Wohlgart Andersson / 4 september, 2018

Höstmörkret

Vacker höstbild från infarten till Kopparberg. Bilden bredvid är höst vid beachen

Höstmörkret börjar tränga sig på, det är dags att dra till Thailand på fredag är det exakt en månad kvar. I år har jag verkligen längtat efter den här tidpunkten i flera veckor. Tycker Sverigeförvaringen har varit ovanligt lång i år. Kom ju hem mitt i vintern den 12 mars, kallt så det förslog, det gick inte att gå i sandaler! Av den läxan lärde jag mig att åka hem en månad senare, då slipper jag köpa nya skor! Därför stannar jag till 15 april nästa år. Då får jag uppleva Songkran, nackdelen är att det blir för varmt i Thailand då.

Jag tycker något av barnen kunde köpa en lägenhet i Spanien, där jag kunde bo ett par månader innan jag åker hem till Sverige. Det kunde ju vara kul för dem, när det nu är så långt till Thailand., då kunde de åka dit en vecka, om det blir jobbigt kallt i Sverige. Det skulle jag ha tänkt på under den tiden jag hade pengar, men jag köpte lastbilar för dem istället!

Det har sina nackdelar också, mörkret. Folk som glömmer ta på sig reflexer t. ex.! Tycker det är ruskigt vad lite man ser om man måste åka på halvljus! Jag hoppas de som inte har reflexer har anmält sig till organdonationen, så det är någon nytta med det! Det dör många personer i onödan både de utan reflexer och de som behöver ett organ. Tycker det här är fel upplagt, det skulle vara så att man fick säga nej om man inte vill istället. Förstår inte varför man inte kan hjälpa någon annan när man ändå inte kan återanvända dem själv?

På söndag ska företaget Sverige få sin dom. På riksplanet har jag bestämt mig sedan länge, men vet inte hur jag ska ha det på kommunala planet. Var och besökte Centern vid Tempo i Storå, ska försöka stämma av flera under veckan om jag hinner, det är jämn vecka, och jag måste stå beredd att dra till Norge.

Efter valet har vi troligen inte Löfven kvar som leder landet. Det är det viktigaste, hur man sedan gör återstår att se. Kan se ett samarbete mellan Moderaterna och SD i min kristallkula. Kristersson vill ta itu med invandrarfrågan en gång för alla, det vore skönt att slippa det tjatet ett tag. Åkesson kommer att få ge med sig om FN:s kvotflyktingar, men han får väl ta hårdare tag mot alla kriminella, som ska ut ur landet istället.

På tal om kriminella, jag var på ting igår! Jag skulle få min dom för att vid två tillfällen passerat en fartkamera i 96 och 98 km. Jag brukar erkänna varannan gång, så det inte blir så tradigt. Jag försökte få bötesstraffet omvandlat till fängelsestraff, men det gick inte den här gången heller. Hade jag fått ett kortare fängelsestraff, så hade jag fått tänderna lagade för just ingenting! Men en fattigpensionär får allt se till att betala själv. Åklagaren var inte alls intresserad av att tipsa mig på ett lämpligt brott, de kunde ju vara lite tillmötesgående, när man har en käft som är helt akut!

Bilden är beachen som väntar på mig. I bakgrunden syns höjden på Koh Samet. Så här fin sandstrand är det minsann inte där jag badar i Sverige. Där är det helt inklätt med kakel!

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen