Wohlgart Andersson / 19 januari, 2019

Förvirrad politik

Nu tycker jag politiken är tillräckligt förvirrad så det blir intressant! Vänsterpartier har blivit högerpartier och högerpartier har blivit vänsterpartier! Av 349 riksdagsledamöter har 115 röstat JA till en statsminister som majoriteten inte vill ha! Den ska dessutom bedriva en borgerlig ekonomisk politik, trots att det är ett vänsterparti, om jag förstår rätt.

153 röstade NEJ och 77 röstar varken JA eller NEJ, 4 var ej närvarande. Kontentan av det hela blir att man ska försöka styra landet på 115 av 349 röster. Det kallas för demokrati i landet Sverige! Det är en lagom rolig situation, som nog kräver sin man att klara av!

Jag tycker det här är fel, gula röster skulle inte räknas! Varför ska dessa röster tillfalla JA alternativet? I ett trafikljus är ju gult NEJ!

Detta är nog den svagaste regering vi någonsin haft! Vi får se hur länge den håller, för min del tror jag bara något år.. För Centern är det viktigast att hålla ytterpartierna utanför, man låter hellre landet gå i ytterligare förfall. Annie Lööf kallar det att ta ansvar för landet!

Jag har aldrig tidigare haft min förhoppning till VP, men nu hade jag det i 2 dagar! VP vek ner sig med några minnesanteckningar som inte redovisas, allt för att undvika ett nyval. Ett nyval tror jag dock hade gynnat dem, men det hade också gynnat KD och SD. Sjöstedt ville väl inte vara den som skulle bära skulden till ett nyval, och ge SD ytterligare makt.

Nu kommer nästa val att se mycket annorlunda ut! Miljöpartiet hoppas jag åker ut, det kunde Liberalerna gärna också få göra, men de får nog stödröster om deras siffror sjunker. Miljöpartiet är ett onödigt parti, de har bara ställt till med onödiga kostnader för landet. Jag tänker på flygskatten, jag tänker på bidrag till elbilar och cyklar. Har miljön i Sverige verkligen blivit bättre av det?

Men det har gynnat ett antal bilhandlare. Bilhandlaren tar det ekonomiska stödet, och säljer sedan bilarna vidare till Norge. Jag beskyller absolut inte bilhandlarna, det är klart de utnyttjar ett system de tjänar pengar på, de vore dumma annars! Det är systemet det är fel på!

Miljön är visserligen viktig, men miljöpolitiken ska ske globalt för att få effekt! Vad vi gör i lilla Sverige är bara en fis i rymden, om vi inte börjar gör något åt våra hav förstås, det skulle även gynna våra grannar i Östersjön.

Nästa val kommer att bli väldigt intressant, tror SD, KD och VP kommer att växa. Jag hoppas bara på ett stort deltagande. Det kan mycket väl sjunka, det är inte lätt att få förtroende för våra politiker. Jag kommer att rösta SD igen, sedan vill jag kanske inte att de ska få 51%, men än kan jag låta dem få växa.

Jag vill se vad Jimmie Åkesson gör, ser honom som en mycket skicklig politiker! Jag struntar i partiets bakgrund, den är inte bättre på flera andra partier heller! Nej, jag lever i nuet och framtiden, och bryr mig mera om sakpolitiken. Viktigast är migrationspolitiken, löser man den på rätt sätt, löser vi också med automatik en stor del av kriminalpolitiken! Vi ska inte behöva leva i otrygghet, och låta kriminella gäng få styra sina verksamheter. Ja, skulle t.ex. Hells Angels bedriva en uthyrningsverksamhet i Oslo, skulle jag absolut se mellan fingrarna med det. Jag menar knarkhandel, rån och alla andra ligister. Rensa upp i träsket i framför allt våra storstäder.

Nu är ju SD för folkomröstningar, det tycker jag är bra! Nu är ju sådana dyra att genomföra, men det borde gå att göra digitalt. Alla icke datakunniga, skulle få hjälp att genomföra sitt val. Jag kan hjälpa alla i Morskoga, Finnåker, Bredsjö och Grängen. Ska det gå som på gamla sättet, kunde man rösta om EU och NATO på samma gång. Där kommer jag att rösta emot vad SD tycker, jag vill vara med i både EU och NATO.

Men jag gillar KD och Ebba Buch Tor också, tycker hon inger förtroende. Hon säger vad hon tycker, att det sedan kan stämma med vad SD tycker, det struntar hon i. Jag gillar deras vårdprogram, men de har flera andra bra frågor också. Har väl inget emot Dvärgen heller, men jag får inte förtroende för honom på samma sätt.

Det kom önskemål i fredags att jag skall skriva politik på den här bloggen. Det var från en norrlänning som tidigare röstat VPK, blev sedan socialdemokrat, och nu SD:are. Vill nog inte göra det, finns många som inte alls är intresserade av politik också. Här kommer jag däremot alltid att skriva om travet, de tillfällen jag gör det. Blir säkert politik också, men det kanske jag fördelar på www.24i.se också.

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen