Wohlgart Andersson / 27 januari, 2020

Intressant Forskning

Nu blev det inte politik som jag så dumdristigt utlovade I förra inlägget.

Jag har nämligen kommit över en viktig forskning som berör oss alla. Om du tidigare gillat att ensam breda ut dig i din säng, är det dags att tänka om. Den senaste forskningen visar att det kan vara dags att dela din säng med någon!

Forskningen har utförts av en Andrea Petersen och har publicerats i den ansedda amerikanska dagstidningen The Wall Street Journal. Det här är en stor ekonomitidning med över 2 milj. exemplar, som även har en asiatisk upplaga. Hur det kan komma sig att en ekonomitidning tar upp en sådan här fråga, kan man ju dock undra.

Studierna visar att känslan av trygg- och säkerhet ökar när man sover ihop, vilket i sin tur kan minska mängden av stresshormonet cortisol. Det finns också en rad andra hälsofördelar med att sova ihop med någon, speciellt om båda är nakna!

“Att dela säng kan också minska cytokiner, som är inblandade i inflammationer, och öka mängden oxytocin, det så kallade kärlekshormonet som minskar oro och som produceras i samma del av hjärnan som hanterar sömncykeln.” Forskningen visar också att kvinnor som har ett fast förhållande somnar lättare och vaknar mindre under nätterna än kvinnor som är singlar.

Men det tar inte slut där. Helst ska man också vara naken med personen man delar säng med. Detta eftersom tilliten och intimiteten mellan personerna ökar vilket i sin tur stärker förhållandet avsevärt.

I en studie med 1 000 britter avslöjades det att 57% av de som sov nakna ihop rapporterade att de var “extremt lyckliga” i sina förhållanden, medan siffran för de pyjamasbärande paren var mindre än hälften. Det stämmer säkert, jag har märkt att jag blir lyckligare av att ligga bredvid en naken kvinna.

Så här ser du vad hälsosamt det är att sova naken tillsammans med någon! Det här förklarar varför jag sover så dåligt om nätterna nu för tiden. Nu måste jag kolla om mina cytokiner värden är för höga, och mina oxytocin värden är för låga. Oxytocinet verkar vara väldigt viktigt, det kallas för kärlekshormonet.

Cortisol värdena måste också kontrolleras. Har du nu fel på de här värdena måste du ju också upplysa sambon/hustrun om hur viktigt det är att du ligger naken bredvid någon. Har du en förstående partner har hon säkert inga åsikter om det. Finns möjlighet kan du ju ligga bredvid henne.

Det här kanske rentav vore en affärsidé? Åka runt och ligga naken hos folk som har sömnproblem? Men då ringer det väl bara gamla gubbar förstås.

 

/Text har delvis hämtats från: The Wall Street Journal/

 

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen