Wohlgart Andersson / 22 september, 2019

Det här med BH

Tänkte ta upp det här onödiga plagget de flesta kvinnor bär. Kvinnorna förstår egentligen inte sitt eget bästa, så är det faktiskt.

Kvinnorna har under många år använt sig av BH för att dölja sina bröstvårtor och hålla brösten på plats. Men det kan faktiskt finnas många fördelar med att skippa BH:n – för gott! Jag har vetenskapligt studerat det här,

Kvinnor har i årtionden fått lära sig att bära BH. Att ha en BH under kläderna gör att de ser mer ordentliga och prydliga ut. Vill minnas det var några år då modet sa att det skulle vara modernt att köra BH löst. Ett mode jag tyckte var synd att det försvann. Nu var det antagligen någon manlig modeexpert som kom på det, men han var isf. helt rätt ute.

Numera har i BH:n blivit närmast en symbol för kvinnlighet och är en del av de flesta kvinnors vardagsgarderob, lika självklar som strumpor och tröja. Med det i åtanke är det lite förvånande hur många oväntade fördelar det finns med att slopa BH:n då och då – eller för gott! Här har jag hittat några saker som gynnar hälsan, och ditt liv och dina bröst när du säger hej då till detta gamla plagg.

Du får en bättre nattsömn

Att sova med BH är ingenting som experterna rekommenderar. Tvärtom kan BH:n orsaka obehag och på så sätt störa din sömnrytm. Faktum är att även om du skippar BH på natten, kan dina övriga underkläder och nattplagg störa din dygnsrytm och hindra dig från att få en god nattsömn. Så om du måste välja mellan en söt spets-BH och en god natts sömn? Välj alltid sömn, är mitt tips!

Din blodcirkulation ökar

Att ofta bära tajta plagg, som BH, är inte bra för din blodcirkulation. Plaggets tryck runt bröstkorgen kan leda till att stora blodkärl kläms åt. Det kan på sikt leda till hjärt- och kärlsjukdomar och det är ingen BH i världen värd.

Dina bröst mår bättre

Att skippa BH:n kan leda till att dina bröst mår bättre på flera sätt. Förutom att det leder till ett bättre blodflöde, riskerar man inte längre att ovälkomna ämnen samlas under det tajta plagget och orsakar infektioner, utslag och akne på huden runt brösten.

Du sparar pengar

Bh:ar är dyra tycker jag! Speciellt fina och bekväma BH:ar med rätt stöd och passform. Oavsett hur många hundralappar du brukar spendera på dina BH:ar finns här slantar att spara. Nu kan du lägga de pengarna på något roligare än underkläder! Exempelvis något som syns.

Brösten blir starkare

BH:ar hindrar dina bröst från att behöva kämpa mot gravitationen. Du kanske tror att dina bröst automatiskt börjar leta sig neråt och hänga om du skippar BH. Men faktum är att det är precis tvärtom! När dina bröst måste kämpa mot gravitationen, arbetar musklerna hårdare och stärker på så sätt dina bröst.

Hälsosam bröstvävnad ökar

Forskare har kommit fram till att en BH kan förhindra din kropps förmåga att ha en god tillväxt av hälsosam bröstvävnad. Vävnaden är viktig av flera orsaker, framför allt hjälper den till att minska – om än inte helt förhindra – risken att drabbas av sjukdomar som exempelvis bröstcancer. God bröstvävnad ger också mera stöd åt brösten och hjälper till att stärka bröstmusklerna.

Du får en bekvämare vardag

För många kvinnor kan det här vara det absolut starkaste argumentet för att lägga bh:n på hyllan för gott. Allvarligt talat, finns det en skönare känsla än att ta av sig bh:n efter en lång dag? Framför allt om man bär en spetsig, kliande eller väldigt tajt bh kan det dagliga obehaget besvära en hela dagen lång. Det enklaste sättet att bli av med obehaget är förstås att låta bh:n stanna hemma medan du lever livet.

Andningen blir lättare

Det här är ganska lätt att lista ut – när något tajt och begränsande är spänt runt din bröstkorg hela dagen 365 dagar om året under en lång tidsperiod, påverkar det ens andning. Du hamnar knappast i en respirator, men jag vågar påstå att inflödet av syre blir bättre om du skippar BH:n.

Vad tror du – får de här argumenten dig att överväga en framtid utan bh? Jag tycker det skulle vara mer BH löst i världen

 

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen