Wohlgart Andersson / 18 december, 2018

Marknadsföring,  brunnsborrning m.m.

Blir lite blandad kompott idag, för att det ska räcka till en hel blogg. Det finns en oskriven lag, att man ska ha minst 4-500 ord för att det ska vara godkänt. Blir ingen blogg på www.24i.se idag, de håller på att göra om sidan den här veckan.

Marknadsföring

På 80 -talet var jag gruppchef för de som sålde Dagens Nyheter på söndagarna i Lindesberg. Det var en rolig tid, man fick åka på konferenser lite då och då.

Vid ett sådant tillfälle skulle vi lära oss marknadsföring. Det var dåvarande försäljningschefen som höll i den. Vi fick frågan vad bästa marknadsföringen var. De andra fick svara före mig, och jag tyckte det var osportsligt att säga samma sak som de sagt, annonser telefon etc. Detta var ju före Internets genombrott.

När det blev min tur svarade jag att bästa marknadsföringen och att sprida något, var att berätta en hemlighet för en dam. Trots att det var damer med, så höll försäljningschefen med mig, och berättade följande episod.

När han blev anställd på DN så skulle han gå runt och presentera sig på de olika avdelningarna. Han satt själv på våning 8, när han kom till våning 6, träffade han på en dam som hade ont i nacken. Han började då massera denne en stund. När han så kom till våning 4 en dryg timme senare, hade det spridit sig dit att han masserat en dam.

Detta tyckte han var en fantastisk marknadsföring, den var både snabb, men också helt gratis! Han menade att marknadsföring via mun mot mun metoden är den bästa tänkbara marknadsföringen. Jag sa det mer på skämt, eftersom alla andra hade uttömt mina idéer, men det visade jag naturligtvis inte! Ögontjänare har jag varit i hela mitt liv.

Brunnsborrning

I Sverige köper entreprenörer brunnsborrningsaggregat för många pengar, utan att veta, säkert 1,5 miljoner! Här i Thailand löser man detta betydligt billigare, säkert bara några tusenlappar! Borrstängerna av samma typ som Sverige, men lite klenare. Fungerar som gamla stöt maskiner som fanns förr i Sverige. Här är skillnaden att en man sitter och drar i ett rep så borrstången far upp och ner tills den blivit nedslagen. Då sätter man dit en ny

Det här aggregatet såg jag inne i BanPhe. De borrade bara 20-30 meter från havet. Tycker det borde bli saltvatten där, men här borrar man inte efter vatten att dricka, så det funkar kanske ändå.

Man ser ett och annat som ser kul ut. Här en bild på ett thailändskt hölass. Det behövs inga traktorer här inte!

 

Min härliga moppe

Det här är min trehjulig. Efter att jag åkt omkull 3 gånger på tvåhjuling, insåg jag det bättre att ha tre hjul. Men jag är såvitt jag vet den enda som krockat med en apa, det får jag berätta om vid tillfälle. Har krockat med en cykel och åkt omkull i rullgrus också, men det är inte speciellt ovanligt.

Polisen börjar titta på mig, jag måste nog ta bort den här skylten. Verkar som Polisen i BanPhe inte har samma humor som jag.

Trav

Till helgen är det jackpot igen, den här gången på Mantorp Har varit lite väl många sådana nu ett tag. Ingen gulddivision den här veckan. 2 stolopp och 1 lärlingslopp som statistiskt är 3 skrällbenägna lopptyper. Försöker lägga ut något om det här på fredag.

Jag fyller på med en rolig historia

Stefan Löfven dog och hamnade hos Sankte Per.
När han stod och väntade vid porten, såg han en stor vägg
innanför i himlen, där det hängde massor av klockor.
– Vilken massa klockor, utbrast han förundrad.
– Det är lögn-klockor, svarade Sankte Per hjälpsamt,
Alla människor har en. Varje gång du ljuger, så rör sig visarna.
– Jaha? sa stefan förundrad!
– Till exempel, förklarade Sankte Per, den där klockan tillhörde Moder Teresa. Den har aldrig rört sig. Hon ljög aldrig!
Och den där, fortsatte han, är Abraham Lincolns. De visarna har bara rört på sig två gånger!
– Wow, det är ju otroligt! utbrast Stefan. Men var är min klocka då? fortsatte han med höjda ögonbryn…
– Njae, den står på mitt kontor, svarade Sankte Per lite urskuldande.
Jag använder den som bordsfläkt!

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen