr för het när jag körde till. Här blev läget svårt och det är klar vingelrisk. Jag kommer inte att ändra på något.

8 Hawk Cliff gick mycket bra även i lördags och hästen har verkligen hittat formen. Med lite tur kunde han mycket väl ha vunnit i lördags. Har ett dåligt spår igen, men det är han van vid. Tycker han ska tas med i beräkningarna i nuvarande form och vi ändrar inget, säger Andreas Lövdal.

9 Output Pressure var ju med i Derbyt och är en bra häst. Senast tror jag att han missgynnades av banunderlaget för prestationen var inte så vass. Nu är jag i valet och kvalet om vi ska köra med skor, tror att hästen fungerar bäst på den balansen. Får åka med härifrån och är vi trea-fyra är jag nöjd, säger Stefan Melander.

10 Track Angle fräschades upp lite mellan segrarna på slutet. Var bra senast och känns bara fin efter. Får åka med härifrån och skulle det bli tempo där framme, fäler han många till slut med sin vassa speed. Barfota fram och jänkarvagn igen, säger Morten Waage.

11. Indy Lane  Jag var nöjd med honom senast i semifinalen där han gick bra till slut efter att ha hamnat i fel klunga. Nu hade vi lite otur med spåret så vi får hoppas på tur i loppet istället även om han klarar att göra en hel del själv. Jag tror han kan hävda sig bra i den här klassen och enda ändringen är att vi eventuellt rycker framskorna den här gången.

12 Vischio Holz sprang och tittade på innerplan senast och var inte riktigt fokuserad. Det blev galopp direkt men i övrigt känns han lika fin som vanligt. Detta är en ruskig häst men nu fick vi ett iskallt läge och det krävs tempo för att han ska komma in i matchen. Samma utrustning som senast, säger Magnus Dahlén.

Lopp 7

1 Don’t Mind Me har gjort två jättefina insatser efter uppehåll och känns taggad för dagen. Detta är en kapabel häst, som nu fick ett perfekt utgångsläge och vi gillar förutsättningarna. Förhoppningsvis kan det bli ledning men oavsett löpning ska han räknas. Inga ändringar, säger Pär Pergenius i stallet.

2 Dartagnan Sisu fick backa sist senast och hängde sedan med fint utan att få fritt. Jag hade en fin tid på slutvarvet och han är på gång. Nu fick vi ett mycket intressant utgångsläge och han ska inte underskattas. Han måste dock få rätt typ av lopp. Eventuellt kör vi barfota runt om men det beror på hur fötterna och banan ser ut på lördag, säger Mattias Djuse.

3 Vic de Luxe kunde vi inte träna som vi ville förra veckan och han var lite sämre i loppet också. Förhoppningsvis funkar det bättre nu och läget passar perfekt. En hygglig peng kan det säkert bli om det klaffar. Inga ändringar, säger Mika Haapakangas.

5 Mr Golden Quick hade inte heller haft de bästa träningsförutsättningarna inför starten på Romme men stod ändå för ett godkänt lopp. Han har visat hela året hur bra han är och han går från alla positioner. Jag tror att han också kommer vara bättre nu och vi kör som senast, säger Mika Haapakangas.

6. Speedy Foxy icane Hon behövde bara gå för fullt 300-400 m i lördags på Romme och hade låg och fin puls i provtagningsstallet efteråt. Därför tror jag inte täta starter ska vara några problem och nu i veckan blir det bara massage och ridning för hennes del. Hon brukar värmas med både fasthuva och bomull som vi sedan tar ur till loppet.Men det dunkades så hög musik i lördags att hon fick ha bomullen även i loppet för att inte stressa upp sig. Den här gången tar vi nog ur den igen och som tidigare blir det barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

7 Whisky Akema har gått bra i monté, även om jag tycker att han var lite bättre i det första montéloppet. En del hästar tänder ju till av att varva monté och sulkylopp och förhoppningsvis gäller det även honom. Han är snabbast från start från ett spår en bit ut på vingen och jag kommer ladda det som går. Han brukar bita ifrån sig bra i ledningen och kommer vi dit så kör jag där; annars får vi försöka komma ner i en vettig position. Jag ändrar inget mot senaste sulkyloppet, säger Claes Svensson.

8 Disco Volante gjorde ett mycket bra lopp i skymundan senast. Satt långt bak och är dessutom missgynnad av att starta från bakspår. Inget kul läge nu heller, men han har i alla fall framspår. Tycker han tillhör de bästa i loppet så skulle det klaffa är han inte borta. Formen är mycket bra och eventuellt kör vi barfota runt om nu, säger Stefan Melander.

9 Isor Håleryd är en kapabel häst och han börjar komma igång nu, med två lopp i kroppen. Isor har kapacitet för att segerstrida i Silverdivisionen och jag hoppas verkligen han får hålla ihop nu. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

10. Dear Friend Hon gör det bra i lopp efter lopp och var riktigt fin vid segern senast. Gick då i ledningen men jag tycker att hon är minst lika bra bakifrån. Det är dock lite andra förutsättningar här än tidigare. Full distans och bakspår betyder att det måste klaffa på vägen. Löser det sig är hon dock med i striden igen. Hon går barfota som vanligt.

12 Juvels Boy gör sverigecomeback efter en sejour i Frankrike. Är väl förberedd men kan ändå behöva loppet. Läget är inte roligt och är han bland de fyra främsta får vi vara nöjda. Har dock härdats i Frankrike och kan vara en jackpotskräll. Barfota runt om är tanken, säger Anton Sverre.

 

 

 

 

 

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen