Wohlgart Andersson / 19 februari, 2019

Mitt liv i Thailand

Den här serien kunde lika gärna heta ”Mina Thailändska Misstag, eftersom det är det jag skall skriva om. Det skulle säkert ge mera läsare, folk gillar att läsa om andras misstag, det gör jag också. Vänligt nog delar jag med mig av mina misstag, det är det däremot inte alla som gör. De som läst mina tidigare alster vet att jag glider ifrån ämnet ibland, så kommer det nog att bli nu också!

Det var många som pratade om Thailand, det skulle vara ett bra ställe att pensionera sig på, sa de. Jag hade bestämt mig för att inte övervintra i Sverige som pensionär. Snö och kyla tilltalar mig inte, jag ville fly från det framgent. Jag började åka till Thailand 2004, har sedan åkt någon månad varje år, efter 2009 har jag helt övervintrat. Jag föredrar värme före kyla, det är dessutom bättre för min hälsa.

Valde att pensionera mig som 58 åring, gick därefter och drällde tills jag blev 61 år, och kunna börja leva som en pensionär. Det är inte försvarbart att bara gå och drälla! Då kunde jag också lyfta en pension på c:a 6000 kronor. Det kändes som ett bra extraknäck då.

Vår släkt är en s.k. ”hjärtsläkt” och många av syskonen dog unga. Har arbetat hårt i hela mitt liv, och jag ville njuta av livet också på äldre dagar.

Av nio syskon är vi två kvar, en blev påkörd av tåget 1948, när han skulle gå hem och hämta sin bibel, han hade glömt. Jag tycker det var ett onödigt högt straff för en sådan bagatell, men så är det i bibeln! Du vet ju hur det gick för Lots fru, hon blev ett saltstod bara för hon vände sig om!  Nu tycker jag inte Lot var värd att ha en fru som han bar sig åt, det finns nog en mening med allting ändå!

Men det konstiga är att Gud försvarar honom! När det började hetta till för honom, skickade Gud några änglar och hjälpte honom fly upp i bergen. Därefter vet jag inte vad som hände, för mig kunde han fått svälta ihjäl där!

Den där Lot finns det mycket att berätta om, det var en riktig snuskhummer! Han låg med sina egna döttrar, han var också hallick åt några soldater. Han bjöd ut döttrarna till dem, det ansåg han bättre än att kriga mot andra soldater. Kanske rätt förresten, man blir nog mildare i sinnet efter en kärleksstund. Det kanske är med kärlek vi ska undvika krig?

En annan bror dog i en biljakt av polisen. Han hade tillsammans med en kompis rymt från en ungdomsanstalt. De hade snott en bil och fick en polisjakt efter sig. Tappade kontrollen över bilen och åkte utför ett stup mellan Skara och Skövde.

Två andra dog vid 58, båda i hjärtinfarkt, men en som haft 9 hjärtinfarkter fick bli 65 år. Min lillebror dog när han var 61 år, men han bröt hjärtlinjen och dog i cancer istället. Jag blir 68 i april, och har bara haft 6 hjärtinfarkter. Eller 4+2, då jag haft dubbla vid två tillfällen. Då har jag varit på lasarettet, ett utomordentligt bra ställe att vara på just då!

De kom lite tätare i början av 2000 talet, nu har jag inte haft någon sedan 2006. Man har antagligen hittat rätt dos på mina mediciner. Den sista fick jag i Paris, när jag skulle till Disneyland med mina två yngsta barn. De tre äldsta hade fått följa med till Thailand, då skulle de två yngsta få en Paris resa i kompensation. Som tur var hade jag en brorson boende i Paris. Han tog hand om mina barn och gjorde det vi tänkt göra de här dagarna.

Hade haft mitt företag Tankdemontering i 10 år. Det startades i absolut rätt tid. Företaget gick bra, och jag tyckte jag hade gott ställt, så varför ska man slita när man inte behöver? Jag har aldrig haft något emot arbete, men man ska hinna njuta av livet också. Livet är för kort att spillas bort på arbete.

Jag hade ett hyreshus i Kopparberg med 12 lägenheter, och en skuld på 222.000 kr. Kunde leva bra på hyrorna, hade c:a 16000 kr i månaden över när allt var betalt. Det klarade som jag mig bra på. 2012 gjorde jag mig av med det, samtidigt som jag gjorde mig av med släktgården i Gusselby till en av sönerna. Det är bra med fastigheter, men det skapar också arbete, i synnerhet på vintern. Några sådana bekymmer ville jag inte ha längre.

Ville inte ha några mer samtal från Sverige om element som inte funkade i Kopparberg eller fruset avlopp i Gusselby. Jag fick också samtal om tjurarna som gått ut på riksväg 68, där en av sönerna desperat frågade om han fick skjuta dem på riksvägen! Nu har vi gudskelov en polis i bekantskapskretsen, han är tillika både skytt och bonde, så det löste sig på ett bra sätt. Flera grannar hjälpte också till att få in djuren.

FILED UNDER : Mitt liv i Thailand

Senaste Inläggen