Wohlgart Andersson / 2 februari, 2022

Är installerad

Har installerat mig i huset jag hyr efter beachen. Har åkt runt och kollat läget. Ser att det är två barer som slagit igen, vilket jag tycker är tråkigt, de hade båda bra mat. Men det har kommit nytt också. En camping och en glassbar som har hemgjord glass, den slår Noraglass med hästlängder. Beachen är inte vad den har varit. Den är rödflaggad och stängd för bad till största delen. Anledningen är en pipeline som gått sönder. De stora båtarna kan inte gå in i hamnen, utan de dockar över oljan till mindre båtar till havs. De första dagarna här var det ett ordentligt pådrag, men har nu minskat ner. Men de visade verkligen musklerna att de hade ordentligt med resurser. De har väl pumpat det som går antar jag, nu skulle de sätta till något kemiskt medel som gör att oljan sjunker till botten.

Det här låter helt orimligt i mina öron, det kan absolut inte vara bra. Men här finns inget miljöparti eller Greenpeace som agerar. Här tycker jag de kunde få ha synpunkter.

Provat nytt kött

Det här med att äta ovanligt kött började redan på 70 -talet. Jag och en kompis åkte till London, på vad som egentligen var en fotbollsresa. Det var ju inte för att titta på fotboll vi åkte, även om vi gjorde det också. Min kompis ville gå på en grekisk restaurang. Vi hittade dock ingen sådan, vi tordes ju inte gå för långt så vi tappade bort oss. Så fick jag se en turkisk restaurang, då sa jag till kompisen att det spelar väl ingen roll om det är grekisk eller turkisk varpå vi stegade in på denna restaurang. Vi begrep inget av menyn, utan valde det näst dyraste, i tron att det skulle vara bra. Vi fick 5 olika sorters kött, alla utom en smakade vidrigt, men den sista var faktiskt riktigt god.

När vi kom tillbaka till hotellet och träffade de andra mer världsvana resenärerna, berättade vi att vi ätit på en turkisk restaurang, då vi inte hittat någon grekisk. Inte förrän då fick vi reda på att vi ätit hundkött. Jag skulle fortfarande vilja veta vilken hund det var vi smakade som var god.

Sedan dröjde det till slutet av 90 – talet, då provade jag strutskött, som ju var populärt ett tag. Det tyckte jag var gott. Efter det blev det björnkött. Jag åkte till Falun och köpte en halv björn. Det tyckte jag inte var så märkvärdigt, man kände det var ett kraftigt kött som smakade vilt.

Sedan började jag åka till Thailand i början av milleniet. Här har jag ätit krokodilkött vilket jag inte alls tyckte om. Smakade som en blandning av fisk och vilt. Nu senast fick jag tillfälle att äta varankött, det är nog det otäckaste kött jag någonsin ätit. Men här i Thailand äter man mycket konstigheter. Man äter fladdermöss, råttor, skalbaggar och massor med annat. Jag har ätit gräshoppor, det tyckte jag var gott, men det stacks i munnen, men otäckt var det inte.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen