Wohlgart Andersson / 30 januari, 2022

Äntligen i Rumpan

Då har jag äntligen kommit till Mae Rumpueng Beach, och det mesta har blivit som vanligt. Phuket är ett ställe jag inte alls gillar. Visst, det är fint med vita stränder och grönt hav, men det slår inte Rumpan, som jag kallar den. 7 dagars karantän i Phuket har vi genomlidit.

Det har blivit väldigt omständigt att åka Thailand numera. Det är 8 papper att fixa. Jag tog 5 kopior av varje och buntade ihop till ett litet häfte. Jag slängde sedan till alla som skulle ha, så de fick ta det de ville ha. Jag fick lite papper över, men bättre att ha för mycket än ett papper för lite.

Direkt vi kom fram fick vi göra PCR test innan vi lämnade flygplatsen. Vi fick sedan åka i en speciell taxi direkt till hotellet. Såväl taxi som hotell var tvungna att vara CHA certificerade. Taxin fick inte stanna någonstans efter vägen. Vi fick röra oss fritt i Phuket, så det var ganska bra trots allt. Efter 4 dagar skulle ny PCR test göras på ett tidigare bestämt ställe. Det hade man kunnat valt ett bättre. Det fanns ett sådant ställe bara 200 meter från hotellet, men det visste vi inte när vi beställde platsen, för det var man tvungen att ha gjort för att få thaipasset. Vi valde ett Red Planet hotell som ju finns lite varstans i världen. Ett mycket billigt hotell för att vara i Phuket. Det var små rum men det jag saknade mest var att det fanns inget kylskåp.

Det var bra organiserat där vi skulle göra testet. De kollade upp så alla hade passet och kvitto på att man betalt testet. Man fick sedan en nummerlapp, jag fick nummer 9. Jag provade göra en ”Mr. Bean” och vände på siffran så det blev en sexa. Det funkade dock inte, de hade koll på det. Som straff körde de upp provstickan så långt upp i näsan att det gjorde ont. Men något skulle jag väl ha för det fräcka tilltaget.

Efter att man gjort andra testet borde man få förflytta sig kan man tycka. Men se det fick man inte, man var tvungen att vara kvar i 7 dygn av någon oförklarlig anledning. Det gick väl ingen större nöd på oss, vi hade det vi behövde inom gångavstånd. Enda jag saknade var att jag hittade ingenstans att köpa kläder, förutom att jag hittade en t-shirt som satt som ett korvskinn på mig.

Det besvärligaste i Phuket var att det inte gick att komma in på varken ATG eller Svenska Spel. Spel med pengar är förbjudet i Thailand, det visste jag, men det funkar på andra ställen. Det gick heller inte att komma in på storavinster.se vilket var retligt. Däremot gick det att komma in på Spelvärde.se, vilket jag tyckte var knepigt. Jag gjorde mig inte besvär med att skaffa en VPN, för jag var inte säker på att det skulle gå ändå. Det var ju ändå bara en vecka det rörde sig om, så jag kunde väl låta bli att spela en vecka. Men det var ju lite retligt för det drabbade ju alla som är med i mitt lag på Vi Tillsammans.

Jag gör säkert en rapport under veckan och berättar hur jag har det. Ha det så länge.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen