Wohlgart Andersson / 24 april, 2020

Jackpot på Åby

Yngste sonen Rasmus hjälper till med att analysera lopp 4 – 7

Den största favoriten f.n. finns i prologen i form av 5 Conrads Rödluva. En lämplig favorit kan tyckas, men innanför står en farlig motståndare, nämligen den italienska 3 Zaniah Bi. Den ska iaf. med på min kupong. Det får bli ett tvåhästars lopp här

Lopp 2 Lite väl långt ut på vingen står nr 7 Zeppelin Kyu Bar. Det får ändå bli en chansspik i ett av lagen. Här finns ett par roliga outsiders, men de står med där.

Lopp 3 Ser ut att vara bakspårens lopp. 15 Moni Viking , har en passande uppgift framför sig, . Den sjuåriga fuxen har varit oerhört rejäl hela vinter i tuffa gäng på fransk mark och framförallt har hästen visat upp en inställning och vinnarskalle att beundra, vilket åter kan komma att falla avgörandet. Hingsten återfinns numera i Björn Goops träning , han brukar vara alldeles fenomenal ur ett taktiskt perspektiv i dessa typ av lopp. Troligtvis blåser ekipaget ner allt och alla under slutrundan, men det finns fler sätt att vinna på. Jag väljer att spika i ett av lagen.

13 Prosperous imponerade givetvis i sitt senaste framträdande och det är verkligen häftigt att se vilken lavinartat utveckling som valacken haft i sin nya regi. Sexåringen gynnas, likt tipsettan, av distansen och Erik Adielsson är nog medveten om att han bör hålla sig före ”Goopen” så länge som det bara går. Taktiken kan hålla länge, men undertecknad är övertygad om att tipsettan är lite för bra helt enkelt.

8 Andre Ward är ett mycket trevligt, kompletterande, streck för er som garderar. Den här danske rackaren såg nämligen läcker ut i sin årsdebut och går garanterat framåt med loppet i kroppen, i samma veva som nu Flemming Jensen lämnar hästens dojjor kvar i stallet. Med nämnda balans är åttaåringen mycket bra och distansen är dessutom ett plus, samt att man står helt rätt inne på sin volt. Spännande.

Lopp 4

Här har spelarkollektivet gjort Berghs 9 Indra Secret till storfavorit.
Att hon ska vara favorit i loppet råder det ingen tvivel om, men att hon skulle ha över 60% vinstchans som hon nu streckas till köper jag bara inte.
Har folk missat att det är voltstart? Hon fick dessutom spår 2 i volten och med hennes historik så kan det inte ses som en lätt uppgift.
Jag garderar och hade nog även gjort så om hon var spelad till 40%. Det finns många spelvärda bakom då ingen annan häst är spelad till över 10% i loppet. Det finns bättre spikar i omgången.

Lopp 5

Här kommer ett av mina spikbud ut. 5 M.S. Triple J tycker jag ska vara klar favorit i loppet. Jag tror 2 Pastor Power kan spetsa initialt, men att en bestämd Erik får ta över spets i ett tidigt andra skede.
Väl i den positionen blir ekipaget mycket svårslaget. Man är egentligen inte beroende av ledningen heller, utan ganska oöm för positioner.
Det är lättare emot den här gången (mötte bl.a Disco Volante senast) och när man inte spelas till mer än 25% så tycker jag det är här är en RIKTIGT bra spik!

Lopp 6

Den som inte köpt mina tidigare spikar (7 i avd 2 och 5 i avd 5) får en ny chans här, även om den får ses som lite fegare.
5 Vikens High Yield bör ha goda chanser att leda det här runt om. Värsta motbuden har inte startat sedan November.
Den som köpt mina andra spikar kan gardera med 2,4, 7 och 10.

Lopp 7

Dagens höjdpunkt och stora snackis kommer i V75-avslutningen. Det är nämligen dags för finalen i Paralympiatravet.
Här sprider spelarkollektivet verkligen strecken och jag kan faktiskt förstå varför.
När jag såg lottningen i söndags så var första tanken direkt 2 Cyber Lane. Johan kör väldigt fint på Åby och jag tänker att han kan krypa ner i rygg på 1 Disco Volante.
Sedan kan han utmana om segern via open stretch. Jorma laddar vad han kan med 4 Elian Web, men det klara huvudscenariot är alltså att han inte tar sig förbi Disco, utan får gå utvändigt.
Det finns andra än 2 Cyber Lane som kan profitera på lite körning här och de jag håller klart värst emot är 3 Billie De Montfort och 5 Milliondollarrhyme.

Stora Systemet

Lopp 1 3, 5

Lopp 2 7, 3, 4, 6, 2

Lopp 3 15, 14, 13, 4, 12

Lopp 4 9, 4, 13, 11

Lopp 5 5, 6

Lopp 6 5

Lopp 7 5, 3, 6, 7, 2

Chanssystemet

Lopp 1 5, 3

Lopp 2 7

Lopp 3 15

Lopp 4 9, 4, 11

Lopp 5 5, 6

Lopp 6 5

Lopp 7 3, 6, 7, 5

OUTSIDERS

Lopp 1 4, 3, 8, 6

Lopp 2 2, 3, 6

Lopp 3 4, 6, 12

Lopp 4 4, 13

Lopp 5 2, 3, 4, 9

Lopp 6 4, 2, 7

Lopp 7 6, 7

TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

1 Miss Sober har nu fått ett lopp i kroppen och stod för en helt okej prestation. Det känns som att hon har tagit det loppet på bästa sätt och drog ett perfekt startspår. Ändå blir det svårt att räcka till seger, med tanke på vilka hästar hon möter. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

2 Blueridge Sun gjorde första starten på ett tag senast och satt fast med krafter kvar. Hon kändes fin på alla sätt och har tagit det loppet precis som hon ska. Vi fick ett fint utgångsläge men möter stenhårda hästar och får vara nöjda med pengar. Inga ändringar, säger Geir Vegard Gundersen.

3. Zaniah Bi Hon är riktigt bra och har dokumenterat sig som en av Italiens bästa ston. Normalt sett är hon helt pålitlig men var inte sig lik i senaste starten så den är bara att glömma. Har inte startat på några månader och det fattas därmed lopp i kroppen men hon är i grunden så bra att hon ändå skall räknas. Balans och utrustning är inte bestämt ännu.

4. Aleppo Pine Henne var jag besviken på senast. Hon hade känts riktigt bra i jobben inför den starten men när det sedan blev allvar bjöd hon inte alls till. Hon fick visserligen dödens så det fanns ursäkter. Hon är uppkollad utan att något fel har hittats så det är bara att starta på. Vi får inrikta oss på ett rygglopp denna gång och hoppas att hon därmed visar sitt rätta jag. Efter insatsen senast är hon svårbedömd men det finns i varje fall en hel del i henne. Hon går i jänkarvagn och med öppet huvudlag. Troligtvis med skor

5 Conrads Rödluva var bara lugnt tränad inför årsdebuten, men vann ju på ett mycket fint sätt. Hon har fått ta det lugnt även efter den starten, men ska absolut ha gått framåt med det loppet i kroppen. Daniel körde ett jobb med henne i fredags och han var mycket nöjd, så det finns inga moln på himlen. Hon har ju visat att hon räcker mot de bästa i kullen och det är väl bara den italienska hästen som känns lite svår att sätta in, annars borde hon ha en bra chans. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

7 Velegance har gjort bra lopp länge och kommer med fin form. Nu blev startspåret inte det bästa och motståndet är tufft, så det blir nog att främst sikta in sig på fina pengar. Hon kan öppna bra, men jag tror nog att Peter kör på chans. Ingen ändring mot senast, säger Henriette Larsen i stallet.

8 Racing Brodda hade ett fantastiskt fjolår och jag hoppas hon ska kunna hävda sig i kulltoppen även i år. Hon är mycket jobbad under vintern, men jag kräver inga stordåd av henne i årsdebuten. Det är tufft emot och även om hon kan öppna rätt bra blir det ett försiktigare upplägg från åttondespåret. Det blir eventuellt barfota bak, säger Mattias Djuse.

10 Au Pair Girl var mycket bra på Färjestad senast och hade nog kunnat vinna med lucka. Hon känns fin efter det men har ett lurigt läge mot väldigt tuffa konkurrenter. Jag har svårt att se henne vinna detta, men fina pengar är inte omöjligt. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

11 Vikens Fingerprint har jättefin form och gör bra lopp hela tiden. Den här gången har hon hovar nog att kunna köras barfota runt om, och det tror jag är ett stort plus. Hon har gått så en gång tidigare och det var i ett test till StoChampionatet, och det var tydligt att hon blev rappare i steget utan skor. Eftersom hon springer och slår sig på framknäna en del när hon går med skor hade jag gärna kört barfota runt om oftare, men hennes hovar tillåter inte det. Läget blev tråkigt, men jag hoppas det blir tempo och ger inte upp på förhand. Förutom balansen är det ingen ändring, avslutar Mikael Fellbrandt.

Lopp 2

1 Twigs Ceasar stod för en godkänd årsdebut och borde vara bättre med det loppet innanför västen. Nu ändrar vi dessutom till barfota runt om samt bike vilket är ett klart plus för hans del. Utgångsläget är perfekt, men kanske hade han behövt ytterligare ett par lopp i kroppen för att kunna segerstrida i det här tuffa sällskapet, säger Anton Sverre i stallet.

2. Amazing Warrior Jag körde honom i Åbo i fjol och då blev han fast med krafter kvar men nu är det nya ägare och han är i mitt stall. Han öppnade bra från bakspåret senast och vann utan att jag behövde rycka tussarna till slut. Då gick han med halvstängt huvudlag och nu blir det helstängt huvudlag. Distansen har han gått över flera gånger tidigare och den klarar han. Det blir skor och vanlig sulky

4 Martin Tooma har utvecklats enormt sista tre-fyra månaderna och har suttit fast med gott om krafter kvar i de senaste två starterna. Speciellt senast pullade han i mål mot bra hästar, så jag tycker att han ska hävda sig fint i klassen. Jag vet inte riktigt hur kusken lägger upp taktiken, men min häst klarar distansen. Jag hade tänkt köra barfota runt om men det sparar vi till större uppgifter, så det blir skor bak igen. Jag tycker att han matchar de flesta och bästa fyraåringarna, så det är klart jag tror han är långt framme i det här loppet, säger Dick Robertsson.

5 King of Everything har visserligen fått stryk i de två senaste loppen, men jag vill ändå inte säga att han har varit dålig – han gick t ex en låg 11-tid senast och var nära att vinna. Då gick han bakifrån, så han är inte alls beroende av att gå i spets. Det blir dock lätt att han gör det, då han är så snabb från början. Jag kommer att ladda, men har inte lagt upp någon taktik ännu. Distansen är ny, men den borde han klara. Dessutom är det barfota runt om för första gången och det tror jag kan innebära en extraväxel, säger Claes Svensson.

7. Zeppelin Kyu Bar är en speciell herre som till skillnad från andra Ready Cash-söner agerar trögt. Han är i gengäld en tuffing som tål att göra grovjobb på vägen. Har nu fått ett knepigt läge och risken finns att han hamnar lite illa till inledningsvis. Han gillar om tempot skruvas upp och blir det överpace brukar hans långspurt bita bra. Det är en segervan herre som man inte kan räkna bort. Vi har inte hört om det är aktuellt med någon förändring av utrustning och balans.

9 Benjamin S.H. vann på ett bra sätt i förra starten och jag tycker att han var lite bortglömd av spelarna. Det är en häst jag hoppas kunna vara med i årgångsloppen med framöver. Distansen passar bra då han kan gå en stark slutrunda, så läget är väl okej om han inte hamnar för lång bak. Inga ändringar, meddelar Fredrik Persson.

10 Ivory di Quattro har tagit ett par lätta segrar här på slutet. Insatserna har verkligen varit bra och hästen känns kanonfin för dagen. Distansen är perfekt, men läget kunde givetvis ha varit bättre. Jag tycker ändå inte att man ska underskatta honom. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

Lopp 3

2 Tyson Dimanche galopperade senast, men det känns ändå som att formen är god. Distansen är rätt och jag hoppas att han kommer iväg från andraspåret, men han kan bli lite hetsig i volten så en viss galopprisk finns. Felfri duger han än bit. Ingen ändring, säger William Ekberg i stallet.

3 Don Cash var tillbaka efter sitt ofrivilliga tävlingsuppehåll senast och jag var supernöjd med insatsen. Att det bara blev en andraplats var mitt eget fel eftersom jag var mer rädd för Kolgjini i rygg än den som kom ute i banan. Nu fick Goop slag på oss kort före mål och med facit i handen borde jag ha kört undan. Min häst har tagit det loppet på bästa sätt och kommer säkerligen vara ännu bättre nu. Spåret är bra då han kan öppna snabbt, men nu möter vi några topphästar. Att vinna blir inte lätt, men jag tror inte att han kommer göra bort sig. Inga ändringar, säger Jeppe Juel.

4. Vagabond Bi Han fick en liten paus inför senaste loppet och nu kommer han nog så bra i ordning som han kan till den här uppgiften som vi har siktat mot ett tag. Allt bra i måndagens intervaller, men det är klart att man måste ha stor respekt för flera av konkurrenterna i det här loppet. Ändå har jag känslan att han kommer göra ett riktigt bra lopp. Jag var så nöjd med honom i måndagens jobb så då bestämde jag mig för att det blir barfota runt om. Öppet huvudlag och vanlig vagn som tidigare.

6 Cyrius d´Ariane fick äntligen vinna senast och jag tycker det var välförtjänt. Han har gjort fina lopp en längre tid utan få sätta nosen först och formen är det inga fel på. Han fick ta det lugnt ett par dagar efter senaste loppet och känns fin träningen. Det här blev ett stenhårt lopp men min häst är redo för en framskjuten placering. Inga ändringar, säger Katja Melkko.

8. Andre Ward Han var bra vid segern senast men nu har det blivit ytterligare en paus och det är klart att jag gärna hade sett att han har haft ytterligare något lopp i kroppen. Han har tränat på normalt där det varken är plus eller minus. Distansen klarar han men jag tycker han är bäst över medeldistans. Spåret ska inte vara några problem men det blir ingen snabbstart. Han går som senast, barfota runt om, öppet huvudlag och hybridvagn.

9. Enzo Am Han fick gå lite snabbare i söndags och allt känns bara bra efter andraplatsen senast. Hästen har ju ibland haft lite tendenser att sluta springa på sista bortre långsidan för att sedan ta tag i grejorna igen. Senast gick han däremot starkt hela vägen så det var positivt. Från det här läget bör han få en fin position då han är snabb ut och sedan får vi se hur det löser sig. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn igen.

10 Ribaude var jättebra på Jägersro senast och kommer verkligen med toppform. Han fick ett rätt bra utgångsläge, men möter många fina hästar den här gången. Man får väl kalla honom en outsider med tanke på förutsättningarna. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

12 Bucks to Burn var bra på Bergsåker och att han inte fick något med senast är inget att säga om. Det var gulddebut i ett riktigt tufft lopp och dessutom var banan krävande, så det blev lite sega ben till slut. De här förutsättningarna är lite ovana, men han är stark och klarar distansen. Han vinner inte så ofta, men tjänar oftast fina pengar och det gör han nog nu också. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

13. Prosperous Vi var väldigt nöjda med honom senast och han känns bara fin efter det och fortsätter träna bra. Den här gången ställs han mot mycket tuffare hästar, men han är väldigt bra själv också och jag måste tro på en god chans. Hästen är oerhört stark så distansen i sig är inget problem. Mina hästar kommer till Sverige på fredag och Prosperous går med samma balans och övrig utrustning som han gjorde senast.

14 Harran Boko håller jättefin form och att det är voltstart nu tror jag inte ska innebära några problem, med bara tre hästar på volten. Han har ju visat att han tål att göra en del grovjobb och jag tycker att han är vår näst bästa chans efter Nero Maximus. Ingen ändring, säger Marcus Waldmuller i stallet.

15 Moni Viking kom till oss för några dagar sedan och har inte gått något jobb ännu (läs måndag). Men han har tagit resan på ett bra sätt och detta är ju en duglig häst i grunden. Han kan behöva loppet och att stå med så här pass mycket tillägg gör det svårt att tro på någon segerchans, säger Anton Sverre.

Lopp 4

1 Cobbys Nana var sig inte alls lik i den senaste starten. Hon var dålig i magen och sprang och drog in luft, så med tanke på det tycker jag att hon gjorde ett bra lopp. Kusken bekräftade också att hon inte alls fungerade som hon ska. Hon drogs med problemen hemma några dagar, men i fredagsjobbet kändes hon fit for fight igen. Läget är bra och hon är snabbare iväg än vad experterna tror, även om hon inte kan spetsa. En bra resa blir det i alla fall och distansen passar perfekt. Att hon kommer att gå med skor runt om har mindre betydelse, säger en optimistisk Marcus B Mathisen.

2 Darah Bibo kom inte riktigt in loppet från ett svårt läge senast, men den här gången är hon med därframme direkt. Spåret ska inte vara några problem, och då det är en fin häst kan hon sluta långt framme. Ingen ändring, säger Henriette Larsen i stallet.

3 Hasty Helene är inte helt pålitlig från start men hon borde gå iväg från detta fina läge. Hon möter väl lite för tufft motstånd, men med en smygresa kan hon tjäna fina pengar. Det blir inga ändringar och distansen fixar hon, säger Fredrik Persson.

4 Rapide Cash fick en för tuff resa senast, men verkar hålla sin fina form. Spår fyra är väl inte optimalt men sköter hon sig ska hon kunna vara med på en framskjuten placering. Hon är gynnad om hon skulle komma till ledningen, vilket kanske inte är så troligt. Det blir barfota runt om som senast – däremot kommer hon att gå med norskt huvudlag för första gången, säger Eric Martinsson.

6 Catwalk Ima agerade lite märkligt i loppet senast. Hon gav upp 700 kvar, men kom tillbaka bra och hade faktiskt lite krafter kvar i mål. Jag är lite osäker på formen och distansen, men vi får smyga med och hoppas tjäna en bra slant. Barfota runt om igen, säger Oskar Svanberg.

8. Sharp Dream Hon är en bra sprinter som har svarat för rejäla insatser i sina senaste starter. Distansen är ovan för hennes del men får hon bara sitt smyglopp så går även det. Med rätt lopp, lite tur från tillägg och hon hittar fram i slagläge, är hon vass till slut. Hon känns bra i jobben och håller formen så helt borta är hon inte. Går i en vanlig vagn, barfota runt om och norskt huvudlag

9 Indra´s Secret har tagit två raka segrar på bra sätt och känns jättefin efter det. Detta är en stark häst som startar på rätt distans igen och spåret känns helt okej, Som hon sett ut på sistone måste vi tro på segerchans. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

10. Visia Spin Hon är en tuff Varenne-dotter som har en träningsperiod bakom sig. Man hade helst sett att hon haft ett lopp i kroppen. Risken finns att hon är aningen ringrostig. Hon är stabil så voltstart ska inte vara något bekymmer. Lång distans går också bra. Med klaff är hon med bland de tre.

11 Callmesally är på väg mot toppformen och då tycker jag att hon ska räcka ganska långt här, för hon är inte så tokig i grunden. Spåret klarar hon och att hon ska tävla barfota runt om är optimalt, säger Mikko Aho.

13. Royal Baby Jag har haft henne i 14 dagar och det är en fin häst som tillhör de bästa stona i Norge. Hon kändes jättefin i måndagens jobb och hon verkar stark och rejäl så distansen ska inte vara några problem. Det är ändå lite svårbedömd så här i första starten och det här blir ett litet test. Hon går barfota runt om och med vanlig vagn.

Lopp 5

1 Mellby Glader spurtade jättebra till andraplatsen i Silverdivisionen senast och har nu gjort två lopp efter kortare paus. Han kommer mer och mer och känns fin för dagen. Innerspåret kan bli en fälla, men kommer han loss kan han säkert dyka upp bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

2 Pastor Power galopperade i loppets slutskede senast, utan att jag riktigt vet varför. Han var inte tom då och behåller sin fina form. Läget blev perfekt och han kan säkert tjäna fina pengar. Ingen ändring, säger Henriette Larsen i stallet.

3. Voyager Grif Han kommer nu tillbaka till Alessandro efter att ha varit en tid hos Holger Ehlertz. Det är i grunden en rätt så bra häst. Han kan öppna men är inte någon riktig raket så det gäller att han hittar ned i slagläge. Med rätt lopp, helst högt tempo, är han vass till slut och ska därmed även om det saknas lopp i kroppen kunna ta en fin placering

4 Can Lane var klart bra i silverdebuten på Jägersro senast och känns väldigt alert efter det. Vi fick ett fint utgångsläge, då han kan öppna snabbt och borde kunna få en vettig resa. Vinna blir kanske svårt, men fina pengar är inte omöjligt. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stallet.

5. M.S.Triple: Han satt fast med sparade krafter i rygg på Disco Volante senast och såg fin ut. Har varit bra i jobben efteråt och han håller fin form. Han kan öppna bra men vet inte om det kan bli spets, han bör i alla fall få en fin resa. Motståndet är tufft men stämmer det kan han vara med på en bra placering. Det blir som senast, murphy på insidan, barfota runt om och jänkarvagn.

6 Man at Work tränar jättebra efter det senaste loppet och det finns inget negativt att säga. Han har blivit mycket jämnare och har fått kontinuitet i tävlandet, vilket är positivt. Läget är sådär, men jag tycker att han alltid ska räknas med chans. Det blir ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

7 Niky Flax åkte dit från ledningen sist och borde väl kanske ha kämpat på bättre för att vi skulle ha varit nöjda. Han har i alla fall toppform, men jag tror det blir svårt att ta sig till täten från bricka sju. Skulle det stämma längs vägen ska man inte underskatta honom. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stallet.

8 Grainfield Aiden var mycket bra igen senast och jag tycker nog att det är det bästa loppet han gjort på mycket länge. Nu blev det ett mycket tufft upplägg, men han kämpade på hela vägen. Han känns precis lika fin som vanligt, men fick ett oerhört dåligt spår. Kusken känner hästen sedan tidigare och jag tänker säga till honom att vara offensiv. Men på Åby får många chansen och vi blir rätt sårbara då. Skor, bike och samma huvudlag som vanligt, säger Hannu Korpi.

9. Wild Love Det är roligt att hon verkar bära sina pengar väl och allt verkar bra med henne för dagen. Senast fick hon springa i dödens vilket är lite ovanligt för hennes del men nu hoppas jag på ett lopp på innerspår och önskan är att hon får chansen via open stretch. Hon är bäst när hon får gå i ryggar och spela ut sin spurt. Men motståndet är riktigt tufft så vi får se hur långt det bär. Jag funderar på att testa med ett omvänt norskt huvudlag denna gång i stället för hennes vanliga stängda, men inget är bestämt än. I övrigt går hon som senast, barfota runt om, rycktussar och jänkarvagn.

11 Night Brodde har tränat fint en längre tid så formen går det inte att klaga på. Han felade senast i rygg ledaren i en lite trång situation strax efter start, och pressades inte därefter. Han är van att möta tufft motstånd och ska alltid räknas på sin grundkapacitet. Inga ändringar och han är en outsider med tempo i loppet, trots att han missgynnas av bakspåret, säger Marcus Waldmuller.

12 Secret Mission gick okej senast, men den där riktiga toppformen har inte infunnit sig. Han gör alltid sitt bästa, men härifrån blir det förstås svårt. Det krävs tur och överpace för att det ska bli någon tätplats, säger Henriette Larsen som är ordinarie kusk.

Lopp 6

2 Nero Maximus är i riktigt fin författning för dagen och gjorde ett jättebra lopp senast, då han snöpligt blev avslagen av en smygkörd häst efter att gjort grovjobbet själv. Perfekt spår nu och jag misstänker att kusken laddar från start – ledningen vore naturligtvis optimalt. Skor runt om som tidigare men med amerikansk sulky nu. Jag tycker att Nero är bästa chansen på lördag, säger Marcus Waldmuller i stallet.

3 Sandsjöns Enzo vann lätt på Axevalla senast och var duktig även i starten innan. Med två lopp i kroppen borde han vara ännu vassare och läget är fint. Han kan vara aningen svår bakom bilen men har skött sig perfekt på sistone. Nu är det väldigt tuffa hästar han möter och att vinna blir tufft. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stallet.

4. Zaire Wise As Han har vi sett på svensk mark tidigare och han har gjort klart positiva avtryck. Det är en tuffing som tål att göra grovjobb på vägen. Har nu ett passande läge och bör komma bra på det. Han har inte startat sedan november men är väl förberedd och har gått en hel del jobb. Det kan dock saknas lite tempo men han är ändå en av de som ska räknas tidigt

5 Vikens High Yield kommer med toppform och har nu tagit två mersmakande segrar på kort tid. Han har gjort allt rätt ända sedan årsdebuten och vi måste tro på honom. Ingen ändring, säger Dwight Pieters i stallet.

6 Iggy B.R. har tränat på under vintern och känns fin. Vi har varit inne på Bjerke ett par gånger och tanken var såklart att årsdebuten redan skulle ha varit avklarad. Men så blev det inte på, grund av viruset och vi tar detta som ett test vart han står. Detta är en fin häst som är under utveckling men jag ligger lite lågt med tanke på förutsättningarna. Ingen ändring, säger Geir Vegard Gundersen.

7 Adde S.H. hamnade långt bak senast, men gick fint som fyra. Han kan öppna bra och trivs därframme, men spåret blev ju inte det bästa och jag vet inte vilken taktik Peter väljer. Om det löser sig kan han nog sluta långt framme. Ingen ändring, säger Henriette Larsen i stallet.

9 Gizmo de Veluwe fick ett bra läge och det bör bli en smygresa härifrån. Formen tror jag är på väg uppåt och Jepson känner honom. Jag kommer att stänga in honom lite mer och kanske köra med rycktussar, säger Admir Zukanovic.

10. Ike Schermer Fick en paus i vinter men har tränat på hela tiden och känns fin för dagen. Tyvärr är vi inte tillåtna att köra några banjobb så formen är nog bara 80-90 procent. Läget kunde ha varit både värre och bättre. Han kan vara lite svår just när man ska vrida på i spåren och då tar det ofta 50-60 meter innan han tar tag i grejorna. Men sedan går han desto starkare och dödens har han inget emot. Vi får se hur banan blir men tanken är barfota runt om då han trivs bäst med att gå så. Mina hästar reser torsdag eller fredag, det beror på hur svårt det blir med pappersexercisen i dessa tider.

11 Hobby de l´Iton känns fin i träningen och gick fullt okej i minicomebacken senast. Han har tidigare visat att han brukar gå riktigt bra när han fått ett lopp i kroppen, så jag tror nog att formen är fin. Nu blev spåret tråkigt, samtidigt som motståndet är skarpt och det lär krävas rejält överpace om han ska kunna blanda sig i det hela. Ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

12 Guillaume Boko var sig inte lik senast och vi tror att det var banan som inte passade honom. Hästen har visat fin form annars och det finns ingen anledning att tro att den skulle vara på väg neråt. Nu fick vi tyvärr ett helt iskallt utgångsläge och det blir svårt att vinna det här tuffa loppet. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 7

1 Disco Volante var inte som allra bäst senast. Förberedelserna var ju inte de bästa, med svår bana och tidsförskjutningar. Det är inget som passar Disco och det var bra gjort att vinna loppet trots allt strul. Han känns som vanligt i jobben efteråt och jag är mycket nöjd med spåret även om innerspåret kan vara en fälla. Jag hoppas att han kan försvara spetsen och därmed ökar vinstchansen. Det är ett riktigt rövargäng han möter, så något spikförslag är han inte. Jag anmälde honom barfota runt om men det blir troligen skor bak. Dessutom ska han gå med öppet huvudlag, säger Stefan Melander.

2 Cyber Lane var mycket bra i sitt uttagningslopp och gick sylvasst sista 600. Han kämpade dessutom hela vägen till linjen och känns till och med ännu bättre efter den urblåsaren. Spåret är klockrent eftersom Johan kan lägga upp taktiken som han vill. Vår häst kan som bekant öppna snabbt, men det kan även par andra. Vi ändrar inget och vi tror mycket på honom, säger Ales Pavsic i stallet.

4 Elian Web var väldigt bra i försöket och vi var jättenöjda. Nu blir det två veckor mellan starterna vilket är optimalt och dessutom fick vi ett fint spår. Han kan öppna snabbt men det kan alla de invändiga också, om jag har förstått det rätt. På Åby finns det open stretch och för min häst gäller det framför allt att vara med där framme, då han inte gillar att kliva runt många. Jag känner mig en slagen på förhand. Inga ändringar, säger Katja Melkko.

5 Milliondollarrhyme var jag jättenöjd med i årsdebuten. Han fick dra tåget utan rygg i rena taktikloppet, så han höll fantastiskt bra. Han kändes riktigt fin i sista jobbet och det känns att han tagit senaste loppet på rätt sätt. Hade jag fått välja spår hade jag nog valt spår fem, så läget kan jag inte klaga på. Vi måste prova lite från start för att hitta position, och har vi lite flyt med tempo och positioner är han en av flera som kan vinna. Inga ändringar, säger Fredrik B Larsson.

6. Next Direction – Han var lite osäker bakom bilen senast på Umåker och jag körde inte för fullt från start. Jag hade en bra känsla sedan i sista sväng och han gick bra till slut. Jag tycker att han var ungefär som han var förra året direkt i årsdebuten. Det blir skor och helstängt huvudlag och vanlig sulky som på Umåker.

8 Velvet Gio är bra i ordning och var fin senast. Läget blev tråkigt men jag tycker att han alltid ska räknas, då han har mycket hög kapacitet. Han kommer att gå utrustad som senast, säger William Ekberg i stallet.

9 Gareth Boko höll tappert senast efter att ha hamnat utvändigt om Disco Volante. Han visade fin skalle och gav aldrig upp, trots den svåra resan. Läget känns intressant och vi känner oss inte slagna på förhand, Gareth vann det här loppet förra året. Ingen ändring, säger Marcus Waldmüller.

10 Sorbet var bra igen senast och att han inte fick slag på ledande Elian Web är inget att säga om – speciellt som banan var krävande. Han tränar bra och känns allt bättre. Jag tycker att han är en av flera som räknas i ett jämnt och fint lopp. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen