Wohlgart Andersson / 21 november, 2019

Jackpot på Jägersro

Då är det dags för spetsbanan Jägersro att stå för värdskapet. Femmorna frös inne förra veckan, så det blir tillika en jackpot. Man brukar ofta hitta lämplig spik i guld, men det tycker jag inte den här veckan. Travbibeln säger att det ska räcka med 3-4 hästar där, är tveksam till om det räcker den här gången. Den säger också att den som får ledningen vinner i 61% av fallen.

Christofer Eriksson säger så här om banan:

– Vår bana håller absolut toppklass året runt. Den har bra spänst, ger bra fäste och är skonsam. Materialet i banan är väldigt fint och det går alltid att köra med optimal balans.
– Banan kräver mycket vatten och tål därför också regn
bra, den brukar hålla väldigt bra även när det regnar.
– Doseringen är rätt skarp jämfört med andra banor, det går verkligen att trycka iväg från start. Tre innersta spåren är väldoserade, den är gjord för att springa fort på. På fyra yttersta spåren, som hamnar utanför doseringen, blir det svårare.
– Det är gott om plats på båda voltstartplatserna, de är lika breda.
– Vår startbil går väldigt bra och även om innerspår inte är det bästa så missgynnar det inte. Med en normalsnabb häst kan man hålla ledningen.
– Stallbackens placering tycker jag har stor betydelse får jag säga. En häst som går i ledningen kan få bättre motivation av hemlängtan.

SYSTEMET KLOKER

V75:1   9, 2, 1, 7, 10, 6

V75:2   1

V75:3   6, 5, 8, 4, 7, 10, 12, 2

V75:4   2, 1, 4 10

V75:5   2, 6, 1, 5

V75:6   6, 5

V75:7   3

SYSTEMET TOKER

V75:1   9, 2, 1, 6

V75:2   1

V75:3   6, 5, 8, 4, 7, 10, 12, 2

V75:4    2, 1, 4 10

V75:5   2

V75:6   6, 5, 10, 1, 2

V75:7   3

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   6, 7

V75: 2   6, 8

V75: 3   11, 12, 10

V75: 4   4, 10, 5

V75: 5   1, 5

V75: 6   12, 7

V75: 7   1, 11

STARTKOMMENTARER. (Lopp 4 och 7 analyserat av yngste sonen Rasmus Andersson som har mycket bra analytisk förmåga och ett bättre minne än mig)

V75 1  Redan i inledningen finns det nog många som tänker spika nr 9 Campo Bahia. Vill sällan spika i första det finns dessutom flera med bättre spår. Jag tänker främst på nr 2 men även 1, 6, 9

V75 2  Här finns en favorit som tilltalar mig, den som vann spårlottningen, nr 2 Bordeoux Doc. Lindblom får troligen styra och ställa efter egen smak efter att han tagit ledningen. 8 Appriciated är ett förslag till de som letar efter skräll.

V75 3 Svåraste loppet att bena ut. Spelarkollektivet väljer nr 6 Franklin Face till favorit, vilket jag tycker blir helt fel. Det är stayerdistans och spåren blir inte lika avgörande. 2, 7, 8 har bra form, likaså från bakspår nr 11, 12 som ser ut som riktiga skrällar. Mitt råd är att måla på så mycket plånboken tillåter.

V75 4 Ett TVÅÅRINGSLOPP där 2 Global Badman ser ut att bli väldigt hårt betrodd. Det är inte första gången en Global-häst överspelas, vi såg det så sent som i veckans V86-inledning. Han är den som visat sig vara bäst hittills och jag vill absolut inte såga honom, men tycker det finns en hel del frågetecken att reda ut här. Till att börja med är hästen 2 år och hästarna utvecklas väldigt olika här. En bra prestation ena dagen, kan sluta med katastrof vid nästa tävlingsdag. Lång resa ner till Jägersro nu och hur hanterar man det? Tror också att det är stor risk att ekipaget behöver vinna från dödens. Det är sprinterdistans på Jägersro och när jag dessutom inte tror att favoriten tar spets, känns det givet att gardera. Jag tror nämligen att Erik spetsar med 1 Armani Degato och sedan ska man slås. 4 Fire Piston har överträffat tränarens förväntningar och jag tycker att man ska räknas tidigt här. Även Lövgren låter uppåt på 5 Gordon Brodde. Är väl den häst som jag tror först och främst utmanar 1 i spetsstriden. Hemmabana här också, vilket kan spela stor roll i ett sånt här lopp.

V75 5 Här hade jag nr 6 Man at Work som förstahäst i början på veckan. Ändrade mig sedan till nr 2 Deep Pockets som har det bättre läget och för honom en passande distans. En kul spik för den som vill.

V75 6   En gulddivision som inte är helt lättlöst. Finns flera här, men nr 6 Racing Mange är en häst jag alltid gillat. Är nu nerstruken ett spår. 16% i skrivande stund tycker jag tilltalar. Tror 1 Angle of Attack tar ledningen sedan är det inte helt lätt att sia hur det blir. Nr 12 Slide so Easy nämner jag till skrälletarna.

V75 7  Silverdivisionen och 2640M. Favorit i loppet är i skrivande stund 8 Esprit Sisu. Senast på Eskilstuna sa jag att det här var en bra spik om man gick med vanliga balansen (barfota bak). Man vann det loppet med enkelhet efter att ha plockat ned 10 Niky Flax utvändigt! Man ska på nytt räknas trots bricka 8. Är snabb ut och Erik försöker nog hitta bra position direkt. Skulle man hitta till ledning, så tror jag loppet är över. Spetsstriden känns dock inte helt självklar här. 1 Only One Winner spetsar initialt, men väljer troligen att släppa. Jag tror 5 Pastor Power kan vara först för att överta ledningen och jag väljer därför att ranka honom först i loppet. 3 Martin de Bos fick ett bra läge och går inte att nonchalera. Jag tycker att 3,5 och 8 höjer sig en aning, men vill man gardera ytterligare så finns många intressanta bud!

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

7 Mellby Glader var bra i både försök och final av Breeders Crown och kommer mer och mer. Han har jättefin form, men möter ett par dugliga treåringar som har 20 meters försprång och sedan är ju Campo Bahia med därbak också. Han är dock rätt bra själv och kan säkert sluta långt framme om det klaffar lite längs vägen. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

9 Campo Bahia drogs som bekant med en långvarig infektion efter Derbyt och kunde tyvärr inte göra sig själv rättvisa i det loppet. Han har tränats och byggts upp som han brukar och har alltså inte gått något banjobb. Han känns mjuk och fin i jobben och ”Conny” är mycket nöjd med honom inför denna start, och det blir inga balansändringar. Han möter några bra motståndare men vi tror självklart på toppchans, säger Marcus Waldmüller

Lopp 2

1 Bordeaux Doc var otroligt bra då han vann på Romme men lite sämre starten efter vilket kan ha berott på banan. Nöjd med läget då han är skapligt startsnabb men ändå risk att någon utanför är vassare från start. Skulle vi få spets kör jag där och han kan säkert gå en tid under 1.13. Inga ändringar och hoppas att han är med i striden, säger Åke Lindblom.

5 Barnacle avslutade piggt efter sen lucka senast och håller fin form för dagen. Han är inte alls så tokig den här hästen men jag har inte kolalt så mycket på motståndet. Ändå tror jag att han ska klara sig bra i klassen och han kan säkert sluta långt framme om det löser sig till vår fördel. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

8 Appreciated gör det bra hela tiden och senast valde jag att köra fram i dödens och jag tycker han höll bra som tvåa. Han lovade mycket som tvååring men det visade sig att drogs med muskelproblem. Vi har lagt om träning och kost och jag tycker att han utvecklats åt rätt håll. Spår åtta är extra kallt på Jägersro men med lite stolpe in kanske han kan vara en platsrysare. Inga ändringar i övrigt, säger Marcus Lindgren.

10 Pere Ubu går bra varje gång men det var synd på spåret, då han inte kan utnyttja sin startsnabbhet. Han går bra bakifrån också och jag tycker att han ska räknas, säger Henriette Larsen. 11 Imagine Boko har varit här nere hos oss en månad nu och var väldigt bra vid segern senast. Hästen är väldigt stark av sig och bakspår tycker jag inte är någon stor nackdel för honom. Han känns i alla fall jättefin för dagen och kan duga långt. Inga ändringar i utrustningen, säger Dwight Pieters i stallet.

Lopp 3

2 Eldorado Mearas fastnade med sparat senast och han måste få snälla resor för att räcka. Härifrån blir det också en smygare och han kan sluta långt framme, säger Henriette Larsen i stallet.

3 U.B.Cool vann senast i lättare omgivning men var även bra i ett amatörlopp innan mot bättre hästar. Han har visat att han klarar distansen men han är den jag tror minst på av mina hästar då motståndet ser tuffare ut. Kanske en platsskräll, tycker Åke Lindblom.

5 Undigious Diamant vet jag inte varför han galopperade senast, men gången efter vann han lätt så formen är där den ska vara. Det här är en läcker typ som säkert gör det bra här också, och spåret tror jag han klarar. Jag tycker han ska räknas och han är nog den bästa chansen av våra, säger Henriette Larsen.

6 Franklin Face vann enkelt senast och han har fungerat väldigt bra efter kastration. Startspåret är bästa tänkbara och distansen tror jag han klarar bra. Skulle Erik missa spetsen behöver inte det vara någon katastrof, då både Adrian och jag tror att hästen är bättre om han får gå på rulle. Han går som vanligt, säger en påtagligt optimistisk Lars I Nilsson.

7 Tyson Dimanche var finare än någonsin senast. Jaså, hade ni tippat honom etta? Jag trodde nog att det fattades något i honom, men ni hade bättre koll än jag. Han borde i alla fall vara ännu bättre med det loppet i sig och distansen gillar han. Jag vet inte hur han kommer iväg från springspåret, då han är stor och lite stegig, men Jepson får säkert iväg honom bra. En pallplats borde han kunna ta, tycker jag. Han går utrustad som senast, säger William Ekberg i stallet.

8 Velasquez Gar har toppform och känns allt stabilare. Nu är det voltstart men från det här läget ska det inte vara några problem. Jag tror inte att vår startrygg är den allra bästa men jag hoppas det kan lösa sig. Distansen är ett plus och han borde få vinna snart. Det blir nog ryckhuva eftersom det är voltstart. Inga andra ändringar, säger Kevin Oscarsson.

9 Capture höll godkänt mot bra hästar senast. Han klarar distansen om han slipper göra för mycket själv. Det blir barfota bak nu, säger Christoffer Eriksson.

11 Ingo knockade omgivningen med en ruggig långsida senast och jag blev faktiskt imponerad. Han gillar distansen och har en bättre chans än Capture. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

12 Love Håleryd är rätt bra, men han springer fortfarande och sover i loppen. Spåret är inte det bästa, men han är ändå ingen startraket och hade förmodligen tappat från start ändå. Han tål en del jobb, men att vinna från det här utgångsläget blir svårt, säger Henriette Larsen.

Lopp 4

1 Armani Degato är klok och fin och har lätt för sig. Han uppförde sig perfekt senast och vann utan att vara bottnad. Känns han lika fin på lördag blir det nog ett offensivt upplägg, då han är kvick från start. Det blir samma balans som tidigare, säger Svante Båth.

2 Global Badman var bra senast och verkar klara av att resa långt. Normalt har han en bra chans, men det handlar trots allt om tvååringar. Ingen ändring, säger Daniel Wäjersten.

3 Revelation var mycket bra i försöket och jag valde spår tre. Han kan inte vara med i spetskörningen men borde hamna bra på det i andraspår. Jag kommer att lätta honom något fram och hoppas i första hand på en platschans men blir inte chockad om han vinner. Det blir sista loppet för året och jag har stora förhoppningar på honom för treårssäsongen, lillebror till On Track Piraten som han är, säger Per Nordström.

4 Fire Piston är en jättefin tvååring som är under grym utveckling. Han är väldigt lugnt tagen och jag har inte pressat honom en meter i träningen, utan han springer på ren talang. Ja, han är faktiskt bättre än vad jag kunnat tro och jag åker till Jägersro med ganska goda förhoppningar – faktiskt större än innan uttagningsloppet. På onsdag ska jag faktiskt ta in honom till Åby och testa lite bakom startbilen för att se hur snabbt han kan öppna – det är ju första gången han startar från ett öppet spår bakom bilen. Känslan är att han kan komma iväg rätt bra. På lördag ska han få på sig murphybländare för att han ska gå lite rakare, säger Admir Zukanovic.

5 Gordon Brodde gick ganska bra i uttagningen och då han är startsnabb borde han få en bra position. En plats bland de tre kan han nog ta, tror Bernardo Grasso i stallet.

6 Castillo gjorde ett riktigt bra försök men är inte så snabb i benen ännu. Det kommer dock mer och mer det också, men just nu är han mest stark och entaktad. Till nästa år tror jag riktigt mycket på honom och han kommer inte att göra bort sig här heller, men kan han vara trea-fyra är jag jättenöjd. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

7 Mizita Sound gick tyvärr omkull i hagen och fick en sårskada, så hon kommer tyvärr inte att starta, säger en bedrövad Anders Zackrisson.

11 Born Winner gick bra senast i en snabb avslutning men hade inte startat på tag innan dess. Han kommer därför vara vassare nu och allt känns bra i träningen. Han gör inte bort sig. Inga ändringar i utrustningen, säger Mattias Djuse.

12 Only Cash O.C. har inte kommit så långt som Gordon Brodde och från det här läget blir det förstås tufft att räcka till mer än pengar. Ingen ändring, säger Bernardo Grasso.

Lopp 5

1 Hierro Boko var inte alls vässad inför den senaste starten, utan vi hade inriktat oss på att formtoppa honom inför denna start. Trots det gjorde han ett kanonlopp och var alltså oväntat bra. Han borde vara ännu bättre nu och jag tycker att sprinterdistans passar honom bäst numera. Läget kan bli en fälla, men jag hoppas att han kan klara av att hålla rygg ledaren. Får han sedan luckan till slut kan han vara med i segerstriden. Det blir inga ändringar gällande balansen, säger Marcus Lindgren.

2 Deep Pockets känns uppåt formmässigt. Han satt fast med krafter kvar näst senast och höll fullt godkänt senast efter en invändig resa mot riktigt bra hästar. Det är hårt emot även denna gång, men han möter ändå lite enklare motstånd jämfört med senast. Inga ändringar när det gäller balansen och han kanske kan vara en platsfidus, tycker Svante Båth.

3 Super Grabben gör verkligen skäl för namnet, då han sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp. Han känns fin i jobben och läget är perfekt, då han öppnar snabbt bakom bilen. Anders får lägga upp taktiken på egen hand, men jag hoppas och tror att han kan vara ganska långt framme, säger Mimmi Elfstrand.

4 Chapuy gick över i passgång och felade i ingången i första kurvan senast. Det var lite oväntat, då han normalt sett är väldigt travsäker.Jag tror det berodde på Rommes svårbemästrade bana och jag är ganska säker på att Jägersros bana kommer att passa honom bättre. Det blir laddning från början och från ledningen biter han ifrån sig bra och kan nog sluta ganska långt framme. Barfota runt om igen, säger Åke Lindblom.

8 M.T.Mighty Winner fick åter ett dåligt utgångsläge, men den här gången blev det i alla fall ett framspår. Han är väldigt startsnabb och jag kommer troligen att ladda från start för att hitta en bra position. Han har toppform och kan räcka en bit om det klaffar på vägen, säger Henriette Larsen i stallet.

11 Barolo D.K. känns jättefin för dagen och har tränat starkt sedan den senaste starten. Hon fick ett sämre läge den här gången, samtidigt som den korta distansen inte är någon fördel. Det ser på det stora hela svårt ut och får vi med oss pengar hem är jag nöjd. Inga ändringar, säger Flemming Jensen.

12 Zeeland Kronos gick bra till slut senast och det är kanske spurten som är hennes bästa vapen. Från det här läget får hon förstås svårt att räcka till och Peter kommer nog att smyga med i ryggar i det längsta och hoppas på en slant, säger Henriette Larsen.

Lopp 6

1 Angle of Attack vann på ett bra sätt senast och fick ett perfekt utgångsläge igen. Även om han blivit bättre på att anfalla bakifrån är ledningen nog det allra bästa för honom. Med tanke på förutsättningarna borde han kunna vara med där framme. Vi kör som senast, säger Dwight Pieters i stallet.

3 Justice Ås var fin vid spetsvinsten på Charlottenlund senast och det var kul att han fick vinna ett lopp. Den här gången är det mycket tuffare emot och det blir till att smyga med och ta vad som bjuds. Han är ju startsnabb och fick därför ett perfekt läge för att hitta ner till plankan, säger Henriette Larsen i stallet.

4 Speedy Foxy Vicane blev helt enkelt trött i monté senast på grund av att hon hade en väldigt energikrävande gång. Hon känns pigg i jobben nu och kommer säkert vara bättre. Utgångsläget är bra och hon trivs ypperligt på just Jägersro, men att vinna detta tror jag blir svårt. Barfota fram, norskt och bike, säger David Källgren.

6 Racing Mange vann ett billigt lopp senast och känns fin efteråt. Läget är okej och eftersom han kan öppna bra får han säkert en fin position. Jag tycker att han ska räknas med chans. Eftersom det är autostart kommer han att gå med jänkarvagn, säger Bernardo Grasso i stallet.

7 Mindyourvalue W.F. fick inte till det i Frankrike senast och har tränat på efter det. Nu har det gått två månader sedan dess och kanske är inte formen som allra bäst. Han känns i alla fall fin och kommer inte göra bort sig. Att vinna kan bli svårt. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

8 Calvin Borel gick bra efter galopp i Köpenhamn så formen är nog helt okej. Bättre distans nu, men han börjar komma upp i åren och startar mest för att det är hemmaplan, säger Marcus Waldmuller.

10 Velvet Gio har, såvitt jag vet, aldrig gjort ett dåligt lopp men det var ändå överraskande att han kunde vinna i gulddebuten senast. Det var ingen bluffseger heller och motståndet den här gången tycker jag ser något enklare ut, men det verkar vara ett jämnt lopp. Jag vet att Magnus har höga tankar om honom och det är klart att han ska räknas. Ingen ändring, säger William Ekberg i stallet.

11 Dreammoko avslutade vasst från omöjligt läge senast och vi var klart nöjda med insatsen. Svårt spår igen och mot de här hästarna tror jag det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet. 12 Slide So Easy gjorde första starten efter VM-loppet senast och stod för en fullt godkänd insats. . Han känns lika fin som alltid i jobben men nu fick vi dåligt läge och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Flemming Jensen.

Lopp 7

5 Pastor Power är jämn och säker och gör alltid sitt. Läget är dessutom bra, då han kan öppna rejält. Formen är riktigt fin och jag tycker att han ska räknas med chans, säger Henriette Larsen i stallet.

7 Illuminati var riktigt fin i bronsfinalen senast och har hög grundkapacitet. Att han nu går upp en klass tror jag inte spelar så stor roll, för han är som sagt riktigt bra. Distansen är ett plus för hans del och han har bäst chans av våra två hästar i loppet. Det blir ingen ändring i utrustningen, säger Bernardo Grasso i Stallet.

8 Esprit Sisu var jag jättenöjd med senast, då han haft en hovböld som gjorde mig lite osäker gällande dagsformen. Att han kunde vinna efter en resa mestadels i dödens var väl inte helt överraskande, då han besitter hög kapacitet för klassen. Läget är bekymmersamt, men distansen har han inga problem med och med lite klaff på vägen kan han vara ett platsbud. Inga ändringar gällande balansen, säger Svante Båth.

9 Sevilla kör jag själv och vi har fått ett bra startspår tycker jag. Han har fin form och har startat lite mer kontinuerligt än vår andra häst i loppet. Kapaciteten är kanske inte lika hög som hos denne, men Sevilla är också bra och kan nog få med sig en bit av priskakan. Distansen går bra – han har ju tävlat framgångsrikt över tre kilometer. Han kommer att gå med samma utrustning som senast, säger Bernardo Grasso.

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen