Wohlgart Andersson / 21 januari, 2020

Min kvinnosyn

Det är redan tisdag upptäckte jag just nu. Jag har tappat bort en dag den här veckan. Vet inte riktigt vilken. Men det är inte det enda jag tappat bort. Nyckeln till MC:n jag lånat medan min är på reparation är borta. Den har ramlat ur låset någonstans mellan BanPhe och hemma vid Victory Wiev. Det trodde jag inte var möjligt, när tändningen är påslagen. Blev en ny erfarenhet, man slutar aldrig lära konstigt nog.
Vad jag mera tappat är bloggen på 24i.se. Jag fick sparken därifrån, jag har för dålig kvinnosyn. Nu är den inte så illa som jag ibland beskriver. Det är inte meningen att reta upp folk, men de blir arga ändå. Men det är brist på humor numera, och värre var det när Metoo rörelsen var som värst. Bloggen jag fick sparken för, skrev jag här i förra veckan. Den heter WEEKENDRESAN TILL KOH CHANG.
Jag kunde ju inte tro att folk verkligen trodde på att jag tycker det viktigaste i ett förhållande är att kunna steka vändstekt ägg med hel gula och hålla käften när jag läser om travet. Nej, jag har betydligt viktigare saker, ärlighet och att inte ljuga i onödan är nog de viktigaste. Men när jag ändå är inne på det här, har jag en ramsa jag brukar dra bland feministerna emellanåt.
KVINNAN SKALL VARA MANNEN UNDERDÅNIG, LAGA HANS MAT, BETALA HANS KLÄDER, SPRIT OCH NÖJEN, SAMT ATT TILL HONOM VARA EN GOD ÄLSKARINNA.
Den brukar det kunna bli reaktioner på, speciellt folk som inte känner mig. Numera har jag kommit upp i den ålder man inte kan välja och vraka längre, numera får man välja bland vraken. Men det gäller att se upp, De som är gifta, men även de som är änkor är de bästa. Frånskilda kan det vara något fel på, varför är de annars frånskilda? Ungmön som kommit upp i för mig passande ålder, är också ett osäkert kort, varför har inte de fått tag i någon karl?
Min dotter säger att min kvinnosyn suger, det är ett nytt modernt uttryck som används numera. Det menas väl antagligen att man retar sig på den. Nu är den innerst inne inte så illa som jag skriver emellanåt, då vore jag faktiskt hemsk.
Sådärja, nu har jag fått häva ur mig lite elakheter igen, nu har jag tillfredsställt det behovet för idag.

Nästa vecka blir det nog politik om inget annat kommer I vägen. Det har det också varit gnäll på när jag skrivit på 24i.se. Får se hur det blir med det.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen