Wohlgart Andersson / 17 maj, 2019

Barspråket

Även om jag nu varit i Sverige några veckor, så har jag fortfarande tankar om Thailand. Jag tänkte idag ta upp barspråket som alltid förekommer bland bartjejerna.

Innan man går in i en bar i Thailand bör man ha läst läroboken om thaitjejerna. De finns numera i flera upplagor, de är alla skrivna av en australiensare som heter Neil Hutchison. Han beskriver han hur man tar flickan ur baren, men konstaterar samtidigt att man aldrig kan ta baren ur flickan.

Den första boken kom 2001, och heter ”Money number one”, det är den bästa boken. Den boken sålde så bra, att författaren gjorde en ny resa och skrev en ny bok för pengarna han tjänade på den. Andra boken heter ”Tokstollen i Paradiset” och utkom 2003. Den boken sålde tydligen inte lika bra, för redan året därpå kom tredje boken som heter ”Tokstollen är tillbaka”

Författaren skriver med gedigen humor om problem och olika situationer som uppstår med bartjejerna. Han konstaterar även att det går att skaffa sig en liten  förmögenhet i Thailand, en förutsättning är dock att man startar med en stor. Jag kan verkligen rekommendera dessa böcker.

Första frågan som bartjejerna ställer är om det är första gången man är i Thailand. Det är bara av ren artighet de frågar det, tjejerna är så erfarna, att de ser direkt om man är en förstagångsresenär.

Den andra frågan brukar vara vilket land man kommer från. När man då svarar Sverige, ligger man bra till. Svenskarna uppfattas som snälla givmilda personer, som hjälper hela världens folk. Det passar thaj tjejerna alldeles utmärkt!

Fråga tre brukar vara hur länge man ska vara i Thailand. Med den frågan vill tjejen ha reda på hur lång tid hon har på sig att ta del av dina pengar.

Nästa fråga är om man kommer från någon större stad, eller om man är en lantis som de tror kan vara mer lättlurad än en storstadsbo. Det är ju något Anna Kinberg/Batra har tagit fasta på. Hon tror att stockholmare är smartare än lantisar. Det är naturligtvis nonsens.

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen