Wohlgart Andersson / 1 maj, 2020

Jackpot på Örebro

Då var det dags för hemmabanan att arrangera V75. Tråkigt att man inte kan åka in och kolla, det ska ju i corona tider köras utan publik. Men se på det positivt, en fördel med Corona är att Björn Goop kör på hemmaplan stället för i Frankrike. Omgången ser besvärlig ut på förhand. Största favoriten garderas i vanlig ordning.

SÅ HÄR SÄGER jUHANI PARTANEN OM BANAN.

Många har klagat på att banunderlag har varit lite löst men jag tycker vi har ett bra banunderlag som är skonsamt för hästarna och man slipper halta hästar och betongbanor är inget jag föredrar. Underlaget klarar också regn bra och det är inga problem med barfotakörning.
Det är flera som upplever att första kurvan är lite snäv, men det är inget som vi som kör här ofta upplever och kurvorna och doseringen är nog som de flesta andra banor.
Sedan starten flyttades fram är innerspåret bakom bilen inga problem och har man en start- snabb häst så håller man upp ledningen, däremot är det svårt att nå ledningen från spår sju och åtta. Vid voltstart brukar det inte vara några problem varken vid 2140-starten eller 1640 Visst är upploppet kort men det skiljer inte så mycket mot en del andra banor och det gäller väl de flesta banor att det är enklast att vinna från ledningen, men det går absolut att vinna även bakifrån i Örebro.

V75-1
9 Mellby Hurricane har bra form och visade hög klass med en sylvass avslutning vid segern senast och segerstrider utan strul. Det kan dock bli svårt att hinna fram till 3 T.Rex Face som är en startsnabb kuse som var överlägsen vid spetsseger i ny regi senast. Goop i sulkyn nu! 5 Easy Cash gick bra mot tuffa hästar ifjol. Spännande årsdebut! 11 Mr Marvelous känner jag för, synd på bakspåret, den har bra statistik, liksom även 5 Easy Cash

V75-2
1 Thrust Control är min förstahäst, som också kan vara ett spikförslag om man vill spika tidigt. Såg vass ut i årsdebuten och var inte trött vid galoppen i sista sväng. Bra chans i spets, men det kan bli svårt att svara ut den mycket startsnabbe 7 Dom Perignon från start. Högkapable men knepige 3 Very Kronos gör comeback, men är inget att lita på. Den är konstigt nog favorit, men det är väl för att vi ska ha något att fälla. Men ser att en aktad spelsajt spikar den.

V75-3
Fjolårets Sprintermästare 2 Tae Kwon Deo har bra form och är en berättigad favorit. Han får bli min första spik. Anmäld barfota runt om nu och bra chans från ett perfekt utgångsläge. Värsta hotet står innanför 1 Esprit Sisu försöker säkert utmana och göra det surt för min spik. Andrahandaren 10 Perfect Spirit tror jag inte alls på från bakspår, och kan säkert vinna av bara den anledningen.

V75-4
Stor favorit här är formstarka 3 Unique Juni som säkert blir mycket svår att slå. Hon fick visserligen stryk av 9 I Love Paris näst senast, och det hoppas jag hon får igen. Goop sitter i andraspår direkt. Men man ska se upp för 5 Willow Pride som har både bra form och är startsnabb. Startsnabb är även 1 Aleppo Pine men denne kommer säkert att släppa.

V75-5
Italienska 7 Zarina Bi får Goop i sulkyn denna gång. Den är konstigt nog inte favorit, det är istället 10 Strong Heartbeat som troligen galopperade bort en V75-seger i sista sväng senast. En felfri 12 Fighter Mearas ska man alltid ha respekt för. Den har bra form, och det har även nr 6 och 10. Den sistnämnde har bra statistik. Startsnabba hästar är 1, 3, 5 som alla behöver vara med på lappen.

V75-6
3 Randemar R.D. trodde jag skulle bl favorit, men det tackar jag för. Han får bli min andra spik. är anmäld med skor nu, då hovarna inte tillåter barfota, men detta påverkar inte nämnvärt. Den har ett bra läge, startsnabb och bra form. Favoriten 9 Seismic Wave har härlig fart, men gör årsdebut och bakspår över kort distans i Örebro är ingen höjdare, En favorit att fälla. 2 Mr Southwind är formstark och snabb ut. Skräll?

V75-7
Epilogen är svåranalyserad den ser vidöppen ut på förhand. Man har i år sänkt förstapriset till hälften, vilket gör att de stora drakarna uteblir. Tre varv ska avverkas, det fodras starka hästar. Jag räknar med att 1 Tengil Face eller 2 Vikens Dome spetsar. Har Om Tengil Face spetsar körs den nog där. Har 4 Elektical Storm gått felfritt från sitt för den svåra spår, kan det vara han. Annars är 7 Figaro Vici ett alternativ som får Goop i sulkyn. Han känner väl till hästen då han kört den i Frankrike.

SYSTEMEN

STORA SYSTEMET

Lopp 1 11, 3, 9, 5, 6, 10

Lopp 2 1, 3, 6, 2, 4

Lopp 3 2

Lopp 4 3, 5, 9, 10

Lopp 5 1 , 5, 3,

Lopp 6 3, 2, 9

Lopp 7 7, 3

CHANSSYSTEMET

Lopp 1 3, 11, 10, 6

Lopp 2 1

Lopp 3 2

Lopp 4 3, 5, 11, 12,

Lopp 5 1, 10, 7, 3, 5

Lopp 6 3, 2, 9, 5

Lopp 7 7, 8, 3

SPELVÄRDA OUTSIDERS

lopp 1 5, 10

lopp 2 8

lopp 3 5

lopp 4 5, 9, 10, 11, 12

lopp 5 6, 3, 5, 1

lopp 6 2, 5, 7, 1, 4

lopp 7 8, 6, 3, 10

TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

1 Otroligosåfin var bra senast från ett sämre läge än detta. Han känns stark och rejäl för dagen, men det är givetvis hårda hästar emot. Vi försöker smyga med på innerspår och får vi med oss en slant är jag nöjd. Han är lite trög i ryggar och jag kommer att testa helstängt huvudlag på honom, säger Lars-Göran Söderberg.

3 T.Rex Face är ganska nyinkommen i Håkan Karlssons träning och kändes väldigt fin i nya regin. Jag fick ledningen direkt och sedan vann hann med krafter kvar. Det känns som en häst som ska kunna hävda sig i Klass II, säger Tony Wallin som körde vid segern senast.

5 Easy Cash skulle ha startat på Romme för några veckor sedan, men fick lite feber och kom inte till start. Han har nog inte tappat något på det, men det är trots allt årsdebut och han möter några bra hästar så jag är nöjd om han gör ett bra lopp. Det är annars en väldigt fin häst som vi har förväntningar på framöver. Spåret ska han klara, men han kan tappa lite mark från början. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

6 Cherry Oh Baby har galopperat två gånger på raken utan att jag har någon bra förklaring. Det är ett bra sto som jag har förväntningar på framöver och hon är normalt inte osäker. Tyvärr blev det fel vid anmälan då hon egentligen skulle startat i Diamantstoet – nu blev det ett tuffare lopp där hon står lite hårt till. Spåret är okej och skulle vi komma till ledningen kan hon vara med i striden. Inga ändringar, säger Åke Lindblom.

7 Your Dreamlove ar varit bra i årets starter, speciellt i årsdebuten. I senaste starten togs hon väldigt försiktigt från start men kunde ändå vinna efter att ha gått i dödens sista varvet. Hon är hygglig ut men det är alltid osäkert var hon hamnar från springspåret. Formen är uppåt och hon kommer att lättas från PG-skor till aluminiumskor. Hon har bra skalle så jag hoppas hon kan vara med långt framme, säger Fredrik Wallin.

9 Mellby Hurricane var jättebra vid segern senast och blir allt bättre. Han känns uppåt jobben och vi måste tro på honom igen. Visst kan det strula med tanke på spåret men med klaff är han med i striden. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

10 Lemon Brodde laddade jag med senast och vi kom snett på det. Dessutom klantade jag till det med körningen med galopp som följd. Han känns annars jättefin för dagen och det ser ut som vi fått en bra startrygg. Det blir barfota bak igen, vilket är optimal balans och han är nog en bättre chans än Test Drive, säger Erik Berglöf.

11 Mr Marvelous var bra senast och går framåt med loppen i kroppen. Tråkigt spår igen men kan vara med långt framme med lite tempo i loppet för det är en bra häst i grunden. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

12 Fire Of Noa Han hade känts rejäl i träningen inför sin comeback senast men i loppet fungerade det inte och det slutade med dubbla galopper. Han var nog stänkrädd och det överraskade mig en del. Även efteråt känns han fin i träningen så vi får tro och hoppas att det var en engångsgrej. Tidigare har han ju visat fin kapacitet men nu blev ju läget med spår tolv iskallt och viktigast är att han fungerar. Vi sätter på en stänkmask för att hjälpa honom och sedan blir det barfota bak och eventuellt lättare skor fram. Det blir även byte till en hybridvagn.

Lopp 2

1 Thrust Control var jag väldigt nöjd med senast. Han hade lite krafter kvar vid galoppen som kom oaviserat. Spår ett är ju passande även om det kan vara svårt att hålla spets. Formen verkar riktigt på gång och det är väl inte det hårdaste silverloppet, inga ändringar, säger Stefan Melander.

2 Pascha Tilly fungerade inte på banan senast men placeringen blev ändå bra och dessutom har han fått ett välbehövligt lopp i kroppen nu. Läget är perfekt men han är inget blixt från start. Jag hoppas att han inte hamnar för långt bak, för det går liksom inte att plocka sex-sju längder hur som helst. Skulle han få en vettig resa är han säkert lång framme. Ingen ändring, säger Jari Kinnunen.

3 Very Kronos har vilat ett tag efter en Frankrike sejour. Han känns bra i jobben och har fin kapacitet men jag har lite svårt att bedöma chanserna. Ingen ändring, säger Svante Båth.

4 Religious blev det helt fel för senast och vi glömmer det loppet. Han har tränat på efter det och känns fin. Vi fick ett spännande läge och han borde kunna ta sig till spets. Han är som allra bäst i den positionen och jag tror mycket på honom. Skor runt om och bike, säger Nina Pettersson-Perklén.

6 Man at Work var duktig igen senast och såg ut att gå mot segern, men det dök upp en häst ute i banan och han åkte dit. Han känns lika fin som vanligt efter det och har stått för bra prestationer en längre tid. Det känns som han höjt sig på alla fronter och han ska räknas tidigt här. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

7 Dom Perignon Han verkar fortsatt fin och gör det bra varje gång. Senast blev det fel så den starten kan vi glömma. Han har ju visat att han duger i de här sammanhangen tidigare så kommer han bara till i loppet från ett svårt sjundespår bakom bilen är han med i striden. Han går med skor i en vanlig sulky och har sin huvudstång med en murphybländare. Allt som vanligt med andra ord.

8 Hazard Boko var bra i minicomebacken som trea, då han avslutade vasst på en bra tid. Det krävs en del flyt om vi ska få med oss något härifrån. Inga ändringar, säger Per Lennartsson.

9 Han Herred höll bra senast och visar uppåt form. Läget är inte så tokigt och han kanske kan vara ett platsbud. Han kommer att gå med jänkarvagn, säger Reijo Liljendahl.

10 Rushmore Face satt fast med rubbet kvar senast och känns verkligen på tårna efter det. Han är i toppform men spår elva i Örebro gör att vi måste ha massor med tur på vägen. Eventuellt barfota bak, säger Dante Kolgjini i stallet.

11 Mr Perfect spurtade vasst senast och det var neråt 07-fart i den avslutningen, med tussarna kvar. Nu fick vi ett dåligt läge som gör att det krävs tur. Ingen ändring, säger Kevin Oscarsson.

12 Picasso blev det en onödig galopp för senast, och den berodde nog på att jag slängde åt honom grejorna lite för mycket. Han kändes annars lika fin som innan och var toppfin i ett jobb igår (lördag). Nu fick vi ett uselt läge och det går inte att tro på någon segerchans. Den här gången får han gå med vanlig vagn, annars blir det inga ändringar, säger Troels Andersen.

Lopp 3

1 Esprit Sisu var jag mycket nöjd med i debuten i Gulddivisionen. Det blev ju inget riktigt lopp, men han hängde med bra i en snabb avslutning och visade att han kan hävda sig i högsta klassen framöver. Han är hygglig ut, men kan inte svara ledningen mot exempelvis Test Drive, sedan får Erik lägga upp det taktiska. Motståndet är väl inte det tuffaste, så ett platsbud kan han vara. Inga ändringar, säger Svante Båth.

2 Tae Kwon Deo spurtade oerhört bra senast och insatsen var nog bättre än väntat. Han hade bara 84 i puls efteråt och har tagit loppet på bästa sätt. Nu fick vi ett perfekt utgångsläge och detta är ju en häst som vi har höga tankar om. Han kommer nog vara 15-20 meter bättre nu. Barfota runt om nu, säger Dante Kolgjini i stallet.

3 Test Drive är nog i sitt livs form och dundrade undan på ett bra sätt från spets senast. Ledningen tar han, men jag har stor respekt för motståndarna – en sådan som Perfect Spirit slår han inte. Om vi ska köra i spets beror väl på hur loppet gestaltar sig. Jag är nöjd om han kan vara 3-4:a, säger Erik Berglöf som också meddelar att det blir samma balans som senast.

4 Minnestads el Paso fick alldeles för långt fram senast och Rebecca valde att chansa invändigt. Sedan löste det sig aldrig och han hade gott om krafter kvar. Det ska bli intressant att se hur han står sig mot dessa hästar. Läget är bra och han borde hamna vettigt till. Det har varit öppet huvudlag tre starter på raken men nu blir det norskt, säger Dennis Palmqvist.

5 Snowstorm Hanover har jag bra känsla för inför lördagen. Han är i fin form och trivs med spår en bit ut på vingen, och korta häcken är rätt distans. Eventuellt blir det barfota runt om och han kan vara en luring, säger Stefan Melander.

6 Speedy Face har gjort fina insatser på sistone och jag tror att han är i sitt livs form. Han känns pigg för dagen och kommer inte göra bort sig här. Vi kör nog med helstängt huvudlag den här gången. Det var norskt senast, säger Dante Kolgjini i stallet.

7 Giveitgasandgo har känts fin i träningen men presterar inte i i loppen. Jag är nöjd om han tar en slant. Ingen ändring, säger Thomas Uhrberg.

8 Stepping Spaceboy visar ingen form f och han måste börja prestera innan jag tror på honom – speciellt från det här tråkiga läget. Jag ligger lågt och han går med samma utrustning som senast, säger Admir Zukanovic.

9 Ghazi B.R. Han gick riktigt bra senast i Halmstad. Han hade inte startat på ett par månader men hade ändå form att utmana självaste Disco Volante om segern. Har nu lopp i kroppen och det är bättre förutsättningar den här gången. Jag är optimist angående hans möjligheter. Han går som
senast barfota runt om och i en vanlig sulky och med ett öppet huvudlag.

10 Perfect Spirit blev det lite snävt för i slutsvängen sedan och den galoppen kan vi glömma. Han kändes annars lika fin som vanligt och även om han trivs som allra bäst därframme har han gjort många bra lopp från andra positioner – bl a vann han Sprintermästaren bakifrån. Jag tror på hygglig chans. Ingen ändring, säger Pär Pergenius i stallet.

Lopp 4

1 Aleppo Pine hamnade tyvärr i dödens i årsdebuten och felade till slut som trött. Senast hamnade hon i rygg på en häst som gav sig, och så då var den dagen förstörd. Hon känns i alla fall jättefin i jobben, men man blir lite osäker på hennes tävlingsstatus för dagen med tanke på de senaste loppen. Hon får laddas vad som går från start och jag hoppas hon kan vara med bland de 3-4:a främsta. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

2 Electra Jet är en fantastisk travare som pappa köpt för att ha som fölmärr framöver. Hon känns pigg i jobben och detta är en väldigt snabb dam, som har en ruskigt vass speed. Jag tror att formen ska vara skaplig och vi fick ett fint läge. Hon ska inte behöva vara helt chanslös. Barfota runt om och eventuellt blir det bike, säger Dante Kolgjini i stallet.

3 Unique Juni var fantastisk senast och tränar bra efteråt. Hon kan öppna rejält och från det här fina läget kan det bli spets. Hursomhelst måste jag tro på en bra chans, med tanke på vad hon visat på slutet. Den här gången går hon med jänkarvagn, annars är det ingen ändring mot senast, säger Jimmy Dahlman i stallet.

5 Willow Pride Jag tror att formen är bra. Hon har varit jättefin vid två segrar och formen ska vara samma den här gången. Hon har tränat bra och vi har kört ett snabbjobb på banan där hon gick 1.17 full väg. Hon går med skor och vanlig vagn samt norskt huvudlag precis som vanligt. Hon åker från Finland fredag kväll och kommer till Örebro på
lördag morgon. Hon kan öppna snabbt men jag kan inte de andra hästarna. Hon går bra i ledningen men det är inte så stor sak om hon får gå bakifrån.

6 Donatella Center har inte visat någon form på ett tag, trots att hon brukar tända till när värmen kommer. Jag har varit lite besviken på henne och startar mest för att det är hemmaplan. Med tanke på tveksam form och tufft motstånd får jag ligga lågt och hoppas på en matlapp. Jag hade gärna velat köra barfota runt om, men det är tveksamt om hon har hovar för det, säger Juhani Partanen.

7 Hevin Boko gjorde ett bra lopp senast och hon känns som hon ska i jobben efteråt. Hon är inte så snabb ut, så spåret spelar mindre roll. Normalt sett slutar hon långt framme här. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

8 Dibaba fick en bra resa i årsdebuten och spurtade godkänt. Hon kommer att gå barfota runt om – jag är inte säker på att det slår väl ut men vill i alla fall testa. Det blir att backa från start och hoppas på lite körning, säger Roger Walmann.

10 Rose Run Sydney kom till oss i december efter att ha haft ett hårt liv i USA. Hon skulle ha startat nyligen, men alla papper var inte klara, så det var den mänskliga faktorn som gjorde att hon inte kom till start. Hon var väldigt sliten när hon kom och har fått tid på dig, men är inte vässad alls. Hon får smyga med, så tar vi det som ett test på var hon står. Hon brukar tävla med öppet huvudlag men vi ändrar till helstängt, säger Pär Pergenius i stallet.

11 Calina har gjort fina lopp nere Frankrike och har nu varit hemma i Norge ett tag. Det här är en häst som ska gå på speed och vi kör därefter. Läget gör det ju inte bättre heller. Barfota fram och vanlig vagn, säger Frode Hamre.

12 Tess D’ete Hon är en riktigt intressant häst som kom till oss för en månad sedan. Hon har dåligt med passande lopp i Frankrike där hon tidigare har tjänat sina pengar. Man vill därför prova en karriär i Sverige. Vi har kört 1.16 med henne och hon verkar bra men ändå måste man ligga lågt eftersom hon lottats till ett tolftespår. Hon får smyga med och ta vad som bjuds. Går utan skor och i en jänkarvagn.

Lopp 5

1 Valiant Dream har gjort två fina lopp på slutet och hade lite sparat senast. Han var med i en snabb öppning och toppformen är nära. Med tanke på det samt att vi fick innerspår måste jag prova för spets eftersom han är väldigt snabb ut. Skulle vi lyckas hålla spets utan att det kostar för mycket tror jag han blir svårslagen. Kanske, kanske testar vi barfota runt om, säger Mika Forss.

2 Upstate Face stod för en bra årsdebut på en fin tid. Han har tagit loppet på rätt sätt och borde ha gått framåt. Spåret är perfekt och detta är en häst vi tror på. Vi kör som senast, säger Dante Kolgjini i stallet.

3 Roofparty var bara någon centimeter från att komma loss senast och hade väl varit fyra annars. Nu blev han istället fast med krafter kvar och han har varit bra en längre tid nu. Vi fick ett fint läge och eftersom Örebro är en spetsbana är jag lite sugen att testa i front om vi når dit. Vi får se hur det blir med utrustning men det kan bli så att vi kör med bike, säger Kevin Oscarsson.

4 Bonny Boy Var vi nöjda med senast då han spurtade bra och han hade lite krafter kvar. Nu fick vi ett bra läge och hoppas vi kan ha lite flyt och hitta en bra position. Medel är hans bästa distans och det ska bli spännande att se om han kan vara med där framme. Det är först och främst en platschans men vinstchansen finns där. Om banan ä fin kan det bli barfota runt om. Norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

5 Global Venture kommer från en träningsperiod och känns fin i jobben. Det är en bra häst som haft ruggig stolpe ut hittills i karriären. Toppform är det inte men han kan sluta långt framme ändå på sin grundkapacitet. Barfota fram, avslutar Peter Untersteiner.

6 Whelk var bra senast. Hon är lite hetsig och kan dra iväg, men skulle hon hushålla med krafterna räcker hon en bit. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

9 U.B.Cool känns bra i jobben men felade senast och är nog bättre med loppet i kroppen. Vi får smyga med från det här läget och det blir barfota runt om som senast, säger Åke Lindblom.

10 Strong Heartbeat hade lite otur när han galopperade i slutsvängen senast när Jörgen skulle styra ut och anfalla – annars hade han förmodligen vunnit loppet. Det här är ju en riktigt fin häst som måste räknas om det löser sig härifrån. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman.

11 Cyrano de B. är en riktigt knepig krabat som är extremt trög i ryggar och inte alls bjuder till i loppen. Läget är som det är och han får vara med för att lära. Han är inte tillräckligt bra för dagen för att göra grovjobbet i V75 men är naturligtvis gynnad om det blir överpace. Inga ändringar och jag ligger lågt denna gång, säger Per Lennartsson.

12 Fighter Mearas har bra kapacitet för klassen och det är glädjande att han skött sig så bra på sistone och tagit tre raka segrar. Han visade ju att han kan öppna bra senast och var inte bottnad i mål den här gången heller. Jag ligger ändå lite lågt, med tanke på startspåret. Ingen ändring mot den senaste starten, säger Svante Båth.

Lopp 6

1 Neelix var sjuk senast och det är bara att glömma. Vi var uppåt på honom inför det och nu känns han pigg igen. Innerspår är inte det bästa, eftersom han är långstegad men kanske kan han räddas av kurvan eftersom det är 1609 meter. Skulle han lyckas hålla spets tror jag på chans men han är inte lika het från ett invändigt läge. Inga ändringar, säger Dante Kolgjini i stallet.

3 Randemar R.D. har fin form och var ju riktigt bra vid segern senast. Han blev dock lite öm i fötterna och stegen blev lite korta i slutet av loppet. Det var ju första gången han tävlade barfota runt om och det är möjligt att han fick en liten extra kick av det, men jag tror han hade vunnit det loppet även med skor. Nu tillåter inte hovarna att det blir barfota, utan skorna åker på igen. På läge och form ska han ändå räknas med chans, säger Peter Untersteiner.

5 Syoss var kanonfin i debuten hos oss då han vann från ledningen med gott om krafter kvar och oryckt norsk. Han verkar trivas i spets och är ju väldigt rask ut, så jag utgår från att brorsan satsar mot front igen. Det blir all in igen d.v.s. barfota runt om, bike och norskt huvudlag och han borde vara med i segerstriden, säger Olle Wäjersten hos stall Wäjersten.

6 Findus M. gör det jättebra och verkar hålla sin kanonform. Förutsättningarna är inte de bästa, med startspår långt ut på vingen och sprinterdistans. Vad jag minns har han bara startat över kort distans en gång. Kusken får försöka att hitta ner i andraspår och förhoppningsvis bli trea, fyra för att säkra en plats i finalerna. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

7 Zap Di Girfalco Ströks ju inför en tilltänkt start på Umåker på grund av halsinfektion. Det gick ganska fort över och han har tränat på bra både före och efter. Har ett spår lite långt ut på vingen men det ska bli spännande att se hur han står sig i loppet, men jag tycker helt klart att det rör sig om en fin och bra häst. Vi får avvakta lite och se om det blir barfota bak som anmält men troligen jänkarvagn. Gällande huvudlag så har han vad jag kunnat se gått med norskt men vi får se vad Björn vill ha på honom.

8 Better Boss Han var enligt förväntningarna senast i Umeå och gjorde ett
bra lopp med en bra långspurt. Nu är det lite kortare mellan starterna och han ska vara bättre när det bara är ett par veckor mellan loppen. Han går som senast med öppet huvudlag och huva och skor runt om. Det kommer att bli jänkarvagn som senast. Utgångsläget är dåligt och det blir svårt att få ledningen.

9 Seismic Wave är en jättefin häst som verkligen övertygade i slutet av förra året. Han har tränat på som vanligt och har bland annat sparrat mot Un Etoile Gar. Vi har varit inne på banan med honom och det känns som att han är väl förberedd. Sedan får man se hur långt det räcker i årsdebuten, men man ska förstås inte glömma honom. Barfota runt om och bike, säger Andreas Lövdal i stallet.

11 Chapuy startade senast på Romme i ovädret och det är bara att glömma den starten. Sikten var obefintlig efter 100 meter och det är nog det värsta lopp jag kört under min långa karriär. Jag är glad att hästar och kuskar klarade sig utan olyckor. Chapuy känns i alla fall fin för dagen men har tyvärr fått ett iskallt läge startsnabb som han är. Inga ändringar aktuella och vi får hoppas på lite tempo då kan han vara en platsskräll, säger Åke Lindblom.

12 Deep Pockets håller rätt bra form för dagen och är ute över rätt distans. Det blev dock mungiporna neråt när jag såg startspåret, då han är riktigt startsnabb och trivs som allra bäst när han är med i den främre träffen. Inga ändringar, säger Svante Båth.

Lopp 7

1 Tengil Face var jättebra vid segern uppe på Romme senast och var inte tom i mål heller. Han är lite småseg och sprang mest och väntade in de andra hästarna. Han håller toppform för dagen och det bästa för honom här vore att svara upp ledningen och att sedan hålla ett jämnt hårt tempo i spets. Man får inte glömma att han möter stentuffa hästar och detta blir liksom en värdemätare inför Harpers, var han står sig mot dessa. Eventuellt kör vi barfota bak men vi får se, säger Dante Kolgjini i stallet.

2 Vikens Dome kändes fin inför det senaste loppet, men fick inte riktigt chansen då. Han har tagit loppet på rätt sätt och borde vara lite vassare nu. Det är ett snällt upplägg som gäller, med innerspår in i det längsta, eftersom vi möter många duktiga hästar. Får vi med oss pengar är jag nöjd. Inga ändringar, säger Johan L Sundgren.

3 McGarret har fått två lopp i kroppen och kommer alltmer. Han är stark och för min del kunde det gärna ha varit ett varv till… Han är bäst med en smygare och lucka och jag antar att det blir det upplägget. Det är tuffa hästar emot, men han kanske kan vara ett skrällbud. Jag funderar på att köra barfota runt om för första gången, säger Jesper Hedqvist.

4 Electrical Storm Fick vi stryka inför en tilltänkt start på Bergsåker innan
senast. Det var en hovböld som tog lite tid att få ordning på. Han var fin i comebacken senast och vann lätt med oryckta grejer och sparade krafter så det blev ett perfekt lopp. Lång distans har han gått bra på tidigare och han är ju inte så snabb första biten men desto starkare till slut ifall han får sin ryggresa. Han kommer gå framåt med senaste loppet och vi smyger med och klaffar det kommer han spurta vasst. Nu blir det barfota runt om istället för skor och hybridvagn istället för vanlig vagn. Norskt huvudlag som senast.

5 Flash Hammering tyckte inte det var kul att tävla på den jobbiga banan senast, och han är en humörhäst som inte tar i om han inte själv vill. Distansen är bra, men det blir nog svårt att vinna. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

6 Making Love Han fick ett medvetet break efter den senaste starten men har tränat på fint. Han brukar också gå bra när det blir lite längre tidmellan loppen. På lördag ser fältet tufft och jämnt ut. Klaffar det så kan det nog sluta väldigt bra för honom, men det får nog inte häxa så mycket för då kan det gå åt det motsatta hållet i ett lopp som detta. Hur som helst springer de nog inte ifrån honom och det känns helt rätt att ha Örjan i sulkyn. Han kom till Sverige i onsdags och har tagit resan bra. Vi ändrar inget utan barfota runt om igen.

7 FIigaro Vici Gör andra startade i Sverige efter sin Frankrike-sejour. Levde inte upp till våra förväntningar senast men distansen var i kortaste laget då. Har gått skarpare jobb inför denna start och känns stark. Jag hoppas han ska göra en bättre prestation den här gången och han har visat tidigare att han trivs med Goop. Barfota bak, hybrid vagn och öppet huvudlag.

9 Pacific Face Nu har han inte startat på två månader men vi har siktat
på detta lopp och Harpers senare i maj. Men vi får förstås ta ett lopp i taget. Allt ser bra ut med hästen för dagen och han har tränat på hela tiden. Här är det bra hästar emot men jag tycker inte min är sämre än någon annan. Däremot krävs det förstås tur längs vägen. Jag kommer inte att ändra på något.

11 Lucifer Lane var ju jättebra senast och gick 11 sista varvet med krafter kvar i mål. Jag hoppas och tror att han ska vara lika bra den här gången. Detta är en ovan uppgift för honom och han har aldrig tävlat över tre kilometer tidigare. Jag tror att han klarar det, men tar det lite som ett test eftersom det är hemmaplan. Faller det väl ut ska han väl räknas med chans. Ingen ändring, säger Thomas L Nilsson.

12 Rajesh Face borde kanske ha varit bättre senast, utan att han för den delen var dålig. Det fattas liksom lite speed i honom och vi kommer ändra träningsupplägget för att försöka uppnå det till lördag. Ändå krävs det en klart bättre prestation nu än senast om han ska räcka till här. Vi får se lite med balansen, säger Dante Kolgjini i stallet.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen