Wohlgart Andersson / 27 december, 2018

Julafton

Julafton blev lika bra som förra året, om inte bättre! Samling klockan 18.00 för att hinna ta någon öl före maten som beräknades till 19.00. Julbordet var av Sverige standard, även om några godsaker saknades, såsom sylta t.ex.. Vi fick 90 minuters effektiv ät tid, det räckte bra, jag var klar med mina 3 portioner inom en timme.

Det skulle hinnas med en julklappsutdelning före Kalle Anka också, som blir kl. 21.00 här. Det är ett kul inslag! Man köper julklappar för 350 bath/person, men jag hatar shopping, så det överlät jag till min juldam att göra. Hon köpte en väggklocka för 345 bath och en vattenkokare för 410 bath, de blev båda två populära för gästerna under tävlingen.

Julklappsutdelningen blir genom en form av gambling. Alla Julklappar läggs på ett bord. Alla som köpt julklapp ställer sig runt bordet. Därefter slår man tärning, nr 1 och 6 ger utdelning, då får man ta en julklapp och lägga den framför sig. Min juldam hade enorm tur, såg ut som hon skämdes på slutet när hon bara vann hela tiden.
När klapparna på bordet är slut, så påbörjas rond 2 efter att paketen öppnats. Den är tidsbestämd till 10 minuter. Det är fortfarande nr 1 och 6 som ger vinst, då får man ta vad man vill från någon av deltagarna. De populäraste sakerna ryker ju först, men man kan ju ha tur att ta den tillbaka. Här nedan två bilder från förra året.

Den som blir helt utan julklapp får på slutet ta vad den vill, så då kan man bli av med den ändå. Bästa är naturligtvis om alla får en julklapp vid första ronden. Tillsammans fick vi 7 julklappar, så jag hade gärna gett bort en så hade det momentet försvunnit. Vi hade en fullstor gran, men det var inte en kotte som dansade runt den, det fanns bara ett barn med bland de 15 talet inbjudna deltagarna.

Hyrde en sällskapsdam
Ville inte vara själv över julen, så jag hyrde en dam som hjälpt mig mycket förut när jag behövt någonting. Hon var med och köpte mina gardiner för några år sedan. Dessa plockade städerskan ner i somras, hon fick för sig att de skulle tvättas. Därefter kunde hon inte sätta upp dem som de satt, så nu kommer de från gardinaffären och sätter upp dem idag.

De försökte komma undan, men min inhyrda övertalade dem. Hon hade fått max 1000 bath av mig att förhandla med, det hamnade på 800 bath. Alldeles tillräckligt för ett jobb som tog 18 minuter, med tanke på att en dagslön är 400 bath här. Han skulle visserligen åka de 12 kilometrarna från Rayong, men ändå!


Hon skulle även hjälpa mig med mitt visum också. Hon har bil, så vi åkte till Immigration och kollade om jag kan åka landvägen nu, eftersom det blir nytt kalenderår. Man får bara ha två inresor om året. Hade tänkt lämna landet 28 januari, tillsammans med sonen, men nu sprack det. Jag måste först åka Maptaphut och köpa 30 dagar, därefter måste jag lämna landet efter 30 dagar.

Jag skall åka hem sent den här säsongen. Jag kom hem 12 mars i år, då fick jag snö i sandalerna när jag kom till Arlanda, jag har lagt till en månad nu. Så för att få det att stämma med hemresan, måste jag lämna landet mellan 16 – 28 februari.

Dyr jul

Det blev en dyr jul, men det blev mycket uträttat. Först damhyran 800 bath för båda dagarna + att man får betala extra om man behöver service med bil. Nästa gång hon kommer skall hon få fixa med försäkring på Mc:n och hjälpa mig få ett thailändskt körkort. Det blir visserligen inga dryga böter, men det är bäst att ha vid en ev. olycka.

Hon är den bästa chaufför jag någonsin åkt med i Thailand. Hon gillar verkligen också att köra bil. Hon har lätt att förstå västerländskt tänkande, vilket jag tycker är underbart bra i många situationer, då min engelska är undermålig.

En nackdel att hon bor i Pattaya. Hon jobbar på restaurangen på Pattaya International Hospital. Jag har egentligen närmare till en liknande dam, men hon kostar 500 bath om dagen och inte alls så effektiv att hon kan uträtta två saker samma dag. Hon blir därmed mycket dyrare, men har fler tjänster att erbjuda.

Försöker att få Pattaya damen att ta ett jobb här, hon har fått ett bra erbjudande. Hon tycker inte hon har några kontakter här, men hon har lätt för det, jag ser inte det är ett problem för henne. Nu ska hon åka och hälsa på sin mamma och sina bröder i Lampang, som ligger c:a 10 mil sydväst om Chang-Mai över nyår. Men jag klarar mig utan dam, då det ju är Multijackpot på Axevalla nyårsafton.

Kommer antagligen att skriva om stora jackpot omgången på Axevalla nyårsafton, då blir det enorma pengar att spela om. Man talar om 150 miljoner, men det är från osäkra källor.

 

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen