Wohlgart Andersson / 6 juni, 2018

Jämför inte grupper

Det händer ofta när jag talar eller läser om politik och andra spörsmål, att man inte ska ställa grupper mot varandra. Ibland är det nog många avundsjuka människor som gör det, men jag är inte avundsjuk av mig, och tycker inte heller man ska göra det. Ibland kan man dock undra, för de som säger det är oftast högt uppsatta politiker! Det är ju trots allt de som bestämmer, ändå ser samhället ut som det gör!

Vi har lagar att följa, men ibland stämmer inte de, vid vissa tillfällen går man utanför svensk lag. Invandrare kan exempelvis få ha tre fruar, eftersom de är gifta i sitt hemland. När de sedan kommer som flyktingar till Sverige, då är det helt plötsligt fullt lagligt att ha tre fruar i Sverige! Varken jag eller Annie Lööf har något emot polygami, fast för min del skulle det varit när man var yngre!

Jag tänker på den här Nacka familjen där kommunen köpte ett radhus för 14 miljoner till en familj med totalt 16 barn. Det är en ganska stor investering man gör, och det dröjer nog länge innan den investeringen blir lönsam för Sverige! Jag menar investerar man den summan i ett företag, så har man väl en avskrivningstid? Jag har aldrig hört en svensk familj som kommunen köpt fastigheter åt. Men visst ja, man ska ju inte jämföra grupper!

Här fick pappan till barnen möjlighet att lätt alternera sitt boende med sina tre fruar. Faktiskt en väldigt praktisk lösning för honom. Vad sjutton tänker den mannen med? Tror han att han ska orka underhålla tre käringar när han blir äldre, eller ska han åsidosätta någon av dem? Eller har de en rangordning sinsemellan, typ fru 1 får två nyp i veckan, fru 2 och 3 får varsitt? Hur ska han hinna med alla föräldramöten? Jag tyckte det var svårt för mig emellanåt, då har jag bara 5 barn!

Om han nu har fördelat detta rättvist med fruarna så borde det vara 5+5+6 barn till en av dem. Ett barnbidrag är på 1050 kr/barn + flerbarnstillägget fr.o.m barn 3. Det innebär att varje familj kvitterar ut 7- 8000 kr var varje månad totalt i bara barnbidrag! Det är bra, då får de pengar över att skicka till sina fattiga släktingar i hemlandet, de får ju också ett ganska saftigt försörjningsstöd! Nu finns det troligen ingen svensk familj som har 16 barn, och det skulle ju ändå bli fel om man jämför olika grupper i samhället menar jag!

Sveriges television visade en svensk ensamstående mamma med ett barn, som varit 8 år i bostadskön och nu äntligen var framme för att få en lägenhet, men fick vika sig för en invandrare som bättre behövde den! Mamman fick bo kvar hos sina föräldrar, finns ingen anledning att tycka det är fel, Man ska inte jämföra grupper med varandra, det blir så fel!

En invandrare eller flykting får betala 50 kr för att gå till tandläkaren, medan jag som svensk pensionär, har jobbat 41 år i Sverige och betalat skatt får betala fullt pris. (Ja, jag vet, man får hjälp en gång, då staten betalar hälften) Men det är ju fult att jämföra olika grupper med svenskarna, menar jag!

Man behöver verkligen få ut våra nysvenskar i arbete, och nu har man kommit på något riktigt genialt! Ersättningen ska bestå av en lönedel, och ett bidrag från staten som betalas direkt till individen. Detaljerna är inte klara, men enligt uppgifter till Ekot ska ersättningen totalt motsvara lägstalöner i Sverige som i många branscher är mellan 16 – 18.000 kr i månaden. Både arbetsgivare och den anställde ska vara skattebefriade. Asylförespråkarna har länge hävdat att massinvandringen inte leder till lönedumpning. Men jag tror ju att en arbetsgivare tittar på kostnaden! Här ska alltså såväl arbetsgivare som arbetstagare vara skattebefriad. Vilken svensk arbetstagare kan konkurrera med det? Men visst ja, så dum jag är, men ska ju inte jämföra grupper!

Martin Timell och Lasse Kronér har hängts ut i pressen för sexuella trakasserier, Soran Ismail har blivit anmäld för våldtäkt, vilket egentligen är ett betydligt allvarligare brott, han hängs inte alls ut på samma sätt. Men man ska ju inte jämföra grupper, det blir så fel när man gör det.

Sedan är det naturligtvis så att många inte tål att höra sanningen, och det kan vara därför jag åsamkat klagomål på mina inlägg här på Lindenytt på slutet. Sanningar kan ofta vara vassa för örat, och i ett korrumperat och diktatoriskt samhälle är det oftast svårt med sanningar, så man måste trubba till det lite för att passa in i mönstret. Men det här med att jämföra grupper, det har nog kommit till med vår kulturberikning de senaste åren, jag har inte märkt något av det tidigare.

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen