Wohlgart Andersson / 9 april, 2019

Mitt liv i Thailand, del 9

Nu har jag levt här efter kusten i 6 år, jag trivs utmärkt med min tillvaro på vintrarna. Jag bor nästan längst ut till höger i den vita längan, med utsikt som den andra bilden. För att få sjöutsikt, skulle ett träd behöva tas bort. Här törs jag nog inte använda kopparspikar till det!

Bakom den vita längan finns ett antal bungalows. Där kan det vara lite liv ibland vid thailändska högtider, men annars är det lugnt. Har öppnats en ny 7/11 butik i år, jag var naturligtvis med på premiären, som det premiärlejon jag är. Nu har jag en åt vardera hållet, den ena 1 km närmare. Jag åker mest åt samma håll som den nyinstallerade, så det här passade mig alldeles utmärkt.

Under mina år i Thailand har jag gjort över med ungefär 1,3 miljoner skr, kanske något mer. Jag ångrar egentligen bara modulhuset i Pattaya, där förlorade jag minst 600.000 baht helt i onödan. Det visade sig senare att man kunde köpa modulhus här efter beachen för 3-400.000 baht.

Jag har haft ett gott liv med båda mina thaidamer, Men smakar det så kostar det, så är det ju. Jag har blivit mycket äldre, än vad jag trodde jag skulle bli, med min släkts bakgrund. Därför är jag fattig nu, men jag klarar mig bra ändå. Jag får 9072 kr i pension, men så tar de tillbaka dryga 2 tusen i skatt. Jag tycker pensionärer skulle slippa betala skatt! En gammal bil från 50 -talet, den är minsann skattebefriad, men inte vi människor!

Att ha pengar är i sig ett problem, när man som jag inte kan sköta dom. Jag är lycklig i min situation som den är, tycker inte jag var lyckligare när jag hade gott ställt. Visst kändes det skönt att veta att man kunde köpa i stort sett vad man ville ha. Nej, det livet var stressigt, och inte alls lika bra, fattig är bäst i mitt fall.

I Thailand har jag en boendekostnad på 2800 baht, inkl. fiber, el och vatten. Ungefär 900 kr i dagens kurs. Det har börjat bli dyrt i Thailand, bahten står högt och kronan lågt, flera har lämnat landet för Filippinerna istället. För mig blir det alternativet dyrare, eftersom jag har min lägenhet betald här.

Är man inte bunden till ett boende i Thailand, då har man mer för pengarna i Filippinerna. Jag skulle nog hellre föredra Kambodja eller Vietnam istället isf. Filippinerna drabbas ofta av stormar, sådant är det inte mycket av i Kambodja. Tror också att det förekommer mer på sommaren när man ändå inte är här.

Affären

Visst ja! Glömde ju bort affären! När min dam från Roi-Et flyttade hem till mig skulle hon ha ett jobb. Jag hade en f.d. arbetarbarack kvar som inte användes längre. Den byggde vi om till en affär, och började sälja thaimat. Det skulle ha funkat bra om alla i Lindesberg hade varit köptrogna, men det var de inte. Men här försvann inte pengarna, men det blev heller ingen vinst över. Vi sålde ut lagret och avslutade det projektet.

Mer Pattaya

Innan jag kom till Roi-Et tillbringade jag min tid i Pattaya. Då gillade jag Pattaya, mer än jag gör idag. I Pattaya kan man få tag i det mesta, vilken tid på dygnet som helst. Det är nog det jag saknar från Pattaya, när jag är efter beachen.

Här finns alla sexuella läggningar om man inte är hetero. Ladyboys vimlar det av, det finns även inne i BanPhe. Ser man en tjej som är kanonsnygg ska man absolut se upp! Jag har gått på det en gång, men som tur var upptäcktes det redan vid baren. Det finns tjejer som vill vara killar också! Lesbiska och homosexuella finns också här i massor.

Här nedan två sötisar, men som har kulor istället för springa. De kan göra om det mesta, men en sak de inte kan ändra är underarmarna! Dessa är något böjda på kvinnor, det är anpassat till höfterna.  Rösten och adamsäpplet kan de ändra på, så det är inget säkert kort.

De här killarna kan nog ofta ha det gott ställt. Jag vet en kvinna som fick 60.000 baht bara för att sitta modell. Ett bra extraknäck, skulle jag kunna tänka mig att göra, om nu någon kvinna vill göra om sig! Men de väljer nog en prostituerad man istället. Vore jag bara 20-30 år yngre, skulle jag kunna prostituera mig, men nu känner jag mig för gammal för det.

FILED UNDER : Mitt liv i Thailand

Senaste Inläggen