Wohlgart Andersson / 1 januari, 2022

Gott Nytt År

Då har vi lämnat 2021. Ett riktigt skitår tycker jag, med Coronan som inte vill ge sig. Nu hoppas jag 2022 ska bli det år som gör allting normalt igen. Fick vara kvar i Sverige hela vintern förra året, men om allting funkar så blir det Thailand den 20 januari. Man kan inte lita på någonting, då de ändrar reglerna hela tiden.

Nu får vi karantän en vecka i Phuket, vilket jag tycker inte blev så dyrt som väntat. Men Phuket är ett dyrt ställe, man får betala 200 bath för en öl, det får man tre öl för på andra ställen. Men jag kan stå ut en vecka utan öl. Dricker inte ofta öl i Sverige längre, men i Thailand vill jag gärna ha det.

Nyårsafton slängde jag julmaten som var kvar och gjorde en nyårssupé bestående av fläsk och bruna bönor. Hade ingen lust att ge mig iväg någonstans utan firade nyåret hemma. På Malmtorget hade man fyrverkerier vilket jag tycker kan vara fint att se på. Men varför måste det smälla varje gång? Är det verkligen så roligt att höra en smäll? De flesta djur blir förskrämda och gömmer sig.

Jag undrar just hur det här har börjat? Man kunde väl göra fyrverkeripjäser som inte smäller? I år rekommenderade man marschaller istället, men det var alltför få som använde sig av det. Läste någonstans att det var för att skrämma häxor förr i tiden. Men jag tycker ju att utvecklingen har gått framåt, och att häxor, tomtar och troll inte finns och har aldrig funnits.

Nyårsafton var också den dag då den stora Multijackpotten skulle fördelas. Jag köpte flera travsajter för att ha att jämföra med. Normalt har jag storavinster.se, Expressen och Vi Tippa, men nu köpte jag även spelvärde.se och Guiden. Spelvärde är väldigt duktiga, det kan man inte säga annat. Men det är dyrt att köpa deras tips. Normalt är stora vinster de som är bäst av de jag har. En gratissajt som heter Travcash ska man heller inte underskatta, men tycker Expressen är snäppet bättre.

På nyårsafton var dock Guiden och storavinster bäst. Spelvärde, Expressen och Vi Tippa bommade alla ett lopp. Storavinster hade 5 st bland de 4 först rankade. Då ska man tänka på att utdelningen var nästan tre miljoner. Jag tycker Spelvärde borde klarat det bättre, med tanke på att det kostar dubbelt så mycket som storavinster.se. Hade jag lagt till 80 kr hade jag haft 6 rätt, vilket hade varit bra en sådan här omgång. Bommade i lopp 4 och 5. Hade båda i tankarna men spikade största favoriten i lopp 4, så den hade jag bommat oavsett.

Men som vanligt när det är multijackpot höll inte ATG måttet. Det är stor skam att de inte har servrar så det räcker. De har lagt till BIG 9 som ju inte alls har med travet att göra. ATG betyder trav och galopp, då ska de inte ägna sig åt annat, varken casino eller annan sport. Yngste sonen ägnar sig åt trav. Han vill kolla in värmningar innan han skickar in. Han började 14.30 att prova skicka, men systemet var överbelastat då, så han fick inte sitt system inlämnat. Är övertygad om att ATG kommer att med rätta få ett ilsket brev från honom.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen