Wohlgart Andersson / 21 december, 2018

Jackpot Mantorp

Ser ut som en mycket svår omgång, vilket bäddar för hög utdelning. Man har lyft ur gulddivisionen ur V75, den går istället före. Det gör att statistiken inte riktigt stämmer. Jag kör med 2 spikar i båda lagen, för att på så sätt kunna ha mer hästar i övriga lopp. Jag gör jokersystem med kravet att minst 1 och högst 2 hästar under 10% vinner.

Har den fräckaste spiken på länge, i skrivande stund är den under 5%.

Vill du spela med mig kostar andelarna i stora laget 50kr/andel, det heter Jokerbolaget 50 kr på Tillsammans.

Lilla laget heter Spelvärdevinnarna, här kostar andelarna 5 kr. Samma uppbyggnad på båda systemen, men med olika spikar.

JOKERSYSTEMET  Finns på vi tillsammans 50 kr/andel.  Res. för justeringar. 

V75:1   1, 3, 5, 7, 9, 10, 11

V75:2   1, 2, 6, 8, 9, 10, 11, 15

V75:3   4, 6, 11, 13

V75:4   6, 10, 13, 9

V75:5   2, 6, 3, 1

V75:6   4

V75:7   2, 4, 5, 7, 8, 10

 SPELVÄRDEVINNARNA 5 kr/andel, uppdateras lördag

V75:1   11, 5, 9, 3, 7

V75:2   6, 11, 15

V75:3   4, 6

V75:4   10, 6, 13, 9

V75:5   2

V75:6   4

V75:7   4, 5, 7, 10, 8

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   3

V75: 2   15,

V75: 3   10,

V75: 4   9

V75: 5   6

V75: 6   4  

V75: 7   10

4. COMANCHE MOON – JONAS OSCARSSON: Han har ju haft tråkiga lägen på sistone och det har inte heller riktigt varit hans favoritdistanser.
Nu kommer det bli kul med 1640 och bra spår den här gången. Han har ju gjort väldigt många
bra lopp över kort distans och när det är spetsläge är det ju lite av hans bästa förutsättningar.
Han har bättre form än raden visar och har lite smygform skulle jag säga. Inga ändringar.

 

Kim Eriksson om  banan på Mantorp

– Man har kämpat med slitet material i väntan på en omläggning ett tag nu. Banan är svår att få till och det krävs mycket vatten i den för att få fäste men i gengäld blir den lätt skitig.
– När det regnar blir banan hård och den är inte så tålig för regn. Liksom de flesta andra banor blir den krävande den här årstiden.
– Bankroppen är ganska trevlig annars och doseringen är, jämfört med andra banor, rätt så normal. Det är en allround bana.
– Det är inte lika brett som i Kalmar, men jag upplever det ändå som att det är gott om plats vid båda startplatserna i voltstart.
– När det gäller bilstart är det inte heller något speciellt, man får bra fart från innerspår.
– utfarten till stallbacken ligger 500 kvar och det kan hända att rutinerade hästar vill springa ut där kort efter start om man kommer en bit ut i banan.

Riksranken, en sammanställning av facktidningarna

V75: 1   5, 11, 9, 3

V75: 2   8, 11, 6, 10

V75: 3   6, 4, 11, 13

V75: 4   10, 13, 6, 2

V75: 5   2, 3, 6, 7

V75: 6   8, 10, 11, 13

V75: 7   7, 8, 3, 4

STARTKOMMENTARER

 

V75 1  Ser att spelvärde spikar nr 11, men jag väljer att gardera, vill aldrig spika en häst från bakspår.

V75 2  Här hade jag tänkt spika nr 6 från början, men dewt kom så mycket info på farliga konkurrenter, så jag valde att gardera. Här kan man ha med många, det är en skrällbenägen lopptyp.

V75 3   Nr 10 verkar lite spelad

V75 4  Mest tror jag på 6 och 10, Men man ska nog inte glömma nr 9

V75 5 Finns flera startsnabba här, 2, 5, 6. Nr 5 blev struken, då kan nr 2 vara ett spikalternativ

V75 6   Viktigast är att inte glömma lågprocentaren nr 4. Det är bakspårshästarna nr 10 och 11 emot, Bakspår på kort? Man At work tror jag inte ett ögonblick på, blir besviken om den vinner

V75 7

SÅ HÄR SÄGER STATISTIKEN

Medianutdelning: 42 256 kr (38 210 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 40% (41%)

Vinnare från bakspår: 21% (21%)

Favoritsegrar:  39% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 100%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 92%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 58%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 83%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

 

SÅ HÄR SÄGER TRÄNARNA

V75:1

1 Sphinx d’Inverne var jag lite besviken på senast, men det var nog så att han behövde loppet eftersom han stått över lite innan. Han fick bästa tänkbara spår och han är inte så tokig från start. Det är väl inte det tuffaste Klass I-försök som körts och normalt duger han ganska bra, men med tanke på förra starten vågar jag inte vara alltför optimistisk. Senast gick han med norskt, men jag kommer nog att stänga in honom lite för att få honom rappare. Dessutom åker jänkarvagnen på. Han presterar lite bättre med den, säger Thomas Madsen.

3 Xanthis Coktail kom in i min träning efter eskilstunastarten. Han fick vila lite och blev uppkollad av veterinär, så han har i stort mest tagit det lugnt. Jag ska åka in till Vaggeryd och köra ett banjobb på tisdag, men han är förstås svårbedömd för alla på lördag. Normalt duger han på V75 och jag hoppas ju att han kan sluta rätt långt framme från det här läget. Jag kommer inte att laborera något med utrustningen jämfört med hur han gått tidigare, säger Claes Svensson.

5 Harrington vann helt överlägset från spets senast och det var på tiden att han fick utdelning. Han har tagit det loppet på bästa sett och kommer säkerligen göra bra ifrån sig igen. Distansen passar och spåret ska inte vara några problem. Som jag ser det borde han ha chans. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

6 Isla De Pinos var duktig vid segern näst senast men räckte inte till mot tuffare motstånd starten efter. Han tränar fint, men stöter på hård konkurrens igen och får mest gå ut för att det är hemmaplan. Får vi pengar är jag nöjd. Inga ändringar, säger Tomasz Wisniewski.

7 Quattro Töll gick jättebra som fyra från absoluta kön senast och jag var helnöjd med honom. Formen är riktigt uppåt och springspåret är jag nöjd med, hästen kan öppna. Lång distans är heller ingen nackdel. Tror att vi är där framme med lite klaff och vi ändrar ingenting, säger Thomas Uhrberg.

9 Global Undecided var duktig uppe på Bergsåker senast och det känns som att formen är på gång. Han fick det sämre läget av våra hästar i loppet men han är inte så tokig den här heller. Med klaff kan det säkert bli fina pengar. Vi kör som vanligt, säger Andreas Lövdal. 10 Cash Simoni pullade väldigt i värmningen senast och efter loppet visade det sig att han hade en infektion i kroppen. Nu känns han jättefin, men formen är ändå ett litet frågetecken och jag får ligga lite lågt. Skor går bra och distansen är ett plus. Förutom skorna är det ingen ändring, säger Maria Törnqvist.

11 Reverend Wine har gjort två riktigt bra lopp efter lång vila och han är rejält på gång. Läget är som det är, men hästen går bra bakifrån och kusken vet hur man hanterar startspåret. Med klaff är han inte golvad och lång distans går bra. Ingen ändring, säger Diederik Meilink.

12 Uddens Index är hyfsat i ordning just nu och har tränat på som vanligt. Han trivs bäst över så lång distans som möjligt och det hade gärna fått vara 500 meter till den här gången. Läget ställer såklart till det men vi håller tummarna att turen är på vår sida. Inga ändringar, säger Stefan Axelsson.

V75:2

5 Charmant blir allt bättre nu och springer rakare i vagnen. Satt fast med sparade krafter senast och det var ett formbesked. Femtespåret nu är lite lurigt, men hon är liten och smidig och jag hoppas hon kommer iväg felfritt. Tycker hon i alla fall ska tjäna pengar i ett öppet lopp och vi ändrar ingenting, säger Christer Videll.

6 Campell J.P. var fin vid vinsterna, men galopperade när hon laddades rejält senast. Det ser jag mest som ett olycksfall i arbetet och jag tror nog inte kusken kommer att ladda, utan snarare söka ryggar. Det är lite oklart hur bra hon är, men hon har en härlig From Above-inställning och gör alltid sitt. Jag körde ett jobb med henne igår (lördag) och hon kändes jättebra. Jag är nöjd med fina pengar, men det är väl inte helt uteslutet att hon kan räcka. Det blir troligen ingen ändring, utan hon går med lätta aluminiumskor som senast, säger Hans Karlsson.

8 Wave Length har gjort två starter efter att ha varit borta för bl a operation. Hon har varit jättebra båda gångerna. Senast höll hon starkt i ett tufft slutvarv. Bör bli bättre och bättre och löser det sig bara från läget är hon den bättre V75-chansen av mina två hästar i omgången. Vi ändrar inget, säger Diederik Meilink.

9 Vinna du Ling har gjort två starter för mig och det känns som en fin häst. Sist fick kusken inte ut henne i banan riktigt men hästen är bara tre år och vi skyndar långsamt med det. Travet flyter bättre och bättre och med tiden kommer detta bli spännande. Nu är jag nog dock mest spänd på att hon ska fortsätta utvecklas. Vi testar ett nytt bett men i övrigt kör vi samma, säger Eric Martinsson.

11 Indian Front har verkligen toppform och har radat upp fina insatser utan att få vinna. Hon känns uppåt för dagen, men innerspår på tillägg är inte det bästa och jag hoppas hon hittar ut direkt. Hon kan avsluta vasst och kanske testar vi norskt huvudlag den här gången. Jag tror hon kan sluta långt framme om det stämmer på vägen, säger Tomasz Wisniewski.

13 Hip Hurray Boko startade så sent som i lördags och Stefan var väldigt nöjd med henne. Han chansade invändigt med henne och det blev en hel del krafter kvar i mål. Hon gör sällan att dåligt lopp och kommer inte göra bort sig nu heller. Med rätt lopp kan hon säkert vara trea-fyra men vinna blir tufft. Inga ändringar är planerade, säger Peter H Sjöberg i stallet.

V75:3

3 Big Marke var inte alls bra senast men trivdes inte med ban-underlaget. Han var dock duktig i starterna innan det och fick ett passande läge. Han kan säkert få ett fint lopp i den främre träffen men jag har svårt att se honom vinna på V75. Inga ändringar, säger Mikael Selin.

4 Dardanos vann väldigt komfortabelt senast och hade massor kvar i mål. Det här är en bra häst som haft en del strul och som egentligen borde ha betydligt mer pengar på sig. Normalt är han travsäker och siktet är inställt på ledningen. Det är några bra emot, men jag tycker att han är en av dem som kan vinna loppet. Skor visade han senast att det inte är några problem. Det blir ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

5 Cooling Break O.O. blev för het senast och galopperade. Jag körde honom även i starten innan det och då var han väldigt bra. Han kan dessutom öppna vettigt och jag hoppas vi hittar ner i banan. Kan han vara trea-fyra har han gjort det bra, säger kusken Peter H Sjöberg.

6 Sanda Love har verkligen hittat stilen på slutet och vann mycket enkelt senast. Det känns som han har fått självförtroende och detta är en mycket kapabel häst. Jag tycker det finns mycket mer att ta av och han borde dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen i stallet.

7 A La Partenza blir bättre och bättre. Senast kom hos loss för sent, hade kunnat vinna annars. Ska gå till avel i början av nästa år, så jag ville prova rikstoton en gång i alla fall. Måste tyvärr resa utan sällskap i transporten och det är lite oroande, men jag hoppas det går bra. Har lärt sig att öppna snabbare så jag hoppas hon kommer ner i banan. Tror i alla fall på fina pengar och vi ändrar ingenting, säger Kim Hagström.

9 Anddontsayitsover var jättefin när han ledde runt om senast och där är det inga frågetecken om formen. Han har tagit det loppet bra men trivs bäst i den främre träffen och allra helst spets. Med tanke på det är läget inte det bästa men han kommer inte göra bort sig. Vi kör som senast, säger Jim Oscarsson.

10 Andy Pandy One var jag nöjd med som tvåa senast, med tanke på att han inte var fullt tränad efter förkylning. Ska vara vassare med det loppet i sig och går bra bakifrån. Missgynnas heller inte av skotvånget och jag tror han gör ett bra lopp på lördag. Ingen ändring, säger Mats L Andersson.

13 Zdenka har gjort flera fina lopp på sistone och var verkligen tapper som tvåa senast. Hon känns som hon ska i i träningen och kan säkert räcka en bit här också trots att spåret drar ner chanserna. Hon tål inte allt för mycket grovjobb och vi ändrar inget, säger Pär Pergenius i stallet.

V75:4

1 White Witch Doc gick helt ok senast och hästen håller skaplig form. Läget blev perfekt nu och vi ska inte ge upp på förhand, men hon vinner inte ihjäl sig direkt utan det är fina pengar som gäller i första hand. Ingen ändring i balansen gentemot senast, säger Henrik Larsson.

4 Shutter Island var jättebra näst senast och då gick hon med full spänst in i mål efter en fin resa. Senast fick hon visserligen göra lite mer jobb, men kändes ändå inte riktigt lika bra som gången innan. Jag tror hon klarar spåret och en hård bana skulle vara ett plus. Svårt att säga hur långt hon räcker, säger Claes Svensson, som brukar köra.

6 Supreme Face gick med bra fart över mål senast efter sen lucka och var inte tom i mål. Formen sitter där och läget här är intressant, hon kan öppna. Vet inte vad hon möter, men hon bör vara långt framme. Vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Reijo Liljendahl.

7 A Perfect Victory är en duglig häst som dock presterar lite upp och ner. Ibland springer hon och bromsar och tittar på allting och det blir svårt att räkna på henne. Senast var hon ute mot tufft motstånd och fick dessutom snabbt. Även detta är ett hårt lopp och vi är nöjda om hon är trea-fyra. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

10 Absolut Gehör drogs bakåt bakom en trött häst i V75 på Åby i lördags. Kom loss för sent och kändes fin enligt Johan. Hon har form och kan fälla många om det klaffar. Vanlig vagn när det är voltstart, säger Peter Untersteiner.

12 Bambi Rozz fick lägga en speed för att komma till ledningen från 40 meter tillägg senast och sen när Karlstedt kom flygande blev det kanske en speed för mycket. Jag tycker ändå att hästen gjorde det bra men har inte startat på en månad. Hon känns pigg och alert i jobben och är allra bäst i ryggar. Med klaff behöver hon inte vara borta. Skor fungerar det också, säger Eric Martinsson.

13 Quite Nice var fin vid vinsten näst senast och jag tycker att hon gick lika bra gången efter, men hade lite oflyt i loppet då. Hon är van att möta värre motstånd än så här, men det måste ju alltid klaffa från tillägg i stolopp. Dessutom kanske hon inte är den allra morskaste i slutstriderna. Spåret är inga problem och hon har chans med klaff på loppet. Ingen ändring, säger Per Lennartsson.

14 Roly Poly har haft en riktigt fin säsong och detta är en speedig häst som måste ha rätt resa. Hon kan inte göra allt för mycket själv men ska inte underskattas om hon får sitta still in i det längsta. Jepson har kört henne fyra gånger och vunnit tre av dem så han känner henne väl. Hon har tävlat barfota runt sedan i somras och det har fungerat fint. Nu när det blir skor på igen vet jag inte riktigt hur hon kommer reagera. Det blir dock aluminiumskor, förr i tiden var det järn, säger Eric Martinsson.

V75:5

2 Steppning Spaceboy galopperade i starten i lördags för att det blev lite tight om positionerna. Han kändes annars fin och jag tror på honom när vi nu fick ett så bra utgångsläge. Han är ju snabb ut och ledningen vore inte dumt. Ingen ändring, säger Admir Zukanovic.

6 Rolex Bigi kändes riktigt fin senast. Tidigare bröt han en hel del i loppen, men det kände jag inte av. Det här ser ut som ett normalt silverförsök och har vi flyt kan han vinna. Han verkar gilla Mantorp, för han brukar gå bra här. Han är snabb ut, men det fanns startsnabba hästar innanför, så jag får nog sikta på att komma ner och ge honom en ryggresa. Skor går bra. Förutom det är det ingen ändring, säger Maria Törnqvist.

7 Frankie Brodde avgjorde lätt från andra ytter senast och han är fortsatt fin i jobben, formen sitter där. Han är dock bäst barfota och nu när det är skotvång är han missgynnad. Det blir dock det tunnaste skor vi kan köra med, givetvis beroende på banunderlaget. Läget blev heller inte roligt, så tur krävs på vägen, säger Peter Untersteiner.

8 Victor A.U. var jag nöjd med som tvåa på Färjestad senast och hästen har nog fin form. Men han är bäst på kort distans och dessutom är läget tråkigt så jag får nog ligga lite lågt. Troligen laddar jag från start och hoppas slinka ner någonstans, för om man backar hamnar man sist och då är det helt kört. Öppet huvudlag och givetvis skor runt om igen, säger Torbjörn Jansson.

9 Baron Gift spurtade fullt godkänt i V75 på Åby i lördags och det känns som att hästen är på gång nu. Att det är 500 meter kortare denna gång är ett litet plus. Läget kan bli bra och med klaff är han inte borta, har är ju en mycket vass avslutare när han är i form. Ingen ändring, säger Rickard Svanstedt.

10 Twin’s Fairytail kom till mig från Frankrike för ett par månader sedan och vi har valt att starta igång honom. Tycker han blir bättre och bättre. Är ju mycket kapabel i grunden, men blir nog inte samma häst igen som han var när han var som bäst. Var över i USA hos Åke Svanstedt, men blev skadad där. Har inga skadebekymmer nu, men han är ju ändå nio år. Får smyga med och hoppas på så bra pengar som möjligt. Ingen ändring, säger Sami Saarela.

11 Roheryn gick bra i finalen senast och känns fortsatt fin i träningen. Hon fick ett svårt läge den här gången men inget känns omöjligt med den här hästen. Det måste dock till en hel del tur och vi kör som vanligt förutom att det blir skor nu, säger Andreas Lövdal i stallet.

V75:6

2 Dokonjo backades sist på Åby i torsdags. Det var uppullat där framme och omöjligt att ta något till slut, men han gick med full fart över mål och det var en perfekt genomkörare inför detta. Nu blir det inte passivt utan full laddning. Dessutom kör vi med jänkarvagn, norskt huvudlag och rycktussar nu så det är maxat. Läget blev perfekt och om han är lika bra i den här starten som innan den lilla vilan är han inte borta, säger Mikael Å Linderoth.

3 Mrs Lindy spurtade mycket bra på Bergsåker och märren är verkligen på gång nu. Perfekt läge och passande distans här och jag tycker nog att hon ska ha chans. Vi sätter på en jänkarvagn nu när det är bilstart, säger Reijo Liljendahl.

4 Comanche Moon har ok form och har gått bra från mestadels tråkiga lägen på slutet. Nu fick han ett perfekt spår över favoritdistansen, så det går inte att klaga. Han bör ha bra chans att komma till ledningen initialt. Han borde sluta långt framme. Ingen ändring, säger Jonas Oscarsson.

5 Mellby Emeralds hamnade i en trött rygg på Åby i lördags. Detta, i kombination med att han låg på, gjorde att han galopperade 200 kvar med krafter kvar. Feelingen var att om han kommit ner på innerspår direkt, hade han varit i striden. Tror han gör ett bra lopp nu om det inte strular, men Mrs Lindy känns som en bättre chans, säger Reijo Liljendahl.

6 Iago Zon blev för het senast och orkade inte till slut. Han gör så ibland och han är lite ojämn av sig. Annars har han hög kapacitet och emellanåt slår han till med riktigt bra insatser. Här ser det ut som att han drar iväg och blir släppt till ledningen av stallkamraten, för blir han het går det inte att svara ut honom. Har han sin dag slutar han långt framme. Ingen ändring, säger Jonas Oscarsson i stallet.

8 Man At Work var grymt bra senast och det är skönt att han fungerade. Detta är en kapabel häst men det har strulat en del. Han har tagit det loppet fint men fick ett dåligt läge. Vi håller honom högt och jag tycker ändå han ska räknas. Det känns som han matchar det här motståndet, säger Andreas Lövdal.

9 Secret Mission har jag kört två gånger i höst och vunnit båda gångerna med. Det har dock varit billiga lopp. Men hästen gick bra i V75 för Henriette senast så formen sitter där. Hästen gör alltid ett gott dagsverke, men V75 är tuffare, så att vinna blir nog svårt, säger Peter Untersteiner.

10 Reigning Moni övertygade stort vid segern senast och har hittat nya växlar med helstängt huvudlag. Han har alltid varit högkapabel, men det har liksom inte lossnat och med loppet i kroppen borde han dessutom vara bättre nu. Bakspår är ett minus men som han såg ut senast ska man nog inte glömma bort honom helt. Huvudlag är inte bestämt ännu, säger Pär Pergenius.

11 Ural var bra i sista starten och känns fin efteråt. Han har gått bra med skor tidigare, så det är inget som oroar. Däremot blev läget tråkigt och jag hoppas han slipper dödens. Tycker ofta mina hästar hamnar där, och det kan ju slita på dem mentalt. Visst kan han vinna, men med tanke på läget ligger jag lågt. Ingen ändring, suckar Susanne Richter.

V75:7

3 Raijin Face återkom senast efter lång frånvaro p g a skada och uppträdde långt över förväntan. Fick visserligen ett fint lopp, men avgjorde snyggt och visade härliga takter. Vi tog beslutet direkt efter loppet att sikta på den här uppgiften, då hästen har en massa delägare från trakten. Känns bara fin inför detta och var pigg, mjuk och löpsugen i ett 20-jobb över 2000 meter inne på banan nyligen. Han är i grunden en jättefin häst som haft svårt att hålla sig fräsch, men nu ser allt bra ut. Jag tror på en vass insats och han ska ju gå framåt rejält med loppet i kroppen. Vet inte om vi kommer förbi 2 Sir Francis Bacon i början, men rygg på den vore väl inte fel? Skor runt om nu, men han är nog minst missgynnad av detta av alla mina starthästar, säger Stefan P Pettersson.

4 Pastor Power fick ett passande smyglopp i comebacken efter vila senast och tackade för det med att vinna bekvämt. Jag var nöjd med hur han kändes, men han är lite loj så nu provar vi ett helstängt huvudlag. Det är en fin fyraåring och jag blir inte förvånad om han räcker en bra bit här, säger Peter Untersteiner.

8 Silent Hill klarade inte fjärdespåret i voltstart senast utan det blev galopp direkt. Kändes annars väldigt fin innan loppet så jag valde att köra honom här. Nu fick vi ett dåligt spår, men det är en mycket fin häst och förmodligen bättre än Pastor Power i grunden. Om det löser sig kan vi vara långt framme. Jänkarvagn nu när det är bilstart, säger Peter Untersteiner.

11 Rob Dyrek är en mycket fin fyraåring som gjort det riktigt bra hittills. Senast vann han med skor runt om så den biten är inget som oroar. Hade vi fått ett bra läge hade jag trott på chans, härifrån krävs tur. Är visserligen stark, men jag vill inte braka på i spåren i V75 från ett sånt här läge. Ingen ändring är planerad, säger Rickard Svanstedt.

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen