Wohlgart Andersson / 7 april, 2022

Jackpot på Jägersro

Jägersro har 190 meters upplopp. Statistiken säger dock 1% mer vinster bakifrån än på andra banor. Det förvånar mig. Hade från början spik på 13 i lopp 4, men kanske för tufft med 40 met. tillägg på det korta upploppet.

STARTKOMMENTARER

Avd. 1 Kan vara så enkelt att Lady Beluga spetsar och håller där till mål, ett spikförslag för den som vill. Skulle hon inte göra det, är det nr 3, sedan tycker jag loppet blir vidöppet. Jag vill inte torska i första, så jag garderar. 1, 3, 9, 4, 7, 6, 5.

Avd. 2. Här gör jag sparlopp med 9, 1, det borde stå mellan dom. Om nu inte 8 Grappa Boy eller någon annan ställer till trafikproblem för nr 9.

Avd. 3 Spik på 4 Rackham som jag hoppas spetsar och leder till mål. Tror han blir tuff att ha att göra med på passande distans.

Avd. 4 I Guiden stod det att det var svårlöst och gardera rejält. Här har jag valt en spik till mitt eget lag. 13 Namanga Bo, det är inget kul att ha samma. Den har blivit andrahandare redan, kan nog bli favorit från sitt springband.

Avd. 5 Ett svårt lopp som jag chansar och gör ett sparlopp på 3, 5, 12

Avd. 6 Här var det svårare att välja tre hästar, därför blev det i avd. 5. Nu har vi 7 hästar, det borde räcka

Avd. 7 Här har 3 Very Kronos kunnat vara spik, valde dock att göra sparlopp istället för två spikar. Fick inte med Goop här heller

SYSTEMET

V75:1 1, 3, 9, 4, 5, 2

V75:2 9, 1

V75:3 4

V75:4 13, 11, 7, 9, 1, 6, 4, 14

V75:5 3, 5, 12, 4, 9, 11, 2

V75:6 5, 3, 10, 8, 6, 2

V75:7 3, 6

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1 5

V75: 2 5, 6

V75: 3 8

V75: 4 7

V75: 5 4, 2

V75: 6 6

V75: 7 10

TRÄNARINTERVJUER FRÅN HEMSIDOR

Avd. 1

1 Lady Beluga galopperade från start senast, men det var kanske inte så oväntat. Spår fem i voltstart funkar inte för henne, men efter galoppen kändes hon lika fin som tidigare. Innerspåret är lite lurigt, men kommer vi ut måste hon förstås räknas med chans. Hon har ju visat hög kapacitet för klassen. Jag siktar på att köra barfota runt om för första gången, avslutar Joakim Lövgren.

2 Use Face har galopperat på slutet utan att vi riktigt vet varför. Hon känns fortsatt fin i träningen och formen är det nog inga fel på. Hon och Ingves brukar dessutom komma bra överens, men med tanke på galopperna är hon lite svårbedömd. Hon får nog gå med framskor denna gång, säger Peter Untersteiner.

4 Emma Häggenäs gör jämna och bra lopp hela tiden, och hon trivs med barfotabalansen. Formen är på topp och hon kan öppna bra, men är väl knappast något spetsbud. Jag tycker att hon är streckvärd över passande kort distans och taktiken får kusken bestämma. Inga ändringar, säger Ola Samuelsson.

6 Georgia Am var jättefin i årsdebuten och visade att hon tränat bra i vinter. Hon fick kanske lite onödig press, men gick undan på ett bra sätt och känns som hon ska i sina rutinjobb. Kort distans och bilstart är nog hennes drömförutsättningar fastän hon faktiskt aldrig har testat det. Vi sätter på henne ett can’t see back-huvudlag som jag hoppas kommer göra henne rappare från start, säger David Persson.

7 Jeans´n Passion är jämn och säker. Jag tycker faktiskt att hon var lite extra bra förra gången, när hon spurtade fint som tvåa efter lite trafikproblem längs vägen. Spåret blev lite väl långt ut på vingen för att det ska vara optimalt, men skulle hon hitta en bra position spurtar hon förbi många till slut. Hon har gått utan skor på slutet och det blir samma även denna gång, säger Joakim Lövgren.

11 Woodbury Wine är väldigt startsnabb och därför var bakspåret en missräkning. Formen är fin och hon går bakifrån också, men det kan nog bli svårt att räcka ända fram härifrån. Troligen åker bakskorna på, säger Peter Untersteiner.

12 Chiffchaff kom aldrig till i loppet senast men hon gjorde vad hon kunde och jag tror hon har sin fina form intakt. Tyvärr vinner man inga lopp på V75 från bricka tolv över korta häcken, så vi får hoppas hon kan tjäna en slant. Inga ändringar, säger Ola Samuelsson.

Avd. 2

1 Lucky Guy Boko fick en tung resa i årsdebuten och var bra som tvåa. Han bör gå framåt, men han löper stor risk att bli över från start. Hittar vi ut kan han sluta långt framme. Det blir barfota runt om nu, säger Joakim Lövgren.

3 Oliver Our Star har gjort det bra, men har inte mött så här tufft motstånd tidigare och det ska bli spännande att se hur han står sig. Han är ingen startraket, men han öppnar bättre i voltstart än bakom bilen och härifrån bör det bli en bra position. Distansen är hans bästa och då han är lite segtrög av sig känns det spännande att se hur han går för Björn. Ingen ändring, säger Josefine Ivehag.

5 Le Piment stark och har hög kapacitet och sannolikt felade han bort vinsten senast 200 kvar. Han travade inte bra och galoppen kom inte oväntat enligt kusken. Spår fem i voltstart oroar, men det känns bra att ha en av världens bästa kuskar i voltstartslopp. Det blir troligen barfota fram, säger Henrik Anderberg.

6 Fantom Godiva förlorade som storfavorit senast, men han går som allra bäst på fina banor och det hade regnat på Åby så han kunde inte komma upp i sin fulla kapacitet. Jag tycker jag har två ungefär lika bra hästar i loppet och det är svårt att sätta den ene före den andre. Det blir barfota runt om nu, säger Joakim Lövgren.

8 Grappa Boy blir allt bättre och bör går framåt med två täta starter. Han låg på lite senast så jag tycker att han höll godkänt i en snabb avslutning. Jag är nöjd med läget nu när det är voltstart då han kan vara lite osäker från framspår. Distansen har han vunnit på tidigare och härifrån får vi köra lite på chans. Jag tror att han kommer att vinna V75-lopp i år sen får vi se om det blir på lördag. Han kommer att lättas fram och det blir barfota bak, säger Christoffer Eriksson.

9 Kentucky River är en travare av rätt sort. Han gick jättebra i debuten för mig och borde gå framåt lite till den här starten. Han är tuff och kapabel och han borde ses med bra chans. Sist gick han med både bomull i öronen och huva – nu blir det enbart bomull, säger en optimistisk Per Nordström.

10 Bold Request har gått bra, men var lite sämre sist. Det är möjligt att banan inte passade, men jag vill inte skylla på det. Jag tror att han hade en dålig dag på jobbet. Distansen är ett plus, men bakspåret ett minus och att vinna blir nog svårt. Han har gått med öppet huvudlag, men jag funderar på att testa urryckare den här gången, säger Maria Törnqvist.

12 Great Champion fick ett fint lopp senast och avgjorde enkelt när luckan kom. Det fanns kräm kvar och han känns jättefin efter det. Utgångsläget drar såklart ner förhoppningarna, men får han ligga med i draget och spara speeden fäller han säkert många. Inga ändringar, säger Fredrik Berg.

Avd. 3

2 Moses fick ett tufft lopp senast och gjorde det klart godkänt. Det är inte lätt att gå utvändigt om ledaren i högt tempo, så med tanke på det gjorde han det som sagt bra. Läget blev perfekt och de springer inte ifrån honom, även om det är svårt att bedöma chanserna. Han gick med skor senast, men den här gången blir det barfota runt om. Det är ett litet plus för hans del, säger Håkan K Persson.

3 Devs Daffodil var inte som bäst senast. Hon tappade en del från början och hade sedan inte den spurt hon brukar ha. Hon känns annars normal i jobben och får prova i Silverdivisionen där hon startade näst senast, och spurtade vasst mot bra hästar. Hon har fin styrka, men motståndet ser tufft ut. Inga ändringar, säger Marcus Waldmüller.

4 Rackham var bättre än jag förväntat mig av honom i årsdebuten, då han inte var vässad i jobben. Han är en riktig hårding som jag har stora förväntningar på i större lopp under året, och jag är säker på att han går framåt med loppet i kroppen. Han är snabb ut och har inga problem med distansen och har ju fått ett bättre startspår denna gång, så det är klart att jag hoppas och tror att vi tar revansch på E.Type Cash. Inga ändringar. På frågan om jag körde mot fel häst senast blir svaret att jag felbedömde ledaren som jag kört tidigare och tycker att det är en bra häst, som var värst emot. Flemmings häst var också väldigt bra så det är inte säkert jag vunnit oavsett hur jag kört, avslutar Christoffer Eriksson.

5 Oscar L.A. har haft en bra vinter och gör nu årsdebut. Han känns som han ska, men det är klart att han kan komma att behöva något eller några lopp i kroppen för att hitta toppformen. Kapaciteten finns annars, och jag är inte främmande för att han kan knipa en framskjuten placering. Det troliga är att han kommer att gå utrustad precis som han gjorde i sista starten i höstas, säger Joakim Lövgren.

7 Sam the Man har varit hemma hos oss i tre, fyra veckor och gör första starten efter sitt frankrikeäventyr. Han har tävlat bra därnere och har tidigare hävdat sig även här i Sverige. Lång distans ska inte vara några problem, men spåret är däremot inte det bästa. Det ska bli intressant att se vad han kan. Inga ändringar vad jag vet, säger Erik Andersson i stallet.

12 Sandsjöns Enzo höll bra från ledningen senast efter en hård öppning, men brukar gå bäst när han är med i främre träffen. Han får nog rikta in sig på en mindre slant från det här iskalla utgångsläget. Han kommer att gå med skor runt om i motsats till de senaste starterna, säger Marcus Waldmüller

Avd. 4

1 Kungfu Lady är en fin häst som stod för en positiv årsdebut. Hon har säkert gått framåt med det loppet, och drog ett spännande utgångsläge. Hon är rätt snabb ut, men det finns det säkert flera som är. Det är också rätt tufft motstånd den här gången. Vi kör som sist, säger Erik Andersson i stallet.

2 Adorable Face har tränat på hela vintern och känns faktiskt bättre än någonsin. Det kan såklart fattas lite fart i henne, men jag tror på en fin insats direkt. Spåret är dock inte optimalt, eftersom hon har galopperat förr men samtidigt tror jag hon har mognat. Skor runt om och vanlig vagn, säger Dante Kolgjini i stallet.

4 Conrads Lill Babs hade inte sin bästa dag sist och det är bara att glömma den insatsen. Hon känns annars fin, men har ett läge som är sådär eftersom hon haft svårt att vända från trånga spår tidigare. Hon har fungerat väldigt bra i spets, men det blir nog svårt att ta sig dit den här gången. Barfota runt om, säger David Persson.

5 Machi fick stryk av en bättre häst senast, men känns fin i träningen. Det är stor galopprisk från femtespåret, men sköter hon sig kan hon tjäna fina pengar. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

7 Chantal Jet blev lite sliten efter täta starter och hon har fått pusta ett tag och varit hos veterinären för några småsaker. Hon känns fräsch och fin i jobben och vi har siktat lite på det här loppet. Läget ser intressant ut med bara sex hästar på startfållan och fyra från vår volt, så förhoppningsvis kan hon slinka ut i andraspår och få en vettig resa. Hon är anmäld barfota runt om men det troliga är att det blir barfota bak och helt borta ska hon väl inte vara, säger en på moln svävande Stefan P Pettersson efter senaste veckans framgångar med stallets hästar.

9 Nocturne Zon kördes snällt i årsdebuten och satt fast till 100 kvar, och när luckan kom avslutade hon snabbt. Hon är en bra spurtare och den av mina två som har bäst vinstchans. Barfota runt om nu, säger Joakim Lövgren.

14 Divane Godiva har inte startat på länge och har ingen toppform. Hon är lättkörd och brukar kunna skaffa sig bra positioner i loppet, men det är nog lite för många att runda när det handlar om årsdebut. Barfota runt om nu, säger Joakim Lövgren.

15 Zante Grif fick jag lite segerförhoppningar med senast, men hon tappade aktionen till slut och stumnade över upploppet. Jag tycker nästan att det här läget kan vara bättre, då hon inte riktigt gillar när hon har starka märrar som sprungit in mycket pengar i hasorna. Hon är lite knepig av sig, men blir det lite tempo i loppet brukar hon avsluta starkt. Inga ändringar, säger Svante Båth.

Avd. 5

1 Alert Vendil hamnade i en dålig rygg senast, men stod ändå för en solid insats. Han har gått bra en längre tid, och fick för en gångs skull ett fint utgångsläge. Han har kanske inte alltid varit helt enkel med framspår bakom vingen, särskilt inte längre in mot plankan och galopprisken är nog 50/50. Sköter han sig fullt ut öppnar han säkert snabbt och då borde han kunna sluta långt framme. Nu blir det barfota runt, säger Tomas Malmqvist.

3 Under Armour fick en tuff årsdebut och han fick verkligen kämpa för att vinna. Han har visat ett bra löphuvud och fin kapacitet, och från ett perfekt utgångsläge borde han sluta långt framme – även om det finns några bra motståndare. Ingen ändring, meddelar Joakim Lövgren.

4 Gerben stod för en mycket bra årsdebut senast. Han var då tvåa bakom Georgia Am och jag hade 11,7/1000 på honom sista varvet, trots att det blev rätt konstigt kört. Jag tycker att han gjort många fina insatser och kommer inte göra bort sig här heller. Spåret är bra och min häst är oöm för positioner och tål de flesta upplägg. Jag funderar på att rycka skorna runt om – vilket i så fall skulle vara för allra första gången, säger Hans Crebas.

5 Akilles Face har verkligen haft en fin vinter och känns väldigt stark i jobben. Han avslutade fjolåret med tre starka prestationer och var inte slagen när galoppen kom senast i Kalmar. Jag tror vi har bästa hästen i fältet och detta tycker jag är vår bästa chans på lördag. Det blir troligen jänkarvagn nu, vilket skulle vara första gången, säger Dante Kolgjini i stallet.

8 Hobart går bra varje gång och kommer snart få vinna lopp, men det kanske inte blir den här gången – med tanke på förutsättningarna. Spåret ställer till det rejält och vi måste ha mycket tur för att komma in i matchen. Jag lurar på att rycka alla skorna, säger David Persson.

9 High Line Pellini skötte sig utmärkt senast vid segern och det är ingen tvekan om att det är en fyraåring med stor potential. Vinstchanserna reduceras med tanke på bakspåret, men samtidigt är det en orutinerad häst och det kan vara bra på sikt att inte vara med i spetskörningen. Han fungerar bakifrån och det är klart att jag hoppas att han ska segerstrida. Inga ändringar och långresan oroar inte nämnvärt då han nyligen presterade bra i Kalmar, säger Svante Båth.

11 King of Greenwood håller sin fina form och visade senast att han även kan vinna lopp bakifrån. Han är naturligtvis handikappad av läget och det blir svårt att vinna V75-lopp härifrån. Han fungerade bra barfota senast och det blir samma balans igen, säger Per Henriksen.

Avd. 6

1 Beethoven har gjort två riktigt bra lopp på slutet och senast var han absolut inte tom i mål. Den korta distansen fungerar, men den är inte optimal. Det behövs hårt tempo för att hans styrka ska komma till sin rätt över sprinterdistans. Det är lite klent med lopp för honom, och det var därför jag anmälde honom hit – trots distansen och att han är lite uppanmäld. Jag vet inte riktig hur han kommer iväg från start, men läget borgar i alla fall för en snäll resa och då kan han kanske få med sig en slant – vinner gör han knappast. Han ska gå barfota runt om denna gång, säger Maria Törnqvist.

6 Fromheaven Idzarda håller riktigt fin form och vann senast över lång distans, och visade då att han är en komplett häst. Han är skaplig från början, men kan hamna lite illa till från sjättespåret som är lite väl långt ut på vingen. Mitt stall är i flytet och håller det i sig kanske han ramlar ner i ett vettigt läge och dyker upp i striden. Inga ändringar, säger Per Henriksen.

9 Laradja Vrijthout var senast ute på lite opassande distans och det blev fel kört för honom, men han gick riktigt starka sista 700 och att speeden ebbade ut lite till slut är inget att säga om. Det är en riktigt bra häst som känns fin i jobben, och jag tror att de loppen han fått i kroppen tar honom framåt i form. Jag tycker att han ska räknas tidigt, trots läget. Inga ändringar, säger Marcus Waldmüller.

11 Global Action står ofta för fina insatser, och senast var han bra när han vann säkert efter en snäll löpning. Det här loppet är riktigt tufft, och han hade nog behövt ett toppspår för att kunna vara med och slåss om de främsta platserna. Härifrån blir det mycket svårt att vinna, och jag siktar mest in mig på skapliga pengar. Den här gången blir det barfota runt om och det är ett litet plus, säger Joakim Lövgren.

12 Roller Coaster Ås möter väldigt bra hästar här, och att han drog ett tolftespår gör att det känns långsökt att tro på några segerchanser. Annars tycker jag att han gjorde det ganska bra senast, och känslan är att formen är på väg uppåt. Det här är en ganska skaplig häst i grunden, men ska vi ens få med oss pengar hem måste det tempot bli högt och att det stämmer fullt ut med positionerna. Han har gått barfota fram i de senaste två starterna, och det får han fortsätta med. I övrigt blir det ingen ändring heller, avslutar Peter Untersteiner.

Avd. 7

1 Express Jet har gjort det bra i Frankrike och jag tror miljöombytet gör honom gott. Spåret är bra och han har öppnat snabbt bakom bilen tidigare. Han borde stå sig bra här men det handlar mest om hur han kommer iväg. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Tomas Malmqvist.

2 Diamanten var jättefin som tvåa i årsdebuten. Han gick med boots då, och tappade faktiskt ett i slutkurvan och gick inte riktigt att köra på, sade Björn. Han borde vara ännu bättre med loppet i kroppen och fick ett klockrent utgångsläge. Han är snabb ut och kan få en fin löpning. Barfota bak nu, säger Erik Andersson i stallet.

3 Very Kronos var inte som bäst i årsdebuten och det visade sig att han hade halsproblem, men det var av det lindrigare slaget så det behövdes ingen medicinering och han känns bra i jobben. Han är lite svårbedömd och det är inte helt lätt att läsa av form och chansvärdering, då han tävlar lite mot sig själv. Barfota runt om är en fördel och kusken bestämmer taktiken, säger Svante Båth.

4 Ubiquarian Face gick godkänt senast och håller vettig form. Läget är bra men han har svårt att räcka hela vägen i den här klassen. Vi hoppas på pengar. Inga ändringar, säger Dante Kolgjini.

5 Holy Water spurtar bra varje gång och fortsätter övertyga. Han behöver sin typ av lopp och kan blixtra till om det blir kört i hans smak. Är han trea, fyra har han gjort det bra, Vi kör som vanligt, säger Tomas Malmqvist.

6 Upstate Face har stått för två fina insatser efter uppehållet och satt fast med krafter kvar senast. Det kommer han inte göra den här gången och som hästen sett ut på sistone måste vi tro på chans. Det är få andra i fältet som visat form och han startar med bra chans. Inga ändringar, säger Dante Kolgjini i stallet.

8 Night Brodde hade känts riktigt fin i jobben inför årsdebuten och han var vass i loppet, då han vann med gott om krafter kvar och ”Conny” var riktigt nöjd med insatsen. Tyvärr har han fått ett riktigt trist utgångsläge, och även om han är snabb ut blir det svårt att hamna i en vettig position. Det blir barfota runt om men läget och motståndet är tufft, säger Marcus Waldmüller.

9 Sevilla har tränat rejält inför årsdebuten, men behöver lopp och jag ligger lågt. Ingen ändring, säger Joakim Lövgren. 10 Husse Boko vann med krafter kvar i årsdebuten och borde gå framåt. Jag är nöjd med läget och blir tempot högt kan han plocka några. Det blir eventuellt ett norskt huvudlag nu, säger Catharina Johansson.

11 Racing Mange är härdad i den här typen av lopp, men årsdebuterar och det blir svårt härifrån. Det blir skor bak, säger Joakim löfgren

VECKANS FRÄCKIS

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen