Wohlgart Andersson / 30 november, 2018

Jackpot Jägersro

Sorry, Hann inte uppdatera. Har varit på en visarun till Kambodja, gjort likadant i nio år. Militären har ändrat reglerna så jag blev tvungen att flyga tillbaka, vilket gjorde att jag blev drygt ett dygn försenad

Lopp 1

1 Filur Sisu var i och för sig nära att vinna senast, men han var ändå en bit bakom Peters, som galopperade som klar på upploppet. Efteråt har han haft en liten febersläng och även om han känns bra i jobben har han nog inte full toppform. Läget blev jättebra och det är kanske inte den allra blodigaste upplagan av det här loppet. Det blir ju skor nu, men han går med lätta aluminiumskor och det ska inte vara några problem. Han lär nog inte vinna, men på läge och jämnhet borde han kunna ha en viss platschans, säger Per Nordström.

2 That’s Art hade loppet under kontroll i ledningen senast, då han skyggade för något mitt på upploppet och galopperade. Snöpligt förstås, men jag ser det som ett olycksfall i arbetet, även om han är lite ”markskygg”. Känns fin inför detta och jag tror på en fin insats. Lite lurigt dock med andraspår i voltstart, det var länge sedan han startade med volt. Men han är förnuftig och bör klara det. Skor nu gör två tiondelar på sluttiden och vi sätter på en vanlig vagn när det är voltstart, säger Peter Untersteiner.

3 Stoletheshow fick trafikproblem senast men har fortsatt göra fina insatser ända sen han vann Norska Kriteriet. Jag tycker dock att han ständigt är underskattad och han kan nog dyka upp där framme även här. Loppet såg jämnt ut på förhand och han är inte borta. Han går alltid med skor och vi ändrar inget annat heller, säger Markus Niklasson i stallet.

4 Dallas: Det är en väldigt högrest herre med bra kapacitet och han har mycket inombords. Spåret bör gå bra då han normalt är travsäker och han har mognat och gått från klarhet till klarhet på slutet. Därför tål han också ganska tuffa resor. Nu blir det sista starten innan vintervila och träning tar vid. Han gick bara lugnt i skogen idag måndag och allt kändes bra. Jag tror på en fin prestation och kan han vara bland de tre, fyra främsta är jag nöjd. Jag ändrar inget.

5 Donatello Garbo är en av favoriterna till nästa års danska Derby. Ingen dålig häst, men inte alls av samma klass som Candy La Marc. Inget hett V75-streck, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

6 Sweet On You är bra! Kom loss alldeles för sent i Norge senast och hade full fart över mål utan att gå tom. Hon hade vunnit med tidigare lucka. Känns fin efter och har en lämplig uppgift här, som det ser ut. Bör komma iväg snabbt från springspåret. Tror hon kan vara långt framme. Gick med skor senast så där blir det ingen ändring, däremot sätter vi på en vanlig vagn när det är voltstart. Vi reser dagen innan med våra hästar, tror att övernattning borta ska fungera fint, säger Reijo Liljendahl.

10 Candy La Marc blev generad till galopp strax innan start senast. Både hästens tränare och Erik Adielsson tyckte det skulle varit omstart. Det är en bra häst och formen är som den ska, men det är ett minus att hon måste tävls med skor, säger Carsten Bundgaard.

11 Harran Boko har gjort två fina insatser efter vila och blir allt bättre nu. Dock är läget lurigt och det vill till att det klaffar med ryggar för att han ska vara i striden. Men vi har inte givit upp på förhand. Ingen ändring, säger Markus Waldmüller.

 

Lopp 2

1 Quite Right var med i spetskörningen senast, fick rygg ledaren och där blev han fast ända in i mål. Hade lite krafter kvar. Formen är god och läget blev perfekt då han är mycket startsnabb. Peter får dock lägga upp taktiken. Hästen är bra nog att duga i V75, framför allt från det här läget. Skor runt om är ingen jättenackdel och det är lika för alla, säger Anton Sverre.

2 Master Hill fick ett fint lopp senast och avgjorde på ett bra sätt. Det small faktiskt bara till när jag vred på, och det fanns gott om krafter kvar med tussarna oryckta. Han känns jättefin för dagen och ska kunna hävda sig på V75 också. Spåret är perfekt, och han är snabb ut men jag fick inte riktigt fart på honom sist. Vi kör som vanligt, säger Andreas Lövdal.

3 Staro Kipling Han blev fast med sparat senast han provade V75 och visade ju då att han duger i klassen. Vi har haft lite småkrassliga hästar runt om i stallet de senaste veckorna och medvetet tagit det lite lugnt med startandet. De som är ute på lördag har varit friska, men ett litet frågetecken kan man ju sätta trots allt. Annars är läget bra för den här hästen som inte är jättesnabb ut, men säkert får en fin position härifrån. Skor runt om nu tror jag ska gå bra. Det som händer är att man får justera lite på frambalansen i stället, men det ska som sagt fungera. Troligen helstängt huvudlag och vanlig vagn.

4 Aquamarin är en fin amatörtränad häst som kan mycket. Fick ett fint lopp senast och vann lätt, även om motståndet inte var det allra vassaste. Tuffare emot nu förstås, men jag tycker att man ska passa hästen. Kan öppna ok, säger Thomas Uhrberg.

5 Edio blir bättre för varje start. Han har aldrig tryckts av från början men känslan är att han kan öppna skapligt. Han har lite halsproblem, så årstiden är den rätta. Skor går han också bra med. Jag tror han kommer gå långt och tycker att han ska ha bra chans, säger Mikko Aho.

6 Dream Of Nature kommer mer och mer och då han är riktigt startsnabb är det ledningen som gäller. Han kan bli väldigt lat, så det gäller att ha honom på bettet, men springa kan han. Får han spets ska han räknas och han bör duga en bit upp i klasserna. Nu blir det skor och det är ett litet minus, men inte så stort. Dessutom kommer han eventuellt att gå med ryckhuva och det är i så fall första gången för oss, säger Jonas Oscarsson i stall Lövgren.

7 Marys Overrandout Han gjorde ett bra lopp på Bjerke och känns fortsatt fin här hemma efter det. Läget är som det är, han kunde ju ha fått spår åtta eller tolv också … Hästen är rätt så snabb från start, så jag kör till lite från start så får vi se hur det kan lösa sig. Han får på sig ett par lätta aluminiumskor fram nu och det tror jag inte spelar någon större roll.

8 Blue Mustache Han hade inte tränats så hårt inför förra loppet och vi såg det som en mellanstart då vi hade siktet inställt mot V75. Vi har tränat på lite hårdare efter det och han kommer att vara bättre nu. Det är spåret emot och visst blir det svårt härifrån, men han är snabb ut och med lite tur kanske Jörgen ändå kan få ned honom i en bra position. Han är van att gå med skor och vi ändrar inget till den här starten

9 Dats So Cool håller fin form för dagen och spurtade bra senast. Det var dessutom första gången han gick med rycktussar, men bromsade faktiskt till när Paal drog dem. Jag har testat det i jobb hemma tidigare och då fungerade det bättre. Jag har ingen riktig koll på vad han möter men han kommer inte göra bort sig. Inga ändringar, säger Markus Niklasson.

10 Eldorado Mearas gör det bra varje gång och jag var nöjd med insatsen i V75 senast. Ska ha smyglopp i dessa sammanhang, så vi åker med och kör till slut. Får se hur långt det räcker. Skor runt om fungerar bra, säger Peter Untersteiner.

11 Olga Utca fastnade med alla krafter kvar igår (lördag) och Jepson sa att han hade vunnit lätt med fritt. Sånt vet man ju aldrig; den som vann var ju riktigt bra. Hon var så obrukad i mål att de täta starterna inte är några problem. Innan förra loppet hade hon varit ifrån lite, på grund av foderbyte och hon kan nog ha gått framåt lite med loppet. Nu möter hon hingstar och läget blev dåligt, så jag vet inte hur långt det kan bära. Skor går hon alltid med, så där är hon gynnad jämfört med flera av konkurrenterna. Något annat ändrar jag inte, säger Sara Brodin.

12 Mellby Goofy har haft dåliga lägen på slutet och det blev ju inte direkt bättre här. Ingen fara med formen, men han får åka med och försöka fixa en vettig placering i första hand. Ingen ändring gentemot senast, säger Reijo Liljendahl.

Lopp 3

1 Illuminati har varit makalöst bra på slutet. Han har gått med skor bägge gångerna; det står i programmet att han gick barfota näst senast, men det är fel. Han tar inte ledningen, men jag tror nog att Jocke tar sig ut och då blir han farlig, säger Jonas Oscarsson i stallet.

2 The Real Star var behandlad inför senaste starten, men jag var klart nöjd med insatsen trots att det strulade och han blev dessutom påkörd. Hästen har tagit det loppet på bästa sätt och spåret passar fint. Distansen är ett plus och han går alltid med skor vilket får ses som en fördel gentemot ett par av konkurrenterna. Vanlig vagn och samma huvudlag som vanligt, säger Magnus Dahlén.

3 Kallsup Han är i kanonform och står bra till propositionsmässigt här. Han trivs på Jägersro, är snabb ut med volt och går lika bra med skor, så allt ser bra ut förutom att motståndet är för hårt. Jag tror ingen här slår Joakim Lövgrens häst om den kommer iväg ordentligt. Min har tagit pengar 17 starter i rad och jag tror han gör det nu också. Nu blir det lätta skor runt om i stället för barfota fram, i övrigt ändrar jag inget.

4 Youngblood Pellini är ojämn, men hade tränat bra inför senast och vann också lätt från ledningen. Var lite trög, men inte tom i mål. Spåret bör klaras och distansen är ingen nackdel. Jag kör med lätta skor runt om nu, det ser jag inte som något problem. Kan vara där framme även här, säger Thomas Uhrberg.

5 Bouncing Ball O.O Han sköter sig bra och gör alltid sitt. Det känns lite som att hans årstid kommer nu när alla andra också måste gå med skor som han alltid gör. Hästen brukar sköta sig i volten så spåret tror jag han ska greja, liksom distansen. Han tävlar alltid med öppet huvudlag och på slutet har vi även haft ryckhuva på honom. Han går med vanlig vagn och klaffar det kan han ta en slant även här.

6 Invincible H.C Han gjorde det bra senast och fick ett fint utgångsläge. Han har varit mest effektiv barfota bak så skor är ett litet minus. Han kan öppna hyggligt från springspår så jag tror vi kommer komma iväg fint från spår sex. Hästen känns fin för dagen på alla vis och behärskar distansen väl

7 Mellby Fantom har ett kanonläge då han är riktigt snabb ut i voltstart. Visade form senast med att vinna från dödens. Lång distans ska gå bra då han inte pullar i loppen. Blir inte förvånad om han är i striden. Lätta skor runt om fungerar bra, säger Reijo Liljendahl.

8 Harrington blev alldeles för pigg i dödens i SM på Åby och har fått tränat på efter det. Han känns fin i jobben och är inte så tokig i grunden. Distansen är en fördel och och spåret är ingen katastrof det heller. Han kommer säkert göra en fin insats igen och att det blir skor på nu är inget stort minus, säger Andreas Lövdal i stallet.

9 Rajah Silvio var het och krånglig innan loppet senast, men skötte sig när starten gick och sedan var det inga problem. Spår 2 i voltstart nu är inte optimalt, men vi hoppas han klarar det. Omstart vore dock ett stort minus. Felfri är han en tidigt bud och distansen är absolut inget minus. Har gått bra med skor förut, säger Anton Sverre.

10 Kosmopolit du Gull fick hjälp med tempot näst senast och kunde vinna loppet. Han kändes minst lika fin senast, men då hängde han inte med riktigt i en snabb avslutning. Distansen är ett plus, men han blir lite sämre med skor på, så jag tror han får svårt att vinna. Annars ingen ändring, avslutar Fredrik Persson.

12 Quattro Töll var finfin vid segern i comebacken senast och ska gå framåt med det loppet i sig. Är den bättre av mina två i loppet, men läget sätter förstås med chansen. Får åka med och hoppas att det klaffar så bra som möjligt, då han kan vara långt framme. Lätta skor runt om fungerar och så blir det nog vanlig vagn när det är voltstart, säger Thomas Uhrberg.

Lopp 4

1 Trix On Line Det är en fantastiskt fin häst. Det är en stor talang som fortfarande är orutinerad och valpig. Är så gott som helt travsäker och besitter riktigt fin kapacitet. Läget bör passa honom och målsättningen är att i varje fall få ett bra lopp där framme någonstans. Om det blir spets eller rygg spelar mindre roll. Det är en mycket jämn upplaga av Uppfödningslöpningen men med klaff är vi i varje fall med bland de tre. Inga ändringar.

2 Global Adventure vann sitt uttagningslopp senast men var ändå inte som bäst. Aktionen var inte perfekt och man får ändå säga att hästen var grym som lyckades hålla fokus. Han är åtgärdad efter det och jag hoppas det ska få honom ännu bättre till finalen. Hästen var ju grymt bra när han vann Svampen i Örebro och har ett perfekt läge nu. På visad kapacitet ska han kunna duga långt. Inga ändringar, säger Svante Båth.

3 Bythebook satt fast i finalen av Svampen och imponerade sen på mig i uttagningen till detta. Formen är på topp och hästen kommer mer och mer för varje start. Även han kan duga en bit i sammanhanget och vi kommer köra som vanligt, säger Svante Båth.

4 Aetos Kronos Han är en duktig och solid häst som blir bättre för varje start. Han vann lätt senast och jag tror han kommer att vara ännu bättre nu. Han kan nog öppna om man kör på honom men jag vill helst inte att man gör det på så här unga hästar. Han möter några bra men jag tycker han är en av dem som ska göra upp om det. Han går som senast

5 Grande Diva Sisu var jättebra senast och har tagit loppet på rätt sätt. Jag kommer ladda och hoppas nå ledningen, men hon är inte beroende av någon särskild position – även om jag hoppas slippa att hamna i dödens. Jag hänger på en jänkarvagn för första gången och är hyggligt optimistisk, säger Per Nordström.

6 Muscle Valky var tvåa bakom Bythebook sist och har tagit steg för varje start. Detta är en startsnabb häst som ska bli intressant att följa även här. Han kommer inte att göra bort sig och vi ändrar inget, säger Svante Båth.

7 Alien Kronos är en krigare som verkligen var duktig senast. Han var inte långt efter Global Adventure och kommer mer och mer för varje start. Nu är spåret lite väl långt ute på vingen för att det ska vara optimalt och det krävs klaff. Inga ändringar, säger Svante Båth.

8 Staro Nashville gick godkänt senast, men de som var före var ruggigt bra. Det är en jättefin häst och jag tror nog att han ska kunna vara någon sekund bättre på lördag, men härifrån blir det normalt svårt att räcka till vinst. Han är i alla fall väldigt travsäker och det är ju ett plus i tvåårings sammanhang. Han går utrustad som senast, säger Jonas Oscarsson.

9 Ultion Face Han hade inte sin bästa dag i uttagningen där han agerade stressat. Det känns som att han är inne i en växtperiod och därför inte helt på topp. Kommer att gå jobb i veckan och förhoppningen är att han fungerar bättre. Agerar han som han kan i ljusa stunder har han kapacitet för att vara i striden.

10 Belker gör kanonlopp varenda gång och hästen är underbar att köra, stabil och lugn och fin. Gör säkert en fin insats igen, men läget är inte roligt och det blir inte lätt att besegra exempelvis By The Book där framme. Vi kallar det platschans och det blir knappast någon ändring, säger Torbjörn Jansson.

11 Master Of Trix har det strulat lite för på slutet men han har ändå presterat rejält. Näst senast blev det galopp från start och upphämtningen var stark. Sist felade han 800 kvar men även då gick han rejält resten av vägen. Detta är en kapabel häst som dock möter många fina konkurrenter. Ändå är jag inte helt främmande för att han kan tjäna fina pengar om det klaffar. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

12 Unico Broline är en fin häst som körts försiktigt. Senast kom han inte riktigt in i matchen; de två i täten drog undan och han fick sikta in sig på tredjeplatsen. Han gick i alla fall rejält till slut och gjorde det bra. Det är klart att det behövs otroligt mycket flyt för att han ska vinna härifrån, även om det handlar om tvååringar. Ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

Lopp 5             

1 Viggo Laday har jättefin form och Erik var väldigt nöjd efter förra starten och han har gått bra även innan. Även om han har blivit lite snabbare från start kan han nog inte hålla ledningen, men med lite flyt kan han sluta långt framme. Skor ska inte vara några problem. Han har haft lite olika huvudlag på slutet och jag har inte bestämt vad det blir på lördag, säger Mimmi Elfstrand.

2 Lightning Photo fick det bästa möjliga spåret och han kan öppna bra. Han borde vara förbättrad med lopp i kroppen, men det är hårt emot och jag är nöjd med pengar. Skor fungerar, men han är bättre barfota, så det är ett litet minus. Förutom skorna blir det ingen ändring, säger Mikko Aho.

3 Lexington Hall var ute i finalen på Solvalla senast och det blev lite tufft för honom. Han har dock varit duktig innan det och fick ett fint utgångsläge igen. Hästen kan öppna snabbt och vi räknar med en fin insats igen. Han kan nog duga en bit. Skor runt om funkar för honom, säger Andreas Lövdal i stallet.

4 New Star Power Hon var inte riktigt redo på Kalmar senast men avslutade ändå bra i ett taktiklopp. Hon kommer att vara bättre nu och hon är ute över sin favoritdistans. Men det är hårt motstånd och kan hon vara trea eller fyra i mål är jag jättenöjd med henne. Nu blir det stängt huvudlag för att få henne lite skarpare, i övrigt går hon som senast.

5 Partizan Face Han var jag riktigt nöjd med senast på Solvalla. Han fick då gå en rejäl repa fram till dödens. Kämpade trots det storstilat till slut. Jag räknar med att han går framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Läget passar bra och jag hoppas att han kan vara med i segerstriden. Han har gått med norskt huvudlag på sistone och det fortsätter vi med.

6 Exclamation Mark ströks senast för lite problem med halsen, men det var mest en säkerhetsåtgärd, han var frisk snabbt och stod knappast över någonting. Känns fin och formstark i jobben och jag tror han gör ett bra lopp. Bör vara där framme och lätta skor runt om fungerar fint, säger Reijo Liljendahl.

7 Gustafsson Det är svårt att hitta passande lopp åt honom men han verkar hålla fin form. Han har även gått barfota runt om i de två senaste loppen men att det nu blir skor runt om är nog hans minsta problem. Då ser jag det som ett större bekymmer att han fick spår sju. Han är inte supersnabb den första biten men kan öppna hyggligt. Senast testade vi med jänkarvagn för första gången men vi har inte bestämt än om han går med det nu också. Han reser som vanligt kvällen före.

8 Legend Brodde gjorde vad han skulle vid segern senast, men härifrån blir det förstås svårare. Han följer vingen och det troliga är att han laddas för att hitta ner i en bra position. Skor går bra och han kommer att få starta på i V75 i vinter. Han har gått med norskt på slutet, men nu blir det nog någon form av stängt huvudlag, säger Lars Brindeborg.

9 Bonnies Celebrity var inte som bäst senast och hade lite dåliga blodvärden i samma veva. Han tränar som vanligt, men kommer säkert att behöva loppet. Jag tror inte att han kommer göra bort sig men han är väl inget för vinnarspelarna. Skor runt om är han van vid, säger Peter H Sjöberg.

10 Star Costashorta gav sig i ledningen senast, var inte kurant då. Har fått ta igen sig, men är nu fin i jobben igen och jag tror på en bra insats. Dock lite svårbedömt om formen är lika fin som vid segrarna. Skor runt om är helt ok, säger Peter Untersteiner.

11 Surprise Power Det är nog inte många som slår honom över långa distanser och vi får hoppas han inte blir chockad nu när det bara är ett och halvt varv, men han kan springa fort så det ska inte vara något problem. Läget kan nästan vara bra då han trivs med att gå bakifrån och förhoppningsvis springer de andra av sig lite från början. Nu blir det jänkarvagn, i övrigt går han som senast.

12 Secret Mission vann jag enkelt med från ledningen senast, i ett billigt lopp. Dagsformen är riktigt bra, men det är tuffare emot nu och läget är ju ett minus. Gör nog en fin insats, även om jag håller min egen Star Costashorta som en bättre häst, säger Peter Untersteiner.

Lopp 6

1 Isor Håleryd var trött redan i sista kurvan senast och en besvikelse. Vi har inte hittat några fel efteråt så han får prova igen. Känns bra i träningen. Läget innebär en smygresa vilket kan passa bra. Är kapabel för klassen, men svårbedömd inför detta. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

2 Linus Boy fick äntligen ett vettigt läge och nu kan det vara dags för seger. Han har gjort det bra en längre tid och står på tur för en fullträff. Jag vet inte riktigt vad han möter, men hästen duger i klassen och ska räknas. Han går lika bra med skor tycker jag, säger Andreas Lövdal i stallet.

3 Sobel Conway var riktigt bra senast efter kort startgalopp och formen är uppåt. Läget är inte fel och han kan öppna. Är inte lika kapabel som Isor Håleryd, men har dokumenterad form. Kan vara där framme och skor runt om går bra, säger Peter Untersteiner

4 Waffle Cone Hon är ny i träning men jag har kört henne tidigare och vet vilken undantagshäst det är. Hennes dagsform får man dock bedöma på tidigare starter. Det är i varje fall en häst som jag har stora förväntningar på och kanske är hon redan på lördag redo för en plats i striden.

5 Sir Q.C. gick bra efter lite vila i Norge senast och Uffe var mycket nöjd med hur hästen kändes. Läget här är inte fel och jag tror han gör ett riktigt bra lopp, även om jag inte kan bedöma motståndet. Har kommit snabbt upp i klasserna, men han bär pengarna bra. Långresa har gått fint förut, men vi reser samma dag så det blir ingen övernattning borta. Går oftast med skor, gjorde så senast, och har väl en liten fördel jämfört med barfotahästar. Vi ändrar ingenting, säger Stefan Melander.

6 Västerbo Exact gick bra som tvåa i Norge senast. Det blev en lite väl utdragen spetskörning och han fick stryk med ett huvud den sista biten. Formen är fin nu och jag tror han gör ett bra lopp på lördag. Kan vara långt framme, men skor runt om är ett minus för honom då han lätt slår sig på knäna, säger Thomas Uhrberg.

7 Den Of Warlock är på gång men har inte riktigt haft något flyt med löpningarna. Ändå har han kämpat i spåren och man måste hoppas på lite tur. Han är bra nog att sluta långt framme om han får draghjälp. Skor får ses som en liten nackdel, säger Markus Niklasson.

8 Shogun D.K Han har inte gått ett sulkylopp på evigheter och faktum är att jag, lika lite som spelarna, vet hur han kommer att reagera på lördag. Hästen känns i varje fall pigg och fin här hemma. Det fanns inte så många passande montélopp just nu och när det var hemmaplan och vi hade poäng så tyckte vi det var läge att prova. Tyvärr fick vi ett skräpläge och hästen får sköta sig själv från början få se hur vi kan hamna till. Skor runt om för honom är nog ingen större nackdel och han kommer att tävla med öppet huvudlag samt vanlig vagn

9 Speedy Foxy Vicane gick fram i dödens inför slutvarvet i finalen i lördags och höll till 140 kvar. Var väl ok, men det var inte optimala förberedelser innan. Vi kom fram till banan två timmar senare än tänkt p g a en trafikolycka på vägen och hann bara med en värmning. Vi provar igen och starter vecka-vecka brukar inte påverka henne negativt. Nu blir det skor runt om och det är inget plus, men jag hoppas det fungerar. Får åka med härifrån och sen får vi se hur många hon knäpper till slut, säger David Källgren.

10 Olle Rols var jag mycket nöjd med i comebacken efter vila senast. Fick ett snällt lopp och gick med full fart över mål, med krafter kvar. Hade gått mycket tung träning och bara fått tre banjobb innan, så loppet i kroppen bör ta fram formen rejält. Vet dock inte om bara ett lopp i sig räcker för att duga hela vägen i Silverdivisionen, men hästen har en naturlig styrka och är lättränad. Det blir en lätt aluminiumsko med grepp bak nu, men han har vunnit många lopp med den balansen, säger Mats Rånlund

Lopp 7

1 Star Advisor Joli fick ett perfekt läge och jag tror att han håller ledningen initialt. Sedan får vi se hur mycket körning det blir – skulle han mot förmodan få bestämma i täten kan han vinna, annars är det mer osäkert. Han har normalt lite svårt att räcka mot Propulsion och de där på sommaren och kommer att matchas i guld i vinter, och varva med lite montélopp. Skor är inga problem och gentemot flera av motståndarna kan han nog vara gynnad av skotvånget. Annars ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

2 Poet Broline vann lätt från spets i senaste starten i september. Fick sedan problem med fräschören och har fått ta igen sig. Känns fin nu och jag tror på en bra insats, men det blir ett defensivt upplägg efter vilan. Skor runt om är ett minus för honom, han är effektivast barfota, säger Peter Untersteiner. var bättre än jag trodde han skulle vara senast och har knappast blivit sämre med det loppet.

3 Probo O.P: Han är i bra slag för dagen. Jag gav honom fel lopp senast då han inte trivs som bäst med att gå i ledningen, men han kändes så fin så jag bestämde mig för att testa ändå. Det gick fort i början och han fick betala för det till slut men jag var nöjd med honom. Nu ska jag försöka ge honom det lopp i ryggar som han gillar och då ska han kunna vara bland de tre. Förutom att det blir aluminiumskor runt om så ändrar vi inget jämfört med senast.

4 Jairo Han var nästan överraskande bra senast med tanke på att han inte var så hårt tränad inför det loppet. Han gick ändå ut och vann på en 12-tid och bör vara ännu bättre med det i kroppen. Det här blev väl inte det blodigaste guldloppet och han har fått ett bra utgångsläge samt trivs bra med att gå bakifrån, så visst ska han räknas tidigt. Vi ändrar inget mot senaste starten. säger Jonas Oscarsson i stallet.

5 Art On Line pullade lite väl mycket i Bjerke, men kändes annars fin och han fick gå ut i Kalmar en knapp vecka senare. Där gick han bra och nu närmar han sig formen på allvar. Han har ju vunnit två guldlopp och det här loppet såg jämnt ut, men det blir nog ändå svårt att räcka ända fram. Han går bra med skor. Ingen ändring, säger Mikko Aho.

6 Västerboonthenews var sjuk hela sommaren, men har börjat komma igång nu. Jag har startat tätt för att få upp tempot i honom, men jag är inte helt säker på att han har kommit i samma form som förra vintern än. Nu har vi många startsnabba invändigt och han lär inte spetsa, men han går bra till slut också. Skor går ju bra och nu blir det norskt huvudlag för första gången sedan förra vintern. Jairo är nog förstastrecket, men bakom honom ska min räknas, säger Lars Brindeborg.

7 B.B.S. Sugarlight Han håller formen men har inte riktigt haft turen på sin sida på slutet. Senast blev han hårt diskad för orent trav men är efter det behandlad och allt verkar bra med honom. Han har nu spår en bit ut på vingen och det är klart att det inte är positivt. Det gäller att han hittar ned i slagläge. Det kan bli tufft att vinna men helt slagen på förhand är han inte. Han ska ses som en outsider i varje fall.

8 Giveitgasandgo Han har fått ett läge långt ut på vingen men det är i varje fall öppet spår och det är ett klart plus för hans del. Han kommer att köras offensivt och det blir full laddning framåt. Löser det sig på vägen är det så bra häst att han mycket väl kan blanda sig i segerstriden.

9 Monark Newmen var jag väldigt missnöjd med senast, men han är uppfräschad och har bl a fått knäna åtgärdade, så han ska vara bättre nu. Jag är osäker på formen och med tanke på det fick han ett bra läge. Tills han visar lite form får jag ligga lågt. Skor är ok och någon annan ändring blir det inte, säger Fredrik Persson.

10 Dante Boko: Han har haft en ihålig säsong och efter en mindre lyckad insats i senaste starten fick han helt enkelt en paus för att ladda om batterierna. Det verkar ha gjort honom bra och han känns riktigt pigg och fin. Det fattas dock lopp i kroppen och jag förväntar mig inga stordåd. Han får smyga med och med klaff kan han vara platsaktuell.

11 Harry Haythrow körde jag senast och han gick ok, men han är inte som förr. Detta kan vara hästens sista start. Måste ju också gå med skor och det är ett minus för Harry. Får hoppas på pengar, säger Peter Untersteiner.

12 Turno Di Azzurra gick mycket bra senast efter kort startgalopp. Tror han kan tjäna fina pengar i vinter i den svenska Gulddivisionen. Dock tråkigt läge här och får svårt att vinna, säger Carsten Bundgaard.

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen