Wohlgart Andersson / 15 oktober, 2019

Jackpot på Romme

Ingen hittade 7 rätt i förra veckans omgång, därför får vi nu en jackpot till Romme den här veckan.

Så här säger Joakim Elfving om Rommes bana:

– Banan hade rykte om sig att vara lös förr om åren men den är oftast perfekt numera och grabbarna som sköter den är säkra. Det spelar ingen roll om det är snö och rusk så fixar de till den bra så jag vill berömma vår banpersonal.
– Det är en bra bana för att köra barfota på och det är fin svikt i banan, den blir sällan hård. Materialet är ganska fint men regnar det brukar man lägga på ett grövre material för att det ska hålla ihop bättre. Då kan banan bli lite stummare men den tål mycket regn.
– Kurvorna är lite åt det snävare hållet.
– På voltstartsplatserna är det lite trängre med plats än på andra banor, från femtespåret kan det t.ex. bli trångt.
– Bakom bilen är det bra från de flesta spår och innerspår bakom bilen är ingen nackdel på Romme.
– Att stallbackens placering skulle ha någon betydelse är inget jag tänkt på.

Omgångens hetaste statistik
¿ V75-1: 6 Macelleria har ”bara” 5/10 i ledningen. Däremot har han 3/4 i Robert Berghs regi –
blev tvåa vid förlusten.
¿ V75-2: 6 Sloppy Joe gör sin första start över 3140 meter.
¿ V75-3: Favoriten 4 Milligan’s School har aldrig varit bland de två främsta på sju starter över
kort distans i Sverige.
¿ V75-4: 9 Järvsöodin har tagit elva av sina 20 segrar över lång distans.
¿ V75-5: 9 Fighter Mearas har tagit sina segrar från spets (3) och dödens (1).
¿ V75-6: 7 Ebony Boko har tagit 15 av sina 16 segrar från ledningen. 9 Sign Me Up Too har
sex segrar på 13 starter när det likt nu har gått mer än en månad mellan loppen.
¿ V75-7: 5 Bear Bahareh och 9 Istanbul Boko har fem segrar vardera. För båda gäller att tre
av segrarna är tagna från spets och övriga två från dödens.

Omgångens mest intressanta förändringar
¿ V75-1: Inga heta ändringar att rapportera om.
¿ V75-2: Comebackande 6 Sloppy Joe gick med skor runt om och jänkarvagn senast, men nu
blir det barfota bak samt jänkarvagn.
¿ V75-3: Favoriten 4 Milligan’s School ska tävla barfota runt om istället för med bakskor,
vilket är ett plus.
¿ V75-4: 10 Bilbo B.S. har dåliga bakfötter och måste gå med skor runt om – minus.
¿ V75-5: 3 Brake Cooling ska tävla med jänkarvagn för första gången och kanske kan det
även bli skygglappar istället för öppet huvudlag, vilket även det vore för första gången –
spännande.
¿ V75-6: 8 Malkin utrustas med norskt huvudlag för första gången samt jänkarvagn, som han har sju segrar på 14 starter med.
¿ V75-7: 1 Editor kommer sannolikt utrustas med bike och blinkers – båda för första gången.

JOKERBOLAGET 50 kr (Finns på Vi Tillsammans) Båda systemen spelas med Jokersystemet. Reducerat från 11664 rader

V75:1   6

V75:2   9, 8, 6, 15, 3, 10, 13, 11, 4

V75:3   4

V75:4   3, 4

V75:5   2, 1, 9, 5, 6, 12, 3, 4, 11

V75:6   1, 6, 3, 2, 11, 5, 7, 9

V75:7   9, 4, 10, 5, 3, 6, 7, 11, 12

SPELVÄRDEVINNARNA. 7 kr/andel (Finns på tillsammans)

V75:1   6, 5, 11

V75:2   9, 8, 6, 15, 3, 10 11, 13

V75:3   4

V75:4   3, 9, 13, 4

V75:5   ALLA

V75:6   6

V75:7   9, 4, 10, 5, 3, 1, 7, 12, 11

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   11, 7, 2

V75: 2   13, 3, 6, 10, 15

V75: 3   2, 5, 6

V75: 4   10, 1, 4, 7, 9

V75: 5   5, 3, 12, 4

V75: 6   9, 7

V75: 7   7, 3, 6, 11

STARTKOMMENTARER

V75 1   Macelleria har åter haft flyt i spårlottningen och mycket talar för spets och slut på förhand. Hästen var tämligen okörd över mål vid senaste segern. Win B.Hill imponerade i sin debutseger för firma Nurmos, men nu vankas spår fem i volten, för en jänkaresom inte prövat på startmetoden tidigare. Kan bli stökigt! Tale Of Jacks får inte glömmas bort vid gardering.

V75 2  Mycket svårlöst stayerlopp på förhand. Fungerar Magic Cash så är det en överkomlig uppgift för den starka fyraåringen. Sloppy Joe gör en spännande debut i regi Robert Bergh, men man kan tänka sig att hästen kommer behöva ett par lopp i kroppen för att nå full form. Istället är Azarayah Ridge intressant som motbud. Hästen behöver en smygare över distansen och har nu gubben i lågan till hjälp. Björn Goops fina fux Guillaume Boko är också given. Nr 15 går ner i klass

V75 3  Intressant! Milligan’s School blir säkerligen mycket klar favorit efter en fantastisk säsong och ledningen i ett tidigt skede är skrivet i programmet. Däremot finns det roliga motbud som verkligen är redo för seger! Chianti har nu hittat formen och kunde haft två raka segrar i raden med lite flax. Revanschdags? Diamanten är fantastiskt högklass och formbeskedet i den senaste starten vittnade om att han snart är tillbaka i vinnarcirkeln. Elian Web får inte heller underskattas, eller Exodus Hanover från rygg ledaren.. Nu kör Örjan!!

V75 4  Bokli Rapp tränas alltså numera av en viss Daniel Redén(!?), vilket inte är helt lätt att ta in. Den gode Daniel visar en fantastisk mångsidighet och har denna ”kallis” sparrats med Propulsion så blir det åka av här! Svårslagen! Guli Tor är den roligaste i skrällgänget vid gardering. Hästen har full form, springspår, tränas av Jan-Olov Persson och nu dessutom Björn Goop i sulkyn.

 V75 5  Ett lopp med flera väldigt gasglada hästar från start och här kan vi räkna med att det blir körning! 1 Easy cash har frontat alla gånger man startat bakom bilen, men var inte på topp senast. Man får väl ändå tro att Westholm ställt i ordning på hemmabanan och att man tar spets med hjälp av solfjädereffekten. Däremot kommer man inte få sitta i fred där över sprinterdistans och jag håller några motbud högre. 6 Bordeaux Doc fick till slut tipsnicken av mig. Mycket för den senaste insatsen man stod för på just Romme då man satte rekord över medeldistans. Jag har tidigare sett hästen på min hemmabana ”Fornaboda” och jag har sällan skådat en sådan utveckling. Är man inte allt för offensiv i spetskörningen, så tror jag man segerstrider från samtliga positioner. Skulle Åke Lindblom välja att gasa lite för mycket för ledningen, så tror jag istället att 9 Fighter Mearas har goda chanser. Det här är en Ready-cashare och kapacitetsmässigt så är han fältets bästa häst. Han han verkligen överkapacitet för klassen.. Dock kan han lik sin far strula till det på vägen. Det är lägsta klassen och fältet består till mestadels av treåringar. Rekommendationen blir därför ändå att ta fram breda penseln och måla på här.

 V75 6  Tuff Silverdivision där ingen känns chanslös på förhand. Ural fick innerspåret och håller Jorma Kontio ut övriga kan mycket vara vunnet. Global Undecided landar dock tidigt på utsidan och ser till att det inte blir någon ”walk in the park” av det hela. Esprit Sisu är den givna förstahästen på förhand. Oerhört löpärlig och allround. Kan dessutom få loppet!

 V75 7  Rocky Tilly var bättre än någonsin i det senaste framträdanden och måste således räknas i och med detta. Mcgarret avslutar ständigt visslande och även motståndet hårdnar så ser det inte helt omöjligt ut den här gången heller. Toreador glömmer vi inte heller. Den här rackaren har gott om kapacitet och nu när han verkar stabiliserats på barfotabalansen så finns det mycket att hämta.

 

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

1 Electrical Storm var kanonfin senast och gick i mål med mycket sparat. Nu blev läget perfekt, då han är rask från start och det optimala vore att få rygg på Berghs häst. Det blir exakt samma utrustning som senast, säger Mattias Djuse.

2 Tale of Jacks har fått pusta ut ett par månader, då han var lite sliten. Han känns bra i jobben och voltstart går bra. Han kan öppna rätt bra, men jag misstänker ändå att det blir ett lopp på väntan, då han kanske behöver ett lopp i kroppen. Han har gått bra med helstängdt huvudlag i de senaste starterna och det blir så igen. Det blir troligen någon form av skor på igen, säger Mikael Cedergren.

3 Global Tailwind är snabb ut, speciellt i voltstart. Jag kommer att köra till från start och hästen är effektiv i spets. Han har fötter för barfotabalans så vi kör så på Romme, som är en bana han trivs på. Däremot blir det vanlig vagn. Jag hoppas han kan vara med i segerstriden, säger Jörgen S Eriksson.

5 Win B.Hill var toppfin i debuten för oss och det här är en kanonhäst. Han lär ha gått framåt med loppet och ska nog klara spåret. Han måste ha bra chans. Någon ändring har jag inte hört om, säger C-G Björnroth i stallet.

6 Macelleria var bra vid seger senast i Skellefteå, men vi är inne på att han kommer att vara ännu bättre till den här starten. Han känns fortsatt fin i träningen uppe i Sundsvall, där han verkar trivas. Han är kvick i benen och läget blev perfekt. Det blir barfota runt om och samma även i övrigt, säger Oskar Florhed.

7 On Track He´s Black var bra direkt i comebacken och rimligtvis blir han ännu bättre till den här starten. Jag kan inte riktigt bedöma hur snabb han är från start, men läget blev i alla fall bra. Det blir samma utrustning som senast, säger Kevin Svedlund.

9 Remarkable Feet gick okej senast, men har ingen toppform. Med tanke på det och att det stundare ett Breeders´ Crownkval för hans del så blir det nog ett lugnt upplägg. Jag ligger lite lågt och någon ändring är inte planerad, säger Andreas Lövdal i stallet.

10 My Dream Art var inte till sin fördel senast, men känns bra i jobben. Distansen är i kortaste laget och med tanke på den förra insatsen vågar jag inte tro alltför mycket på honom denna gång. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

11 Waikiki Silvio fick en långresa till Skellefteå senast och gjorde det bra som tvåa, och ser också ut att ha klarat resan utan problem. Han har en jämn och stabil form, men vinner inte så ofta. Han gör säkert ett bra lopp igen, men läget blev ju tråkigt. Samma utrustning som senast, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 2

3 Azarayah Ridge Han avslutade starkt i tredjespår senast och är fortsatt fin i jobben därefter. Han är stark och jag hoppas att han kan ta ledningen. Det blir inga ändringar mot senaste starten.

4 Testa di Cavolo är en riktig stayer och därför tyckte jag att det var lämpligt att testa här. Han har dock varit ifrån ett tag och varit behandlad efter den senaste starten, så helt på topp är han nog inte. Vi testade honom i ett derbykval näst senast, men där räckte han inte riktigt till. Han känns i alla fall fin i jobben och är under utveckling, så en plats kan han ta om det klaffar fullt ut. Det blir ingen ändring, säger Hans R Strömberg.

6 Sloppy Joe har varit hos oss i nästan ett år. Har tränat bra tidigare också, men så fort han varit startklar har det blivit nåt strul. Han är väl förberedd, men med nästan ett års uppehåll ska man inte begära några stordåd och vi ligger lite lågt. Lång distans tror jag passar bra. Det blir barfota runt om och öppet huvudlag, säger Oskar Florhed.

8 Magic Cash felade senast, men det ser jag som ett olycksfall i arbetet. Distansen är ett klart plus och han måste ha fin chans i ett sånt här lopp. Ingen ändring vad jag vet, säger C-G Björkroth i stallet.

9 Guillaume Boko var godkänd senast efter ett litet uppehåll och han borde bli bättre med tätare starter. Nu blir det intressant med långlopp och det borde passa perfekt. Eftersom det är volt blir det vanlig vagn den här gången och det är enda ändringen, säger Anton Sverre i stall Goop.

10 Volocity de Vie fungerade inte riktigt på banan senast men stod för en helt okej insats. Hästen känns fin efter det men formen sitter kanske inte helt där den ska. Han har bra kapacitet och gillar distansen, men vi möter en del tuffa hästar. Vi slår ur underläge och hoppas på fina pengar. Skor, halvstängt, rycktussar och vanlig vagn, säger Oskar J Andersson.

11 Coal Trader gjorde ett jättelopp senast som fyra. Han fick positionsproblem med dåliga ryggar under slutvarvet och kusken trodde att han varit tvåa utan strulet. Formen är absolut på topp och jag ser honom inte som enbart utfyllnad i loppet, säger Catarina Norqvist.

14 Tiger Williams var fruktansvärt bra näst senast, men tappade en sko tidigt i loppet gången efter och så var den dagen förstörd. Formen är bra, men i det här gänget är jag glad om han tjänar lite pengar. Ingen ändring, säger Ante Lisell.

15 Apollon de Kacy har bara varit ute över kortare distanser sedan han kom hem från Frankrike, så att det är tre varv den här gången är ett klart plus för hans del. Han har gjort det bra mot tuffa hästar, men det är alltid svårt att säga hur det ska gå från ett sånt här läge. Det blir nog vanlig vagn den här gången, säger Andreas Lövdal i stallet.

Lopp 3

1 Exodus Hanover har gjort två starter efter lång skadefrånvaro. Han har varit klart fin och känns också bra i träningen efteråt. Han är kanske inte på topp ännu, men är på rätt väg. Läget blev perfekt, men det är svårt att bedöma startsnabbheten. Han gick med öppet huvudlag senast, men eventuellt att det blir nån ändring där – det får vi fundera på under veckan. Annars blir det barfota runt om och jänkarvagn, säger Pär Pergenius.

2 Antonio Tabac förvånade senast genom att galoppera och Wiktor trodde att det berodde på ren friskhet. Han har varit kanonfin efteråt och jag tror att formen är på topp. Han är snabb från start, men jag kan inte bedöma om det räcker för att nå ledningen. Han borde få ett bra lopp i alla fall. Samma utrustning som senast, säger Oskar Kylin Blom.

3 Super Zantos blev lite tempotorsk senast i finalen, men kändes lika bra som vanligt. Från det här läget kommer jag att ladda så mycket jag bara kan för att hitta till spets och släppa. Jag är dock inte säker på att jag kommer förbi tvåan, som också är snabb från början. Det borde ändå lösa sig tycker jag och frånsett Melanders häst ser det inte så tufft ut. En vettig platschans borde han ha, tycker jag. Skulle banan bli lös är det ett minus för hans del. Jag sätter på ett helstängt till den här starten, säger Ante Lisell.

4 Milligan´s School var väldigt fin senast och tränar bra efteråt. Han har mött tuffa gäng och det ser lite enklare ut den här gången. Från det här fina läget måste jag tro på bra chans. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

5 Chianti har nu gjort tre starter efter ett uppehåll i sommar och formen blir allt bättre. Det blir första gången i guld mot så här tufft motstånd och det blir nog ett snällt upplägg. Han går som senast, säger Anton Sverre.

7 Snowstorm Hanover borde ha kunnat bättre senast och var en liten besvikelse. Det är inte alls någon tokig häst, men någon toppform har han inte och då blir det förstås svårt från det här läget. Det kanske blir barfota runt om, säger Stefan Melander.

8 Zack´s Zoomer var jag nöjd med senast och känns bra i jobben. Han trivs kanske bäst i ledningen, men går även bakifrån. Det är för att han är så startsnabb som han vunnit så många lopp i spets. Härifrån blir det ändå svårt att räcka till vinst. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

9 Going for Gold Zaz gör det bra för det mesta och har jämn och stabil form, men man ska komma ihåg att han kommit upp i åldern. Med tanke på det blev läget ganska bra. Den här gången måste vi nog köra med skor runt om. Annars samma utrustning som senast, säger Kevin Svedlund i stallet.

Lopp 4

1 Demex visade uppåtform senast, då han gick bra efter galopp. Det är hans årstid, då han trivs bäst på höstbanor. Läget blev perfekt och det är bättre distans nu gentemot Hvalstad Odin, som han förlorade mot senast. Inga ändringar och han kanske kan vara en outsider, säger Jan-Olov Persson.

3 Bokli Rapp N.O. har vi haft i sex veckor och han har tränat fint i sanden. Vi var väldigt nöjda med honom vid segern på Bergsåker senast och känner optimism inför det här loppet. Täta starter borde vara ett plus och läge och distans passar bra. Han ska gå med samma utrustning som senast, säger Pär Pergenius.

7 Brenne Järven har fått ett passande spår, då han är kvick från start. Det är en kapabel häst som har formen på topp. Det är några bra emot, men jag tycker att han ska kunna hävda sig väl och jag tycker att han ska räknas. Det kanske blir jänkarvagn, men helt säker är jag inte, säger Andreas Lövdal i stallet.

9 Järvsöodin hamnade hopplöst till från omöjligt läge senast och vi glömmer det loppet. Annars är allt bra med honom och jag hoppas vi kan få med oss en hygglig slant. Att vinna blir nog svårt, tror jag. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

10 Bilbo B.S. kommer från seger och jag tycker att han mer eller mindre var skyldig att vinna det loppet. Jag tycker inte riktigt att han har toppform just nu, men jag hoppas att den är på väg. Den här gången blir det skor bak och det ser jag som ett litet minus, säger Mats Andersson.

12 Guli Rubin gjorde sitt första lopp efter en liten paus senast och även om han var godkänd märktes det att det fattades en del i honom. Han har säkert gått framåt en del med det loppet, men han är fortfarande lite rund om magen och jag får nog ligga lite lågt med honom. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

14 Guli Tor var knappt slagen tvåa på Bollnäs och felade senast på upploppet med vinstchans. Han kom sedan igen riktigt bra som trea. Formkurvan pekar uppåt men det är tufft emot. Han har lyft sig sedan vi börjat köra honom barfota fram och tanken är han ska tävla med samma balans på lördag. Det blir ingen ändring i utrustningen i övrigt, säger JanOlov Persson.

15 Hallsta Vinnex gör mig lite förbryllad just nu. Han har aldrig tidigare varit trött i lopp, men det har han varit de fem senaste gångerna. Jag har kollat det mesta utan att hitta någon egentlig orsak. Läget är knepigt och jag måste ligga lite lågt, säger Magnus O Jonsson.

Lopp 5

1 Easy Cash är det nästan garantispets med från innern, då han är väldigt snabb från start. Han fick visserligen en tung resa i kriteriekvalet, men var ändå lite blek. Nu är förutsättningarna bra och det här är en riktigt lovande treåring som borde räknas tidigt. Det kanske blir någon form av barfotabalans, men det är jag inte hundra på, säger Andreas Lövdal i stallet.

2 Choco Lane: Senast så var det nog flera orsaker. Dels banan och dels att han gick med järnskor. Han underpresterade och kan mycket bättre än så och han gick ju bra tidigare även om man är lite osäker på formen då han plumpat två gånger. Han var fin i måndagsjobbet och spår två är tilltalande samt att han är bra för klassen. Möjligen att det kan fattas lite lopp i honom. Det blir nog barfota runt om nu om banan är bra, annars halvstängt huvudlag, och vanlig vagn igen.

3 Brake Cooling är inte alls tokig och är bättre än raden. Han är startsnabb och får säkert en fin position härifrån. Han och Digital Summit har ungefär lika bra chans att dyka upp i segerstriden, tycker jag. Han går oftast utan skor och det blir så även den här gången, säger Stefan Melander.

4 Angel From Above kommer från en godkänd tredjeplats senast, men då var banan ett stort minus för henne och sedan var nog lång distans inte riktigt hennes grej. Nu är det spetsläge och passande kort distans och då ser det klart bättre ut. Det blir barfota runt om, helstängt och jänkarvagn. Maxat alltså, säger Claes Sjöström.

5 Digital Summit har släppt till ordentligt och var riktigt bra vid vinsterna. Läget är ok, även om han inte är så snabb från början att han kan köra om ledningen. Distansen är ny för honom och jag är inte helt säker på hur han klarar den. Han har funkat som bäst med skor på hovarna och det blir så även på lördag, säger Stefan Melander.

6 Bordeaux Doc: Var jag jättenöjd med i Derbykvalet och senast var han grym på Romme. Det är väldigt bra utveckling, han var barnslig och valpig tidigare men det har hänt en hel del på den biten sista halvåret. Jag var så nöjd med honom senast att jag inte ändrar något, det ska bli skoj att testa över kort distans. Jag tycker man ska se honom som en outsider.

7 Chiptime har haft en positiv formkurva och står bra inne i klassen. Han är ruskigt startsnabb och här går vi all in. Jag rycker alla skor denna gång och dessutom utrustas han med goggles. Han kanske inte är bästa hästen i loppet, men här blir det full laddning och så kör vi så länge lampan lyser om han hittar till front, säger Mikael Cedergren.

8 Residual Thrust var fin när han skrällvann senast och formen ska det inte vara några fel på. Däremot blev ju läget iskallt, så kusken får sikta på att komma ner någonstans och smyga med till pengar. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

9 Fighter Mearas skötte sig senast och vann då enkelt från ledningen. Läget här kan bli lite problematiskt då hästen inte är helt lättkörd, utan man måste vara aktiv som kusk. Han är alltså inte så lätt att köra ”snygga” lopp med. Sköter han sig har visat att han har styrkan för att vara med i segerstriden. Det blir samma balans som senast, säger Svante Båth.

10 Thunder Rick: Han var jättefin på Solvalla så när jag kom till ledning senast trodde jag det var klart. Så enkelt var det inte och han agerade blekt. Vi har inte märkt något efteråt och allt var som det skulle i ett lättare banjobb i torsdags. Vi provar igen, men när det nu blev tråkigt spår får vi försöka hitta igenom till en bra position och smyga med till en slant. Vi hade tänkt helstängt huvudlag och riktig jänkarvagn nu, men med tanke på läget får vi se hur vi gör.

11 Erik K.: Han var bra senast och har uppträtt fint i träning efter det. Det har också hunnit bli ett besök hos veterinären där allt såg bra ut. Egentligen är han bäst bakifrån men läget är ju svårt över så här kort distans. Kusken har lyckats bra med min häst innan så jag får förlita mig på att han löser det även den här gången. Till den här starten kommer jag att testa med att för första gången utrusta hästen med goggles.

12 Reven Dejavu är väldigt kapabel i grunden, men ännu lite orutinerad. Han vann från dödens senast över lång distans på en bra tid och gjorde det riktigt bra. Det blir inga ändringar i utrustningen, men jag tror att det blir svårt att räcka till vinst från detta läge, säger Diederik Meilink

Lopp 6

Ural: Han travade inte bra senast men det var första gången som han härjade och hingstade sig i boxen innan då det var en annan häst som hetsade upp honom. Så jag såg när han körde upp bakom bilen att han var lite halt fram men då var det ju för sent att göra något. Han gicks igenom efter loppet och då var det just i höger framkota man hittade något. Han har gått intervalljobb här hemma efteråt och ska gå så även under tisdagen. Han har ett bra läge och är snabb ut så Jorma lär prova, det har dock blivit lite långt mellan starterna. Barfota fram tror jag det blir liksom stängt huvudlag som senast, möjligen en stänkmask om banan blir dålig.

2 Track Angle har oförändrat fin form och har för ovanlighetens skulle fått ett bra läge. Det blir lite tufft att gå direkt upp i Silverdivisionen, men jag hoppas att han kan vara långt framme. Inga ändringar i utrustningen, meddelar Morten Waage.

3 From the Mine har ju gjort en fantastisk resa, med försök och finalvinst på V75. Han känns fortfarande jättefin i jobben och jag har hela tiden hävdat att han är en underskattad häst. Jag tror att han kommer att hävda sig väl även i Silverdivisionen. Inga balansändringar och äntligen ett bra spår, jublar Catarina Norqvist.

4 Esprit Sisu har utvecklats enormt på sistone och höll sig i trav efter en knepig situation i första kurvan senast. Sedan avslutade han lika vasst som Milliondollarrhyme över upploppet, och det är ju inte dåligt. Jag kan inte vara annat än imponerad av hans senaste insatser. Kusken får lägga upp taktiken och jag är optimistisk inför lördagen med bägge mina hästar. Inga ändringar, säger Svante Båth.

5 Exclamation Mark har fått ett bra spår och känns fin i träningen. Han kräver en bra bana för att komma till sin rätt och så var inte fallet senast på Solvalla. Han trivs kanske bäst i spets men når nog inte dit nu. Han går även bakifrån, och nu blir det barfota runt om igen, säger Reijo Liljendahl.

6 Global Undecided blandar och ger lite, men är ju riktigt bra när han tävlar på topp och måste räknas. Jag har inte hört om några ändringar, säger C-G Björkroth i stallet.

7 Ebony Boko är bäst i spets och kan få svårt att nå dit. Det är hårt emot och det blir nog svårt att vinna. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal.

8 Malkin: Han fick en allergisk reaktion inför senast och vi tvingades stryka. Har dock inte tagit någon skada av det utan håller sin jämna, fina form. Har tyvärr fått ett tråkigt läge och det försämrar hans möjligheter. När det dessutom är tuff konkurrens måste jag ligga lågt när det gäller segerchans. Går med skor som vanligt men eventuellt blir det nu norskt huvudlag för första gången.

9 Sig Me Up Too Han gjorde det godkänt senast men bortsett från årets två första starter har jag inte lyckats få till formen helt. Fast han känns fortsatt fräsch och fin och behöver väl tid att växa in i klassen. Sedan har han både fått trista lägen många gånger plus att jag kört lite tufft med honom. Så därför är jag nöjd med spåret och hoppas vi kan få ett fint lopp. Troligtvis blir det barfota igen men det vore ingen katastrof i fall banan kräver skor. Helstängt och jänkarvagn som vanligt

10 Flash Hammering har diffus form, men var ändå lite förbättrad senast. Jag vill nog se honom göra ett riktigt bra lopp innan jag kan tro på honom. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

11 Reverend Wine vann förhållandevis obrukad senast och kusken var mycket nöjd med honom. Det blir debut i Silverdivisionen och läget är knepigt. Jag hoppas lite på svåra förhållanden, då min häst fungerar i alla väderlekar, säger Diederik Meilink.

12 Perfect Dynamite krokade ihop med ett annat ekipage 600 kvar senast i Walter Lundbergs Memorial och hade varit närmare vinnaren utan den incidenten. Innan dess hade han haft lite tveksam form efter många tuffa lopp, så det var ett bra besked. Nu får kusken dra norsken direkt i starten, så han inte tappar så mycket i början. Det är klart att det är svårt att vinna härifrån, men han är så bra att jag aldrig känner mig chanslös med honom. Den här gången blir det jänkarvagn, säger Ante Lisell.

Lopp 7

1 Editor hamnade långt bak senast och kom inte till. Läget är bra, men det är första gången med framspår bakom bilen i vår regi. Han får ett fint lopp härifrån och håller vi spets är jag inte främmandpe för att prova där. Han kan nog dyka upp därframme. Vi ska värma honom med jänkarvagn och faller det väl ut blir det även första gången i lopp. Annars som senast, säger Oskar J Andersson.

2 Prediction har vi flyttat upp till filialen i Sundsvall och det verkar han ha tänt till på. Han var positiv senast och nu blev läget bra, då han är snabb ut. Ingen ändring, säger Kevin Svedlund.

3 Figaro Vici är en fin fransos som nog behöver något lopp i kroppen innan han är aktuell, säger Andreas Lövdahl i stallet.

4 Rocky Tilly har toppform och är snabb ut. Han ska räknas tidigt. Ingen ändring, säger Andreas Lövdahl i stallet.

5 Bear Bahareh var riktigt bra senast i ett lite enklare lopp än tidigare. Han kan vara lite egensinnig och lite ojämn i loppen. Han bör ha en vettig vinstchans och det blir inga balansändringar, säger Reijo Liljendahl.

6 Noble Boy har gått bra i höst, men var sämre senast. Han hade stått över lite inför den starten och borde vara bättre nu. Läget är knepigt då han är långsam ut. Vi måste köra med bakskor igen och det är ett litet minus. I övrigt som vanligt, säger Per Linderoth.

7 In Love Boko har jag haft i träning i sex veckor och jag vet att det är en bra häst i grunden, men jag tror nog att han behöver lopp i kroppen innan han är mogen för att vinna V75. Han kommer nog att gå med skor fram, säger Joakim Elfving.

8 Pecorino var bra vid seger från spets senast i ett lite lättare gäng. Jag tror han behöver vara med där framme direkt för att vara som bäst. Därför blev det tyvärr helt fel läge här. Formen är bra och den här gången provar vi med barfota runt om och jänkarvagn, vilket är nytt, säger Henrik Larsson.

9 Istanbul Boko är en riktigt fin häst som känns bra i jobben och som har för lite pengar på sig. Han ska räknas med bra chans och jag tror inte det blir någon ändring, säger C-G Björkroth i stallet.

10 McGarret har gjort två starter efter en halsinfektion och är där jag vill ha honom. Nurmos´häst är nog värst emot, men kan min få rygg på den kan det bli bra. Ingen ändring, säger Jesper Hedqvist.

11 Toreador var fin senast som tvåa, men jag tycker att han är bäst när han får gå på rulle. Formen är i alla fall på topp, men läget är svårt. Den här gången kommer jag att köra på chans, oavsett vad som händer. Med högt tempo och bra ryggar blir han att räkna med. Han måste tyvärr gå med bakskor nu och det är ett litet minus, säger Svante Ericsson.

 

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen