Wohlgart Andersson / 28 augusti, 2018

Inför valet

Nu är det bara två veckor kvar till valet. Var och lyssnade på Jimmie Åkesson i fredags. Han pratade om landets problem inom kriminalvård, invandringspolitik, sjukvård och ville med rätta ha mera resurser till Polisen. Pensionerna pratade han inte alls om, trots att pensionärerna utgör 26% av de röstberättigade om man tror på PRO.

När han skulle göra intervjuer med journalisterna efteråt dök ett gäng snorungar upp och störde. De var inte ens röstberättigade, och blev bortkörda av Polisen. Tycker man skulle låta dem ha en diskussion om politik istället, för att se om de begriper något av det. Men tyvärr finns det väl inte tid för det. Åkesson skulle vidare till Karlskoga och Karlstad efter mötet i Örebro.

Skyltning

Jag förvånas över hur de olika partierna sätter upp sina skyltar. Vid Norra infarten till Lindesberg är det fyra partier som satt upp skyltar i rondellen. Så nu har man skyltar att läsa på när man ska svänga i rondellen!  Men på raksträckan ner mot stan fanns endast två skyltar, det var Centern och Socialdemokraterna. Bra där, så kunde flera göra!

Nu tycker jag det är ett onödigt arbete att sätta upp skyltar, åtminstone SD, för deras skyltar rivs ner! Man kan tycka vad man vill om ett parti, men riva ner deras skyltar är inte OK! I Skåne någonstans hade SD satt upp stora cementblock att skriva på, konstigt att de inte målades när de nu inte kunde flytta på dem!

Jag tror som sagt det är helt onödiga pengar att sätta upp skyltar, det är ett förlegat system av marknadsföring. Påtalade det också för Ceder när han tillsammans med ett bekant ansikte satte upp en skylt här i Storå. Den sattes upp vid Tempo där det är rakt och bra. Varför sätts inte skyltarna upp vid stoppljus, järnvägsbommar, parkeringar och liknande, där bilarna står stilla? Informationen från de olika partierna får man betydligt bättre på andra sätt, såsom radio och TV, och inte minst från de olika partiledarutfrågningarna. Det var en mycket bra och delvis rolig utfrågning på Aftonbladet TV igår. Fler sådana hoppas vi på, här fick de olika partierna välja ett eget ämne, det brukar det inte vara.

Det är ett intressant val vi har att vänta, det är ett knepigt läge, där inget block kan få egen majoritet. Kan inte två av de tre stora partierna enas, då blir det minst fyra års oro på den politiska marknaden. Alliansen tror jag inte på, de är för oense inbördes. För inte kan det väl bli en ny allians på vänstersidan, med Centern och Liberalernas stöd? Tanken låter ruskig!

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen