Wohlgart Andersson / 27 november, 2018

Fick Besök

Har haft gäster från andra sidan bukten i några dagar. Vi har gjort till ritual att de ska komma till den här beachen varje år. I år fick jag vara det femte hjulet, förra året valde jag att ta med städerskan, men det gick inte nu. Hon skulle vara hos sin dotter i Bangkok i två veckor.

Verkar som hon blev tjurig när jag frågade om hon ville gifta sig med mig. Jag ställde lite andra frågor före, man vill ju inte köpa grisen i säcken. Jag frågade om hon kunde tänka sig att bo hos mig varannan vecka, om jag betalade hyran på hennes lägenhet. Det är bara 1500 baht, så det tyckte jag mig ha råd med. Hon frågade naturligtvis varför. Det var då helvetet brakade loss! Tyckte det var ett generöst erbjudande!

Nu är jag den ärliga typen, och säger som det är, Jag talade om att jag behöver vara gift för att få ett bättre visum. Men det vore skönt att vara själv varannan vecka också. Städ och disk hinner du ju med ändå, menade jag. Nog om det!

Försöker hitta något nytt åt mina gäster varje gång de kommer, i år blev det ett besök på Koh Samet. Ön är känd för att ha startat plastförbud. När jag skulle ta med mat jag inte orkat äta upp, fick jag maten i en pappkartong.

Thailand har börjat tänka på miljön sedan några år tillbaka, såvitt jag vet det första landet i Asien! Man städar beachen här också, men det är nog mycket tack vare militärens regler. Har tidigare varit negativ till militärstyre, men här i Thailand funkar det alldeles utmärkt! Kanske skulle behövas i Sverige också för att få ordning på kriminaliteten! Kriminaliteten i Thailand har sjunkit efter det blev militärstyre!

Vi var också till djungelrestaurangen som den heter för det mesta. Annars heter den Tamnanpar, ett helt obegripligt ord, förstår inte varför ska man krångla till språket, när man det finns helt relevanta synonymer i den egna lingvistiken?

Hette tidigare Classic Forest som jag tycker är ett bättre namn. Nu börjar det dock tryta på ställen åt mina gäster, så till nästa år får vi ta en utflykt till Chantaburi en dag, C.a 90 minuters bilväg från vår beach. Hit skall man egentligen åka under regnperioden, Augusti -September, då är vattenfallen som mäktigast. Men mina gäster kommer inte under den tiden, eftersom jag inte är här då, så nästa gång ska vi istället åka och simma bland delfiner! Man får inte ha långa naglar, anledningen är väl att man av misstag kan riva delfinerna.

Men först måste jag åka dit själv och testa hur det är. Kolla upp vad det kostar att hyra en minibuss med chaufför en dag och arrangera en resa dit. En av sönerna kommer i början på Januari, så jag försöker få med honom som testpilot på delfin, det är jag säker på att han aldrig har kört! Tror inte han har kört häst heller, han kör bara sånt som brummar och då menar jag inte björnar.

De fick också besöka en ny restaurang som startade upp förra året. Det är ett lämpligt ställe att inta lunchen en het dag, då det finns tillgång till AC där. Den heter The White House, och ligger i ett bostadsområde som heter Ekanek. Ett relativt stort och äldre område med ganska god tillgång på hus, både att köpa och hyra.

Det är så att många flyttar hit, är inte att undra på, det är det område som har mest soltimmar i hela Thailand. Har hört att flera är på väg hit, inte bara mina gäster, det har för några år sedan kommit Pattayabor också som startat verksamhet här.

Skriver om jackpotten på Jägersro, lägger ut senast fredag kväll

 

 

 

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen