Wohlgart Andersson / 11 januari, 2019

Ny städerska

Jag skulle naturligtvis ha skrivit en nyårskrönika, det borde vara en oskriven lag för en bloggare. Min tanke var att jag skulle skriva om den stora jackpotten på nyårsafton, men jag fick en del problem att lösa inför kvällen. Det löste sig till slut, och jag hade hoppats fira det svenska nyåret också, men det sprack, jag somnade på Purple Haze vid 04.30 tiden, har det sagts mig.

Jag kände verkligen för en riktig dyngfylla, hade saker jag ville glömma. Nu hjälper ju inte det med en rejäl fylla, hur rejäl den än är! Dagen efter är problemen tillbaka, tillsammans med en lika rejäl fyllesjuka!

Annars har det nya året börjat bra, gratis mat de två första dagarna, den tredje med gratis frukost. Så här har det gärna kunnat få fortsätta! En trevlig överraskning var också, när jag öppnade min sänglåda! Fick för mig att jag skulle städa den, och hittar där den andra plånboken, som det låg 3000 baht i. Det passade alldeles ypperligt så här sista veckan före pensionen!

En annan sak som hänt är att jag fått en ny städerska! Inget fel på den gamla, men hon sa ifrån sig jobbet när hon hade pengar. Jag vill ha städat när jag tänkt mig det, så nu har hon fått sparken. Brukar köra ett matlagningsrace dagen före, så jag ska ha rena kastruller, planering är A och O.

En kul grej med den nya är att hon vill jag ska lära henne göra svensk husmanskost. Hon har varit här varenda dag den senaste veckan! Vi har gjort köttbullar, schweizare, en vanlig raggmunk och en modifierad sådan, som vi blandade i finhackad bacon i smeten. Det blev kanongott! Vidare har vi gjort en baconsås som jag kom på för något år sedan. När den gick här på en restaurang, kallades den för Wohlgarts Baconröra.

I morgon ska vi göra ärtsoppa, troligen modell Per Morberg. Ingen större skillnad, bara att det ska vara två morötter med. Nästa dag blir det pyttipanna och en korvstroganoff, när jag får bättre plats i kylen. Fick se ett stort paket is som ligger och tar plats. Blev därför tvungen att ta mig några groggar mitt i veckan, ty inget får förgås i ett fattigt hem!

För att återgå till nya städerskan.

Hon är precis på gränsen för att falla på åldersstrecket, hon är bara 4 år äldre än äldsta dottern. Är lite förtjust i henne, jag följer henne till dörren när hon går. Då får hon en kram, får hon en puss på halsen blir hon stel, så här gäller det att gå försiktigt fram!

Nu är det inte enbart av artighetsskäl jag följer henne till dörren. Hon kan nämligen inte stänga dörrar! Hon kan förresten inte stänga vattenkranar heller, vilket jag inte alltid ser. Jag är sällan närvarande vid diskbänken.

Hon jobbar på en svensk restaurang som är öppen 17 – 20. Det är ett svenskt pensionärspar som driver den på kul. Hon har en villa hon städar som hon får bra betalt för. Hon är ganska händig, hon har lite rörmokartalanger! Jag hade stopp i vasken på toaletten. Jag sa till vaktmästaren fixa det, när jag gick ut. När han kom upp en timme senare hade hon redan fixat det!

Hon har liksom jag själv ADHD, och kan inte sitta still några längre perioder, hon behöver vara sysselsatt hela tiden. Måste testa henne någon fredag kväll när jag skall plugga sista infon till travet. Det är viktigt att veta om hon kan hålla käften då, och se om hon kan sysselsätta sig själv.

Ska höra om hon är intresserad av stickning, då kunde hon få sticka en mössa som det står Wohlgart på. Jag tycker det ser så käckt ut med namnet på mössan. Många barn har ju det, och det sägs ju att man blir barn på nytt på äldre dar.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen