Wohlgart Andersson / 17 mars, 2020

Corona hysterin

Hysteri tycker jag faktiskt det är. Man ska naturligtvis respektera Corona, det är inte det jag säger. Jag tycker bara det går till överdrift. Läste nyss att Corona inte tål värme över 25-27 grader. Man ska därför dricka varma drycker som kaffe och te istället för kalla drycker. Här i Thailand är utetemperaturen ungefär som kroppstemperaturen, så då borde det ju vara säkert här om den uppgiften stämmer.

Jag tycker inte politikerna tar det så allvarligt heller  Jag menar en större folksamling har man sagt är 500 personer. Sådana evenemang skall ställas in. Min hjärna tycker väl isf. Det är lika illa med 200 pers? I Spanien är en folksamling 5 personer hörde jag på nyheterna. De andra nordiska länderna stänger sina skolor, likaså flera andra länder i Europa. Men inte Sverige inte, här tar man det med ro.

Man får väl införa någon form av Corona skatt, så det försvinner. Dan Eliasson som har ett visst ansvar säger att det inte hjälper med armband, det verkar som det inte det biter på Corona. Nedan en nästan ofarlig Corona – Virus, kan ge huvudvärk dagen efter vid för stort intag.

Jag är i sig inte orolig för själva viruset, jag oroar mig mera för allting runtomkring. Här i Thailand tog man tidigt beslut om åtgärder. Det har man inte gjort i Sverige, men så har vi också en oduglig regering. Om man nu desperat stänger av samhället, vem ska betala det? Jag tror Stefan Löfven använder huvudet bara till att klia sig i.

Nu skriver Aftonbladet att man ska sluta räkna det exakta antalet Corona fall. Kan man gissa att det är en nagel i ögat För Regeringen? Är i sig inte förvånande, jag tycker man mörkar det mesta i Sverige för närvarande.

Hörde en professor nyss från Karolinska, Han sa att det främst är äldre som ska vara försiktiga. Att träffa folk på stan i friska luften, trodde han inte alls var någon fara. Är man under 50 år är inte risken stor att man ska bli smittad sade han också

Jag tillhör själv riskgruppen fastän jag inte har astma. det är hjärt och lungor på mig. Här i Thailand är det många yngre i affärerna som har ett värdelöst munskydd. Tycker det är sällan man ser äldre som använder det, även om det förekommer. Det är väl de som skulle behöva ha det.

Fram till idag har c:a 2000 personer dött av Coronaviruset i hela världen. I Sverige 7 personer i måndags.

Varje dag dör c:a 15.000 barn i världen av svält, (vilket vi kan åtgärda)

Varje dag dör c:a 4000 personer i trafiken

Varje dag dör c:a 8.200 människor i världen av alkohol

Varje dag dör c:a 800 i världen (alltså c:a 300.000 om året i s.k. vanlig säsongsinfluensa

Varje år dör 200 – 1000 personer i Sverige av vanlig influensa

Så koppla av och oroa dig inte mer än du behöver

Siffrorna hämtade från SCB, SR och SVT de flesta för några dagar sedan

EN LÄSARE MAILADE MIG ATT MAN KAN JÄMFÖRA MED 400.000  PERSONER SOM DÖR I MALARIA BARA UNDER 2018

Här har Ingvar Hellberg och Torleif Styffe gjort en låt som framförs a v Sven-Ingvars

Nu ska jag ta mig en kopp varmt hallonte, så har jag vidtagit de åtgärder som behövs. (Jag måste ju tro på det jag skriver.)

Ha det så bra så hörs vi senast nästa tisdag, om det inte kommer trav i vägen förstås, vilket det kan bli. Mitt läsarantal har ökat markant på sista tiden. Jag kollar naturligtvis vilka dagar, och jag ser att det är när jag skriver trav. Har två djupdykningar den 16 och 29 februari efter det har det bara ökat. Kan vara läsare från när jag bloggade på 24i också, vilket var meningen med att blogga där ett tag. Det vara bara bra att jag fick sparken. (hade för dålig kvinnosyn tyckte en läsare ujtan humor) men nu har kommit igång bättre här.

FILED UNDER : Okategoriserade , Sverige

Senaste Inläggen