Wohlgart Andersson / 5 juni, 2020

Dubbeljackpot Östersund

FICK TEKNISKA PROBLEM OCH KUNDE INTE SLUTFÖRA

Ingen utdelning på femmorna varken lördag eller söndag så nu får vi en dubbeljackpot på Östersund att sätta tänderna i. Så här ser statistiken ut:

Medianutdelning: 65 027 kr (43 475 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 38% (40%)

Vinnare från bakspår: 30% (21%)

Favoritsegrar: 29% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 100%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 57%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 57%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 86%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

Statistik ja, Utförlig statistik finns att läsa på storavinster.se

Har pluggat statistik ett par dar och fått ändra den enkelrad jag gjorde i måndags, när listorna kom. Medianutdelningen är högre än normalt. Det finns ganska goda chanser att det blir två skrällar. Lite lägre med spetsvinnare och lite högre chans från bakspår. Fullt naturligt med Östersunds 218 meter långa upplopp.

STORA SYSTEMET

V75:1 6, 3, 1

V75:2 4, 1, 2, 3

V75:3 9, 4, 1

V75:4 9

V75:5 9, 8, 4, 6, 15

V75:6 9, 3, 4, 2, 7

V75:7 9, 10, 3, 6, 2

CHANSSYSTEMET

V75: 1 3

V75: 2 2, 4, 1, 3, 10

V75: 3 4

V75: 4 9, 5, 14

V75: 5 3, 9, 6, 7

V75: 6 10

V75: 7 9,

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1 10

V75: 2 11, 2, 4, 12

V75: 3 8, 5

V75: 4 5

V75: 5 8, 3, 6

V75: 6 3, 10, 7

V75: 7 9, 3, 10

STARTKOMMENTARER

V75 1 Spetsfavorit är nr 6 Armagnac. Men denne har bara en vinst på 6 försök i ledningen. Min förstahäst blir istället Berghs nyförvärv 3 Mellby Highball. Den kommer att gå barfota runt om för första gången. Har bra form och är en av flera startsnabba.

V75 2 Favorit blir nr 3 Alma Prins. Jag brukar se upp med norka ekipage när de tävlar i Sverige. Nr 2 Husnäs Elving har gjort bra ifrån sig på sista tiden och är värd en seger. Klart spelvärd till dryga 6%. nr 4 och 11 tillhör också den spelvärda gruppen till en bra procent.

V75 3 Här har jag efter mycket vånda valt min spik nr 4 Hosiana Boko på Chanssystemet. Jag spikar emot den största favoriten nr 9 Fort Knox. På stora systemet väljer jag att gardera med nyssnämnda samt nr 1 Global Winner. Här är annars nr 5 Unbeatable en startraket, men kan väl inte hålla undan för de bästa här, men en tilltalande spelprocent har han.

V75 4 Här väljer jag att spika nr 9 Award Kronos på det stora systemet

V75 5

V75 6 Stor favorit blir nr 9 Hill Street som jag väljer att gardera. Här väljer dock spelvärde.se att spika

V75 7 Här finns det många roliga roliga att välja på. En rolig kan nr 10 vara för den som spelar efter nummer, det numret har vunnit detta lopp de senaste åren. en annan rolig är nr 9 Une Etoile som jag tycker är väldigt undervärderad. Högdjuren är väl annars Nr 1 Cyber Laine och 7 Campo Balia

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

1 Will I Am har gjort det riktigt bra i sina senaste starter och utvecklingskurvan går åt rätt håll. Jag är nöjd med läget, även om han inte är någon snabbstartare. Han känns fin för dagen och styrkan är det inget fel på, så jag tror att han ska fungera över distansen även om det är första gången. Han kan knappast hålla ledningen, så det blir en smygresa och med lite tempo och flyt med positionerna kan han nog vara med i segerstriden. Ingen ändring, säger Leif Witasp.

3 Mellby Highball var mycket bra i första starten för oss senast och fick gå utvändigt hela vägen. Han har tagit den genomköraren på bästa vis och borde vara ännu vassare nu. Spåret är bra; han kan öppna rätt kvickt och vi tror en hel del på honom inför lördagen. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

7 Young Highness har varit mycket bra vid två raka segrar. Hon har överraskat på mig och tagit några steg i sin utveckling och kommer mer och mer. Senast fick hon ett fint lopp och avgjorde enkelt. Det är tuffare på V75 såklart men läget är okej och hon kan öppna skapligt. Hon kan säkert tjäna fina pengar, även om hon kanske inte vinner loppet. Jag har funderingar på att köra barfota framöver men jag väntar med det, säger Per Linderoth.

9 Phoenix Photo är väldigt kapabel men har svårt att hålla ihop travet hela loppen. Han vann näst senast utan att vara körbar, men återföll senast till gamla synder då han felade omotiverat med krafter kvar 500 kvar. Han känns stabilare i jobben men är fortfarande inget att lita på. Distansen och kusken går inte att klaga på och han kommer dessutom att gå barfota bak för första gången. Jag har lite förhoppningar även om han står hårt till i klassen, säger Svante Ericsson.

10 Made of Stars är en rätt bra häst som jag har kört en del. Han är stark och gynnad av distansen och spåret är helt okej. En plats bland de tre tror jag att han kan fixa, även om motståndet är bra. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

12 Timorol är en riktigt fin häst, men senast i Lindesberg fungerade han inte i kurvorna och galopperade av den anledningen. Han gick barfota fram då, men den här gången får han gå med skor runt om. Jag körde honom i ett jobb i fredags med skor på alla hovarna och du kändes han väldigt fin. Spår tolv är som att starta med 20 meters tillägg så jag får ligga lågt, även om jag vet att han går ända in i mål och skulle vara gynnad av högt tempo. Förutom skorna är det ingen ändring, säger Rauno Pöllänen.

Lopp 2

1 Spang Viktor är ojämn, vilket han visade senast. Han är både snabb och stark och räcker säkert långt här, även om det startar hårda hästar på tillägg. Jag måste få honom snabbare från start, så jag ska byta bett och checkrem, samt ta bort huvan men låta bomullen sitta kvar. Dessutom är tanken att köra barfota runt om, vilket skulle vara första gången i min regi, säger Björn Karlsson.

2 Husnäs Elving Han har tränat bra i vinter men i mars fick vi mycket tjäle i marken så det gick att träna riktigt. Därför hade han inte gått några intervaller utan var bara tungt tränad inför årsdebuten. Loppet har fört fram honom och senaste veckorna har han varit riktigt på hugget. Här står han bra inne och vi fick en bra kusk. Han kan ligga på lite men känns lite mera avslappnad nu. Det blir barfota fram nu vilket är ett plus, sedan som vanligt en huva med en can’t see back-muff invändigt.

3 Alma Prins satt fast på Bjerke senast och jag tror han hade vunnit med lucka. Spåret passar fint och min häst borde kunna öppna bra. Jag reser till Sverige med bra segerchans. Inga ändringar, säger Jomar Blekkan. 7 Guli Roy är i fin form och gick nytt rekord senast. Han är bara fem år och lär få svårt att ta ett tillägg på Spang Viktor och Alma Prins. Ingen ändring, säger Jan-Olov Persson.

8 Bonaldo har återgått till gamla galoppsynder, vilket förstås känns lite oroande. Jag tror dock att det mest har berott på att han så pigg och framåt att han letat luckor som inte finns och strulat till det lite för sig. Näst senast på Hagmyren klev han upp i en vagn och galopperade en gång till, men gick väldigt snabbt mellan galopperna. Formen är absolut bra, men för mig är det viktigast att han sköter sig. Ingen ändring, säger Anders Hafstad.

9 Demex överraskade med att fela från start senast och kom därefter inte in i loppet. Han trivs bäst med jämnt, hårt tempo hela vägen och var nära att slå Guli Roy på Umåker trots en resa i dödens. Han är väl inte helt borta men jag tror som sagt att det är ett par för bra hästar på start. Ingen ändring, säger Jan-Olov Persson.

10 Minelli har fin form och har tänt till sedan hon fått börja tävla i monté – det tycker hon är skitkul. Hon kan nog fälla några till slut om hon får en bra resa. Spåret ska inte behöva innebära några problem och jag har överlag inget att klaga på inför lördagen. Jag siktar på SM i bägge disciplinerna för henne. Känslan är att det är ganska jämnt mellan mina hästar, men Minelli är den jämnare för dagen. Ingen ändring, säger Anders Hafstad.

11 Guli Rubin har bra form, men behöver rätt lopp för att räcka till vinst. Jörgen är duktig att komma iväg från springspår, så läget blev bra. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

12 Bokli Teddy har gjort bra lopp på slutet och framförallt har han varit frisk. Hästen känns pigg på alla sätt och kommer med fin form. Han kommer inte kunna utnyttja springspåret men vi hoppas ändå på klaff. Jag har inte kollat på motståndet men jag tror på min häst. Vi kör som vanligt, säger Arve Sjoner.

Lopp 3

1 Global Winner var helt okej i comebacken senast utan att han för den delen kanske var på topp. Nu fick vi ett fint utgångsläge men det är ändå frågetecken var han hamnar från innerspåret. Skulle det lösa sig, samtidigt som han har en bra dag kan han absolut slåss om det. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

3 Mr Clayton J.F. var jag nöjd med senast och han hade lite sparat i mål. Han är ju väldigt nyttig och kan säkert tjäna fina pengar den här gången också – inte minst då det blev ett perfekt utgångsläge. Jag kanske sätter på ett open eye-huvudlag den här gången, säger Stefan Arvidsson.

4 Hossiana Boko har formen på topp och fick ett perfekt läge. Jag utgår ifrån att Jörgen laddar vad som går från start, då Hossiana Boko trivs väldigt bra i ledningen. Skulle hon komma till spets tycker jag att det ska vara en bra chans att hålla undan, säger Jimmy Dahlman i stallet.

5 Höwings Unbeatable har inte startat på ett tag och blev sjuk efter sitt senaste framträdande på tävlingsbanan. Nu har han tränat på ett tag och kändes jättefin i ett rundbanejobb senast. Han är rask första biten och borde kunna få en vettig position. Det är tufft att begära seger direkt men han kommer inte att göra bort sig. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

7 Kövras so Far galopperade bort segern på Dannero senast när han sprang upp i vagn, Han håller vettig form annars, men fick ett lurigt läge och vinner heller inte särskilt ofta. Det är pengar som gäller i första hand. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

10 Hunkydory Degato spurtade starkt senast och var nära att hinna i fatt en bra häst som vann. Hon känns fin i jobben och kommer att göra ett bra lopp – sedan är det alltid tufft på V75. Hon brukar gå barfota fram men nu blir det nog barfota runt om, säger Patrik Gidlund.

11 Buzzer Beater har behövt de här loppen på sistone och senast var jag inte helt överraskad att han vann. Visst löste det sig bra, men hästen stod för en riktigt fin insats. Nu är det tuffare emot och dåligt utgångsläge och på förhand känns det som att det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Per Linderoth,

12 Lukas Bris gick i mål med allt sparat senast och travade nytt rekord. Han visade att formen sitter där den ska och jag är nöjd med min häst. Det är tufft motstånd igen och dessutom blev läget iskallt. Jag hoppas att det kan lösa sig på vägen, så kanske det blir hyggliga slantar. Inga ändringar, säger Oskar Kylin-Blom.

Lopp 4

1 Smaragd Norrgård är stabil och startsnabb, så läget går inte att klaga på. Jag tycker att hon följde med bra senast från rygg ledaren. Det är naturligtvis tuffare emot på V75 men jag tycker ändå att hon kan vara ett platsbud. Ingen ändring, säger Per Lennartsson.

2 Al´s Charmy Flicka agerade segt senast, men fick ändå pengar. Hon är väldigt humörbetonad och loppet blev heller inte kört i hennes smak. Vi fick ett passande läge nu, men moralen måste vara på topp och allra bäst trivs hon med högt tempo. Skulle hon lyckas få rygg på ledaren kan det säkert bli pengar, men seger är svårt att tro på. Inga ändringar, säger Anders Wallin.

5 Betting Queen har fått ett miljöombyte i och med flytten upp till Sundsvall och tränar bra. Det här är en duglig häst, men samtidigt är hon komplicerad och inte helt lättkörd. Med tanke på förutsättningarna vill vi mest se henne sköta sig den här gången och ligger lågt med segerförhoppningarna. Det blir nog barfota runt om nu, säger Oskar Florhed i stallet.

6 Infinite Knight har gått riktigt bra i skymundan i de senaste starterna och att hon nu startar vecka-vecka tror jag funkar, för hon får ta det lugnt hemma mellan starterna. Hon kan säkert vara en bit fram även här, och hon går utrustad som senast, säger Jimmy Dahlman i stallet.

8 Majet af Djupmyra kändes okey senast men galopperade i sista kurvan när jag skulle korrigera henne. Formen är annars fin, men läget är förstås svårt och kusken får lägga upp taktiken. Det blir eventuellt bakskor denna gång, säger Troels Andersen.

9 Award Kronos är en jättefin häst som lovat mycket mer än vad hon fått ut i tävling. Hon har t ex visat mer än Alaska Kronos och Diana Zet, men inte varit lika framgångsrik som dem. Nu har hon i alla fall varit fin i de senaste två loppen och går bra bakifrån. Jag har inte kollat motståndet, men hon borde duga bra. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

12 Feerie de Fael har jättebra form och Örjan var väldigt nöjd med henne senast. Hon tål att göra en hel del jobb och det här är inte det värsta motstånd hon mött, så jag tycker att hon ska ha en vettig vinstchans. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman.

14 Dixie Brick var jättefin vid segern i fredags på en bra tid. Det var tufft tempo hela vägen men hon kämpade rejält. Nu är förutsättningarna annorlunda och vi måste ha tur på vägen för att vi ska nå fram. Gasar de på därframme kan hon bli farlig. Vi kör som senast, säger Andreas Lövdal i stallet.

Lopp 5

1 Vien Ici är inte så rask ut och har hamnat snett på det i loppen på sistone. Han har ändå avslutat bra i skymundan och är bättre än raden. Bra läge och han är snabbare ut än vad omgivningen tror, men är inget spetsbud. Han är anmäld barfota runt om men i dagsläget är jag lite osäker på om han har hov för det. Han får smyga med och kan vara en platsskräll, säger Ulf Stenströmer.

2 Messiah vann på ett bra sätt senast men har varit struken för en halsinfektion efter det. Jag tror inte att han har tappat något, så formen är nog god. Däremot är han rädd för vingen och lär inte kunna öppna så bra av den anledningen. Han har i alla fall ett bra läge och borde sluta långt framme. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

3 Announcement var mycket bra igen senast och gick en ruskig långsida. Han kommer mer och mer och fick äntligen ett passande startspår. Jag är nöjd med min häst och är han lika bra som senast borde han kunna duga en bit. Han är inte särskilt komplicerad men det är ändå plus att Torbjörn fått känna på honom en gång. Inga ändringar, säger Jimmi Ehlers.

6 Redhot Tap Dancer var mycket bra efter galoppen senast och visade att formen sitter där den ska. Han har gjort fina insatser en längre tid och vi har siktat mot det här loppet. Spåret är väl okej och han kan öppna rätt snabbt. Oavsett löpning tror jag att han kan dyka upp i striden. Vi rycker alla skorna den här gången, säger Veikko Haapakangas i stallet.

7 Cyrano de B. var jag riktigt nöjd med senast, då hann vann med lite krafter kvar. Han är fortfarande lite trög, men visade att han även börjar få upp snabbheten i kroppen. Han är stark, men läget är inte bra. Jag har lite förhoppningar på honom för framtiden, men ligger lite lågt inför denna start. Ingen ändring, säger Per Lennartsson.

9 Pleasure for Cash har ju alltid visat hög kapacitet, men varit lite strulig. Nu verkar han ha hittat harmonin och då levererar han varje gång. Enda plumpen var i första starten för mig, då han gick med helstängt och det fungerade inte. Jag jublade över spåret, då han slipper vara med i någon körning från start. Jag kan tänka mig att Magnus kör fram i dödens efter en bit och jag måste tro att han ska ha en vettig chans på den 12-tid han säkert kan gå. Ingen ändring, säger Oscar Berglund.

11 Mr Charming var fin vid segern och kändes faktiskt ännu bättre senast, när han satt fast med krafter kvar i mål. Det var ju typiskt att vi fick det här läget när vi nu kom med. Jag har inte sett motståndet, men oavsett så måste det lösa sig maximalt härifrån. Ingen ändring, säger Henrik Svenss

lopp 6

1 Lexington Hall var ute i speedracet senast och gjorde vad han kunde. Han känns som vanligt efter det och fick ett klockrent utgångsläge. Han växer i spets och det är bara att ladda på med honom. Skulle han spetsa kan han bli svårslagen. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

2 Macelleria var något sämre på Mantorp senast och fick stå över finalerna på Solvalla. Han skulle vara gynnad om det blir ledningen men ettan är ju också snabb ut. Ingen ändring, säger Oskar Florhed i stallet.

5 Cobourg Hanover har lyft sig lite på slutet och gjort två topplopp bakifrån, förmodligen för att vi har ändrat lite i träningen. Nu är det spetsläge och även om kusken får göra som han vill skulle jag inte ha något emot om han kördes i ledningen den här gången. Förresten ska det bli intressant att se Jepson som kusk bakom honom. Det blir jänkarvagn den här gången, avslutar Oscar Berglund.

6 Louie Brodde har haft kanonform länge och fått betalt på slutet med tre raka segrar. Han gör nog ett bra lopp, men jag har inga större segerförhoppningar. Ingen ändring säger Svante Båth.

7 From the Mine var heroisk senast och han känns ännu bättre efteråt. Han lär laddas från start och jag är säker på att han kommer att göra ett bra lopp. Inga ändringar, säger Catarina Norqvist.

8 Maze Runner trivdes perfekt med hur loppet gestaltade sig senast. Han fick ledningen och kunde köras i ett jämnt hårt tempo som passar honom bäst. Han känns ännu piggare i jobben efter vinsten och han är snabb ut och trots det trista läget måste kusken köra till från start – det fungerar inte att backa från det här läget. Distansen är den rätta och han älskar att resa. Sköter han sig och inte blir för hetsig borde han vara med i striden. Inga ändringar, säger Maria Törnqvist.

9 Hill Street har varit struken för en hovböld men fick bara stå över ett jobb och ska inte ha tappat något. Han gör säkert ett bra lopp och ska inte behöva vara borta, även om det alltid är svårt med bakspår på snabba sommarbanor. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

10 Hazard Boko avslutade vasst mot riktigt bra hästar senast och han gör sällan ett dåligt lopp. Han känns uppåt för dagen och motståndet ser väl lite enklare ut än vanligt. Det ser ut som om det kan bli lite körning i loppet och då tror jag min plockar ner ett flertal till slut. Jag räknar med att köra med en amerikansk sulky, annars inga ändringar, säger Per Lennartsson.

12 Highspirit fick ett iskallt spår och härifrån går det inte att vinna. Han får hänga med så gott det går och det blir ingen ändring, säger en nedstämd Troels Andersen.

Lopp 7

1 Cyber Lane har gjort tre lopp i år och varit bra varje gång. Vi har ändrat hans träningsupplägg en smula och han kändes dunderfin i det senaste banjobbet. Innerspår bakom bilen är bästa tänkbara och kommer Johan till spets vill han säkert köra där. Det finns ett par duktiga konkurrenter i fältet, men vår häst är en av de som kan vinna. Vi ändrar till barfota runt om och hybridvagn. Sen kör vi halvnorsk istället open-eye, säger Ales Pavsic i stallet.

2 Very Kronos är inget att lita på och man hoppas naturligtvis att han ska stabilisera sig på sikt. Någon förklaring till galoppen i lördags har varken Erik eller jag så ni journalister får nog ringa hästen. Jag ser fram mot starten i Östersund och det ska bli skönt att slå ur underläge för en gångs skull. Det är väldigt tufft emot och jag hoppas han sköter sig och kan vara med på en plats. Inga ändringar, säger Svante Båth.

3 Handsome Brad var t.o.m. bättre än vad jag hoppats på i årsdebuten då han gick sista 800 under 1.10-tempo. Läget går inte att klaga på men det är betydligt tuffare emot nu. Han gick med norskt huvudlag senast men kommer nog att provas med ett halvstängt, säger Ulf Stenströmer.

5 Angle of Attack trivdes inte på den skitiga banan senast och vi glömmer det. Det är långsökt att tro på seger bland dessa hästar. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet. 7 Campo Bahia gör en spännande årsdebut. Han känns fin och löpsugen och fick en rejäl test på Jägersro i förra veckan. Han gick 1.13 full väg med ett slutvarv på under 1.11. Det är klart att vi tror på vinstchans och han tål ju de flesta upplägg. Ingen ändring, säger Marcus Waldmüller.

8 Double Exposure är en otrolig märr som kommer tillbaka hela tiden och gör riktigt bra prestationer. Hon var väldigt fin i lördags och ser ut att ha tagit det loppet på ett bra sätt. Spåret blev förstås inte det bästa, men blir det lite körning i loppet har hon en fin avslutning att ta till. Jag tror alltid på chans med henne och det gör jag nu också. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

9 Une Etoile Gar gick bra i årsdebuten och nu borde ringrosten vara borta, och hon har ju tidigare visat vilka fartresurser hon besitter. Hon kan spöa det här tuffa gänget, men det måste klaffa. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

10 Mindyourvalue W.F. var grymt bra på Mantorp senast och var bara tungt jobbad inför det loppet. Vi siktade mot Elitloppet med honom men kom inte med, så vi testar här istället. Han borde vara ännu vassare nu och tål verkligen att göra det själv. Det kan behövas med tanke på förutsättningar och jag tycker detta ser ut som en mycket bra chans på förhand. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen