Wohlgart Andersson / 10 mars, 2020

Coronaskräck m.m.

Upptäckte alldeles för sent att det var tisdag idag. Men å andra sidan jobbar jag bäst under press, även om det inte blir mycket till blogg.

Tycker det är corona skräck här. Många går med värdelösa munskydd. Jag bryr mig inte, statistiskt är det betydligt större risk i Sverige än vad det är här. Jag tycker man överdriver det hela, som alltid när de här virusen dyker upp. Lite oroande är det dock att det dykt upp fyra fall så nära som i Örebro. Jag tror inte det håller i så länge, det är ju Made in Kina, och sådant brukar inte hålla så länge.

Jag har idag 13 dagar kvar, sedan får man komma till Sverige och oroa sig. Men jag längtar faktiskt hem nu, tycker det börjar bli för varmt nu. Ligger mestadels under AC:n och flämtar, kommer mig inte för med något. Har mat kvar i frysen efter matlagningsracen som måste ätas upp, så jag behöver inte ut av den anledningen den här veckan. Behöver egentligen bara ut att köpa vatten och mjölk. Mitt mjölkmissbruk har som vanligt eskalerat så här i slutet på vistelsen.

Ikväll är jag bjuden på pizza, det är avskedsfest för Tomas Schempp som åker hem i morgon. Så nu blir det ännu tråkigare, en mindre att umgås med. Han har dock lovat komma till VD:n i sommar och se över bilar och maskiner. Man får leta länge efter att få tag i en kille som han. Han är som ett uppslagsverk om man frågar något om lastbilar. Men så har han också arbetat i hela Asien åt Volvo i minst 25 år.

Länderna här i Asien importerar bilarna utan utrustning, eftersom det blir mindre tullavgifter på det sättet. Anledningen till det är att det ska skapa jobb i landet, ingen dum tanke. Han har sedan monterat den utrustning som kunden har beställt. Han har även fått åka på andra uppdrag om det hänt något med någon bil som ingen har fått ordning på.

Han vill ha något att göra, det behovet har VD.n lovat att tillfredsställa, Det finns mycket för honom att göra på gården. Här finns 4 lastbilar, 3 grävmaskiner och andra entreprenadmaskiner att skruva med. Så han är väldigt välkommen. Får hoppas han får igång bandtraktorn som är det senaste inköpet.

Det här är Lek, en av två städerskor, en glad och sprallig tjej. Hon är egentligen bäst, hon plockar in den torkade disken i skåpen. Hon lägger också mestadels sakerna på rätt plats. Problemet med henne är att hon ränner hos Buddha ganska mycket. Hon har varit med och tapetserat lägenheten här för några år sedan. Letade efter det kortet, men hittade det inte. Henne har jag känt i 6 – 7 år. Men hon svarar inte alltid när jag ringer och vill ha städat. Då ringer jag Nueng istället på bilden nedan.

Det är en händig dam, hon fixade när det blev stopp i vasken på toan. När jag gick ner till vaktmästaren och skulle ha hjälp hade hon redan fixat det när jag kom tillbaka.

Men hon är händig på mycket annat också. Hon lagar mina kläder när det är trasigt, hon syr i knappar också. Nu ville hon ta hand om min tvätt också för att dryga ut sin inkomst. Just nu har hon ett täcke som ska tvättas, det skall också sys om så det passar min nuvarande säng. Hon har även varit med på mina matlagningsrace och lärt sig göra svensk mat. Fick för någon vecka sedan reda på att hon varit kompis med Lek i två månader. Det förklarar varför hon vet så mycket som hon inte borde veta.

Nu har de talat om att starta något tillsammans, de har talat om både tvättinrättning och restaurang. Det kanske funkar, Lek kan göra svensk frukost, hon klarar säkert den finska också, eftersom den består av kaffe, en sup och en cigarett. Nej, matlagningen är nog Nueng bättre på, hon har tidigare erfarenhet från en svensk restaurang som var här förut. Hon gjorde en alldeles utmärkt Tom Ka Gai häromdagen som föll mig bra i smaken.

FILED UNDER : Okategoriserade , Thailand

Senaste Inläggen