Wohlgart Andersson / 20 mars, 2020

Jackpot Bergsåker, 46 millar att hämta hem

Detta är nog en av de svåraste omgångarna på länge tycker jag.. Säkert hälften av hästarna jag inte känner igen, men det är väl heller inga egentliga V75 hästar. Är väl för man flyttade omgången från Norge p.g.a. Coronaviruset. Bergtsåker är en bana det skräller ofta på. Den här gången tror jag inte är något undantag. Den är ju dessutom kryddad med Jackpot. Redan i inledningen ett oerhört öppet lopp. Har 8 hästar, inte säkert det räcker. Om det nu inte är så enkelt att Niklas Westerholm vinner efter att blivit nerstruken. Börjar tycka det kan vara ett enkelt sätt att spika sig ur problemet. Jag tror som sagt på hög utdelning, då jag tror att innerspåret kan bli en fälla för båda megalamporna.

Så här säger Ulf Ohlsson om Bergsåker

– Banan är normalsnabb och håller bra standard. Kanske man hade kunnat önska att det varit lite mer liv och spänst i den. Den tål regn på ett bra sätt och blir då snarare åt det hårdare hållet vilket vi aktiva tycker är bra.
– Kurvorna är bra doserade tycker jag och det är rätt så gott med plats för alla spår i voltstart. Det fungerar helt okej även om det finns mer plats på en del andra banor.
– Bakom bilen är innerspåret på Bergsåker bra, det är det bästa spåret och jag tycker att bilen kör i jämn och bra fart.
– Det är sällan någon som far och bryter för att stallbacken ligger i början av sista sväng, men möjligen kan det vara så med någon unghäst.

SYSTEMET

16128 rader. Med reducering Jokersystemet blir det 2750 rader och kostar 1358 kr.

V75:1   14, 1, 12, 6, 15, 13, 2, 3, 

V75:2   1, 2, 9, 7, 3, 4, 8, 5

V75:3   2, 3, 9

V75:4   6, 1, 3, 9, 15, 13, 14

V75:5   9,

V75:6   1, 8, 6

V75:7   1, 6, 13, 14

CHANS – SYSTEMET

V75: 1   14

V75: 2   1, 2, 7, 9, 5, 8

V75: 3   2, 7, 9, 3, 6

V75: 4   13, 3, 6, 1, 8, 5

V75: 5,  9

V75: 6   1, 6, 8, 10

V75: 7   14

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   14, 3

V75: 2   6, 5

V75: 3   7, 9

V75: 4   13, 3, 8

V75: 5   6,  9, 10

V75: 6   6, 8

V75: 7   8, 12

 

STARTKOMMENTARER

V75 1 

Ett oerhört öppet lopp, valde att ta med 8 hästar, får se om det räcker.

14 Let’s Go Ernie vann direkt i comebacken, vid det senaste framträdandet, som dessutom var debuten i Nicklas Westerholms regi. Hästen kunde inte växla tempo när attackerna sattes in 500 meter från mål, men valacken gav sannerligen inte slaget förlorat utan åt ikapp varenda meter och brisade dessutom undan till en imponerande viktoria. Skallen är det alltså inget fel på och nu, med den genomköraren innanför västen, kan vi förvänta oss en riktigt svettig prestation. Springspåret kan både innebära himmel och helvete, men hittar bara ekipaget ner någorlunda blir de svårflörtade under slutrundan.

13 My First Offspring cirkulerade det verkligen positiva vibbar kring från stallhåll inför det senaste framträdandet, men dessvärre fungerade inte fyraåringen med den lättare balansen och galoppen var givetvis hästen förlåten. Nu tar kretsen kring valacken omtag och visst har de hittat en mycket passande uppgift till sin springare. Fredrik Wallin låter åter påställd och från springspåret är han övertygad om att hästen kan pipa iväg ordentligt, vilket borde kunna innebära en trevlig position i den främre träffen.. Vilket i sin tur, i slutändan, kan ha varit det som avgjorde loppet. Pass upp!

12 Angel Ovea var stor i nederlaget i sin senaste start och hade det funnits någon rättvisa hade stoet fått avgå med segern. Nu har ekipaget läge för revansch och även om motståndet är relativt hårt så finns definitivt chansen i nuvarande författning.

 

V75 2 

Också ett öppet lopp om inte de från spets vinner. Startsnabba hästar är 2, 4, 5 och även 8. Jag väljer att ta med 8 hästar här med, eftersom det blev en struken i första.

2 Unleash The Steel blir, i ärlighetens namn, anlitad som tipsetta i brist på annat i ett mycket lågklassigt lopp. Fyraåringen har varit väldigt ojämn i prestationer, men stoet kan iallafall öppna bakom bilen och Kaj Widell lägger sällan några fingrar emellan. Markus Pihlströms stallform verkar dessutom vara i antågande och nu när han selar ut sin springare med barfota runt om, jänkarvagn, halvstängt huvudlag och rycktussar så verkar det sannerligen som att kretsen kring hästen söker efter en ordentlig prestation. Kan mycket väl vara stenklar, om allting faller väl ut.

7 Börge Kosing har mött hyfsade hästar på slutet och stått för hyfsade prestationer. Det verkar således handla om en hyfsad häst detta. Ja, så är alltså känslan kring den här fyraåringen som inte lyckats rosa marknaden ännu i inledningen av sin karriär. Jörgen Westholm provar nu att låta valacken tävla utan skor på samtliga hovar och, i sammanhanget, är det såpass spännande att fyraåringen rankas bland de främsta.

12 Cobbys Yourah satt fast som trea i sin återkomst på tävlingsbanan och såg faktiskt inte helt dum ut från sidan. Hästen har säkerligen gått framåt formmässigt med loppet i kroppen och nu väljer dessutom Jan Ove Olsen att plocka av skorna på sin springare, vilket givetvis kan ge en ordentlig kick. Spår 12 är aldrig bra på rikstoton, men det här loppet håller ingen rikstotoklass och både en och två galoppörer kan säkerligen knuffa fram ekipaget en bra bit i fältet. Roligt streck som helt ospelad

 

V75 3 

Här tänkte jag i början på veckan att spika 2 Love No Pain. Någon säker spik är det dock inte. Den har vuxit sig alldeles för stor, så jag garderar, laget heter SPELVÄRDEVINNARNA, då ska vi också ha spelvärde.

2 Love No Pain är helt klart en lovande fuxa som nu börjar hitta rätt igen efter lite grus i maskineriet. Stoet vann, med lätthet, i sin senaste start och även om motståndet var minst sagt skralt så var intrycket mersmakande. Jorma Kontio satsar säkerligen återigen framåt omgående, i hopp om att nå ledningen och en favorit i repris, men frågan är väl om det inte är upptaget i den positionen..? Fyraåringen är dock tillräckligt bra för att vinna från samtliga positioner i den här omgivningen, men skulle det vankas ”dödens” över den långa distansen krävs det en svettig insats.

7 Digital Dominance har inte startat sen i oktober månad, men fyraåringen uppges ha tränat väldigt bra och skall komma väl förberedd till den här uppgiften enligt stallet. Rent kapacitetsmässigt är definitivt hingsten en av de bättre i fältet och en offensiv styrning hade knappast förvånat, för visst kör Robert Bergh ALLTID offensivt när han väl har att åka med. Distansen kan dessutom mycket väl komma att bli en fördel, då det verkar vara en skön gång i den här rackaren.

3 Perfect Time verkar vara i ett alldeles förträffligt slag och samtliga prestationer i årets tre starter har imponerat på olika vis. Valacken är snabb bakom bilen och även om Erik Lindegren inte verkar vara helt säker på taktiken, så vill undertecknad tro att han släpper till någon av de två tidigare nämnda kusarna över den dryga distansen. Med en alldeles förträfflig draghjälp fram till upploppet och en välregisserad lucka på det så kan definitivt sjuåringen få en fribiljett till vinnarcirkeln.

 

V75 4 

Nordsvenska hästar. Enliogt travbibeln ska det räcka med att ta med de 6 först rankade. Jag tog med 7, det loppet borde jag klara.

6 Ängspilen fick verkligen en ordentlig kick när han fick springa utan framskorna i den senaste starten och segern togs på ett imponerande vis. Frågan som undertecknad ställer sig är väl framförallt om nioåringen har två bra prestationer i följd i kroppen, eller om det väntar lite av en rekyl med ett galoppmisslyckande eller liknande. Springspåret är iallafall tacksamt och skulle ekipaget nå ledningen på nytt så kan det givetvis räcka hela vägen. Förstahäst, men inget spikförslag.

1 Guli Major tränas av Jan-Olov Persson och körs av Ulf Ohlsson, vilket redan där berättigar ett streck när det gäller den kallblodiga rasen. Hästen har fått ta igen sig efter den senaste starten, men känns fin i jobben enligt stallet och man får nog tro att det kommer en bra prestation omgående. Femåringen kan öppna fint i voltstart och har varit ute mot en hel del tuffa hästar, så med både ett passande löpningsförlopp att vänta och nödvändig hårdhet för att stå sig i sammanhanget är det här en god segerchans.

3 Gnistas Filur får nu tävla utan skor på hovarna, vilket höjer den sexåringen flera snäpp. Kapacitet för att vinna finns garanterat och från ett passande spår är Jörgen Westholms kuse värd en markering på kupongen.

 Lopp 5, 6, 7 Analyseras av yngste sonen Rasmus Andersson

 

V75 5

Här blir 9 Merritt hårt betrodd och trots spår 9 på sprinterdistans så tror jag man har en ganska god chans i det här loppet. Spelas just nu till 43% och det är ungefär där jag taxerar hans segerchans (med skor och vanlig vagn). Det är anmält barfota och jänkarvagn, men mest troligt är att man ”växlar ned” detta imorgon. Tycker man kan spika på en mindre lapp, men den som vill känna sig ”säker” tar även med 6 och 10. Jag bjuder på ett annat spikalternativ längre ned.

 

V75 6   

Här finns största favoriten, och den måste garderas i mitt lag SPELVÄRDEVINNARNA. Jag har några platser kvar om du vill vara med. Det blir ett sparlopp med 3 hästar, liksom det blir vid andra stora favoriten i lopp 3.

1 Coogan är omgångens andra megalampa och han blir verkligen överspelad! Jag tror innerspåret kan bli en fälla för honom. 6 Rocky Tilly tar nog hand om ledningen från springspåret och man trivs verkligen i den positionen. Erik får nog rygg ledaren med 7 Corroded och Bergh låter uppåt på honom. Tror inte han vinner, men kanske kan åka med på nåt tvillinglir. Jag tycker även tilläggshästarna ska räknas här. De gynnas av litet fält och de besitter en annan hårdhet. Jag tror att de är ikapp Coogan efter bara 200M. Jag tror Queer Fish har HÖGST segerchans i loppet och borde därför kanske spika, men jag har svårt att lämna 6 Rocky Tilly utanför och jag nöjer mig därför med att gardera.

 

V75 7

Avslutningen är ett voltstartslopp för ston och nu kommer verktygslådan fram. 1 och 6 gör upp om ledningen och huvudscenariot är att Bergh håller upp spets med 1 Usiana Face. Bergh får trots detta smaka på sågen, för jag letar fram hammaren och spikar emot! 14 Lyx Håledryd rycker skorna och det ger verkligen effekt på den här fuxen! 20M tillägg på 1640M kan tyckas tufft, men jag tycker hon har en lämpligare uppgift än på länge. Hon gillar ändå inte ledningen, utan går klart bäst i ryggar. Fick springspår och kan söka sig fram till vettig position därifrån. Hon besitter en helt annan hårdhet än motståndet och hittar hon typ fjärde utvändigt tror jag hon manglar ner dem sista biten. Jag tycker hon har klart högst segerchans i loppet och när hon bara är tredjehandare så känns det givet att ta ställning.

 

Tränarintervjuer och från hemsidor

Lopp 1 

1. Hadranos Gjorde det bra senast när han vann. Var fin i måndagsjobbet och känslan är att formen sitter där. Det är en skön, lite småtrög häst som trivs i ledningen och lyckas jag hålla upp innerspåret vill jag köra där. Är vår bästa chans på lördag. Skor, vanlig vagn och norskt huvudlag.

2 Lets Go Again har varit väldigt bra vid segrarna och både jag och kusken har varit väldigt nöjd med hästen. Nu är det ny kusk men han är ju rutinerad i sammanhanget, så det ska inte innebära några problem. Spåret ska inte vara några problem heller och hästen trivs med voltstart. Jag tror att han kan sluta långt framme om det inte strular till sig på vägen. Inga ändringar, säger Jevgenij Ivanov.

6 Payet var duktig vid segern i årsdebuten och har tagit det loppet på rätt sätt. Han känns uppåt för dagen, fick ett intressant läge och det luktar väl lite spets därifrån. I den positionen ska han räknas men samtidigt möter han ett par duktiga hästar som står på tillägg. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

8 Hugo Gustivar Boko var inte så hårt jobbad inför debuten hos mig och det fattades en del ork. Han måste vara mycket förbättrad för att räcka i V75, även om det känns som en fin häst. Det blir barfota runt om vilket jag tror kommer att ge en bra effekt. Läget passar bra för en invändig smygresa, säger Robert Dunder.

9 Otroligosåfin satt kvar invändigt senast och är lite småbekväm i ryggar. Han kändes i alla fall fin både innan och under loppet och jag tycker han verkar pigg i jobben även efter det. Jag var rätt uppåt inför senast och kommer nog vara det igen. Läget är inte så tokigt och jag tycker det såg rätt jämnt ut på förhand. Vi ändrar inget, säger Lars-Göran Söderberg.

12 Angel Ovea gjorde en kanonprestation senast och jag tycker att hon fungerar allt bättre aktionsmässigt. Det känns inte som om hon tagit någon skada av det senaste hårda loppet så hon ska nog ses med viss chans, även om jag tycker att loppet såg rätt så hårt ut på papperet. Det blir troligen aktuellt med någon form av barfotabalans, säger Olle Wäjersten.

14.Let’s Go Eernie Han var väldigt fin i debuten men hade känts bra i träningen hela vintern. Banan var tung och svår så jag fick sko om honom innan start, han gick med väldigt tunga skor. Det var en isfläck på bortre långsidan och det var därför jag släppte ledningen. Han kanske heller inte hade kunnat svara men jag visste att han är långstark och att han skulle kunna komma tillbaka på styrka. Det blev ju väldigt lätt till slut och normalt sett ska han gå fram med loppet. Han var fin i måndagsjobbet och ska gå lite tuffare på onsdag. Det blir skor igen men markant lättare nu. Annars öppet huvudlag och vanlig vagn som senast. Springspår passar bra och jag tror nog att han tål en sväng i tredjespår. Motståndet ser väl inte värre ut än att han ska räknas.

15 Iron Creek blev det helt fel för i dödens senast och vi glömmer den starten. Han känns jättefin i träningen och utgångsläget tycker jag är okej eftersom han kan ta det lugnt från start. Med tanke på förutsättningarna hade det så klart varit bättre med 2640 men nu är det som det är. Med rätt lopp ska han ändå kunna sluta långt framme. Vi tar nog bort murphyn, säger Sybille Tinter.

Lopp 2

1 Youhadmeathello var jag kanske lite besviken på senast, men jag tror helt enkelt att han hade en dålig dag. Jag kollade upp honom efteråt men det var inga fel på honom, och i lördags var han fin i ett provlopp som gick 20 full väg. Han är hygglig ut och bör få en fin resa härifrån, och jag ser honom som en bra platschans. Ingen ändring, säger Stefan Arvidsson.

2 Unleash the Steel är en rätt fin häst som inte fungerade senast. Hon kommer att vara bättre på lördag då hon utrustas med urryckare och vi rycker även skorna bak. Jag tror det får en rejäl kick, och hon trivs med att vara i främre träffen. Jag kan inte bedöma motståndet men en platsfidus kan hon vara, säger Markus Pihlström.

3 Miss Red besvärades av en korsförlamning i senaste starten – därav den bleka insatsen. Hon har tränat på som vanligt efteråt men har ingen toppform. Hon borde få en bra resa härifrån men jag tror inte att hon har någon vinstchans. Hon går med samma balans och utrustning som tidigare, säger Jimmy Jonsson.

4 Hagaz T.N.T. är inte så tokig, men möter tuffare motståndare än vanligt. Han kan öppna rätt bra och är stabil. Jag är nöjd om vi är 4-5:a, säger Fredrik Palm.

5 Taxi Gretha Hon fick inte chansen senast och hade sparat i mål då. Hon har stått över lite efter det men känns fin i träningen så jag tror nog att formen är bra. Läget bakom bilen är bra och hon är snabb ut. Hon trivs att gå i ledningen men frågan är om en amatörtränad häst får sitta i fred där framme så kanske en ryggresa vore önskvärt. Tycker väl inte att motståndet ser så tufft ut och hon är väl inte sämre än någon annan i oppet. Har hon tur med positionerna kan hon nog vara långt framme. Hon har varit stökig och det har tagit tid att få till henne så vi ändrar inget i utrustningen utan hon går med aluminiumskor som senast och sedan öppet huvudlag och hybridvagn.

6 Stacksonstacksbore galopperade senast, utan att varken kusken eller vi vet varför. Galoppen bara kom och det var oväntat, då han agerat stabilt innan. Vi hoppas att det var ett olycksfall i arbetet, för han kändes annars lika fin som vanligt. Det här är en stor och rejäl häst som inte riktigt fattat vad det här går ut på, men som nog kommer att bli bra när han lärt sig det. Den här gången ska vi lätta honom lite och det borde både påverka prestationsnivån och start- snabbheten – det är i alla fall tanken. Loppet såg inte så blodigt ut och vi kommer till start med vissa förhoppningar, säger Fredrik Jonsson.

7 Börge Kosing är lite sen av sig och rätt trög i stilen, men inte alls så tokig. Han har suttit fast en del och känslan är att han höjer sig för varje lopp han gör. Den här gången ska han tävla barfota runt om och det tror jag kan ha en positiv effekt på honom, säger Jimmy Dahlman i stallet.

9. Hidden Assets Han har gjort det bra i årets lopp. Man ska dock ha i åtanke att han i stort sett tidigare har tävlat i lägsta klassen och nu möter betydligt vassare gäng. Gör debut bakom bilen men det skall knappast vara något bekym- mer. Läget passar bra och han ska kunna få sitt smyglopp fram till en skaplig placering. Balans och sulky har jag dålig koll på men det lutar åt samma som senast vanlig vagn och skor på.

12 Cobbys Yourah gick bra efter vila senast och känns både stark och pigg efter det loppet. Han verkar ha tagit vinterträningen på rätt sätt och kommer att vara ännu bättre nu. Utgångsläget blev dock iskallt och vi är utlämnade till vad som händer på vägen. Vi kör barfota runt om nu vilket jag tror han kan få en kick av, säger Jan-Ove Olsen.

Lopp 3

1 Daysofourlives Läget blev vad vi hade hoppats på. Han har öppnat förbättrad och kan öppna hyggligt så han ska kunna få en fin ryggresa vilket krävs på den här distansen. Han är lite segstark av sig så vi får hoppas det blir lite tempo på loppet, då kanske han kan vara med på en skaplig placering. Han gick för första gången med jänkarvagn senast och går med den igen, eventuellt att han lättas från järn till aluminiumskor bak och så blir som tidigare helstängt huvudlag.

2 LoveE No Pain Jag har trott att hon är mycket bra och tycker att hon visade just det vid senaste vinsten. Lite förvånad blev jag att hon visade upp snabbhet, jag tänkte nog att hon är mera stark. Hon kändes minst lika fin som då i jobb i (måndags. Tidigare kunde hon galoppera en del men jag tror att hon har funnit sig själv nu. Spåret är perfekt och distansen ett plus. Det blir jänkarvagn igen, men vi byter från vinterskor till lite lättare sommar- skor nu, sedan öppet huvudlag och rycktussar precis som senast.

3 Perfect TomeHan är på väg tillbaka efter en senskada och har alltid visat rätt fin kapacitet. Nu senast tog han en lätt seger från ledningen utan att vara tom i mål och allt verkar fint efteråt. 2640 meter har inte varit några problem tidigare och spåret blev ju detsamma som senast när han visade sig vara snabb ut. Han har gått med en jordbländare i sina två senaste lopp och det verkar göra att han ser lite färre ”spöken” på banan. Vi kör med den igen samt stängt huvudlag, skor runt om och jänkarvagn. Utan att ha läst på loppet så mycket tror jag han ska stå sig i klassen.

4 Santana’s Ultimate Hon ville inte springa i vattnet senast, det var runt en decimeter vatten på innerspåret och hon tappade från start. Det blir andra gången på lång distans nu så det är lite frågetecken men jag tror att hon är stark för stammen är fransk. Hon är inte jätte startsnabb men följer med dem bra och är beroende av en smyglöpning. Det blir åter öppet huvudlag, ryckhuva, aluminiumskor och vanlig vagn.

5 Digital FlashHon var väldigt fin vid segern senast. Det var förvisso i ett breddlopp men hon vann med oryckt huva och det var jättetrevligt att se henne från sidan. Hon känns fortsatt fin i träningen efter det. Jag är nöjd med läget för hade vi haft spår långt in hade hon nog hamnat långt bak men nu hoppas jag att de ska kunna hitta ner i en hygglig position. Hon är stark så distansen passar bra. Klart att det är tuffare emot nu men så fin som hon var senast så skulle jag inte bli helt förvånad om hon vinner. Samtidigt måste man vara realist så jag blir heller inte förvånad om hon slutar trea-fyra. Hon gick med öppet huvudlag senast men nu när det är bilstart så sätter vi nog på någon form av skygglappar. I övrigt blir det skor och vanlig vagn som senast.

6 Betting Ace har gjort två lopp i år och var väldigt duktig vid segern senast. Hon känns rejält förbättrad i år jämfört med förra och framför allt verkar hon kämpa mycket mer. Spåret kunde varit bättre men distansen är okej och formen är på topp. Normalt sett slutar hon långt framme. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

7 Digital Dominance har fått tränat på ett tag och känns fin på alla sätt. Han har varit inne på banan och körts lite snabbare och jag tycker han verkar väl förberedd. Spåret blev inte så roligt men han gillar distansen och ställs mot överkomligt motstånd. Det här är en häst jag vet att Robert har höga tankar om. Vi ändrar nog inget, säger Oskar Florhed i stallet.

9 Qrystal Roc felade senast, men det berodde på att det blev en massa omstarter och det tål hon inte. Hon är lite nervig och hetlevrad av sig, så det blev för mycket helt enkelt. Innan dess har hon ju gått riktigt bra och hon är under stadig utveckling och är bra för klassen. Det var ett par bra emot men jag tycker nog att hon ska kunna dyka upp långt framme, och jag ser henne som den bästa chansen av de tre hästar jag har till start på lördag. Ingen ändring, säger Joakim Elfving.

Lopp 4

1 Guli Major Han har inte startat sedan fyraåringssäsongen och det skall bli intressant att se vad han kan göra mot de äldre hästarna. Han visade dock näst senast att han duger i alla sammanhang så även om det är ett jämnt och tufft lopp så hoppas vi att han skall vara med på en fin placering. Är ingen startraket men bör få ett fint lopp från innerspår. Går med skor, öppet huvudlag i vanlig sulky.
2 Optandsfröken Det har varit dåliga banor att träna på men vi har en väg vi kör på som har varit okej. Formen är ändå svårbedömd och planen var att starta sista helgen i mars hemma i Östersund men det kändes roligt att prova i V75. Det är inga underdjur med och hon häv- dar sig bra i klassen. Egentligen är hon ganska kvick iväg om man kommer rätt med henne. Det blir åter vanlig vagn, öppet huvudlag och skor runt om.
3 Gnistas Filur Presterade inte på topp på slutet och fick därav en kortare paus från tävlingsbanan. Har gått ett banjobb på 1.28/2100 meter inför det här och allt såg bra ut. Spåret är bra och sen höjer han sig när han får tävla barfota vilket han kommer göra på lördag. Jag tycker han ska streckas. Vanlig vagn och öppet huvudlag.
4 Fräcke Vicke Vi behandlade honom efter senast och sedan har han tränat på som vanligt. Han trivs med livet och har fått gnistan
tillbaka. Igår (söndag) var han lite arg när han inte fick springa på som han ville. Spåret tror jag att han klarar och det är en fördel med voltstart. Han duger i klassen och gör alltid sitt yttersta så det ser spännande ut. Inga ändringar utan vanlig vagn, fast bomull, skor och halvstängt huvudlag igen.

5 Höstbo Elis var jättefin i årsdebuten och insatsen var nog bättre än väntat. Han känns faktiskt finare än någonsin efter det och hade inte gått några tuffare jobb inför senast. Jag tror han kommer vara bättre nu och spåret ska inte vara några problem. Loppet ser passande ut och han kan nog sluta långt framme. Inga ändringar, säger Robert Skoglund.

6 Ängspilen vann med krafter kvar senast och helt förvånad var jag inte. Vi har jobbat med att stärka hans självförtroende och att han fick gå utan framskor gav också en extra kick. Han kan öppna skapligt och då det här blev ett rätt jämnt lopp kan han vara med därframme. Ingen ändring, säger Joakim Elfving.

9 Backegubben trodde jag skulle gå framåt rejält efter starten i Bollnäs, men så blev han halt och fick strykas. Jag tror inte att han tappat så mycket, men det är ingen toppform. Får han sitt lopp ska han räknas även om han inte är på topp. En plats bland de fem tycker jag i alla fall att han ska ta. Ingen ändring, säger Björn Karlsson.

12 Spik Loke felade senast men är normalt relativt stabil. Han gick ändå bra efter galoppen och borde bli bättre med den genomköraren. Han gynnas av voltstart men möter nog lite för bra hästar på samma volt, säger Jimmy Jonsson.

13 Fylking har gått bra i år, och det beror på att han kunnat tränas för fullt i vinter. Tidigare vintrar har det strulat med både det ena och det andra. Senast blev han störd till galopp och hade knappast förlorat annars. Det här är inte det tuffaste lopp han varit ute i och med lite klaff så dyker han upp därframme. Ingen ändring, säger Kin Backman.

15 Bonaldo har jättefin form och det känns att han mognat mentalt av att varva sulky- och montélopp. Springspåret är jag inte helt nöjd med, då det finns en uppenbar vingelrisk om han laddas. Det kanske är bättre att ta upp och köra till slut, men det får Magnus sköta. Loppet är jämnt och med tanke på Bonaldos form tycker jag att han ska streckas relativt tidigt. Ingen ändring, säger Anders Hafstad.

Lopp 5

1 Celtic Han vann ett ganska billigt lopp senast men han hade ett dåligt läge och jag tycker han var bra och gjorde sin plikt. Han hade tränat bra innan och bör gå framåt med loppet. Läget är perfekt och han är startsnabb och bäst på kort distans. Jag vet inte om vi kör i spets, risken finns att det kommer någon och kör tufft om man sitter i ledningen med en oddsare. Han gick barfota runt om senast och kommer gå så igen, hybridvagn och stängt huvudlag som senast.

2 Gordon Mearas Näst senast så var jag väldigt nöjd med honom men inte lika nöjd senast. Men han är samtidigt lite svår när han kommer ut i tredjespår då han springer och kränger en del så han ska helst vara på innerspår. Har ett bra läge och jag tycker att han ska räknas med lite chans. Vi ändrar inget mot senast utan skor runt om och vanlig vagn igen.

3 Moon ́Black Lady: Allt verkar bra efter den förra starten och här blev spåret perfekt då hon är snabb ut. Att vinna lär bli svårt men
fina pengar kan det bli. Hon har gått bra förut med barfota runt om och nu kör vi så. Jänkarvagn och halvstängt huvudlag exakt som senast.

4 Imagine Boko Han har ju inte startat på några månader men han har varit in till Åby ett par gånger och senast var han väldigt bra då han gick ett 16-17-jobb. Nu är det kort distans vilket han bara testat en gång och då behövde han lite tid på sig för att komma in i loppet, men han är ju stark och rejäl, så det enda negativa är kanske avsaknaden av lopp. Det blir nog som senast med skor runt om och en hybridvagn.

5 Kimbee Crown har hygglig form, men jag trodde nog att han skulle ha gått lite bättre än vad han gjort efter sin paus. Förhoppningsvis kommer han lite vartefter och nu blev ju läget bra också. Till den här starten rycker jag skorna och han blir både lite bättre och lite mer osäker då. Jag går i tankarna att testa jänkarvagn för första gången, men det kanske blir lite för mycket av det goda. Jag ska fundera på det under veckan, säger Tomas Pettersson.

6 Karissa Bo gör en intressant start tycker jag. Kort distans är kanske inte hennes vanligaste, men jag ser inte den som någon nackdel. Hon har faktiskt sprungit en 13-tid på 1640 meter tillsammans med just Örjan Kihlström och jag hoppas de gör det igen. Spåret är inte det bästa och hästen är samtidigt ojämnt startsnabb. Hamnar de bara skapligt till i loppet tror jag på en fin insats. Barfota fram, säger Sybille Tinter.

7 Prince Hills var bra näst senast då han fick en perfekt resa i rygg på ledaren och avgjorde ganska enkelt. Han kräver en smygresa och det blir nog svårt från det här läget. Jag hade haft lite förhoppningar från ett bättre läge. Inga ändringar säger Nils-Erik Svedin.

9 Merritt har nästan aldrig gjort ett dåligt lopp hos oss. Det blev lite för tufft i den senaste starten, så han var trött till slut när galoppen kom. Jag tycker inte läget är så dumt och blir det lite körning i loppet plockar han ner en del till slut. Eventuellt barfota runt om, säger Olle Wäjersten.

10 Captain My Captain är klart missgynnad av bakspåret och löper dessutom ojämnt, så jag har väldigt svårt att taxera både form och chanser. Det blir barfota bak som senast och på hög grund kapacitet kanske han är värd ett streck om man plockar med 4-5 hästar, tycker Svante Båth.

11 Heartbeat vann lätt senast och var duktig även i starten innan det. Han har formen på topp, men nu är det tuffare, samtidigt som det blev bakspår. Dessutom är väl distansen inte optimal och det känns som att vi måste ha mycket tur. Inga ändringar, säger Carola Wallin.

Lopp 6

1 Coogan Han var ju jättefin senast i första starten för året. Det var skönt att han fungerade så bra då han hade skött sig bra i sanden inför den starten. Han kom ju inte riktigt upp i nivå under fjolåret men nu ska han ha gått fram med senaste loppet i sig, men det är svårt att säga hur mycket så klart. Spåret är bra då han inte är så van vid voltstart men hästen är förnuftig och jag hoppas han kan komma iväg bra och det ser ut som en intressant uppgift, även om det kanske är lite bättre hästar än vad han mötte senast. Det lutar åt att det blir norskt huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn igen.

2  Frenchnorweigan Han har ju inte startat på ett tag då han fick lite komplikationer efter Sprintermästaren. Han har jobbat på rejält och vi har kört tre banjobb varav det senaste var det snabbast i 17-fart. Det är en fin häst men det är tufft emot och det går inte att begära att han bara ska gå ut och vinna, men jag blir ändå inte förvånad om han skulle göra det. Det blir nog barfota bak och en hybridvagn.

3  Orlando Triss Galopperade i sista sväng senast och det brukar han inte göra. Det var lite tight och han hade allt kvar i det läget. Han är rätt hyfsad ut och skulle han hitta rygg på ledaren kan han vara ett roligt garderingsbud. Han är ruskigt speedig med rätt resa och han håller vrålform. Vi ändrar inget utan skor, helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn som senast.

5 Jeppas Picasso Jag tycker att han gjorde det bra senast. Det blev ju en väldigt tuff öppning och sedan blev han kanske lite väl frän innan Susanne kunde släppa ledningen till favoriten. Därför var det inte så konstigt att han blev lite trött sista biten. Spåret blev väl kanske det sämsta av de sju möjliga framspåren men det är ingen galopprisk och han har spetsat från spår två i V75 tidigare. Drömmen vore att komma till spets och släppa till någon av de bättre. Det blir vanlig vagn och halvstängt norskt huvudlag som senast. Skulle banan bli väldigt bra kanske det blir barfota runt om men då får den inte vara det minsta hård.

6 Rocky Tilly kom inte till senast och den starten är bara att glömma. Det är hopplöst att ta något bakifrån när det går 11-12 framme i täten under slutvarvet, men Rocky gick ändå bra till slut i skymundan. Han har haft fin form länge men kanske inte fått den rätta utdelningen. Han är ju snabb från start och jag tycker att han ska passas – speciellt om han kommer till ledningen, vilket jag tror. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

7 Corroded har varit nere på kontinenten och vann först ett billigare lopp i Belgien. Gången efter blev det inte bra alls och nu är hästen på väg hem igen. Han kommer att ha ett äventyr i kroppen och kanske kommer han inte vara på topp till den här starten. Jag tycker han är svårbedömd, men däremot är han gynnad om det blir barfota runt om, säger Oskar Florhed i stallet.

8 Queer Fish var vi jättenöjda med i årsdebuten. Han gick själv bra och dessutom fick han ett perfekt lopp att starta igång säsongen med. Han borde ha gått framåt en hel del med det loppet, då det ju var länge sedan han startade innan dess. Har han gått framåt så mycket som jag tror så borde han sluta långt framme, även om det var några bra på startvolten som kanske kan bli tuffa att komma ikapp. Ingen ändring, säger Magnus Träff.

10 Magnifik Brodde är duktig jämt och formen är fortsatt bra. Det var inte så många att runda den här gången och jag tycker att han ska räknas tidigt. Han ska tävla barfota runt om men det tror jag inte innebär någon större skillnad mot när han går med skor. Han gör det alltid bra. Förutom barfotabalansen är det ingen ändring mot senast, säger Ingemar Hultqvist.

Lopp 7

1 Usiana Face Har ju inte startat på ett tag men har jobbat väldigt bra och varit inne till Åby två gånger och senast i det snabbaste av de två banjobben gick hon i 16-17-fart. Hon är snabb från start och jag tycker det ser ganska bra ut direkt över 1640 då hon är snabb i sig. Det blir barfota runt om direkt och sedan blir det fortsatt en hybridvagn.

2 La Surprise Tooma Hon har visat fin fart och jag tycker att hon är under utveckling. Jag var inte riktigt nöjd med henne senast. Hon gick då barfota men nu åker skorna på igen. Hon har fin fart och med klaff från ett lämpligt läge skall hon kunna vara med där framme. Går i en vanlig sulky och open eye-huvudlag som tidigare.

3 Kallis Tooma Hon fick inget fäste senast och det var samma sak på Solvalla för tre starter sedan. I träningen känns hon jättefin, vi har haft is att köra på ett tag och när jag testade henne lite i lördags kändes hon spänstig och fin. Jag tror inte på vinstchans utan vi startar igång henne till vårsäsongen och jag är nöjd med en slant. Hon går åter med norskt huvudlag, rycktussar och multivagn samt järnskor men utan broddar i framskorna nu.

4. Torride Hon var förvånans- värt bra i dödens i årsdebuten och har tagit det på rätt sätt. Hon har fått lättad träning ett tag och vi förvän- tar oss uppåtform och det är en duglig sprinter. Det skulle vara roligt om hon går iväg och hittar ner till plankan, hon är liten och snabb. Jag tror att hon går iväg men blir det omstart stressar hon upp sig. Vanlig vagn nu, hybridvagn senast, sedan barfota runt om men open eye-huvudlag och rycktussar som senast.

5. Cordeluia I.S. Jag var mycket nöjd med henne senast och det verkar som att den fina formen sitter i. Hon har inte felat från start än så jag tror hon går iväg. Men hon är bäst med en smygresa så jag hoppas de kan hitta ned någonstans. Sedan får vi se hur långt det räcker. Skor men eventuellt skruvar vi ur brodden fram men vanlig sulky och samma huvudlag som senast.

6. Lövdala Symphonie Verkar allt hur bra som helst med. Hon var fin vid vinsten i årsdebuten och verkar ha tagit loppet bra då hon är fin i träningen. Hon är stark och vältränad men var ganska lugnt tagen inför den starten. Hon har inte gjort så många starter och går framåt för varje start och är under utveckling. Spåret bör passa bra då hon är naturligt snabb i benen från början. Distansen känns spännande och det är ingen nackdel i alla fall som det känns men hon är rejäl och kommer gå bra på alla distanser framöver. Vi kör som senast med skor, öppet huvudlag och svensk jänkarvagn.

7 Kick Her Higness Hon har känts stabil och det verkar också som att formen sitter där. Hon gick bra senast men hamnade då för långt bak och fick svårt att ta något i den snabba avslutningen. Har nu fått ett passande läge och hon har inget emot voltstart. Jag har ändrat på balansen, skor med öppen tå, till den här starten och det känns riktigt bra. Jag blir inte överraskad om hon dyker upp i striden.

8 Giannini Hon känns helt okej för dagen trots att det inte har varit optimala träningsförhållanden på slutet. Hur som helst känns hästen bra. Spåret är helt okej med rygg på Berghs häst. Jag kommer köra invändigt och skulle vi vara fyra, femma är jag nöjd. Skorna och den vanliga sulkyn får sitta på igen och halvstängt huvudlag fortsätter vi med så jag ändrar inget.

9 Pippi Roc återkommer efter en kortare tävlingspaus men har tränat på som vanligt i sina lugna skritt jobb. Den här hästen är speciell av sig, vilket hon visade senast då hon bara la ner när det inte blev kört som hon gillade. I starten innan var hon däremot väldigt bra och det är svårt att räkna på henne. Läget är bra eftersom hon är snabb ut och vi borde kunna hitta vettig position. Med klaff spurtar hon alltid bra. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

10 Belle Godiva har det varit svårt att hitta lämpliga lopp åt, så vi provar en lördagsstart. Hon kändes fin i sista jobbet och distansen är den rätta men hon behöver nog loppet, så kan hon tjäna en hygglig slant är jag nöjd. Inga balans-

11 Sheherazade Face har svårt att få till det i lopp och här är det i första hand en matlapp som gäller. Eventuellt barfota bak, säger Markus Pihlström.

13 Miss Duffy var riktigt bra vid vinsten senast på en svårsprungen bana, jag tror t.o.m. att hon var dags snabbast den dagen. Hon hade inte startat på länge så jag tror hon går framåt med loppet i kroppen. Distansen är inte rätt och jag tror att det blir svårt att runda ett helt fält i V75. Det blir barfota bak till denna start, säger Markus Pihlström.

14 Lyx Håleryd visade i den senaste starten än en gång att hon inte trivs i ledningen. Hon blir lite för pigg där och lägger bort krafter. Hon har alltid gått bäst på rulle och så lär det bli den här gången. Det här är inte det värsta motstånd hon mött, samtidigt som det förstås måste lösa sig på vägen. Formen är jag i alla fall inte orolig för och den här gången blir det helstängt och barfota runt om, säger Joakim Elfving.

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen