Wohlgart Andersson / 1 november, 2019

Finaler med jackpot på Solvalla

Dubbel jackpot då både femmor och sexor frös inne i söndags. Trodde faktiskt man skulle spara det till megajackpoten på nyår, men så blev det inte. Ska tillbringa så mycket tid jag kan i lopparkivet under veckan. Någon säker spik hittar jag inte vid första anblicken. Tror på Nadal Broline i guld ska bara kolla hur startsnabb den är. Enligt statistiken ska det räcka med 3-4 hästar i guld där vinner de i 76% av fallen. Den som får ledningen vinner i 61% av fallen.

Örjan Kihlström om Solvalla

– Banan är bra på alla vis och det är bra svikt. Barfota fungerar fint och den är ju också väldigt snabb. När det regnar krävs det dock lite extra insatser från banpersonalens sida för att det ska fungera.
– Doseringen är ganska normal, tycker jag.
– Det är inte lika gott om plats i volten som på t.ex. Jägersro men det är i alla fall bättre sedan man flyttade planket på bortre ångsidan.
– Innerspåret är det normalt inga problem med. Innerspår
efter bilen är det inte heller stora problem med även om det inte är lika gynnsamt som det t.ex. är på Bergsåker.
– Bästa farten bakom bilen får man från spår fyra och fem men det kan förstås variera mellan hästar.
– Stallbacken ligger i sista kurvan och ibland händer det att unghästar vinglar ut där.

STORA SYSTEMET

V75:1   3, 4, 5, 3, 11, 12

V75:2   1, 2, 4, 12

V75:3   3

V75:4   10, 11, 9, 6, 5 4 1

V75:5   11, 

V75:6   12, 5, 4, 11

V75:7    5, 2 9, 11, 6

LILLA SYSTEMET

V75:1   3

V75:2   1, 2, 4

V75:3   3

V75:4   10, 9, 11, 6, 

V75:5   11

V75:6   12, 5, 4

V75:7   5, 2, 9, 11

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   12, 4, 5

V75: 2   8, 2, 4

V75: 3   10

V75: 4   11, 9, 5

V75: 5   7

V75: 6   4, 3

V75: 7   6

STARTKOMMENTARER (från Travcash och Rasmus Andersson)

V75 1   Ural 3 har även denna gång begåvats med ett smarrigt startspår, efter att ha dragits med tasklägen en längre tid. Precis som förra gången ligger vägen öppen för spets runt om. 11 Perfect Dynamite svarade senast för en makalös avslutning i kölvattnet bakom Ural och skulle han sitta några pinnhål längre fram inför spurten denna gång blir han giftig. 12 Martin de Bos har byggt upp formen med några lopp och visade senast att den är riktigt bra för dagen. Naturligtvis går det inte att begära vinst härifrån, men skulle han ha minsta klaff måste han räknas.

V75 2  3 Fossens Wally satt Magnus Jakobsson och finåkte med över upploppet i den senaste starten. Segern blev överlägsen och även om det blev ”överpace” på loppet så skall man inte behöva be om ursäkt om man vinner på 1.12.7 över full väg som okörd. En sådan prestation räcker alla dagar i veckan i denna Diamantstosfinal och dessutom var det ingen engångsföreteelse utan undertecknad minns exempelvis upphämtningen efter galopp under Elitloppshelgen som var fullständigt fenomenal. Det enda som oroar på förhand är startmetoden som har visat sig vålla problem med jämna mellanrum för denna fyraåriga donna, men tränare Jakobsson har givetvis koll på detta och tar ekipaget bara iväg sig felfritt blir det åka av. Spik med is i magen!

1 Velegance har hittat en formtopp utan dess like! I den näst senaste starten svepte nämligen ekipaget ett helt fält på en långsida till överlägsen seger och detta följdes upp med en ny sisuladdad avslutning efter en sen lucka. Kräm fanns kvar i linorna över mål och de kommer säkerligen väl till pass nu när motståndet är tufft. Innerspåret blev alldeles perfekt på förhand och rygg på den ledande tipsettan kan mycket väl bli det slutliga scenariot. Kommer luckan blir det en sevärd duell över upploppet..

12 J.J. kommer från en sämre prestation, men det fanns förklaringar till detta och nu låter det åter påställt från tränarhåll. Att ta 20 meter på tidigare nämnda duo är knappast det lättaste, men den här benhårda damen har visat oerhörda resurser på sin bästa dag och slår det nya norska/halvstängda huvudlaget väl ut kan det mycket väl bli åka av. Missas inte vid gardering!

V75 3    6 Une Etoile Gar ser ut som att hon numera fått en diet bestående av småspik, och många kommer säkert att just spika henne. Hon har förstås bra chans att vinna, men läget är lite knöligt och en viss vingelrisk förekommer trots allt. 3 Mellby Free är ju en riktig toppmärr i grund och botten, vilket hon visat flera gånger i år. Nu har hon ett bättre läge än huvudkonkurrenten och från spets är hon alltid giftig. 10 Hevin Boko har sett småfin ut i skymundan och kan vara ett häftigt jackpotdrag – även om det förstås krävs både ett och annat i flytväg för att hon ska vinna.

 V75 4   Känns på förhand som det klurigaste loppet att reda ut. Jag har snöat in på två olika scenarion på hur loppet blir kört och allt bottnar som vanligt i spetsstriden. Finns flera startsnabba och inititalt tror jag spetsstriden står mellan 1 och 4. Mitt huvudscenario är att 1 Beartime håller ut 4 Ibra Boko, men det är mycket jämnt dem emellan!! Svedberg kör sedan tidigt fram utvändigt med 6 Le crack Sox för att överta. Han säger själv att den som eventuellt väljer att svara ut honom, inte tar sig i mål! Hans taktik är således glasklar. Jag tror att Örjan är kylig och nöjer sig med ryggen på honom, men då riskerar också favoriten att rinna undan! Man är nämligen obesegrad från spets. Skulle Ohlsson istället ta sig i ledning initialt med 4 Ibra Boko är jag inte lika säker på att favoriten blir släppt till ledning. Detta scenario skulle leda till överpace och på så vis bjuder man in bakspårshästarna. Jag tycker att NR 9,10 och 11 ska med på varje garderad kupong. Lägger man sedan till 6 tycker jag båda mina scenarion är täckta. Det betyder såklart inte att man är heltäckt, då det även finns andra scenarion. Nämnvärt är att Svedberg har EN seger på 58 försök på V75. Skulle t.ex favoriten komma bort, så kan ju istället en som 4 Ibra Boko sitta i spets och då kan man sälja sig dyrt. Detta är alltså ett mindre troligt scenario för mig, men man ska komma ihåg att det är lägsta klassen och att flera scerarion ändå finns.

 V75 5   5 Macelleria har det bästa läget av de betrodda och kan nog bli spelarnas favorit. Han lär hitta till front, men den här gången lär han bli duktigt uppvaktad och kan få svårt att stå till mål. 11 Win B.Hill gör en mycket intressant start och blir giftig trots läget. 7 Digger Lord kan vara en riktig bedövare. Han vinner nästan aldrig, men ser ruskigt formstark ut för dagen och skulle han få loppet kört i halsen kan han vara en storskräll.

 V75 6   5 Staro McMillan måste ha alla möjligheter att avgå med segern i denna klass l-final. Fyraåringen har nämligen mött stentuff konkurrens under merparten av de 17 starter som han hunnit med i karriären och nu känns det inte alls som att det är lika ”blodigt”. Hästen galopperade nere i Hamburg i den senaste starten, men tydligen var det ett olycksfall i arbetet och nu rapporteras det om såväl optimal utrustning/balans som toppform enligt stallet. Steen Juul känner hingsten mycket väl och här kan säkerligen ekipaget vinna på flera olika vis. Heja Danmark!

4 That’s Art är dock ingen duvunge, om man ser till intrycket på sistone, vilket verkligen behöver betonas. Skulle man nämligen plocka bort de två senaste starterna hade undertecknad kategoriserat valacken som chanslös, men nu i denna strålande författning kan helt plötsligt Peter Untersteiner sitta bakom en finalvinnare. Ledning i ett tidigt skede är det troliga scenariot, precis som på slutet och glömmer konkurrenterna bort röd kusk där framme kan mycket väl densamme smita undan över upploppet. Vi hoppas dessutom att både pölar och skuggor lyser med sin frånvaro denna tävlingsdag, så att valacken slipper ta till galopp som försvar.

12 Giant Shadow rankas först som trea i denna final, vilket säkerligen kan få många att höja på ögonbrynen. Valacken har nämligen gjort allting rätt i varenda start i år och kommer från en mycket enkel viktoria på V75. Det man dock skall ha klart för sig är väl dels att motståndet varit relativt ”mjäkigt” emellanåt och dessutom handlar det nu om spår 12, vilket i och för sig hästen lyckats lösa tidigare, men nu är motståndet tuffare. Visst finns risken att man får stå med skägget i brevlådan om Björn Goop rundar samtliga med sin segermaskin, men personligen ser jag det blott som ett garderingsstreck den här gången.

 V75 7   5 Nadal Broline var min första tanke när jag såg startlistan. Han borde hamna i andra tredje utvändigt och få ett bra läge. 2 Global Trustworthy tar antagligen spets och kan leda loppet hela vägen.. 9 Milligan´s School behöver vara med på kupongen 11 Milliondollarrhyme har många förtroende för. Kan väl vara ett alternativ om han hinner fram från ett svårt läge

 KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

1 Smevikens Cruiser gjorde första starten för mig senast och skötte sig riktigt fint. Hästen kom med full form från sin förra tränare och formen verkar var intakt även nu. Han kan öppna bra bakom bilen men om jag förstår det rätt har han även felat om man laddar med honom. Det här är en duglig häst som inte kommer göra bort sig i det här sammanhanget. Inga ändringar, säger Tommy Karlstedt.

2 Antonio Trot går bra varje gång och tränar på som han ska. Läget är fint och han har blivit lite rappare i benen med åldern. Han kan vara långt framme och någon ändring blir det inte, säger C-G Björkroth i stallet.

3 Ural Jag var så klart väldigt nöjd med honom senast och han presterade lite som jag hade förväntat mig. Han har tagit det loppet bra och vi ville spara fötterna senast för hade vi kört barfota då så hade vi inte kunnat göra det nu i finalen, så det blir barfota runt om nu. Han fick även ett bra spår så allt känns bra inför den här starten. Han går fortsatt med stängt huvudlag

4 From the Mine var totalt okörd senast och hade vunnit som ett skott med lucka. Han känns fortfarande jättepigg i jobben och han har väl visat att han matchar dessa hästar. Taktiken överlåter jag som vanligt till kusken men jag har som vanligt stora förhoppningar på min häst. Vi reser redan torsdag kväll och det har fungerat bra tidigare. Inga ändringar, säger Catarina Norqvist.

5 Global Undecided var bra senast och när han tävlar på topp är han kanonbra. Han är lite ojämn, men jag måste ändå tro på honom. Ingen ändring, säger C-G Björkroth i stallet.

6 Ebony Boko var okej senast, men det är ser lite väl hårt ut för att tro på vinst. Han är snabb ut och trivs i ledningen, men kusken får avgöra taktiken. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

7 Flash Håleryd har varit fin på slutet och spurtade vasst senast. Han är ganska snabb från start, men vi har många startsnabba innanför och det kan kosta för mycket att ladda, speciellt mot dessa topphästar. Jag har inga direkta förhoppningar från detta startspår. Det blir jänkarvagn denna start, till skillnad mot senast, säger Ulf Stenströmer.

9 Jula Downton tappade senast från start och var inte som bäst för dagen, även om han hade krafter kvar i mål. Han är nog lite bättre än sin rykte, vilket han visade i Sprintermästaren i somras. Tufft emot och vi hoppas smyga med till en skaplig slant. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

10 Partizan Face gjorde ett jättebra lopp senast i Frankrike och hade kunnat vara ett snäpp längre fram med lite tur på vägen. Nu blev löpningen inte den bästa men hästen har verkligen form. Har han bara tagit resan hem till Sverige på rätt sätt tror jag att han blir farlig på lördag. Barfota, bike och sen är det antingen helstängt eller norskt, säger Dante Kolgjini i stallet.

11 Perfect Dynamite var jättebra senast och är tillbaka i toppform. Nu blev det ett dåligt läge igen, men slipper han göra allt jobb själv kan han räcka. Ingen ändring, säger Tina Lisell.

12 Martin De Bos Han är riktigt bra och vann senast på ett övertygande sätt. Blir det bara tempo på loppet har han alltid en pollett sparad för upploppet. Ett tolftespår är naturligtvis klart negativt men det är ett jämnt lopp så löser det sig skall han ändå kunna vara med i striden. Tar man med några på lappen är han en av dem. Eventuellt kommer han nu för första gången få rycktussar.

Lopp 2

1 Velegance har bra form och har gjort tre fina lopp. Läget blev bra och hon är skaplig från start. Hon kan nog vara med och göra upp om det. Vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Peter Untersteiner.

3 Fossens Wally är en fin fyraåring som för övrigt är helsyster med Fossens Bonus. Hon har varit jättefin i två raka segrar och jag tycker hon har kapacitet för att vara med i segerstriden. Det som oroar är att det är voltstart och det har hon haft problem med tidigare. Hon har gått iväg från springspår och vunnit lopp, men i Bollnäs agerade hon hetsigt och var aldrig i närheten av att gå felfritt. Spåret är bra men ingen garanti för att hon tar sig iväg felfritt, jag kan bara hoppas att hon sköter sig. Inga ändringar i utrustningen, säger Magnus Jakobsson.

5 Vinci I.M. är ett fint sto som var bra vid segern senast. Normalt ska hon hävda sig väl här, men jag är lite orolig för startspåret. Hon kan vara lite osäker i voltstart och då är ju spår fem knappast det bästa. Kommer vi iväg felfritt måste hon räknas tidigt, tycker Peter Untersteiner.

7 G.K.Trixy har varit riktigt fin på slutet och höll bra utvändigt ledaren sista 700. Hon har aldrig vunnit lopp och gör det inte nu heller. Hon kan öppna rätt bra och vi får hoppas vi får med oss en slant hem till stallet, säger Ulf Stenströmer.

8 Keycard är en rätt okomplicerad häst som är hygglig ut. Emilia försöker ta sig ut i andraspår så snabbt som möjligt och stämmer det lite med positionerna tror jag att hon är med i striden. Hon kommer att gå med lätta plastade skor på lördag, vilket inte ska innebära något negativt, säger Fredrik Wallin.

9 Vikens Fingerprint Jag trodde på en bra insats senast och hon var mycket bra och gick med full spänst över mål. Hon har inte haft norskt huvudlag så ofta och svarade otroligt bra på det. Allt har sett bra ut efter det. Det blir svensk jänkarvagn och barfota fram och norsk igen

13 Walkie Talkie Hon har varit fortsatt fin på slutet och dessutom fått utdelning. Läget är lite sådär då hon inte är jättestartsnabb och det är springband. Vi får hoppas det klaffar och då ska hon normalt sett vara bland de tre i ett sådant här lopp. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

Lopp 3

1 Global Upper Style var riktigt fin vid skrällsegern senast och har ju åter fått ett fint startspår. Härifrån blir det till att smyga med i det längsta och ta vad vi får. Det var ett par riktigt bra emot och att vinna tror jag knappast inte att hon gör. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

3 Mellby Free galopperade när hon kopplat greppet på Cash Crowe senast och vi har ingen riktigt bra förklaring till varför hon felade. Hon känns i alla fall jättefin i jobben efteråt och förutsättningarna ser helt klart passande ut. Startspåret blev perfekt, och även om vi måste ha respekt för en del av motståndarna måste Mellby Free räknas tidigt. Det blir inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

4 Ginny Weasley satt fast med krafter kvar näst senast och känns fin för dagen. Läget är bra men hon räcker normalt inte mot de här hästarna. Vi hoppas på lite flyt så kan det säkert bli en slant. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

6 Une Etoile Gar har varit riktigt grym hos oss och är helt klart en kanonhäst. Senast var hon fantastisk och även om Mellby Free fick ett bättre spår så måste jag fortsätta tro på henne. Hon är stark nog att vinna den tunga vägen, om det skulle behövas. Vi gör inga ändringar i utrustningen till den här starten, säger en mycket optimistisk C-G Björkroth i stallet.

7 Ultra Bright känns som om toppformen börjar infinna sig. Jag var mycket nöjd med henne senast, men spåret var förstås en missräkning. Det ser ut som en riktigt bra stoelit och jag får vara mycket nöjd om vi kan få med oss en plats. Une Etoile Gare blev jag mycket imponerad av senast och den går förmodligen inte att slå, säger Fredrik Persson som också meddelar att det blir barfota runt om igen.

9 Madelen L.T.C. håller samma fina form som tidigare och jag har inget att klaga på. Vi fick ett fint läge, en duktig kusk och jag tror kanske inte att hon är så mycket sämre än många andra hästar i fältet. Det blir löpningen som avgör och detta känns spännande på förhand. Det blir barfota runt om, bike och öppet huvudlag, precis som det brukar vara, säger Marius Höitomt.

10 Hevin Boko har haft riktigt bra form en längre tid, men har kanske inte riktigt fått full utdelning på den. Det här blev verkligen ett riktigt bra lopp och jag tror väl inte att Hevin Boko räcker ända fram till vinst, men skulle hon bjudas på en fin ryggresa kan hon nog spurta förbi några till slut och fixa lite fina pengar. Ingen ändring, säger C-G Björkroth i stallet

Lopp 4

1 Global Upper Style Hon fick ju ett bra spår, men det såg ut att vara bra hästar med. Hon kan dock få ett fint lopp här och sedan kunna ta en god slant. Insatsen senast såg jag inte komma för hon var ju inte bra gången innan. Vi hittade inga fel efteråt så det var överraskande positivt. Hon hade helt enkelt en dålig dag näst senast, men hade varit bra i flera lopp innan dess. Vi får se med taktiken, jag har inte kollat så noga och vill inte säga något i detta läget. Inga ändringar

3 Valnes Ior går framåt för varje start och gick bra till slut senast. Faktum är att han var lite bättre än jag trodde. Han är fortfarande entaktad av sig, men blir allt snabbare i benen. Läget blev förstås fint, men han är långsam från start och kan absolut inte vara med och köra om någon ledning. En hygglig position bör vi ändå få och får vi med oss en fin peng är jag fullt nöjd. Att vinna är för mycket begärt. Han skulle i alla fall vara gynnad av ett högt tempo. Ingen ändring, säger Rickard Svanstedt.

4 Ibra Boko klarade inte av spåret i volten senast och det är bara att glömma. Han håller annars fin form för dagen och fick ett bra utgångsläge, eftersom han är rask ut. Detta är ett tufft lopp, men hästen kan en del i grunden och kommer inte göra bort sig. Eftersom det är autostart kör vi med bike den här gången, säger Kim Pedersen.

5 Cambria har gått bra två gånger på raken och är på gång. Han är inte så snabb i benen och det krävs att loppen blir körda på rätt sätt. Nu är det final och hårda hästar emot, men man kan aldrig räkna bort den här hästen. Han är under utveckling och kommer att bli bra. Jag kanske chansar med bike den här gången, säger Thomas Dalborg.

6 Une Etoile Gar Det är en kanonmärr och läget är inte så dåligt. Jag tror inte att distansen spelar någon roll för henne och även om vi möter Mellby Free så tror jag på bra chans. Allt var fortsatt bra i måndagsjobbet.

7 Ultra Bright Det var fantastiskt roligt att hon var så bra senast, det var ett av de bästa loppen som hon har gjort i karriären. Gå i dödens ett varv efter vila och kämpa hela vägen, det var riktigt bra gjort. Hon känns även jättefin efteråt men jag tror att den Jorma kör, som vi mötte senast, är huvudet högre alla i det här loppet. Vi kör som senast med barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

9 Love Håleryd gick bra med skor senast, men den här gången får han tävla barfota runt om. Han går bra på alla balanser, men det kan göra ett par tiondelar och kan ju vara mycket värt i en final. Det är en fin häst och han kan säkert ta sig förbi en del konkurrenter till slut. Förutom att skorna åker av så blir det ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

10 Victory Road vann med krafter kvar från dödens senast trots att han inte var riktigt körbar. Han känns perfekt efteråt och borde räcka bra i klassen. Ingen tur med startspåren för några av mina hästar, men jag tycker att Victory är den som har störst chans av dem. Det blir barfota runt om på lördag, säger Ulf Stenströmer.

11 Ellis Pride var fin senast och har tagit loppet på ett bra sätt. Den här hästen har jag alltid trott på, men det har varit en del problem på vägen och det finns mycket kvar att hämta i honom. Han brukar tävla med ”pjäxor” på fötterna, men nu ska jag lätta honom. Det blir antingen lättare skor eller eventuellt barfota runt om för första gången. Jag vill dock inte säga något definitivt, utan det beror mycket på hur banan ser ut. Han kanske kan vara en outsider, avslutar Lars Wikström.

12 Classics Never Die har matchats rätt hårt i år och jag tycker att han varit förbättrad i de två senaste starterna. Han är bara tre år och han får vara med och härdas lite på V75. Iskallt läge och jag hoppas på en slant, säger L-G ”Lalle” Söderberg.

Lopp 5

1 Dom Perignon Var duktig senast i försöket och han verkar ha tagit loppet bra för han känns oförändrat fin i träningen. Han håller god form och är pigg och glad. Läget blev perfekt och han är snabb iväg. Taktiken lämnar jag till kusken men han kan nog vara med där framme, så känns det. Vanlig vagn, murphy med hål i och barfota fram igen.

2 Bo C.  Han var åtgärdad inför senast och det slog väl ut. Det blev nästan precis som jag tänkt mig där han egentligen bara behövde springa sista hundra metrarna i oberörd stil med full fart över mål. Jag har aldrig känt honom så som han kändes i måndagsjobbet och hade fullt sjå att hålla i mig. Spåret kan inte bli bättre och jag tror han springer en 11-tid. Jag är optimist och ser fram mot lördagen. Det blir inga ändringar

3 Global Tailwind håller bra form och har fått ett perfekt utgångsläge. Han brukar kunna öppna bra och det hoppas jag att han gör även denna gång. Sedan kan det förhoppningsvis bli en invändig resa igen. Jag räknar med att köra barfota runt om igen och hoppas han åtminstone kan vara ett platsbud, säger Jörgen S Eriksson.

5 Macelleria har tagit två raka segrar på bra sätt och fick ett helt okej utgångsläge i den här finalen. Han kan lägga iväg rejält bakom startbilen och vi får se om det räcker för att nå ledningen den här gången också. Hästen är i alla fall i toppslag och vi måste fortsätta tro på honom så länge som han presterar så bra. Det blir inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

6 Illuminato Har gjort två hyggliga lopp och tränar på normalt. Vi hamnade lite väl långt ut bakom bilen och det är vingelrisk då han inte har sin bästa bit från start. Tycker han har känts bättre tidigare och han har en förmåga att ställa till det lite för sig. Skulle det bli tempo vore det bra. Vanlig vagn, helstängt huvudlag och barfota runt om som senast.

7 Digger Lord är en bra stayer som sällan gör ett dåligt lopp och på sista tiden har han verkligen visat fin form. Det är kanske lite väl kort distans, och spår långt ut på vingen är förstås inte optimalt. Vi får hoppas på lite tempo på loppet – då kan han vara med och tjäna en skaplig peng. Det blir barfota som vanligt och inga andra ändringar, säger Ulf Stenströmer.

9 Deede Star har kommit igång ordentligt och utvecklingskurvan pekar helt klart uppåt för hans del. Han hade en hel del krafter kvar vid segern senast och läget behöver inte vara så dåligt den här gången. Han är stark och tål att göra en del jobb, på vägen och normalt ska han kunna sluta långt framme. Han går utrustad precis som senast, säger C-G Björkroth i stallet.

10 M.T.Mighty Winner var Henriette väldigt nöjd med senast och han gick i mål med en hel del sparade krafter. Han är inte alls så tokig, men det kan bli svårt att räcka ända till vinst i en final. Vi får smyga med och se vad det kan bli för placering. Det blir ingen utrustningsändring, säger Peter Untersteiner.

11 Win B.Hill är en stor häst och det tog ett tag innan han kom in i rytmen från femtespåret i voltstart i den senaste starten. Han tappade därför en hel del värdefull mark, men gick ju mycket bra sedan. Det här är en kanonhäst som har fått två lopp i kroppen och bör ha gått framåt rejält med dessa. Jag tror mycket på honom, även om han förstås möter bra hästar. Ingen utrustningsändring är planerad, säger C-G Björkroth i stallet.

12 Waikiki Silvio trodde vi kanske skulle vara bättre senast, men samtidigt kan vi inte klaga alltför mycket. Hästen gör nästan alltid sitt och är gedigen. Han fick ett sämre läge nu och från spår tolv blir det svårt att runda alla. Vi hoppas på turen, så kanske det kan bli en slant. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 6

1 Vincent Horse har gjort två fina lopp och kunde kanske ha hålla undan för Giant Shadow uppe i Skellefteå om kusken kört undan tidigare. Hästen kommer med toppform, har ett fint läge och den på förhand värsta konkurrenten fick ett dåligt spår. En plats bland de tre främsta ska han åtminstone kunna fixa. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

2 Dexter Brick var bra igen senast, men blev nerspeedad via open stretch. Han har gjort det bra en längre tid nu och utvecklas dessutom hela tiden. Utgångsläget är perfekt och han kan öppna snabbt. Samtidigt är han allround och gör alltid sitt – oavsett position i loppet. Han kommer säkert att göra en fin insats igen och han kan nog duga långt. Inga ändringar i utrustningen, säger Mattias Djuse.

3 McGarret gjorde det riktigt bra igen senast, men det gick lite för sakta i loppet för att han skulle kunna komma in i matchen på allvar. Jag får nog säga att han har toppform och när vi nu fick ett fint spår så måste jag vara lite småoptimist, även om det förstås är tuffa hästar med i en final. Han går utrustad precis som senast, säger Jesper Hedqvist.

4 That´s Art har verkligen varit bra vid segrarna på slutet och har hittat formen på allvar igen. Det känns som att han håller den stilen i träningen, så det ska vara full form på lördag. Han kan öppna bra och skulle vi hitta till ledningen säljer han sig nog dyrt även i detta gäng. Ingen ändring mot förra starten, säger Peter Untersteiner.

5 Staro Mcmillan Det blev bara fel för honom senast i Tyskland där han först slog på en galopp innan starten och sedan fick ett omöjligt lopp. Hästen är lite ängslig av sig och fortfarande lite barnslig så jag brukar försöka undvika svåra situationer. Idag (läs måndag) tränade han i lag med några av mina andra hästar och han såg lika fin ut som vanligt. Senast gick han som vanligt barfota runt om och så lär det bli även på lördag. Tidigare har han gått med skygglappar med hål i men senast gick han med öppet huvudlag, kanske för att han blev väldigt het för några starter sedan. Nu tror jag vi återgår till skygglappar med hål i.

6 Global Winner har jättebra kapacitet och det fick han visa vid segern senast. Han tränar normalt efter det loppet och jag måste tro på en bra insats igen, även om det är svårt att säga hur långt det räcker i denna fina final. Ingen ändring, säger C-G Björkroth i stallet.

8 Rocky Tilly har verkligen hittat toppformen och har nog aldrig varit bättre än vad han är nu. Det är klart att det blir svårt att vinna härifrån, men så bra som han har varit på slutet måste jag ändå tro lite på honom. Han är ju snabb ut och förhoppningsvis kan han droppa ner i en bra position efter start. Det kan bli barfota bak till den här starten, men det är i så fall inget som innebär någon avgörande skillnad, säger Andreas Lövdal i stallet.

12 Giant Shadow vann med krafter kvar senast och fortsätter övertyga. Han bär alltjämt pengarna och duger gott och väl i klassen, men nu ställer läget till det. Det får inte strula alltför mycket, men som han sett ut på sistone tror jag att de andra får svårt att stå emot honom. Han borde ha bra chans, trots förutsättningarna och vi ändrar inget, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 7

1 Rajesh Face var kanske inte på topp senast men jag tror han kommer vara bättre nu. Formen är inte så pjåkig, men spår ett är riskabelt för honom. Hittar han bara ut tycker jag att han ska kunna sluta långt framme, för det var inte det värsta guldloppet jag sett. Eventuellt blir det skor runt om, säger Dante Kolgjini i stallet.

2 Global Trustworthy är en topphäst som fick ett optimalt läge. Han blir bättre för varje start och ska kunna strida om segern. Ingen ändring, säger C-G Björkroth i stallet.

3 Digital Ink var väldigt bra som tvåa i SM senast och kan avsluta rejält. Nu är läget kanske för bra, eftersom han har en tendens att följa bilen självmant och då har han mindre krafter kvar till slut. Får han rätt lopp vid sargen kan han säkert hugga fina pengar, men att vinna blir svårt. Det var lite snack om barfota senast eftersom det var mycket pengar att köra om. Men så blev vädret inte det bästa. Vi får se hur det blir nu, säger Oskar Florhed i stallet.

5 Nadal Broline hade lite otur med löpningen senast och blev fast med krafter kvar. Han har tagit det loppet på rätt sätt, fick ett fint läge och duger mot dessa hästar. Han ska räknas tidigt om det löser sig. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

7 Speedy Face kan dumma sig bakom bilen vissa gånger och blev lite väl laddad senast. Vi trodde mycket på honom inför den starten och det kommer vi göra nu också. Hästen är i toppslag och kommer göra ett bra lopp om han sköter sig. Inga ändringar, säger Dante Kolgjini i stallet.

8 Ragazzo da Sopra pallade inte resan till Skellefteå senast och det är bara att glömma. Han fick vila en vecka extra efter det och känns fin på alla sätt. Nu blev läget inte bra och lyckas han få pengar har han gjort det bra. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

9 Milligan´s School var bra vid vinsten senast, även om det blev hårt till slut. Han visade bra skalle och formen är oförändrat fin. Jag är helt nöjd med läget och frågan är om han inte han passar bättre över denna distans. Han har en bra rygg i häst nummer två och då Milliondollarrhyme fått spår elva har jag lite segerförhoppningar. Inga ändringar gällande balansen, säger Stefan Melander.

11 Milliondollarrhyme har, som oftast, fått ett skitspår men det gick ju bra senast från samma läge så det kan gå igen. Hästen känns fortfarande jättefin i jobben och inget tyder på att han är sämre på lördag. Han vann med krafter kvar senast och jag hoppas naturligtvis att han är med i segerstriden igen. Det här blir sista starten för året, vilket han gjort sig förtjänt av efter en lång säsong. Skor runt om som vanligt, säger Fredrik B Larsson.

 ROLIG HISTORIA

En busschaufför kör en buss fullastad med pensionärer längs en motorväg när en gammal dam kommer fram och knackar honom på axeln. Hon erbjuder honom en hand full med jordnötter, vilken han tacksamt äter upp.
Efter ca. 15 minuter kommer hon återigen och knackar honom på axeln, och hon ger honom ännu en näve jordnötter.
Hon upprepar det här åtta gånger. När hon kommer för nionde gången frågar han den lilla damen varför de inte äter upp jordnötterna själva: Hon svarar att det inte är möjligt på grund av deras gamla tänder. Det går inte att tugga med dem.
– Varför köper ni dem då? frågar han förbryllat. Varpå den gamla damen svarar:
– Vi bara älskar chokladen runt dom

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen