Wohlgart Andersson / 1 juni, 2020

Ingen ordning

Det är ingen ordning med allting. Den här bloggen har det inte varit någon ordning med på flera veckor t.ex. Det har bara varit trav de senaste gångerna eftersom det varit jackpot. Nu är det jackpot på lördag igen, får se om jag hinner skriva något om den.

Det är just det som är problemet. Det har saknats tid, har haft för mycket annat att göra ett tag. De gånger det funnits tid har inte lusten infunnit sig. Man måste vara i form för att skriva, annars blir det ingen ordning.

Det är ingen ordning i Sverige heller i dessa Corona tider. Varför ska just Sverige utmärka sig i allt negativt som händer? De andra nordiska länderna har bara en bråkdel så många döda som Sverige har. I Norge är man mer försiktiga. Var dit två dagar föra veckan. Jag fick lämna ett intyg på att jag skulle jobba, VD:n fick visa upp org.nr på det norska företaget för att vi skulle få komma in i landet. När vi sedan skulle hem till Sverige dagen därpå, var det inga kontroller alls. Varför ska just Sverige utmärka sig i allting?

Våra grannländer stänger sina gränser, men Sverige fortsätter ta in asylsökande i mängder trots Corona. De flesta av dem är nog ekonomiska flyktingar som lockas av de svenska bidragen. De nordiska länderna och Grekland börjar öppna sina gränser, dock inte för svenskarna, eftersom Sverige valt att inte stänga sin gräns. Nu stänger de andra länderna ute svenskarna istället. Varför ska just Sverige utmärka sig?

Annars ska minsann Sverige anpassas till EU, men när det gäller bidragen till flyktingar, då ska Sverige vara värst. Varför ska Sverige utmärka sig? Corona har gjort att Greta Thunberg inte får den uppmärksamhet hon vill. Nu sägs det att hon gett sig på kineserna för att de äter med pinnar, vilket hon tycker förstör skog. Kineserna lär ha svarat att det vore bättre hon gick i skolan, då får hon lära sig att deras ätpinnar görs av bambu, som inte är ett träd utan en växt.

Inte är det någon ordning i politiken heller. Tycker det verkar som att sossarna vill utplåna de äldre. Tycker man sköter pandemin på ett bedrövligt sätt. Om de då inte begriper hur de ska göra, kunde de väl göra som våra grannländer. Varför ska just Sverige utmärka sig?¨

Nu får USA smaka på vad som är vardag i Sverige. Bilar sätts i brand, vandalisering och folkmassor som skriker och hotar. Skillnaden är att där sätter man in nationalgardet medan vi i Sverige skickar fram soc tanter eller poliser med saft och bullar. Vi får väl se om det är en bättre taktik.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen