Wohlgart Andersson / 2 november, 2018

Jackpot på Romme

Vi får värma upp oss med en jackpot på Romme, innan storjackpoten kommer nästa lördag. Det lär vara en bra bit över 100 miljoner att spela om då! Nu får vi nöja oss med 65 miljoner, det räcker en bit det också. Veckans kusk får bli Örjan Kihlström. Jag sätter alltså ett krav på systemet att han ska vinna minst ett lopp

SYSTEMET UPPDATERAT. P.g.a. strykningen av C.D. väljer jag att byta spik. Nu får Heavy Sund ett bättre läge

SYSTEMET På Tillsammans heter laget Jokerbolaget 50 kr

 V75:1   2, 3, 4, 5, 6, 7, 10

V75:2   3, 5, 10

V75:3   7, 

V75:4   2, 14, 5, 8, 9, 15

V75:5   2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12

V75:6   2, 3, 4, 5

V75:7   8, 11, 12, 13

LILLA SYSTEMET Spelvärdevinnarna 7 kr/andel

V75:1   2, 

V75:2   10, 5, 3

V75:3   4, 7, 11, 9

V75:4   2, 8, 9

V75:5 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 12

V75:6   4

V75:7   8, 11, 12, 13, 2

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   4

V75: 2   5

V75: 3   4

V75: 4   1

V75: 5   9

V75: 6   6

V75: 7   2

 

STARTKOMMENTARER

 V75 1 Första loppet tycker jag ser öppet ut, vem som helst kan vinna känns det som. T.ex. nr 4 som jag fastnade för i måndags. Försöker klara loppet på 7 hästar

 V75 2 Här finns en alldeles för stor favorit, nr 10 Ural. Tycker det är en sårbar favorit med bakspår på kort distans. Spåret är inga problem säger alla. Ska naturligtvis vara med på lappen, men för mig är det inte någon spik.

 V75 3 Ännu en stor favorit, men med något bättre läge. Jag väljer att gardera den här också.

 V75 4 Här väljer jag att spika på mitt system. Jag läser mycket gott om norska Finset Yr. Spelprocent i torsdags på  20% tilltalar mig, den har också ett bra spår

V75 5 Svåraste loppet gardera rejält! Jag provar med 9 hästar, får jag se om det räcker.

V75 6 Fyra hästar borde räcka i de två sista loppen, skulle vilja haft nr 9 med här också.

V75 7 Piraten är favorit, men jag tror mer på andrahandaren, väljer 8, 11, 12, 13 här

 

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

V75 1

 2 Xanthis Brazil var jättefin i debuten för oss. Han fick en fin ryggresa och spurtade till överlägsen vinst. Troligen har han gått framåt med loppet. Spåret blev inte optimalt, då han kan vara lite kinkig i munnen. Jag tror ändå att han går iväg, och sedan ska han räknas. Ingen ändring, säger Kevin Svedlund i stallet.

3. R.K.Rapida Hon har verkligen gett klara formbesked i sina senaste starter. Avgjorde senast via en vass avslutning och vann i starten innan från spets. Hon är stabil från start och har ett lämpligt spår. Det bör bli ett bra lopp i spets eller någonstans där framme. Klaffar det på vägen ska hon kunna vara med bland de tre. Hon går barfota runt om.

4 B.B.S.Janneau var väldigt tapper senast. Hon har gjort några starter efter en skada och har gått framåt för varje lopp. Jag tror inte att spåret ska behöva ställa till några problem. Senast hade hon ett spår längst ut på vingen och då satte jag på ett halvstängt för att hon skulle kunna komma iväg så bra som möjligt. Det funkade som det skulle, men hon blev lite het på kuppen och nu återgår vi till helstängt. Jag tycker inte att hon är sämre än någon annan och räknar med chans, säger Lars Åslund.

5 In Love Boko avslutade rappt senast och håller fin form för dagen. Femtespåret är dock inte det roligaste för hans del, eftersom han är stor och tung men normalt sett ska han ändå kunna trampa iväg. Han är inte alls så tokig den här hästen och med rätt lopp kan han nog sluta långt framme. Barfota fram, halvstängt huvudlag och så blir det nog vanlig vagn, säger Hans R Strömberg.

6 Sebastian Hall har gjort det bra för mig, men det är svårbedömt hur han står sig mot V75-hästar. Han är snabb ut och är nog lite över medel med volt också, så vi borde komma iväg skapligt. Det har kanske gått lite för långt mellan starterna för att det ska vara optimalt. Har inte bestämt om jag ändrar på något, säger Claes Sjöström

7 Arras Cando Han har egentligen gjort bra lopp varje gång utom näst senast då han inte var riktigt fräsch. Senast strulade det i sista kurvan men han fullföljde sedan klart bra och jag var väldigt nöjd med honom. Han är riktigt kvick ut bakom bilen, kanske inte lika snabb i voltstart men från springspår tror jag att han kan öppna bra. Jag tycker att han växer i spets och det skulle vara spännande att se honom där. Tycker att han är värd ett streck om man inte har en spik här. Barfota fram och norskt huvudlag som senast men när det nu är voltstart så byter vi till vanlig vagn.

8 Bobo Det går inte att gnälla på insatsen senast då han kom tvåa i sin första start på tio månader. Han känns pigg och fin efteråt och jag tror han kommer höja sig ett snäpp till det här loppet. Spåret blev väl inte det bästa men han trivs med att gå bakifrån. Visst är vi nöjda om han kan ta en bra slant men jag skulle inte bli chockad om han skrällvinner. Vi kommer att ändra en del saker men bestämmer exakt vad i samråd med Emilia senare i veckan.

9 Kimbee Crown gick det för fort för in i första kurvan och det blev galopp. Han är känslig i första sväng, men jag tror att voltstart gynnar honom, då går det inte lika snabbt i början. Hästen känns fin efteråt och han är ju kapabel, så visst ska han räknas. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal.

10 Rocky Tilly hamnade i en trång situation senast och när kusken var tvungen att ta i honom galopperade han. Efter galoppen gick han jättefint och han har verkligen form. Vi är förhoppningsfulla om det löser sig lite härifrån. Ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

11 Maclemore tappade farten i sista sväng senast, då ett annat ekipage bröt ner och krokade ihop med vår sulky. Efter den incidenten gick han bra. Det blev ett jämnt lopp och får han en fin resa kan det bli en skaplig placering. Eventuellt blir det norskt för första gången, men jag måste testa det här hemma i veckan först, säger Johanna K Karlsson.

12 It Happend Again Allt verkar fint för dagen och han har verkligen utvecklats positivt. Näst senast gick han bra i V75 från samma spår som vi har nu. Senast gjorde han det också bra som tvåa. Egentligen är han nog som bäst över längre distanser då han har låg puls. Läget nu blev chansartat men han går bra i ryggar och vi får hoppas på lite tur. Om banan är bra går han barfota fram igen vilket är ett plu

V75:2

2 Mr Perfection spurtade bra två gånger om på Solvalla men var kanske inte som bäst senast. Han är tillfräschad efter det och känns helt okej. Jag tror ändå att han har en bit kvar till toppformen och jag väljer att ligga lågt. Möjligtvis blir det bike nu, säger Kevin Oscarsson.

3. Brothers Am  Han hade ett materialfel innan start senast och stressade sedan upp sig och tog aldrig tag i grejorna. Jag vet inte varför han gjorde så och vi har kollat upp honom utan att hitta något fel. Han känns som vanligt i träning och är han på topp ska han kunna bita ifrån sig bra här oavsett position, men vi hoppas såklart på att han tar ledningen. Det blir lättare skor den här gången, men han har gått bra med det innan så det är inget som oroar.

 4 Dice Man är riktigt på gång och jag var klart nöjd med insatsen senast. Detta är en mycket bra häst som går allra bäst i ledningen eller dödens. Vi får väl försöka sikta dit den här gången och sen får man se hur det utvecklar sig. Det kan bli bakskor den här gången eftersom han inte riktigt har fötter för barfota, säger Jan-Åke Hoas.

5 Dreamboy As gick helt ok från ett svårt läge senast, det går inte att ta något från kön när det går fort till slut. Mycket bättre läge nu och hästen öppnar normalsnabbt. Om han kommer ner i banan kan han vara någonstans där framme. Ingen ändring, säger Anton Sverre.

6 Ebony Boko är ju väldigt startsnabb, så det var tacksamt med ett öppet spår. Han brukar också vara som snabbast från spår lite längre ut på vingen, så detta ser bra ut. Kommer vi till ledningen så kör vi där, så får vi se hur långt det räcker. Jag tycker han var klart godkänd senast. Att han inte har vunnit något lopp i år beror på dels på att han galopperat en hel del och även att han haft lite stolpe ut överlag. Det blir ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

7 Baron d’Inverne var bra senast men hamnade långt bak och det gick sedan väldigt fort till slut. Det var inte så lätt att ta något men hästen känns jättefin för dagen. Vi får sällan roliga spår när vi testar V75 och från det här läget måste vi ha tur. Det är väl samma motstånd han möter igen men de mest betrodda konkurrenterna fick också luriga lägen. Inga ändringar, säger Joakim Eskilsson.

8 Mellby Emeralds bara försvann från konkurrenterna senast trots tredjespår fram till dödens. Känns minst lika bra i träningen inför detta och jag räknar med en ny vass insats. Inte borta, men visst måste det klaffa från läget. Ingen ändring, säger Reijo Liljendahl.

9 Roheryn var ju väldigt fin även senast då hon vann enkelt. Den här märren är bra och hon känns bara fin i träningen inför den här uppgiften. Står bra inne i klassen och ska räknas. Vi ändrar nog ingenting, om inte banan ställer till det, säger Andreas Lövdal. 11 Hawk Cliff hade stått på tur för en seger i ett och ett halvt år innan den äntligen kom senast. Hästen är fin efteråt, men från det här läget blir det naturligtvis svårt. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal.

10. Rocky Tilly Han galopperade lite oturligt i en trång situation senast. Gick dock ett strålande lopp efter markförlusten och visade att formen är fortsatt lika fin. Han har bra kapacitet för klassen och klaffar det bara med positionerna så är han med i striden. Han går utan bakskor.

V75:3

1 Going For Gold Zaz gjorde ett bra lopp senast och han har gått framåt med det loppet i kroppen. Läget blev ju perfekt, då han är snabb ut. Han blandar och ger lite i sina prestationer, men har en ganska hög högstanivå. Fina pengar bör han kunna ta härifrån. Ingen ändring, säger Kevin Svedlund.

2 Francais du Gull var struken för en infektion inför en tänkt start på Färjestad och därför fattades det nog lite på Visby senast. Han bör vara bättre nu, men har ingen vinstchans i det här gänget. Jag hoppas att hamna i rygg ledaren och hänga med så gott det går. Ingen ändring, säger Erik Lindegren.

3 Nappa Scar var jättebra senast. Han avslutade starkt som fyra från ett svårt utgångsläge och jag är väldigt nöjd med spåret den här gången. Han är ju snabb från start och bör få en fin resa. Platschans. Kort distans är ett plus och han trivs på Romme. Ingen ändring, säger Per Lennartsson.

4 Digital Ink har nu gjort ett par starter efter uppehåll och vi är nöjda med honom. Han kommer säkert att göra ett fint lopp igen men möter ett par hästar som nog är för bra. En hygglig placering känns realistisk och vi kör som vanligt, säger Preben Sövik.

5 Attack Diablo köptes för drygt ett år sedan från Sverige och har varit bra i år. Vann ett stort lopp i juni från ledningen. Han är även en bra montéhäst. Senast i Villmanstrand ledde Attack Diablo och slog med klar marginal Finlands bästa häst Ranch Kelly som hade bakspår. Tiden 10,7a är nytt banrekord. Attack Diablo har haft en liten paus men om han är lika bra som senast är han där framme. säger vår finske rapportör Jouni Klemola.

6 Officer C.D. gör sin tredje start efter uppehåll och jag tycker han blir allt bättre. Han vann lätt från ledning på Bergsåker och spurtade fullt godkänt senast. Han är snabb ut och hittar han bara vettig position kan det nog bli en slant. Det blir nog samma utrustning som senast, säger Preben Sövik .

7 Heavy Sound var brutalt bra vid segern senast och hästen känns lika fin i träningen inför detta. Med lite klaff från läget är han med dem. Tanken är att inte ändra på någonting, säger Pär Pergenius.

8 Caid Griff var behandlad inför senaste starten och skulle få ett snällt lopp, men han klarade inte voltstart utan det blev galopp. Fick lunka runt sedan och kändes fin. Ska gå framåt lite med loppet i sig, men är inte lika bra ännu som i somras. Läget är också iskallt och vi får ligga lågt. Ingen ändring, säger Pär Pergenius.

9 Milligan’s School satt ju fast länge senast och kändes fin. Hästen är på gång med det loppet i sig och läget kan bli bra, med rygg på en startsnabb häst. Tror på en vass insats och barfota bak eller skor spelar mindre roll på honom, säger Stefan Melander.

11 Diamanten tappade travet och felade in mot upploppet på Östersund senast. Hade känning i ett ben och behandlades efteråt för det. Känns som han ska i träningen nu och jag är nöjd. Kan inte klaga på något, förutom läget. Bara att hoppas på turen. Går med skor runt om nu, säger Stig H Johansson.

12 Queer Fish vann senast utan att vara som bäst, han hängde på vänstertömmen hela sista varvet. Är tillfixad nu och har även fått behandling av kiropraktor och nu känns han jättebra. Men jag inser förstås att det blir svårt att vinna från detta ”skitläge”. Ingen ändring, säger Magnus Träff.

V74: 4

2 Finseth Yr var nära att hålla undan från spets i svenska V75 senast. Har inte startat på två månader, men det beror på att man siktat på den här uppgiften, hästen står ju perfekt inne på pengarna. Jag har pratat med tränaren och han säger att allt är bra med hästen och han hoppas att han ska leda länge. Kan hålla hela vägen om han slipper tryck i början och jag rankar honom som den bästa norska chansen, säger vår norske rapportör Joar Lysaker.

4 Nordby Kuling fick inte det bästa spåret, då han kan bryta ner lite i volten. Annars har han bra form och han gör inte bort sig. Senast gick han 24 sista varvet och var fin. Ingen ändring, säger Olle Alsén.

5 Idfaxen har bättre distansegenskaper än Finseth Yr, men är osäkrare. Klarade oväntat ett fjärdespår i voltstart senast och vann sedan. Femtespår nu innebär galopprisk, men går han iväg är han inte borta. Näst bästa norska chansen, säger Joar Lysaker.

7 Kong Henry går fint, men får nog svårt att vinna loppet. Han är bäst utan skor och jag hoppas kunna köra så, säger Mats Andersson. 8 Grude Svarten körde jag senast och tyvärr snubblade han sig i galopp på sista bortre långsidan. Hade varit tvåa-trea annars. Det var ett olycksfall i arbetet och hästen känns finfin efter. Inte borta och vi ändrar inget, säger Jimmy Jonsson.

8. Grude Svarten Han snubblade sig i galopp senast. Kändes bra i det läget så det var mer ett olycksfall i arbetet. Allt väl i jobben därefter så formen sitter där. Har en intressant uppgift framför sig och skall förhoppningsvis vara med där framme. Inga ändringar.

9 U.R.Faxe gjorde comeback efter lite vila senast i Norge. Var nedsatt av långresan med tillhörande övernattning borta och hamnade också illa till. Var i alla fall godkänd. Slipper långresa nu och ska gå framåt med loppet i sig och är den bättre av våra två i loppet. Ingen ändring, säger Jimmy Jonsson.

11 Hövding Jaros vann för Örjan Kihlström näst senast efter en perfekt resa och tjänade stora pengar. Står därför lite tufft inne här. Senast kördes hästen alltför optimistiskt och var sist i mål. Har fart, men jag tvivlar på att han tar 20 meter på de två norska hästarna där framme, säger Joar Lysaker.

13 Tangen Braute har inte vunnit i år, men är ingen dålig häst och absolut inte sämre än Hövding Jaros. Kan vara ett skrällbud, säger Joar Lysaker.

14 Bellfaks var fin när han vann från ledningen i torsdags och han var inte tom i mål. Formen är god, men detta är en tuff uppgift. Hästen tål att gå i spåren en bit, men att stå med dubbla tillägg är alltid jobbigt. Ingen ändring, säger Jan-Olov Persson.

15 Bilbo B.S. är kanske lite bättre än min andra häst i loppet, men står ju samtidigt sämre till och det blir nog positionerna som avgör dem emellan. Han har hysterisk form och det är skönt att han har börjat få vinna lite lopp, efter att ha gått så bra en längre tid, utan att få vinna. Eventuellt blir det utan bakskor den här gången också, men det beror på banan, säger Mats Andersson.

V75: 5

1 Electrical Storm gick bra i spåren senast och tvingades också ut i fjärde efter ett sent svar. Han har tagit det loppet på rätt sätt och känns fortsatt jättefin i träningen. Innerspåret är intressant, eftersom han kan öppna snabbt men vi får se hur det blir i startrusningen. En fin resa borde han åtminstone kunna få. Jag vet inte riktigt ännu om han ska gå med öppet eller norskt huvudlag, säger Mattias Djuse.

2. Global Thunder Han satt fast länge senast och blev sedan för ivrig när luckan kom, så det loppet är bara att glömma. Jag är nöjd med honom i jobben och han har fått ett fint läge här, så är han lika bra som han varit gångerna innan så hoppas jag han ska kunna vara med där framme. Eventuellt blir det skor bak nu men det beror på hur banan blir på lördag, i övrigt blir det inga ändringar

3 Highland Park var jättebra efter galoppen senast och har visat form ett längre tag nu. Autostart är bättre för honom och dessutom fick vi ett passande utgångsläge. Han duger i klassen och ska räknas i sammanhanget här. Vi kör som senast, säger Preben Sövik i stallet.

4 Hungarian Hotwax har fått två tuffa resor på sistone och loppet på Solvalla kan man glömma helt och hållet. Han känns lika fin idag som han gjorde när han radade upp segrarna så på den fronten är det inga problem. Spåret är dessutom skapligt och jag tycker inte man ska glömma bort honom. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

5. Mellby Entré Han gjorde ett bra lopp senast där han fick bestämma lite men där det ändå gick 10,5 sista rundan. Han gick heller inte i botten. Allt tyder på att han också tagit det hela bra. Det här loppet kommer perfekt i tid men nu är det också tuffare emot. Jag var sugen på och dra skorna senast men bestämde mig för att spara på krutet. Han har dåliga hovar men är mycket bättre utan skor. Vi får se om det eventuellt kan bli aktuellt med skoryck nu.

7 Waikiki Silvio gjorde vad han kunde från ett svårt läge senast, men det går inte att ta så mycket i snabba avslutningar. Hästen håller sin toppform och jag tror han gör en vass insats, det gäller bara att komma till från läget. Vi ändrar ingenting, säger Anton Sverre.

8. Visitor Det har varit mycket strul och sjukdom i hans fall men nu har han fått starta på med kontinuitet och utvecklats. Spår åtta passar honom mycket bättre än spår ett eftersom han kan vara het och svår att ladda med från innerspår, speciellt på Örebros bana. Nu hinner han få upp mer fart och han är väldigt stark i plus och han har en lång spurt att tillgå. Om banan passar och blir fin så tänker jag låta honom gå som senast, barfota fram.

9 My Dream Art har ett vettigt läge och gick trots nollan bra senast. Han mötte riktigt bra hästar och fullföljde klart godkänt. Jag tycker att han kan vara värd ett streck. Han går utrustad som senast, säger Oskar J Andersson.

10 Radagast var struken för en liten halsinfektion senast, men har nog inte tappat så mycket. Han har gått fint efter paus tidigare och gör säkert bra ifrån sig, säger Oskar J Andersson, som är ordinarie kusk.

11 Thebigred As är väldigt jämn, men är bortlottad härifrån. Jag kör lite på chans och ligger lågt vad gäller vinstmöjligheterna. Skulle han får en bra peng är jag nöjd. Ingen ändring, säger Olle Alsén.

12 Global Unprotected har haft otur med spåret även denna gång i V75 och vi måste tyvärr ligga lite lågt. Hästen gick fort till slut senast och var klart godkänd, men det går inte att ta så mycket när man ligger nere i kön. Allt är bara bra formmässigt och det är ju en jättefin häst, men rejäl klaff krävs om han ska komma in i matchen på allvar. Vi kör barfota bak och med vanlig vagn igen, säger Peter Ådefors.

V75:6

1 Explosive Merlot gjorde en jättebra insats senast och håller fin form för dagen. Han fick dock ett läge som kan ställa till eftersom han inte är så himla snabb från start. Det gäller nog att Per hittar ut, och skulle så bli fallet tror jag man kan räcka långt. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stallet.

2 Knifetown Winner har flyt med spåren och det är förstås tacksamt, särskilt när han är så startsnabb. Senast vann han på ett bra sätt efter en snabb avslutning och det är klart att han bör ha en vettig chans att leda hela vägen även den här gången. Han gick med bakskor senast och eventuellt blir det så igen, säger Kevin Svedlund.

3 Chief Orlando kom från Norge i somras och har varit mycket bra i sina finska starter. 4-2-1 på sju starter är starka papper. Senast i Tammerfors tog han ledningen efter ett halvvarv och vann säkert. Han har tagit de fyra segrarna från ledningen och kan ta den femte spetssegern nu. Chief Orlando har gjort fina prestationer även bakifrån och från dödens. Han har varit så övertygande att han ska ses med stor segerchans i det här loppet. Har antingen gått barfota runt om eller med skor bak, säger Jouni Klemola.

4 Erik Sting går jättebra nästan varje gång utan att få vinna. Senast gjorde han ett kanonlopp från ett svårt läge. Mycket bättre spår här och visst måste han räknas. Vi ändrar inget, om inte banan och vädret kräver det, säger Andreas Lövdal.

5. Mr Golden Quick Han gjorde återigen en bra insats senast där han sprang 10,4 sista varvet och ännu snabbare de sista 300-400 metrarna. Läget ser bra ut med honom efter det och nu blev spåret fint. Jag har svårt att sära på mina två i loppet men båda är stallets bästa chanser den här dagen och med lite tur kan det gå vägen för någon av dem. Han är bäst barfota runt om men går bra även med skor bak. Vi får se hur banan ser ut på lördag och hur vi gör med balansen bak.

7 Dartagnan Sisu fick inte chansen senast, men såg fin ut och jag tycker han visat form länge. Nu blev inte spåret det bästa och jag hoppas vi inte hamnar på vingel. Detta är en häst som måste ha det lite serverat, men med rätt resa tror jag inte att han är helt borta. Vi får kolla hans fötter senare i veckan men det lutar åt skor bak, säger Mattias Djuse.

8 Aileron gör det bra mest varje gång men känns bortlottad här. Han är bäst när han får vara med där framme men Robert får väl prova framåt och se hur det utvecklar sig. Att vinna kan bli svårt men fina pengar är inte omöjligt. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stallet.

V75:7

1 Xanthis Coktail var bra vid segern i senast och allt ser bra ut i jobben även efter. Har en liknande uppgift och trots bra emot räknar jag med att han plockar en rejäl bit av priskakan. Ingen ändring, säger Reijo Liljendahl.

3 Perfect King vann senast med oryckta tussar och krafter kvar och var riktigt bra. Voltstart är ett litet aber, men skulle han gå iväg kan han nog räcka långt. Jag tror inte det blir någon ändring, säger Oskar J Andersson.

6 Scarlets Mirakel var fin vid vinsten i debuten för oss och fick senast lite för långt fram, men avslutade bra. Han kan tjäna fina pengar här, då det rör sig om en skaplig häst. Eventuellt blir det rycktussar nu, säger Kevin Svedlund.

7 Sir Henry P.Hill har vi alltid haft höga tankar om och nu verkar formen ha kommit på allvar. Senast var han toppfin och är han lika bra nu borde han vara en av dem som ska räknas. Han är stabil i volten, så spåret ska inte behöva ställa till det. Ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

8 Bucks To Burn har bara gjort bra lopp hos oss och han känns fin efter senast. Spåret innebär att vi kan köra med jänkarvagn igen och den långa distansen fixar han utan vidare. Tror han kan vara riktigt långt framme och det blir ingen ändring, säger Pär Pergenius.

9 It’s Showtime Zaz imponerade i comebacken senast. Han vann med mycket sparat och har säkert gått framåt en hel del. Jag tycker att han ska passas och jag tror att han är vår bästa chans i loppet. Han går utrustad som senast, säger Kevin Svedlund.

10 Corroded har varit jättefin på slutet och visade på Solvalla för tre starter sedan att han trivs med lång distans. Han är i fint slag men möter ett par tuffa konkurrenter som kommer bakifrån. Ändå tror jag inte att han är borta och jag tycker det är vår bästa chans i omgången, säger Preben Sövik.

11 Antonio Trot är lite ojämn, men väldigt stark och han är på gång nu. Uffe lyckades sätta sig fast till slut senast men det ska knappast hända igen. Jag tror på hästen och tycker att han ska streckas. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal.

12 Ready Ribb fick ta det lugnt efter Harper Hanovers under elitloppshelgen. Har haft problem med urinblåsan, men nu är han finare än någonsin. Tror han är bland de fyra främsta och vi kör med skor runt om nu, säger Anton Sverre.

13 On Track Piraten fick gå först i tredjespår nere på Jägersro och j föll med flaggan i topp. Mötte ju dessutom ett par riktiga elithästar och min häst känns jättefin just nu. Förutsättningarna passar fint, och jag tror han har möjlighet att vinna loppet men det måste så klart klaffa på vägen. Eventuellt måste vi köra med skor runt om men det beror på hovar och banan. Vi får helt enkelt se på lördag, säger Hans R Strömberg.

14 Speed Delicious var fin i ett tufft guldgäng senast och har tagit det loppet bra. Han tål att göra en del själv i loppen och borde sluta rätt långt framme. Ingen ändring, säger Kevin Svedlund.

15 Nakoda Goj kör jag själv och det gjorde jag senast också. Han avslutade fint över opassande kort distans. Tre kilometer passar bättre, men han får nog svårt att räcka ända till seger. Ingen ändring, säger Kevin Svedlund.

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen