Wohlgart Andersson / 20 april, 2019

Jackpot på Romme

Jackpot innebär att jag skriver här på bloggen. Har samlat ihop från tränarnas hemsidor hur de ser på sina chanser.

Min analys blev inte så genomarbetad som den borde. Påskmaten tog mer tid än jag trodde. Hoppas kunna lägga ut yngste sonens analys, som brukar kunna vara bra. Han är egentligen pokerspelare, och satt sig i respekt hos pokergubbarna i Lindesberg. Nu är väl antagligen målsättningen att knäcka travgubbarna också. Han har ett eget lag på Vi Tillsammans som heter ”Rasmus Vinnare” Andelspriset är 20 kr denna vecka

V75:1 Klass 1 är normalt inte skrällbetonad enligt travbibeln. Men den här veckan kan det vara det, om det nu inte är så enkelt att nr 6 vinner, Han har dock inte startat på ett halvår, så visst kan han vara ringrostig. Startsnabba hästar är 2, 3, 4, 6. Rank 6, 8, 9, 3, 4, 7, 10

V75:2  Stolopp och därmed skrällbetonad lopptyp. Favorit är nr 12, men står svårt till på tillägg.och är ingen bra favorit. Favorit borde istället nr 11 eller möjligen nr 13 vara, dessa två har också bra form för dagen. Startsnabba hästar är 4, 6. Rank 11, 13, 5, 12, 10, 3, 7, 15, 14, 9

V75:3 6 Sorbet är en bra favorit, men se upp för nr 2, 3, 1. Nr 3 har bra statistik och är startsnabb.

V75:4 Här finns flera som som jagar andraplatsen bakom Månprinsen. Främst nr 5, 6, 10 Bra statistik har Månprinsen, startsnabba hästar är nr 1 och 2

V75:5 Omgångens mest skrällbenägna lopp.tycker jag. Ska inte vara det enligt travbibeln, men det är inte alltid statistiken gäller.  Nr 4 och 6 har bra statistik, startsnabba hästar är 2, 4, 6, 7 Rank 4, 6, 2, 8, 11, 3, 5, 12, 7

V75:6  Silver brukar kunna vara en bra lopptyp att välja spik. Så här står det i travbibeln: ”Starka favoriter är bra, annars gardera Positioner och löpningsförlopp även dagsformen är extra viktig.” Här väljer jag att spika på mitt stora system tillsammans med Månprinsen. Bra statistik har nr 4 och 8, startsnabb är nr 7 Rank: 4, 7, 8, 5, 11

V75:7  Nr 3 och 5 är mest spelade. Tycker spelarkollektivet glömt nr 6, den borde vara mer spelad än i skrivande stund 11%. Bra statistik har nr 1, 12, spetsfavorit är nr 3, men även 4 och 5 är startsnabba. Rank 6-3-5-4-1-12-9-10-11-8-2

Rasmus Anderssons analys 

V75-1
Inledningen känns ganska öppen och här tror jag det kommer att gå undan! Blir säkert hård körning om ledningen och den som är först ut ur första sväng kan säkert vinna loppet.
Jag tror att 3 Twinkle Kronos tar spets och jag har svårt att se att Kajan själv väljer att släppa över den korta distansen..
Vi kan nog förvänta oss att Jorma med 6 Emile Zola Sisu kommer att försöka vara först ur första sväng. Gubben har kört i ledningen i 30 år, men hästen har inte startat på ett halvår och man har flera snabba invändigt, vingelrisk?
Sköter man sig har man väldigt goda segerchanser
Vill varna lite för 2 Pastorn som är väldigt startsnabb den första biten. Kan absolut ta ledningen, men jag tror man väljer ett rygglopp.
Den tuffa spetskörningen skulle gynna 9 Bizzi Blizz som har en väldigt fin spurt. Här har man chansen att ta sin 3:e raka seger från spår 9 på sprinterdistans!
8 Deep Pockets ska självklart nämnas även fast man fått ett iskallt läge. Man löste det svåra läget fenomenalt bra sist. Kanske väljer man dödens i tufft tempo här?

V75-2
I det här loppet får man nog leta fram penseln. Min tipsetta blir 11 Chapter N.Deo. Jag tror Örjan kör till direkt för en bra position Hästarna på dubbla tillägg är bra, men det kan säkert bli trafikproblem. Efter Adrians strykning så blev det svårare att reda ut vem som ska skruva upp tempot där framme.

V75-3
6 Sorbet blir hårt betrodd och kan absolut vinna det här, men det borde väl bli från dödens? 9 Milligans School är redan klar för Olympiafinalen och känns inte superhet nu för mig.
1 MakeTheMark gör en spännande årsdebut. Faktum är att han vunnit sin årsdebut både som tre, fyra och femåring! Har visat tidigare att man kan öppna bra och det kan bli väldigt avgörande här, då man annars riskerar att bli instängd. Den som garderar favoriten ska inte glömma ”Stålmormor” 2 Speedy Foxy Vicane och 3 Zack’s Zoomer som trots Melander i sulkyn blir min spetsfavorit i loppet.

V75-4
Månprinsen A.M blir allas bank i omgången och hade det varit fler hästar i loppet kanske jag valt att gardera honom. Nu är det 11 hästar och minst 2 försvinner säkert redan i starten.
Det är i varje fall så det brukar vara i kallblodsloppen. Jag räknar därför inte med några trafikproblem för honom och väljer att ta fram hammaren.
Den som garderar tycker jag ska plocka med Bilbo B.S (2%) som faktiskt gått en väldigt bra tid på den här distansen. Omgångens stora käftsmäll ?

V75-5
Ska man plocka fram hammaren eller penseln? 4 Quito Lane tycker jag är en befogad favorit. Man brukar kunna öppna väldigt bra och man har vunnit 5/5 från den positionen.
Är ett spikförslag, MEN detta är en väldigt skrällbenägen lopptyp. Den som garderar får inte glömma 2 Run A Mile. Är nog den som leder första biten innan man tar Berghs rygg.

V75-6
Här hade jag svårt att välja tipsetta. 7 Knifetown Winner tycker jag kan vara en rolig chansspik för den modige. Väldigt inne på att man spetsar här och kanske kan det hålla hela vägen!
4 Mr Golden Quick blir favorit i loppet och med tanke på de senaste insatserna så är det kanske inte så konstigt. Hästen är otroligt speedig och har en väldigt bra avslutning. Man får en norsk ryckhuva nu som man även hade vid finalsegern på Solvalla. Bakom dessa känns det väldigt öppet.

V75-7
3 Bucks To Burn fick ett bra läge här och man trivs ypperligt på distansen. Jag tror man kan hålla ut hästarna utvändigt och då är man sedan hästen att slå! Ryktas att man går barfota med bike och norskt huvudlag!
5 Sign Me Up Too är den som kan utmana tipsettan om ledningen och jag tycker man kan kosta på sig några streck här i avslutningen. Jag kommer att betala för 6 Je Tàime Explosiv som även han är distansgynnad och hittar man bara ut så tror jag absolut att man kan segerstrida.

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75:1    4, 7

V75:2   5, 3

V75:3    2, 3

V75:4   5, 6

V75:5   2, 8

V75:6   5

V75:7   6

Så här ser statistiken ut

Medianutdelning: 38 818 kr (42 018 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 33% (41%)

Vinnare från bakspår: 24% (21%)

Favoritsegrar: 37% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 100%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 87%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 60%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 47%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

 

TRÄNARNAS KOMMENTARER

1. U.Bergs Svante Han kommer med full form, men det är lite värre emot den här gången och vi får se hur långt det kan räcka. Läget är fint även om han inte är någon blixt från start. Han har ju gått bra över kort distans på slutet, så distansen passar även om jag håller honom som allround. Vi ändrar inget – aluminiumskor runt om, halvstängt norskt huvudlag och Customs jänkarvagn.

2 Pastorn gick överraskande bra 6 912 rader efter vila senast. Var med i en tuff öppning och höll duktigt som trea.
Läget här är perfekt och lopp i kroppen är ett plus, liksom distansen. Tror på en framskjuten placering, men att vinna i detta tuffa lopp blir nog svårt. Ingen ändring, säger Henrik Larsson.
3 Twinkle Kronos har fungerat bra i de senaste starterna. Senast körde kusken lite på säkerhet i början för att sedan ta över täten. Vann med tussarna kvar. Distans och läge är
perfekt så jag måste allt vara lite optimistisk även om motståndet är tuffare i V75. Han är mycket vass från start och det kan bli aktuellt med barfotabalans igen. Vill dock varna för att han kan vara lite ojämn i sina prestationer, avslutar Magnus Träff.

4. Ricke: Han gick okej i årsdebuten, det märktes att det saknades spänst. Men det är positivt att hans känsliga ben har blivit bättre och därför har jag kunnat träna som jag önskat. Han är stor och kan behöva något lopp ytterligare innan han är på topp. Då det blir lite långt mellan starterna körde jag nyligen ett banjobb där han ensam gick 14,0/1600 på bra sätt. Nu blir det krigarutrustning, barfota runt om, jänkarvagn och rycktussar i stället för fast bomull. Jag ska också ändra från det öppna huvudlaget han gått med på slutet till ett open eyes.

5 Pecorino fick backas sist senast och gick sedan jäkligt bra som fyra. Hästen har utvecklats enormt och känns bara fin inför detta. Läget är bra och han är skapligt startsnabb. Är inte direkt gynnad av kort distans, men kan ändå vara där framme. Mina två i loppet har ungefär jämngoda chanser. Går bäst med skor så det fortsätter vi med, säger Henrik Larsson.
6 Emile Zola Sisu har varit ifrån länge, men är rejält tränad nu och har även gått rundbanejobb i 21-tempo. Känns väldigt fin och är ordentligt förberedd. Distansen tror jag passar och hästen kan öppna. Tror på en vass insats direkt och det blir skor runt om som vanligt, säger C-G Björkroth.
7 Chapuy höll starkt efter större delen av loppet i dödens senast och det gick också väldigt fort sista 500. Jag tycker att han känns jättefin för dagen och har inget att klaga på. Spåret kunde varit bättre och jag är osäker på hur jag ska lägga upp det härifrån. Han kan öppna snabbt, men det kan några andra också om jag kollat rätt och det finns risk att vi hamnar punschigt på det. Med rätt lopp kan han vara ett platsbud. Inga ändringar, säger Åke Lindblom.
8 Deep Pockets har varit väldigt bra i årets två starter. Det var skönt eftersom han började fjolåret tvärtom och kom egentligen inte igång förrän vi började rycka grejerna på honom. Nu har han dessutom fungerat fint med skor och halvstängt huvudlag och jag tror vi ska fortsätta med det eftersom det kommer tuffare uppgifter framöver. Vi fick dock ett iskallt läge samtidigt som jag har respekt för Nurmos’ häst, säger Svante Båth.
9 Bizzi Blizz gör alltid sitt. Har för övrigt fått spår nio för fjärde gången i rad. Svårt att bedöma möjligheterna. Det blir inga balansändringar, säger Claes Sjöström.
10 Ronzon Face borde vunnit i V75 på Färjestad senast och har varit struken för en skavank efter det. Känns fin nu, men det är ett litet frågetecken för formen. Då läget dessutom blev tråkigt är vi nöjda om han är fyra-femma. Ingen ändring, säger Anton Sverre.
11 Special Major var väl okej senast men jag tror han kommer vara bättre nu. Distansen passar fint och med klaff från bakspåret tror jag att han kan dyka upp där framme. En 12-tid kan han nog springa men det krävs en hel del tur på vägen. Inga ändringar, säger Mika Haapakangas.

12. Copaca Banana: På sistone har han kunnat tränas och startas kontinuerligt vilket gett resultat. Han har gått jättebra i årets starter. Näst senast var han inte tom i mål trots att han sprang 11,6. Vi har siktat mot det här, därför var det extra trist att han fick spår tolv. Jag ändrar inget. Vi åker samma dag eller dagen före, men övernattning fungerar bra.

LOPP 2

3 Famiglia Am kändes stark och 6 912 rader bra 500 kvar senast. Fick ta upp och sen tände hon inte om och släppte grejorna. Misstänker att det är orutin och en humörsak. Det är en grov häst som borde bli bättre och bättre. Såg att Björn Goop var ledig som kusk, tror att han passar bra på henne. Känns ändå inte som något segerbud på V75, säger Markus B Svedberg.
5 S.G.’s Atalanta är lite bättre än raden, men trots att hon ska gå barfota runt om för första gången är jag fullt nöjd om hon kan ta en plats, säger Jörgen Westholm.
7 Patricia Zaz fick vila istället för att starta i februari men känns alert i jobben. Hon har gått 19/2600 meter inför detta och känns faktiskt bättre än i fjol. Ändå är hon den typ av häst som behöver loppet och dessutom ställs hon mot ett par dugliga konkurrenter. Hon kommer inte att göra bort sig men det blir svårt att vinna. Barfota och öppet huvudlag, säger Kevin Svedlund i stallet.
8 Zarah Zolide skulle egentligen ha startat på Jägersro, men hennes blodvärden var inte riktigt bra och jag valde att stryka. Hon hade kanske kunnat prestera väl, men det kändes fel att chansa. Hon känns lika fin som vanligt i jobben och det vore kul om hon fick avsluta karriären när hon är på topp. Det är ju hennes sista månad som tävlingshäst, och även om jag inte tror att hon slår Southwind Feji så hoppas jag på en framskjuten placering. Hon skulle vara missgynnad om banan blir för hård. Ingen ändring, säger Ulrika Riesterer.
11 Chapter N.Deo var jättebra som tvåa efter uppehåll senast och fick stryk av bättre häst. Hon har tagit loppet på bästa sätt och kommer vara vassare nu. Voltstart ska inte vara några problem och hon dyker säkert upp i den främre träffen om det inte strular på vägen. Vanlig vagn nu eftersom det är voltstart, säger Pär Pergenius i stallet.
12 Southwind Feji har varit lite ojämn på sistone men näst senast på Färjestad var hon sig lik igen. Jag var lite besviken på henne senast på Solvalla. Hon var inte riktigt fräsch då men är behandlad för lite småskavanker, så jag tror att hon ska vara på topp igen på söndag. Hon börjar bli van att starta från liknande lägen och jag tycker inte motståndet avskräcker. Bra chans, tycker Pär Hedberg.

13. Millie Millionaire: Hon har gått positivt i årets två starter där hon har känts bättre och bättre, men hon är inte vässad ännu. Här får hon bekänna färg men det ska bli roligt och jag räds ingen på förhand. Det gäller att hitta bra ryggar. Förhoppningsvis kan hon ta sig förbi många och kanske allihop till slut. Spåret går bra och kanske blir det barfota runt om nu.

14 Ginny Weasley gick helt okej senast efter att ha hamnat långt bak från dåligt läge. Hon håller fin form för dagen men behöver rätt lopp för att komma in i matchen här. Det är dessutom ett par dugliga hästar emot och vi måste ha tur. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen i stallet.

15. Hope And Dreams Hon har gjort tre väldigt bra lopp i år och senast fanns tussarna kvar i öronen. Det är bra tryck i henne hemma och hon brukar växa med uppgifterna. Det finns inte så många passande lopp och det är ju de här hästarna hon kommer att möta
framöver. Goggles-huvudlag som i de två senaste starterna samt barfota runt om och jänkarvagn.

LOPP 3

1 Makethemark har tränat på 6 912 rader hela vintern och vi är nöjda med honom. Vi fick en del sjuka hästar i stallet i Stockholm och därför har årsdebuten dröjt. Kanske hade han behöver något skarpare jobb ytterligare men han kommer i fint
skick ändå. Spåret är bra och han visade i fjolårets sista start att han kan öppna rätt kvickt. Någon ledning kanske det inte blir ändå men alla vet vad hästen kan vid det här laget. Skor runt och jänkarvagn, säger Anne Raatikainen i stallet.

2. Speedy Foxy Vicane-Hon gick ett starkt slutvarv på Solvalla och Kim ryckte inte det norska huvudlaget förrän 100 kvar och hästen hade 78 i puls efteråt. Allt bra efter det och nu fick vi ett fint läge. Hon är obesegrad i ledning och snabb ut, så Kim får lägga upp det taktiska utifrån hur hon känns på söndag. Det blir skor bak den här gången, men hon har gått 11,6/2140 med den balansen tidigare. Senast hade hon ett helstängt norskt huvudlag, nu blir det halvstängt norskt. Jänkarvagn som tidigare och vi reser upp under söndag morgon.

3 Zack’s Zoomer var ju fin i årsdebuten och lopp i kroppen för fram formen. Tränar också bara bra. Läget blev perfekt och det är klart att jag hoppas han är med där framme. Ingen ändring, säger Stefan Melander.
5 Unique Juni gör sverigecomeback efter att ha startat i Frankrikeen lång period. Känns fin efter hemkomsten. Hon har startat ganska kontinuerligt så formen är god. Senast var hon ute i det tuffa loppet i Cagnes som Readly Express vann. Felade då tyvärr till slut, hade landat på en 09,5-tid annars. Kanske blir svårt att vinna här, men hon är tuff så helt borta är hon inte. Vi kör med skor fram nu, jänkarvagn och öppet huvudlag, vilket är ändringar gentemot senast, säger Hans R Strömberg,
6 Sorbet har inlett året på bästa sätt och har stått för topprestationer varje gång. Han tränar fortsatt starkt och måste tas på allvar även nu. I det här sällskapet ska han räknas tidigt och vi kör med samma utrustning som senast, säger Pär Pergenius i stallet.
7 Queer Fish börjar hitta den rätta formen. Gick starka 1.09 sista 500 i spåren senast. Gör sällan ett dåligt lopp, men mot det här motståndet skulle vi behövt ett bättre startspår för att få med oss en bra prispeng, säger Magnus Träff.
9 Milligan’s School är jag supernöjd med och han ska få det här loppet i sig innan finalen nästa lördag. Bakspår är ett minus och vi kör med skor nu för att spara hovarna till finalen. Är bättre i grund än Zack’s Zoomer, men med tanke på omständigheterna är det nog fördel ”Zack”, säger Stefan Melander.
10 Rocky Winner är jämn och säker, men rår inte på de bästa. Är han trea-fyra är jag nöjd. Ingen ändring, säger Jörgen Westholm.
11 Baron Gift har gått upp i guld och vi provar här när formen är så fin som den är. Senast vann han på ett bra sätt med tussarna kvar, men den här gången ligger jag lågt och hoppas att vi kan smyga med till en slant. Ingen ändring,säger Rickard Svanstedt.
12 Digital Ink satt där han satt senast men hästen såg fin ut både under och efter loppet. Han kommer mer och mer men fick ett läge som drar ner chanserna rejält. Det blir svårt att räcka härifrån och vi ligger lågt. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen i stallet.

LOPP 4

5 Bilbo B.S. var bra redan på Momarken så det var inte någon överraskning att han vann så övertygande senast. Han känns bara bra i jobben efteråt och jag tror att han har en skaplig chans att bli tvåa bakom Månprinsen A.M., säger Mats Andersson.

6 Bellfaks håller fin form och har slagit Månprinsen från samma start tidigare. Senast kördes han upp i vagn och då var den dagen förstörd. Han kan nog gå med sommar-balans och jag hoppas vara med där framme. Så som Månprinsen ser ut för dagen går det inte att slå honom, säger JanOlov Persson.

8 Månprinsen A.M. var jag mycket nöjd med i årsdebuten. Det gick långsamt första varvet på en osnabb bana, men jag lät honom sträcka ut lite under slutrundan och han gick jättefint. Vann med gott om krafter i behåll. Loppet i kroppen ska föra fram formen och han känns pigg och glad i träningen. Jag har givetvis respekt för konkurrenterna, men jag vill inte byta häst med någon och givetvis tror jag på chans. Att det vara blev elva hästar i loppet är ett plus för oss. Gick med sommarskor i årsdebuten och vi kör så igen, säger Gunnar Melander.

10. Art Kjarvald Han har riktigt fin form men har haft oturen att bli fast med sparade krafter i sina senaste starter. Senast var det gott om sparat då linjen skars. Det är svårt att säga hur långt det hade räckt om han fått fritt. Han möter bra hästar denna gång men med lite klaff så är han med bland de tre. Han måste nu gå med framskor men i gengäld sommarskor bak.

11 Pydin var klart förbättrad senast, jämfört med årsdebuten. Han fick inte till det som jag velat ifjol, utan blev sämre efter SM och har haft problem med näsblödning. Jag tror säkert att han har gått framåt med loppet, men har ändå svårt att tro att han ska rubba Månprinsen A.M. Han är ju så himla jämn och gör aldrig ett dåligt lopp, men det är fina pengar att tävla om bakom honom och jag hoppas Pydin kommer tvåa. Ingen ändring, säger Niclas Torstemo.

LOPP 5

1. Worn Out Han kändes jättefin innan loppet sist men var sedan urusel. Vi har kollat upp honom utan att hitta något och allt känns som det ska i träning. Orsaken kan ha varit att vi tog av skorna fram för första gången så nu blir det skor runt om, så provar vi igen. Är han lika bra som på Örebro kan det vara en platschans från ett bra läge och med Björn i sulkyn. Vi har provat urryckare i träning med bra resultat så nu kör vi med det för första gången i lopp.

2 Run a Mile är i toppslag och 6 912 rader vår bästa chans i omgången. Jag tycker hon ska streckas. Ingen ändring, säger Jörgen Westholm.
3 Moses har gjort ett lopp i år och hade då innerspår på Eskilstuna. Det var inte det bästa för hans del och han blev även rädd för vingen som slog tillbaka. Daniel var i alla fall nöjd efter loppet och hästen kommer säkert vara bättre. Duger normalt sett i klassen, och kan dyka upp där framme men detta var en fint lopp. Utrustningen vet
4 Quito Lane vann enkelt i årsdebuten och det var inte tomt i mål heller. Han har tagit det loppet på bästa sätt och fick fina förutsättningar här. Han är snabb ut, fick perfekt läge och ledningen borde han kunna sno åt sig. Därifrån kan han bli svårslagen för detta är en häst som duger i klassen. Det blir troligen barfota bak igen, säger Oskar Florhed i stallet.
5 Global Viscount öppnade sämre än väntat senast. Jag tror att det var banan som inte passade honom. Tyckte ändå att han skötte sig godkänt. Han är behandlad och gick ett jobb efter dryga 1.18 i går, och jag tror att han kommer att vara bättre på söndag. Samma balans som senast, säger Ulf Stenströmer.

6. Charlock Viking Han var väl förberedd inför årsdebuten och vann lätt och hade en hel del krafter kvar. Han tränas inte så tufft men allt verkar normalt med honom och han har tagit loppet på Färjestad på ett bra vis. Han är startsnabb och jag är nöjd med spåret, jag testar rejält för ledningen. Det blir åter skor och helstängt huvudlag.
7 Head For Home vann senast efter en resa i mestadels dödens. Är stark men lite omogen, men tufft motstånd denna gång. Vi kör med svensk jänkarvagn och barfota fram nu, säger Fredrik Wallin.
8 Isco Boko galopperade senast och tappade väl rytmen en aning där ett annat ekipage gick ner framför. Det var absolut ingen störning utan detta får vi skylla på hästens orutin. Han kändes fin annars och detta är en häst med hög kapacitet. Utgångsläget är inte det bästa men han brukar ändå hamna långt bak ändå. Skulle det blir överpace är han inte borta men det måste samtidigt stämma på vägen. Vi får se hur det blir med utrustningen, säger Mattias Djuse.
9 Palais Bourbon gick bra senast och känns fin i träningen efteråt. Det blev ett jämnt lopp och mycket kommer nog att handla om positioner. Skulle det klaffa är han inte borta. Gick barfota runt om för första gången senast, och så kör vi igen. Dessutom blir det ryckhuva för första gången, säger Sofia Aronsson.

10. K.S.Cascade Han hade tränat på tufft och bra i backen inför loppet senast, men sättet han avgjorde på överraskade ändå lite på oss. Hästen verkar ha tagit det loppet på bra sätt – särskilt humörmässigt och då vill vi testa V75. Nu blev det ett skitläge för en startsnabb häst, men han går även bakifrån och det är bara att hoppas att det löser sig. Vi fortsätter nog med järnskorna på runt om som senast samt can’t see back-huvudlag och vanlig vagn.
11 Master Blaster blev det ”skit” för i debuten för mig. Det blev omstarter och hästen blev spänd som en fiolsträng och galopperade. Kändes fin efteråt sa Uffe Ohlsson och hästen känns också bara bra i träningen. Det är definitivt en häst som duger i denna klass och trots läget hoppas jag han är med där framme. Vi kommer att ändra en hel del, troligen lättas han och vi byter nog också sulky, men jag väntar till i slutet av veckan innan jag bestämmer mig, säger Reijo Liljendahl.

12. Winner Bac Han vann på bra sätt med mycket krafter kvar senast. Jag tror det gick nedåt 13/1000. Allt ser bra ut hemma och även om spåret blev tråkigt tycker jag inte han är sämre än någon annan. Klart det är tufft på V75 men han har visat att han är bra och jag har förhoppningar om att han klättrar en bit upp i klasserna. Skor, helstängt och vanlig vagn som på slutet men däremot blir det urryckare. Det har han gått med tidigare men galopperade i samband med att vi ryckte dem därför har han gått med fast bomull. Nu har vi testat det i träning igen och han känns mogen för det.

LOPP 6

1 Tobacco är i ordning och jag har 6 912 rader inget att klaga på. Läget blev perfekt, rygg ledaren eller tredje inner vore
bra. Vinner normalt inte i Silverdivisionen, men vi kanske kan vara trea, fyra. Ingen ändring, säger Roger Walmann.
2 Super Zantos håller formen och vann ett småbilligt lopp senast, trots att banan inte passade honom. Han har ett bra läge och kan tjäna en fin slant, men det är klart att Perfect Dynamite är vår bästa chans i loppet. Ingen ändring, säger Tina Lisell.
3 Flash Håleryd har ett bra läge och kan öppna bra från start. Ska dock inte köras i ledningen i denna tuffa omgivning. Han kan se lite speciell ut i loppen då han körs utan käk. Jänkarvagn och samma balans som senast, säger Ulf Stenströmer.
4 Mr Golden Quick fortsätter göra topplopp varje gång och det går inte att vara annat än nöjd med honom. mHan känns precis lika fin som vanligt och fungerar på alla distanser oavsett om det är volt- eller autostart. Som han sett ut på slutet måste han räknas igen och eftersom det är voltstart kommer han gå med norskt huvudlag. Rent formmässigt är hästen bättre nu än vid samma tid i fjol, säger Mika Haapakangas.
5 Great King Wine går jämnt och ska klara spåret. Jag tror han är en av dem som kan vinna. Det blir skor bak och vanlig vagn (jänkarvagn senast), säger Admir Zukanovic.

6. O.P.Q.C.  Går bra mest varje gång och har riktigt fin form för dagen. Jag hade inte en tanke på att matcha honom mot V75 inför säsongen men han har varit bättre än vi förväntat oss. Han behöver ha det lite serverat numera. Jag får försöka ge honom ett liknande lopp igen och kommer bara luckan i tid kommer han ta sig förbi några hästar. Vi ändrar inget på honom utan barfota, norskt huvudlag och svensk jänkarvagn som tidigare.
7 Knifetown Winner vann enkelt från ledningen senast och stack undan på pigga ben sista biten. Han är i bra slag just nu och fick intressanta förutsättningar med tanke på att han kan öppna vasst. Ledningen kan det säkert bli men jag tror ändå att han är allra bäst i ryggar. Han har dåliga framhovar men skulle det gå kan det bli barfota runt om. Det är dock lite tveksamt, säger Kevin Svedlund.
8 Global Trust gjorde ett mycket bra lopp senast och hästen duger ju fint i den här klassen. Om han bara kommer loss från läget är han med och slåss. Ingen ändring, säger C-G Björkroth.
9 Rafiki Fri kom fel på det senast ochm den starten kan vi nog glömma. Han känns som vanligt och härifrån får han ett snällt upplägg. Klaffar allt kan han vinna. Ingen ändring, säger Hans Karlsson.
10 Rolex Bigi var inte kurant senastn och jag kände redan i värmningen att han var segare än vanligt. Det visade sig också att han hade en halsinfektion, men den gick snabbt över
och han känns bara bra i jobben. Jag är lite sugen på att prova norskt; det har han bara gått med en gång tidigare, men då blev han hängande i tredjespår hela vägen. Jag tycker att det borde vara hans tur att vinna i rikstoton snart, avslutar Maria Törnqvist.
11 Perfect Dynamite blev lite pigg av omstarterna senast och han kan ha förlorat loppet på det. Vi var ändå jättenöjda med honom och hoppas att vi slipper omstarter den här gången. Han har alltid chans, men han kommer troligen att köras något försiktigare den här gången. Ingen ändring, säger Tina Lisell.

LOPP 7

1 Budets Lasse fick öppna mycket 6 912 rader tufft för 3-400 i V75-finalen senast och höll med tanke på det bra som sexa. Känns fin i träningen nu och läget blev perfekt för en startsnabb häst, vi får oavsett ett fint lopp. Tror på en fin insats, men han har gått upp en klass och det är givetvis tuffare i Bronsdivisionen. Barfota runt om igen, säger Ville Karjulahti.
3 Bucks To Burn var godkänd i årsdebuten men behövde det loppet och kommer vara förbättrad till denna start. Detta är en rätt duglig häst som fick fint läge och som trivs över distansen. Helt borta tycker jag inte att han behöver vara och det troligen samma utrustning som senast, säger Pär Pergenius i stallet.
4 Ural har tränat bra i vinter och ska prestera i årsdebuten. Jag hoppas han når ledningen och därifrån ska han räknas. Barfota fram och aluminiumskor bak, och eventuellt helstängt för första gången, vilket skulle passa den här lite tröga hästen. Jag ska testa det i veckan innan jag bestämmer mig, säger Susanne Richter.

5. Sign Me Up Too Han var riktigt bra i debuten trots att han fick en tuff resa. Jag var lite rädd för att han skulle kännas sliten efteråt men han har tagit det perfekt. Nu är det bra hästar emot men helt omöjligt ser det ju inte ut. Jag tror det blir barfota runt om plus att jag kör med bike nu när det är autostart.
6 Je t’Aime Explosiv har gjort fina lopp i princip varje gång och senast var inget undantag utan vi tycker att det kändes som att han gick sitt starkaste lopp hittills. Han gick i mål med bra tryck och travade riktigt bra. Lång distans den här gången känns som något positivt. Tyvärr är han inte snabb från start, så antingen får vi köra oss till en bra position eller så får vi helt enkelt förlita oss på hur loppet blir kört. Vi tycker att han startar med vinstchans och bör streckas.Troligtvis så tävlar han barfota runt om den här gången (första gången i karriären). Alternativet är aluminiumskor bak som senast. Vi avvaktar och ser hur det ser ut på tävlingsdagen innan vi bestämmer oss. I övrigt bike, murphy vänster och antingen helstängt med hål (som senast) eller norsk höger. Rycktussar, enligt Oskar J Anderssons hemsida.
8 Global Undecided gick en bra långspurt senast. Risk för att hamnar långt bak igen, då han åter fått ett uselt spår. Klaff krävs och vi ändrar inget, säger C-G Björkroth.
9 Electrical Storm har formen på topp. Senast var han tvåa, utan att det löste sig för honom och man ska inte underskatta honom här heller. Motstånd saknas givetvis inte men skulle han får rätt lopp går ingen säker. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.
10 Earn n’Burn gick jättebra senast och har formen på topp. Den långa distansen nu är ingen fördel, men skulle han få ett fint lopp i ryggar, kan han verkligen flytta på sig sista 400. En rolig skräll och det blir barfota och jänkvarvagn igen, säger Anton Sverre.
11 Kövras So Far var duktig i årsdebuten och borde vara bättre med det loppet i kroppen. Han känns fin i jobben men fick ett spår som kräver flyt på vägen. Han är dessutom den typen av häst som behöver ryggar i det längsta och detta blir svårt. Inga ändringar, säger Oskar Florhed.
12 Victory Topline comebackar efter en träningsperiod och känns fin. Hästen är i ordning, men det krävs mycket tur från läget. Ingen ändring, säger C-G Björlroth

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen