Wohlgart Andersson / 6 februari, 2020

Jackpot och finaler på Solvalla

Jackpot öch det blir dags att få ihop en blogg. Får se om mina tidiga tankar gäller på fredag. Tycker omgången har tre starka favoriter, Det börjar redan i första loppet. Har svårt för att se någon som kan stå emot Hevin Boko. Detta inte är den hårdaste Stoeliten som körts. Ultra Bright är också på väg uppåt i form, den är också startsnabb, och skulle Erik Adielsson lyckas tas sig förbi värsta opponenten från start kan det mycket väl komma att avgöra loppet.  Jag kör dock med spik i inledningen. Men behöver en spik till, den har jag ännu inte utsett.

Lopp 2  är inte lika enkelt. I travbibeln läser jag att 41% vinns av förstarankad och att man kan spika. Det tycker jag absolut inte stämmer denna omgång. Väljer istället att gardera rejält. Tycker det är en orimligt öppen final i lägsta klassen. Vem som helst kan vinna och samtliga kommer med formbesked i bagaget. Här gäller det att nypa tag i all den sista informationen och reda ut begreppen strax innan spelstopp. Startsnabba här är 1, 5, 6 medan 4, 7, 11 har bra form

Lopp 3 Intressant, och spekulativ, Gulddivision. Västerboonthenews är ledaren i skede ett, men där är man säkerligen benägen att släppa denna gång. Elian WebDisco Volante och i viss mån Baron Gift krigar vilt om att vara först fram. Kör de för djävulskt är det Gareth Boko som städar av hela patrasket. Så här hänger det mycket på hur loppet blir kört. Många här har bra form, 4, 5, 6, 9, 10 och 12. Startsnabba är 2, 3, 4 och 5

Lopp 4 Aura S.L. strulade till det på såväl Jägersro som Vincennes och kanske är det nu man skall ta betalt, när resultatraden är infekterat oddshöjande? Lågprocentaren  och startsnabbe 11 Apple Rose från springspåret känns i övrigt mycket intressant på förhand. Annars har 6, 7, 10 och 14 bra form..

Lopp  5 Hawk Cliff vann helt klart spårlottningen och kommer med superform. Nu kan det tänkas att Örjan serverar valacken en perfekt resa i andraspår. Tung att stå emot då. Doctor Doxey Zenz kan vara kostsam att glömma och Roofie sitter där när som helst. Men många här med bra form 2, 7 , 8, 10, 11. Nr 12 har jag skrivit ett extra plus på i mina anteckningar. Spetsa kan nog nr 5 göra, men svårt för att tro att han har med utgången att göra.

Lopp 6 Mycket fin klass l-final med många potentiella vinnare. Lyckas Erik Adielsson kuppa sig till ledningen så vinner väl Devs Dragon, som fortsatt inte vet hur det känns att torska ifrån positionen. Arch Lane och Ingo är två personliga favoriter, tillika klassklättrare, som måste passas tidigt trots spårlottningen. Flera på framspår med bra form men det har även 10 och 11. Spetsfavorit kan nr 4 bli men även 7 och 8 är startsnabba.

Lopp 7 Bo C. sover knappast Kim Eriksson bort även denna gång, i och med att det är finaler som gäller. Offensiv styrning från perfekt utgångsläge är mumma. Man At Work är också en grym häst för klassen..

Så här ser statistiken ut.

Fler vinnare från bakspår än normalt och färre spetsvinnare. Man kan också utläsa att det är stor chans eller risk om man så vill att två favoriter vinner. Man behöver också ha med skrällar, lopp 2 kommer jag i alla fall att gardera mycket. Stolopp är också en skrällbenägen lopptyp med undantag av stoeliten.

Medianutdelning: 30 744 kr (43 541 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 39% (41%)

Vinnare från bakspår: 23% (21%)

Favoritsegrar: 40% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 99%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 75%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 68%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 72%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

Storavinster.se har sina rubriker i loppet så här:

V75-1: Är Hevin Boko lika bra som senast så vinner hon men 3% på spetshästen är för bra för att vara sant – käftsmäll!

V75-2: Ettan är given men bakom honom lurar…ja vilka då…?

V75-3: De två mest spelade hästarna har toppspår och är startsnabba – spelarnas rank är långt ifrån iskall här…

 V75-4: Vi är inte långsinta och händer det som hänt i de senaste starterna kan kusken bakom ettan plocka fram rånarluvan

V75-5: Rätt kurva och läge för Hawk Cliff som ska vara tydlig favorit i loppet

 V75-6: Vi tror att det blir tuff körning och håller upp en duo som gynnas av det och har toppkapacitet för klassen

V75-7: En eller många – nu måste det väl vara dags för ettan?!

 

SYSTEMET

 V75:1    2

V75:2   1, 3, 7, 2, 8, 4, 5, 6, 9, 11

V75:3   4, 5, 9

V75:4   2, 5, 6, 7, 13, 12, 10

V75:5   4

V75:6   3, 1, 8, 4, 5, 6, 11

V75:7   2, 10,

SPELVÄRDA OUTSIDERS 

V75: 1   9.  4

V75: 2   4, 2, 6

V75: 3   8

V75: 4   12, 7, 15

V75: 5

V75: 6   6

V75: 7   4

TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1
1 Queen of Sand får göra årsdebuten här. Hon har ju varit borta ett tag men känns fin i träningen och har som snabbast gått ett jobb på 17 full väg. Nu lär hon behöva ett par lopp innan jag kan förvänta mig att formen sitter där, så det var väldigt tacksamt att hon fick innerspåret. Hon kan öppna snabbt men det är en smygresa som gäller. Jämfört med senast får hon ju tävla med skor den här gången, men det är inga problem för henne. Någon annan ändring blir det inte, säger Camilla Jonasson.
2 Hevin Boko var jättefin vid segern senast och känns fortsatt stark i träningen efter det. Hon har verkligen hittat toppformen. Utgångsläget blev helt perfekt och förutsättningarna ser väldigt passande ut på förhand för hennes skull. Hon måste ses med bra chans igen och vi ändrar inget, säger Andreas Lövdal i stallet.
4 Mulligan håller rätt bra form och har fått ett intressant läge, då hon kan öppna ganska bra. Det ser inte ut att vara värsta försöket i Stoeliten och jag tror nog att hon kan vara långt framme om det klaffar på vägen. Inga ändringar som det ser ut just nu, säger Thomas Uhrberg.
8 Umaticaya köpte pappa för ett par månader sedan och hon har tränat på ett tag eftersom vi inte hittat några passande lopp. Hon känns faktiskt fruktansvärt bra i jobben och springer med våra bästa hästar här hemma. Detta är egentligen en häst utöver det vanliga, men med tanke att inte startat på ett tag, samt läget, måste man ändå ta det lite försiktigt. Hon kan inte öppna något särskilt ändå, så spåret spelar faktiskt inte så stor roll. Jag tycker inte att motståndet var det allra värsta och jag tycker inte att hon ska behöva avskrivas helt. Skor, norskt och bike, säger Dante Kolgjini i stallet.
9 Global Upper Style har inte startat på ett tag och det strulade lite för henne i de senaste loppen innan pausen. Hon kan nog behöva något genomkörare innan formen sitter där, så därför är läget inte så tokig. Kapacitet har hon, men det lär bli en smygare den här gången, säger Henriette Larsen i stallet.
10 Fame Boko är ju van att starta från knepiga lägen, men nu var det i alla fall ett litet fält. Hon gynnas om det blir lite tempo i loppet och kan nog tjäna fina pengar, men att vinna blir svårt trots att motståndet inte såg sådär jättetufft ut. Inga ändringar att rapportera om, säger Per Lennartsson.

Lopp 2
1 Global Venture var bra senast och är en fin häst. Läget kan bli en fälla, då han knappast är snabb nog att hålla spets. Skulle det lösa sig kan han sluta långt framme, säger Henriette Larsen i stallet.
2 Enriko Ha blev det struligt för med omstarterna senast men i slutändan stod han ändå för en fin insats som trea efter ett smyglopp. Han känns fin för dagen och har kapacitet som räcker. Med tanke på läget borde han kunna sluta långt framme. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.
3 Carlos Ken är en riktigt bra häst i grunden, men har har inte kunnat starta kontinuerligt. Jag tror att det kan släppa rejält om han får starta lite tätare än vad han gjort. Jag vet inte riktigt hur snabbt han kan öppna, men han har ju ett fint utgångsläge och borde få en fin resa och då borde han räcka ganska långt, säger Henriette Larsen.
6 Högstenastalldräng har gjort det väldigt bra hela tiden och känns pigg och glad i träningen. Senast bröt han en del, men han är uppkollad efter det och det var en detalj med skorna som störde. Han kan öppna bra och är lättplacerad. Det är ett jämnt lopp och min kan sluta långt framme. Ingen ändring, säger Mikko Aho.
7 Indy D. utvecklats bra och har vunnit utan att ha varit helt brukad i mål. Läget är inte roligt, då han inte kan öppna och riskerar att hamna illa till. Jag tycker ändå att han har bra kapacitet för klassen och är den av mina hästar med bäst chans i omgången. Med tanke på läget är jag nöjd om han kan vara med bland de tre främsta, säger Roger Walmann.
9 Whitsun Madonna känns jättefin efter senaste loppet. Jag tycker att hon var väldigt bra då som tvåa. Hon fick gå en rejäl speed till spets och slappnade av lite i sin ensamhet över upploppet. Hon var inte trött i mål och nu blir det ett annat upplägg från bakspåret. Jag kan inte motståndet så bra men jag hoppas att Untersteiners häst är en bra rygg. Hon är en riktig kämpe och är väl inte sämre än någon annan häst i loppet. Hon kommer att gå med norskt huvudlag denna gång och löser det sig under vägen är hon nog med i striden, tror Tina Loft.
10 Edmund har formen på topp och jag tycker han varit bra i de här två senaste starterna. Det blir tätt på given för honom men jag tror han kan hantera det. Däremot blev läget trist och det måste stämma på vägen för att han ska kunna komma in i matchen, säger Johan L Sundgren
12 Jackpot Band blev det fel för senast med punktering. Han var fin vid segern innan det och jag tror han kommer med samma form nu. Läget blev svårt och det blir svårt att räcka till. Det var vanlig vagn senast men nu kör vi med bike, säger Fredrik Tengstad.

Lopp 3
2 Västerboonthenews gick det för fort i ledningen senast men jag tycker ändå att han höll starkt till femteplatsen. Det sa även kusken och hästen är heller inte som bäst på kort distans. Medeldistans tycker jag är bättre och nu fick vi ett fint utgångsläge. Det kan bli spets igen men den här gången är det släpp som gäller för det kommer tre duktiga konkurrenter direkt som säkerligen alla vill överta. Sen springer de säkert inte ifrån honom och en plats bland de tre främsta är inte omöjlig i mina ögon. Inga ändringar, säger Lars Brindeborg.
5 Disco Volante är i ruggigt fin författning för dagen vilket också har märkts i loppen på sistone. Jag förstår att ni journalister undrar om han kan ta en hel längd på Elian Web men det kan jag faktiskt inte svara på. Men han är normalt hypersnabb från spår en bit ut på vingen så spår fem är perfekt för honom. Det är klart att jag måste tro på en skaplig chans även om han kanske är vassast över sprinterdistans numera, säger Stefan Melander.
6 Olle Rols har hittat formen på allvar igen och det är ju glädjande. Nu möter han ett par som kanske är för bra, men gör han om slutvarvet från förra starten så kommer han inte vara så långt efter i mål. Spåret är inte det bästa och det finns en vingelrisk, men skulle det blir körning om ledningen är han gynnad. Dels tycker han om tempo och dels är det större chans att fältet spricker upp så han hittar ner i en bra position. Han går utrustad som senast, säger Mats Rånlund.
10 Super Zantos var jättebra senast och går starkt nästan varje gång. Nu fick han ett dåligt spår igen och det känns lite trist när det handlar om V75-final. Förhoppningsvis hittar han en bra position och tjänar fina pengar igen. Ingen ändring, säger Tina Lisell.
11 Digital Ink känns helt okej i träningen men har inte startat på ett tag nu. Jag tror kanske inte att han har den rätta formen för att hävda sig i det här sällskapet och vi ligger nog lite lågt den här gången. Inga ändringar och vi är nöjda med pengar och ett lopp i kroppen, säger Oskar Florhed i stallet.
12 Snowstorm Hanover hade jag bra känsla för senast och han gjorde ett topplopp. Hade han fått ledningen hade han kanske t.o.m. kunnat utmanat Disco Volante. Jag är övertygad om han kommer att tjäna fina pengar under året allt eftersom självförtroendet växer hos honom. Det blev ett iskallt läge den här gången, men blir det tokkörning rundar han nog några till slut. Han kommer att gå med öppet huvudlag på lördag, säger Stefan Melander

Lopp 4
5 Rapide Cash åkte lite snöpligt dit senast, vilket man nog inte trodde in på upploppet. Hon var inte riktigt körbar och blev nog också lite ensam. Jag tycker inte att det är någon skam att få stryk av en häst som har en halv miljon mer på kontot, men som loppet utvecklade sig trodde man ju verkligen att hon skulle vinna. Hon känns lika fin som hon har gjort hela tiden och vi tar nya tag. Femtespåret är okej eftersom det inte kommer några hästar utifrån och hon borde kunna trampa iväg ordentligt därifrån. Med tanke på att hon varit så pass bra en längre tid nu tycker jag inte man ska glömma bort henne den här gången heller. Vi tar bort can’t see backen den här gången eftersom den gjorde att hon inte var riktigt körbar senast, säger Eric Martinsson.
7 Melizza var jättebra senast. Hon fick göra mycket jobb på egen hand och fick inget till skänks. Erik var mycket nöjd efteråt. Hon har haft fin form en längre tid, fast det inte syns i resultatraden. Spåret är bra och jag tror på lite chans. Ingen ändring, säger Ulla Fredlund.
8 Very Many Legs fick ett tufft lopp senast och är ursäktad för nollan. Hon har ju visat fin form innan och trivs bäst med en smygresa. Voltstart är inga problem men det kanske är tufft att begära seger, säger Henriette Larsen i stallet.
10 Quiz Töll har känts fin länge men det har strulat i loppen. Senast var det i alla fall lite stolpe in och hon spurtade vasst till seger. Jag tycker hon står sig rätt bra i klassen och hoppas vi hittat rätt med balansen på henne. Hon bör klara spåret och ska räknas tidigt, tycker Thomas Uhrberg.
12 Seven Karats spurtade fint i debuten för oss men var väl bara okej senast. Hon har fått två lopp i kroppen nu och borde komma mer och mer, men jag har svårt att säga hur långt hon räcker här, säger Henriette Larsen.
14 Under the Counter är uppåt formmässigt men det är naturligtvis mycket begärt att vinna en final från dubbla tillägg. Hon är stark och tål att göra en del grovjobb själv och skulle gynnas om det blir tempo i loppet. Jag tror hon kommer att göra ett bra lopp på lördag, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Joakim Elfving.
15 Dusty Shadow har verkligen formen på topp och var väldigt bra på Jägersro senast. Jag har inget att klaga på, men att vi ska resa upp till Stockholm och vinna en final från dubbla tillägg känns ändå lite tufft. Hon är oöm, och tål en del grovjobb själv, men samtidigt måste vi ha tur på vägen. Inga ändringar, säger Jeppe Juel.

Lopp 5
2 Southwind Hydro känns allt bättre och är nog nära toppformen. Utgångsläget blev perfekt och de springer inte ifrån honom. Han får väl i första hand ses som ett platsbud, men jag vill ändå inte kalla honom för oärlig och helt borta är han inte. Inga ändringar på någon av mina hästar, säger Roger Walmann.
3 Harpos Rockland var inte riktigt körbar i sista kurvan senast, men bet i på upploppet och gick bra in i mål. Efter loppet såg jag att hans högra sko bara satt fast med två spikar och det kan ha varit det som störde honom. Nu fick vi äntligen ett fint läge på V75 och jag hoppas han kan få med sig pengar. Ingen ändring, säger Harpo Svensson.
4 Hawk Cliff vann på ett bra sätt senast och tackade dessutom för att det blev körning. Han fick ett bra utgångsläge nu och duger i den här klassen. Allt pekar mot en fin insats och han måste ses med segerchans igen. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.
6 Doctor Doxey Zenz laddade jag rejält med senast och när jag sedan pullade upp så kvävde han sig, därav den bleka insatsen. Han hade låg puls efter loppet och jag är inte orolig för formen. Det blev ju inget riktigt lopp, så jag körde ett jobb på 16/2100 i lördags och han kändes jättefin. Jag kör från start och hoppas komma till spets och då ska han räknas. Jag kanske ändrar något med huvudlaget men jag har inte bestämt det ännu, säger Mathias Andersson.
7 Flash Håleryd har jag väntat på att det ska lossna för. Han har verkligen härdats i Silverdivisionen utan att få till det. Tycker att han varit lite underskattad så vinsten satt verkligen skönt och stallets övriga hästar börjar prestera som de ska i loppen efter diverse problem. Som vanligt fick ”Flashen” ett dåligt spår men han är startsnabb och jag hoppas han hittar ner i vettig position, då ska han i varje fall vara ett platsbud, säger Ulf Stenströmer.
9 Pastor Power är väldigt jämn och gör det bra varje gång, även om han inte vinner så ofta. Han har haft full form länge nu, men inget tyder på att den ska avta. Från det här läget får han säkert en fin smygare och kan nog tjäna fina pengar igen, säger Henriette Larsen i stallet.
11 Pascha Tilly hamnade långt bak senast men stod för en stark avslutning. Kanske gick det lite för fort på sista bortre långsidan, för krafterna tröt men jag tror han kommer vara bättre nu. Han behövde nog den där genomköraren och han känns fin på alla sätt hemma. Spåret är inte det bästa men eftersom Doxtor Doxey Zenz är med i loppet kan det bli tempo på detta. Vi slänger inte yxan i sjön och skulle han komma in i matchen är inte han inte borta. Det skulle vara gynnsamt om han kan gå utan brodd, säger Jari Kinnunen.

Lopp 6
1 Hobby de l´Iton hade en rejäl halsinfektion och fick en penicillinkur innan förra starten och han hade tappat mer än vad jag trodde. Han ska ha gått framåt rejält med loppet och han har ju visat att han duger bra i klassen. Han ska få ett lite tuffare jobb på måndag. Han kan öppna hyggligt men det är nog stor risk att han blir överflyglad från start. Löser det sig tycker jag att han ska räknas. Ingen ändring, säger Sofia Aronsson.
3 Atik D.L. var jättebra senast och har fått ett fint spår igen. Han är under kraftig utveckling och blir bättre och bättre för varje lopp. Han kan nog öppna bra om han trycks av, men han startar ju från ett fint läge och borde ändå komma ner i en bra position. Jag tror nog att han kan ge dem en match och det blir ingen ändring, säger William Ekberg i stallet.
4 El Gumpert är en riktig löphäst som verkligen tar sig samman när det vankas lopp. Nu har han inte startat på ett tag, men vi fick ett bra läge och ska ses med chans. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.
7 Ingo var bra igen senast. Han är snabb ut men riskerar vingel härifrån. Jag ligger lågt från detta läge och är glad om han är treafyra. Han har störst chans av mina bägge. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.
8 Arch Lane har gjort allt rätt i min regi och jag är mycket nöjd med honom. Jag tror att han kommer att vara gynnad av att gå med sommarskor och han har dessutom haft rycktussarna oryckta vid segrarna. Han är ruskigt startsnabb så Emilia får ladda från start och jag tycker väl att motståndarna borde ha respekt för honom. Väljer Adielsson att svara ledningen får vi väl göra grovjobbet i dödens och jag är inte helt främmande för att han kan vinna även från den positionen. Jag räknar med att vara i striden oavsett resa, säger Oscar Berglund.
9 Italiano Boko håller bra form och är travsäker. Han står lite hårt till i klassen så spåret behöver väl inte vara så tokigt för en smygare. Jag är nöjd med om han kan tjäna lite pengar i finalen, säger Roger Walmann.
11 Volare Gar har varit väldigt bra i två starter nu och han tränar fullt normalt efteråt. Jag tycker att medeldistans är bättre än 1640 meter men andraspår bakom bilen kan vara ett problem. Han har faktiskt felat många gånger i de lägena, men kanske har han mognat och lärt sig. Trots läget tror jag att han kan sluta långt framme om det löser sig. Inga ändringar, säger Patricia Van Der Meer.
12 Capture håller sin fina form men är lite beroende av en vilsam resa så läget är iskallt. Jag ligger lågt och hoppas på en mindre slant. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

Lopp 7
1 Randemar R.D. blev det helt fel för senast och han var ursäktad. Han är inte lika snabb från innern som från spår lite längre ut, så jag tror inte det blir spets. Han bör få ett fint lopp är inte helt borta, säger Henriette Larsen i stallet.
3 Franklin Face känns bra i jobben efter vinsten. Det är en fin häst som fortfarande är lite omogen. Det är en tuff final men jag har en häst i form från ett bra läge. Han kan nog spetsa men kusken får lägga upp taktiken, säger Lars I Nilsson.
4 Radjah d´Inverne kom inte till senast, men visar fortsatt form. Det kan bli svårt att vinna, men på formen kan han vara en rysare. Det kanske blir någon huvudlagsändring men det är inte bestämt, säger Jimmy Dahlman i stallet.
5 Religious fortsätter göra fina lopp och var duktig vid segern senast. Nu är det tuffare emot men vi har en häst i form. Spåret är jag nöjd med och jag tror inte det är omöjligt att han spetsar härifrån. Jag tycker att han ska räknas tidigt. Eventuellt blir det bike nu, säger Nina Pettersson-Perklén.
6 Rocky Tilly blev det lite fel för senast men han kändes lika bra som vanligt. Han har toppform och kan öppna bra, så det var fint att han fick ett öppet spår. Han ska räknas, säger Jimmy Dahlman.
8 Electrical Storm har det verkligen varit proppen ur för på sistone och det är skönt. Jag har hästen där jag vill rent formmässigt men läget är jag såklart inte nöjd med. Det gör det hela chansartat men med rätt tempo och klaff på vägen är han inte helt borta. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.
9 Eldorado Mearas är beroende av en smygresa och det borde han kunna få härifrån. Klaffar det fullt ut kan han ta fina pengar, säger Henriette Larsen.
10 Man at Work är en jättefin häst som borde få utdelning snart. Han var duktig senast och tog på dem hela vägen in. Han har tagit det loppet precis som han ska och egentligen har han varit bra länge nu. En seger vore välförtjänt och vi hoppas det klaffar. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.
11 Remarkable Feet fick äntligen vinna och det gjorde mig väldigt glad eftersom han är min passhäst. Han har haft grym form länge och det var skönt att han fick full utdelning. Härifrån krävs förstås mycket flyt och det är inte ofta man vinner finaler från spår elva. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman.
12 Grainfield Aiden har fått starta på flitigt nu ett tag men jag tycker faktiskt att han bara blir bättre och bättre. Han känns i alla fall lika fin som alltid men läget drar ner chanserna. Hästen är stark, och tål att göra det själv så kanske blir det en offensiv styrning. Jag tycker inte att han är slagen på förhand och vi ändrar inget, säger Hannu Korpi.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen