Wohlgart Andersson / 28 april, 2020

Jag synpunktiserar

Har en del frågor som jag funderar över. Jag inser att jag fortfarande har så många obesvarade frågor, finns det någon som kan hjälpa mig?

Varför kliar det alltid nånstans i ansiktet när man är som skitigast om händerna? Eller i ögonen när man hackar lök eller chili?

Kan en ring verkligen vara fyrkantig? Varför heter det annars boxningsring? Det skulle ju heta boxningsarea, då kan den vara både rund, fyrkantig eller rektangulär, som den väl egentligen är, eller?

Alla har vi hört om ekorren som satt i granen och skalade kottar. Så hoppar han från tallgren! Hur kan han hoppa från en tallgren när han satt i en gran? Kan det möjligen ha varit en gran som var ympad med en tall? Man måste ju förstå att barnen blir förvirrade.

Varför ska det finnas sexiga underkläder, när de ändå påstås att kärleken är blind?

Varför heter det egentligen rusningstrafik, när trafiken nästan står stilla?

Om superlim nu fäster på allting, varför fastnar det inte på insidan av tuben?

Vid järnvägsövergångar står det ”Se upp för tåg” Varför ska man se upp, när tågen kommer från någon av sidorna? Se upp, det gör man väl om det är flygplan man ska titta på?

Ja, sådant här sitter jag och funderar på nu när det är nyhetstorka. Jag tycker synd om nyhetssajterna. Likadant på radio och TV. Det går inte en enda sändning utan att man hör ordet CORONA. Jag lyssnar mycket på P4, där började man sändningen en gång med att Jimmie Åkesson ska skiljas, innan man började snacka om corona. Det är till att prioritera nyheter det! Eller är det så att folk är så intresserade av andras elände? För något nyhetsvärde tycker jag absolut inte att det har!

Får se om jag hinner skriva om jackpotten på Örebro till lördag. Börjar nog på fredagskvällen och uppdaterar på lördag förmiddag i så fall.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen