Wohlgart Andersson / 16 augusti, 2019

Dubbeljackpot på Örebro

Hann tyvärr inte uppdatera

Så här ser statistiken ut. Det är 81% risk att två favoriter vinner. Lite mera spetsvinnare på Örebro än övriga banor. Finns mera att begrunda på statistiken.

Medianutdelning: 49 318 kr (42 018 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 46% (41%)

Vinnare från bakspår: 18% (21%)

Favoritsegrar: 38% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 88%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 81%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 81%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 63%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

SYSTEMET Jokerbolaget på tillsammans

V75:1   1, 8, 3, 5, 9

V75:2    3, 

V75:3   1, 2, 3, 6, 8

V75:4 3, 1, 4, 7, 6, 12

V75:5   8, 2, 12, 4, 9, 3

V75:6   3, 2

V75:7   2, 3, 11, 9, 8, 6 

SYSTEMET SPELVÄRDEVINNARNA på tillsammans

V75:1   1

V75:2   1, 2, 3, 4, 7

V75:3   1, 2, 3, 6, 8

V75:4   7, 3, 4, 1, 6, 12, 10, 5

V75:5   9, 2  12, 3, 4, 7

V75:6   3, 2

V75:7   2

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1    9

V75: 2    6                                                                                        

V75: 3    6

V75: 4    6

V75: 5    7

V75: 6    4

V75: 7    7, 6, 3

 

 

STARTKOMMENTARER

 

V75 1  I inledningen ser 3 Zaire Wise Ås att bli favorit. Tveksamt om det är rätt, den har under sina 4 år aldrig startat i volt. Nu kör Ulf Ohlsson istället, kanske just därför. Tycker 1 Shorthanded Jag skulle vara favorit istället. Den tar troligen hand om ledningen här, sedan är det hästen att slå. Det skulle mycket väl 5 Electrical Storm kunna göra om den klarar det snäva femtespåret, den har bra form! Man ska nog se upp med 8 Bo C

 V75 2

 

V75 3

 

V75 4  1 The Real Face,  – Han tränar på fint efter senast och vi är nöjda med honom. Han har haft problem med fräschören så han har annorlunda stil från gång till gång. Man ska kolla i värmningen hur han ser ut för dagen. Han har styrka och kapacitet att vinna. Troligen barfota bak igen, säger Dante Kolgjini.

2 Ara,  – Jag var nöjd med honom senast men det blev ju fel med dödens. Motståndet är väl ungefär som vanligt i klassen, ett jämnt lopp där han är en bit fram säkert. Spåret borde vara lugnt och han är snabbare med volt. Jag hoppas kunna köra barfota runt om, men minst fram säger Göran Lång.

 

V75 5

 

V75 6

 

V75 7  11 Global Undecided har givetvis imponerat storligen på sistone, men denna uppgiften ser honom övermäktig ut. Hästen går bäst utan hästar framför sig och det finns inga garantier kring att dödens är ledigt. Och även om det är ledigt är det ingen lätt match att ta ner vassa 2 Very Kronos som besitter överjävlig kapacitet och blir omöjlig att slå om ledningen nås. Jag hoppas på det och spikar!

 

 

 

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

 

1 Shorthanded Jag var väl okej senast på Mantorp och hade dessutom ett dåligt läge. Vi tycker han har gått bra annars och formen är det inga fara med. Utgångsläget passar fint och skulle han lyckas hålla ledningen är mycket vunnet. I den positionen tror jag han blir svårslagen. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

3 Zaire Wise As Han är som vi alla vet en riktig bra häst och han visade fin form vid seger senast. Nu handlar det om voltstart och det är en ny bekantskap som i varje fall inte påverkar honom positivt. Han är dock förnuftig och bör klara sig iväg felfritt men risken finns att han tappar värdefull mark. Det gäller att det löser sig och med klaff är han i segerstriden. Inga ändringar.

4 Digital Performer nöter på och verkar fin för dagen. Jag har inget att klaga på vad gäller formen och spåret bör han klara. Däremot tror jag han får svårt att vinna. Han går utrustad som senast, säger Stefan Melander.

5 Electrical Storm var jättefin i comebacken och vann med krafter kvar. Han tappade formen lite innan sommaren, och fick träna på ett tag, men nu känns allting uppåt. Detta är en duglig häst som vann V75 tidigare i år och jag tycker förutsättningarna ser intressanta ut. Med rätt lopp kan han säkert dyka upp bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

7 Viggo Laday gjorde sitt livs bästa lopp senast och är i toppform. När han är så fin som han är nu tycker jag att han står sig rätt bra i rikstoton. Spåret är bra och han kan nog tjäna en fin slant. Ingen ändring, säger Mimmi Elfstrand

8 Bo C. Han gick sista lite mer rejäla jobbet i måndags, inga farter men han knallade åtta kilometer, och 50 meter efter att jag slutade köra ställde han sig och käkade gräs. Helt oberörd! Han har inte varit minsta trött efter loppen på sistone, och nu får han försöka få lite högre puls då det är V75 för han har varit helt obrukad. Detta är ett led i matchningen och han ska starta på i V75 framöver tänker jag. Det var mycket strul med blodvärden förra året, men i år mycket bättre och han kommer allt mer. Barfota skulle göra mycket, men det är inte aktuellt denna start för jag tror inte det behövs i nuläget. Jag tycker trean verkar bra, men min kan också springa 10-tid full väg och det blir samma utrustning som tidigare.

9 Reverend Wine var bra i comebacken på Bollnäs som tvåa. Han fick sedan en omöjlig resa i V75, med tredjespår större delen av loppet i hårt tempo. Det känns inte som han tagit någon skada av loppet och vi provar igen. Det här är en rätt bra häst för klassen och skulle det stämma med positionerna kan han vara långt framme. Det blir inga ändringar i utrustning eller balans som det ser ut nu, säger Diederik Meilink.

10 Fonda Boko var grym senast i Lindesberg och sprang nytt banrekord. Nu räckte det inte till seger ändå, eftersom förutsättningarna var svåra, men han visade i alla fall toppform. Bakspår är inte det bästa, men samtidigt har hästen bara en speed och den lägger vi helst sista biten. Vi behöver tur på vägen och vi kör som senast, säger Ulrika Wällstedt.

11 Global Unlimited var jag mycket nöjd med senast. Att han klarar distansen visste jag, men jag trodde inte att han skulle kunna försvara ledningen. Formen sitter där, men från det här läget är vi utlämnade till turen. Med lite tempo i loppet kan han vara ett platsbud. Inga balansändringar, utan det blir barfota fram som vanligt, säger Svante Båth.

12 Harpos Rockland var toppfin senast, även om det förstås var ett ganska enkelt motstånd han slog. Han hänger med bra även i V75- sammanhang, men det var förstås nattsvart att få ett tolftespår, speciellt i Örebro. Jag måste ligga lågt. Ingen ändring, säger Harpo Svensson.

Lopp 2

Margaretasjöhammar Hon har gjort det bra hela tiden inte minst senast då hon trots ett utvändigt lopp utan rygg kunde avgöra. Har ett passande läge och kan öppna riktigt bra. Om det sedan är spets hon ska ha, det får vi se hur det utvecklar sig. Det är tufft emot och det är några som är bättre men hon kan säkert vara med på en fin placering. Det är inte bestämt men det kan nu bli barfota bak.

2 Global Anarchy var riktigt bra i försöket, men jag hade det lite på känn – hon har inte fått riktig utdelning tidigare. Hon är inte så snabb ut så det är bra att vi sitter i andraspår. Det blir ingen ändring och hon ska räknas, säger Joakim Lövgren.

3 Mascate Match har nästan bara gjort fina lopp i Sverige om man bortser från starten under elitloppshelgen. Hon känns jättefin för dagen och jag tycker förutsättningar ser intressanta ut. Är hon bara som hon ska borde hon vara med och göra upp om det. Hon är snabb ut och jag vill gärna till täten. Det blir inga ändringar i utrustningen, säger Pekka Korpi.

4 Global Allegiance kändes jättefin i försöket och gick i mål med krafter kvar. Hon har tagit det loppet på rätt sätt och kommer med formen på topp. Spåret är också helt okej och hon är rätt snabb ut. Hon kan säkert tjäna fina pengar här om det löser sig. Det blir inga ändringar, säger Mattias Djuse.

5 Angel From Above gjorde kanske sitt livs bästa lopp senast. Först öppnade hon snabbt och sedan var det ju full fart hela vägen. Jag tror hon kommer ha stor nytta av det loppet, men alltjämt har hon inte riktigt fattat vad det här går ut på. Det finns nog lite mer att plocka fram hos henne och man kan ju hoppas att det händer på lördag. Dessutom ligger matchningen bättre i tiden och jag tror på en toppinsats. Hon möter förstås stentuffa ston, men det ska bli väldigt spännande att se henne. Jag hoppas hon öppnar lika bra som senast så borde det kunna bli en fin löpning där framme. Vi kör troligen som i försöket, säger Claes Sjöström.

6 Dior Ima blev störd från start i försöket, men gjorde sedan ett topplopp och gick med full fart över mål. Hon har gått bra en längre tid nu och jag tycker mina hästar är jämnbra. Skulle hon få rätt lopp kan hon avsluta vasst och vi hoppas det löser sig. Eventuellt kör vi med riktig bike nu. Inga andra ändringar, säger Mattias Djuse

7 Alaskja Dany Hon är riktigt bra i grund och botten. Fick ett tufft upplägg i uttagningen men höll ändå starkt som trea. Är inte sämre till den här starten men samtidigt blir det täta lopp som vi får se hur hon hanterar. Tyvärr är läget dåligt och dessutom är konkurrensen knivskarp så kan hon vara femma-sexa får vi vara nöjda

8 Digital Pro gick bra till slut i kvalet och är på väg uppåt, men det förstår ju alla att det inte går att vinna härifrån i det här gänget. Ingen ändring, säger Stefan Melander

9 Tonique Hon var verkligen positiv senast från ett svårt läge. Nu fick vi ju ett kanonlopp fast med den avslutningen på näthinnan och full spänst i mål känner jag mig inte slagen på förhand här. Men visst måste det stämma längs vägen. Hon verkar ha tagit loppet bra och när jag var ute med henne idag (måndag) var hon fin. Hästen verkar växa en klass barfota runt om så jag hoppas kunna köra så igen. Som nödlösning tar jag med plastskor. Det är en stenhård märr men hemmaplan borde vara en fördel. Tagit loppet bra

10 Base Line Jag hade inte vågat hoppas på att hon redan nu var mogen att springa en 12-tid. Allt tyder på att hon har tagit loppet bra. Tidigare har hon annars kunnat vara lite hängig efter lopp så där har det gått framåt. Hovarna var slitna senast så därför blev det skor runt om och vi kör likadant igen. Om det går att låna en jänkarvagn kan det hända att vi testar det för första gången. Hon övernattar men har sällskap, så jag hoppas det går bra.

11 Divane Godiva fick göra en hel del jobb i spåren senast och gjorde sitt bästa lopp hittills. Trots fin form tror jag mer på min andra häst i loppet, men skulle det lösa sig fullt ut kan hon tjäna pengar. Ingen ändring, säger Joakim Lövgren.

12 Global Amazone gjorde ett skapligt lopp i kvalet, men var ändå lite segare än väntat. Nu startar hon från ett i princip omöjligt läge och då måste vi ligga lågt. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

Lopp 3

1 Vainqueur R.P. var jättefin senast på Solvalla och fick visa vilken bra häst det är. Han har tagit det loppet på rätt sätt, men ägarna ville matcha försiktigt och valde detta istället för Jubileumspokalen. Framöver siktas det mot vintermeetinget i Frankrike. Hästen är i bra slag, fick ett perfekt utgångsläge och man ska inte räkna bort honom. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

2 Evaluate går bra och jag var jättenöjd med honom vid vinsten senast. Nu är han ute i Gulddivisionen för första gången, men jag ville testa eftersom jag inte trodde att det skulle bli så blodigt veckan efter Åby Stora Pris. Goops är bra och den kan bli svår att slå, men han ska vara med långt framme tycker jag. Han har skaffat sig hårdhet i årgångsloppen som han bör ha nytta av här. Han kan öppna skapligt, men ledningen tar han knappast. Det kan bli barfota runt om, men Örebros bana är alltid lite svår att räkna på, så jag får avvakta lite med det beslutet, säger Stefan Melander.

  1. Charrua Forlan Han gjorde ett bra lopp senast efter vila och även om han brukar vara bra direkt efter paus så ska väl formen fortsatt kunna peka lite uppåt med den insatsen i benen. Han verkar likadan som vanligt hemma och vi fick ett bra läge. Jag vet inte riktigt hur snabba de är invändigt, men den här öppnar ju bra och Emilia får sköta taktiken. Hästen har vunnit flera lopp även över medeldistans så det ser jag inte som några bekymmer. Barfota runt om, helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn som senast

4 Super Zantos är i kanonform vilket inte syns i resultatraden. Han var grymt bra senast som femma i Gulddivisionen med krafter kvar. Han var så pigg att han höll på att springa upp i framförvarande ekipage efter mållinjen. Han kräver en fast och hård bana för att prestera som bäst och Örebros bana kan vara lite ojämn i prepareringen. Spåret är perfekt och jag provar att ladda för att komma ner till plankan, trots att det är snabba hästar invändigt. Han går med skor som vanligt, berättar Ante Lisell.

5 Snowstorm Hanover blev lite het senast och jag tycker att han med tanke på det höll ganska bra, även om det inte blev några pengar. Han känns fin i jobben efter det och har gjort några bra lopp på slutet. Han räcker knappast till seger, men trea, fyra kan han säkert vara. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

6 Montdore har stått för ett par riktigt rejäla insatser på slutet och den här hästen är bra när han väl vill det. Han känns jättefin för dagen och vi hoppas han kommer till från det här läget. Jag tror han kan duga en bit om det inte strular. Inga ändringar, säger Isabella Bergh i stallet.

7 Zack´s Zoomer har jag inte hittat några vettiga lopp till på jättelänge, så han får gå ut här. Han är ju bäst i ledningen och den tar han knappast. Jag ligger lågt och han är mest ute för att få ett lopp i kroppen. Han har samma utrustning som senast, säger Stefan Melander.

  1. Volnik Du Kras Han är i grund och botten en riktigt bra häst. Han visade ju ifjol vid flera tillfällen vilken topphäst det är. Efter skada är han nu på väg tillbaka och närmar sig med stormsteg toppformen. Tanken var att starta i Jubileumspokalen men tyvärr räckte inte poängen till så det här blev plan B. Det är inte det tuffaste guldloppet så trots ett tråkigt åttondespår bör han räknas tidigt. Han gick med skor senast och är betydligt vassare då det nu blir barfota runt om.

9 M.T.Joinville

fick helt fel lopp senast och det är bara att glömma. Att han lyckas få pengar var en stor bedrift och jag är väldigt nöjd med hur min häst känns för dagen. Bakspår är inte det bästa såklart men kommer han bara till kan det bli fina pengar. Vi kör som vanligt, säger Susanne Richter.

Lopp 4

  1. The Real Face Han gjorde ett riktigt bra lopp senast och trots ett speedryck mitt i loppet så vann han ändå på lätta ben. När han travar bra som senast så kan man köra för fullt på honom hela vägen men man kan se redan i värmningen hur han är för dagen. Han är stark och tål att gå så jag tycker det ska vara en bra chans. Det blir nog som senast med öppet huvudlag, barfota bak och vanlig vagn.

2 Ara har varit ute mot tufft motstånd flera starter i rad och gjort det fullt godkänt. Höll bra från dödens senast och var länge med i platsstriden, men stumnade sista femtio metrarna. Hoppas att han gått framåt med loppet och läget är bra. Han är inte så snabb ut men är gynnad av voltstart, säger Göran Lång.

3 Kapten Kidd har gjort två lopp efter en liten paus, och vunnit båda. I första starten var han lite seg, men senast var han ordentligt med på noterna. Jag har lagt om träningen på honom och hoppas att han ska tända till på det. Det är en fin häst, men det har varit mycket krångel med hans ben, vilket stoppat utvecklingen en del. Nu känns i alla fall allt bra, peppar, peppar, och då ska han duga fint i klassen. Läget går inte att klaga på. Han har gått utan skor bägge gångerna efter sin paus och gör så igen, säger Peter Untersteiner.

4 Inspector galopperade tidigt senast, men gick som ett skott efter det och var inte långt ifrån att vinna ändå. En kanoninsats helt enkelt och detta är en kapabel häst. Han måste dock sköta sig och gör han det den här gången kan han vinna loppet. Startspåret oroar en smula, men jag tror att Björn reder ut det. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

5 Untilwemeetagain var grym i försök och final i Rättvik i juni. I finalen höll han urstarkt från dödens mot duktiga hästar och jag tycker faktiskt han blev bortglömd senast i Bollnäs. Då var han tvåa på ett bra sätt och avslutade faktiskt 09,6/200. Han har toppform och spåret ska inte vara några problem, trots att han är stor av sig. Eventuellt måste vi köra med bakskor, säger Ulrika Wällstedt.

6 Running Like Hell har varit lite ojämn i loppen men känts piggare när han gått med helstängt huvudlag och urryckare i de senaste starterna. Hade springspår på Årjäng näst senast men fick inte chansen då det borde varit omstart. Jag tycker att han står rätt till i klassen och kommer han bara vettigt till är han inte chanslös. Han går utrustad som i de senaste starterna, säger Lars D Carlsson.

8 Stole the Show var jag nöjd med senast. Vi hade ett skitläge och kusken letade sig ner invändigt och sedan avslutade han bra i skymundan och hade huvan kvar i mål. Ettan är väl rätt snabb ut, så läget behöver inte vara så tokigt. Vi smyger med och tar vad vi får. Kanske att jag rycker bakskorna, säger Jesper Hedqvist.

12 Unesco har varit jättebra vid tre raka segrar och formen är det inga fel på. Däremot fick vi ett helt omöjligt läge och det blir svårt att vinna härifrån. Med framspår hade jag trott på chans, men nu är det chansartat. Dessutom är det tuffare emot, men man får inte glömma att hästen är riktigt, riktigt bra. Inga ändringar, säger Berne Gustafsson

Lopp 5

1 On Stage Indika hade lite oflyt senast, men har fin form och fick ett fint läge. Han är snabb ut, men jag vet inte om han ska gå i ledningen i det här tuffa gänget. Han har aldrig tävlat på distansen, men jag tror inte det ska vara några problem. Jag har lite svårt att säga hur långt han räcker. Senast gick han med jänkarvagn, men nu blir det vanlig, säger Kåre Axelsson.

  1. S.G.Charpentier Han avslutade bra senast och är bra i ordning för dagen och han håller nog toppform. Allt har också varit bra i träningen efter senast. Läget är bra men nu är det första gången över tre varv och det vet man ju aldrig hur det fungerar, även om jag tror han ska klara den. Han går precis som i senaste startern i Rättvik.

3 Tsar Brodde har gjort fina lopp en längre tid och har verkligen steppat upp sedan vi började med norskt huvudlag. Han tar i mer i loppen och då har också resultaten kommit. Hästen känns kanonfin för dagen och vi har ett passande läge. Distansen är också ett plus och jag räknar med en fin insats. Eventuellt lättar vi honom fram, säger Björn Röcklinger.

4 Vine Vision var förlåten senast och det var bara att glömma. Hästen var grym vid segrarna innan det och fick inte direkt några lätta upplägg. Det var ofta press till täten i snabba öppningar och han tål att göra det själv. Distansen tycker jag är ett plus nu och det ska bli intressant att se hur han står sig mot dessa hästar. Det kan bli bakskor men det bestäms senare i veckan, säger Claes Sjöström.

6 McGarret är stark och vann ju V75 på distansen näst senast. Han kom fel på det senast, men kändes lika fin som vid segern och formen ska vara bra. Jag tycker inte att det ser så jätteblodigt ut och han ska nog räknas med viss chans, trots att spåret kanske var lite väl långt ut. Ingen ändring, säger Jesper Hedqvist.

7 Findus M. har haft mycket stolpe ut i loppen och har ständigt fått spår långt ut på vingen. Han är inte tillräckligt startsnabb och hamnar därför ofta punschigt till i loppen. Det är risk för upprepning från det här spåret, men det är i alla fall bättre att ha spår sju över denna distans än, som senast, över sprinterdistans. Hästen känns fin i träningen och han går barfota fram med norskt huvudlag och jänkarvagn som senast. På Årjäng hade han nog varit tvåa med lucka på upploppet efter galopp, så med lite tur med positionerna kan han vara ett skrällbud, tycker Thomas Lönn.

8 Burning Man har jag kört två gånger och han har varit grym bägge gångerna. Det här är en riktigt bra häst, men har jag inte kollat upp hans uppgift den här gången så noga. Men det är klart att en sån här häst aldrig kan räknas bort i den här klassen, säger Peter Untersteiner, som körde senast.

10 Ribaude gör det jämnt och bra hela tiden och är i form. Distansen passar fint, men det är rätt bra klass på loppet och tjänar han pengar från bakspår får vi vara nöjda. Vi kör som vanligt, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 6

1 Belker var strålande bra i försöket och det är skönt att han är tillbaka efter den svacka han haft. Ingen vet vad som var fel på honom; inga prover kunde påvisa något, men det är som sagt fint att han åter är i form. Han är startsnabb, men det är det flera som är så jag vet inte om han kan hålla ledningen. Ett bra lopp bör han i alla fall få och en häst med den här inställningen kan man ju aldrig räkna bort, även om det var många som imponerade i försöken, säger Torbjörn Jansson, som är ordinarie körsven.

2 Global Adventure fortsätter att imponera och vann uttagningen utan att vara bottnad. Känner mig aldrig slagen med den här treåringen, men jag har stor respekt för motståndarna, speciellt Aetos Kronos, som imponerade i försöket. Erik får sköta den taktiska biten och jag hoppas att han ska vara med i segerstriden. Han går med skor runt om som vanligt, säger Svante Båth.

  1. Aetos Kronos Han är helt otrolig. Han gör grymma lopp hela tiden och vill verkligen vara först. Johan var väldigt nöjd med honom i uttagningsloppet och han gick i mål med krafter kvar. Allt känns som det ska och han kommer gå ett jobb i veckan. Vi har äntligen fått ett bra spår och normalt sätt är det en bra chans. Vi ändrar huvudlag från helstängt till can’t see back annars går han som senast, barfota runt om och vanlig vagn

4 Easy so Easy fick ett snällt lopp senast och krafter kvar i mål. Det var första gången jag släppte av honom från start och dessutom travade han bättre än tidigare. Han är under utveckling och framförallt börjar han växa in i sin kropp. Läget är perfekt, men att han ska slå ett par av de här hästarna känns inte realistiskt. Fina pengar kan det i alla fall bli. Vi ska kanske testa bike i värmning. Sen får vi se hur det blir till loppet, säger Claes Sjöström.

5 Usain Töll var bättre än jag trodde senast och det var väldigt skoj att han tog sig till final. Nu blir det att smyga med och hoppas på en bra slant, då han är så orutinerad. Men jag siktar på att slå de här hästarna framöver, när min har fått mer hårdhet. Jag rycker bakskorna, då blir han rappare från start, säger Admir Zukanovic.

  1. Bailamos Han hade varit ifrån och var behandlad inför E3- försöket och det är klart att jag var nöjd med vad han uträttade då. Normalt sett borde han gå lite framåt med det loppet och det är en fin häst det här. Nu är han såklart lite för kort i rocken för att vara något segerbud i en final, men stämmer det kan han säkert ta en fin slant. Vi kör som i försöket barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn. Sedan kan det bli urryckare för första gången.

7 Rally Hans är under utveckling och kan nog bli rätt bra framöver, men den här uppgiften är för tufft och lyckas han ta en peng är jag fullt nöjd. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

8 Surf´n Turf är det samma läge med som Rally Hans: det är en fin häst, men han vinner givetvis inte härifrån. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

9 Zola Key var jättebra i försöket som tvåa bakom Belker och vi har absolut inget att klaga på efter det heller. Han har tagit loppet bra och känns jättefin för dagen. Han är under utveckling och borde kunna hävda sig fint här också. Klaffar det kan han säkert sluta långt framme. Kanske, kanske testar vi barfota runt om, men det bestäms senare, säger Anton Sverre i stallet.

10 Alien Kronos är trevlig att jobba med då han alltid visar en fin inställning till jobbet. Han är en hårding som jag tror finns lite utveckling i och han kan vara en platsrysare, säger Svante Båth.

Lopp 7

1 Output Pressure är bra i ordning, men har inte kommit med i loppen på slutet. Nu fick vi ett jättefint läge, då han är ganska snabb ut. Han kan kanske hänga med till en plats. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

2 Very Kronos har fått vila fem månader efter ett par starter i Frankrike. Han trivdes bra där nere och vann ett fint lopp i Cannes, efter att gjort mycket grovjobb själv. Planerna är att han kommer att tävla mer kontinuerligt där under kommande vinter. Han är inte toppad på något sätt inför denna start, så jag har svårt att bedöma chanserna. Han visade i alla fall i de senaste starterna att han klarar den distansen, säger Svante Båth.

3 Perfect Dynamite var riktigt bra vid vinsten på Axevalla, då han hade krafter kvar. Var lite besviken först på honom senast, men med tanke på hur loppet utvecklades kanske man inte kan begära mer. Han var ovanligt sölig ut från start och sen kördes det snabbt sista varvet, så det var inte lätt att ta något från kön. Annat läge denna start med perfekt startspår och distans. Tycker inte loppet ser så blodigt ut, så jag tror på chans. Ingen ändring, säger Ante Lisell.

4 Zoko Lane har nu gjort två starter och blir bara bättre och bättre. Han har haft lite småstrul och vi ville också matcha honom lite annorlunda. En längre tid har han ju mött de allra bästa och vi tror han tappade sugen där ett tag. Nu känns han som en helt ny häst igen och kapaciteten finns där. Utgångsläget är perfekt och jag bli inte förvånad om han slutar långt framme. Vi kör som vanligt, säger Roger Persson.

5 Mr Lindy har fått ett bra spår och formen kan inte vara bättre. Han är okomplicerad och ska inte ha några problem med distansen. Det borde kunna vara spets-ochslut, men kusken får förstås lägga upp taktiken efter eget huvud. Ingen ändring, avslutar Veijo Heiskanen.

  1. Antonio Trot Han har gått bra mest varje gång och gjorde det bra även i lördags från ett dåligt läge och opassande bana. Han har mest ätit morötter efter senast men allt verkar bra och han är bra i ordning för dagen. Nu är det mer passande distans för honom. Är banan fin går han barfota runt om och det är inte aktuellt med några andra ändringar.

9 Velvet Gio har varit borta länge på grund av att blodvärdena krånglat. Han är lättränad och jobbar fint, så han är så pass väl förberedd att jag tror på chans direkt. Det här är ju en riktigt bra häst i grunden och han har en fin inställning. Spåret behöver inte vara så tokigt, då han ligger i andraspår direkt, men det är klart att det måste lösa sig från bakspår. Ingen ändring, avslutar Magnus Dahlén.

10 Legend Brodde håller bra form, men fick inte chansen senast på Jägersro. Han hade rubbet kvar i mål. Han får starta på lite framöver, men jag räknar med att toppformen ska infinna sig senare i höst och vinter. Jag är övertygad om att hästen kommer att tävla i Gulddivisionen framöver. Det här loppet såg tufft ut, men vi får ta det som ett led i matchningen, säger Lars Brindeborg

 

FILED UNDER : Okategoriserade , Trav

Senaste Inläggen