Wohlgart Andersson / 12 oktober, 2021

Partiledardebatten

Det var den sista partiledardebatten som Löfven var med. Jag kommer inte att sakna honom. Han har lovat och lovat men sedan har det blivit pannkaka av det mesta. Tror faktiskt det blir bättre med Magdalena Andersson, även om mitt förtroende för henne inte är stort det heller.

Jimmie Åkesson hettade till ordentligt när han kallades blå-brun av Per Bolund. Tyckte han såg skälvande ut när Åkesson röt till, men programledarna var bra, de lät Åkesson få svar på sin fråga. Det brukar inte vara så vanligt annars. Detta var det som det pratades mest om efteråt. Tycker ju politiken hade varit viktigare.

Men det är glädjande att 4 partier kommit överens om kriminaliteten! Det kan de mycket väl vinna valet på, det ämnet är först på listan av många väljare. Det är en skjutning om dagen, det är en fruktansvärd utveckling. Här är jag säker på att högersidan kommer att ha lösningar på. Tycker det är flera ämnen som de borde kunna komma överens om. Liberalerna förstör en del, de vill inte skära i biståndet.

Men var ska det då sparas pengar? Jag tycker man skulle se över de 675.000 invandrarna som går på bidrag. Kan verkligen ingen av dem jobba? Man skulle få en viss tid på att lära sig svenska, klarar man inte det, skulle bidraget dras in. Då skulle det nog bli bättre fart. Tycker också man kunde skära ned biståndet till hälften, kolla upp SIDA och se vad pengarna går till. Det har ju avslöjats en del konstigheter.

Man diskuterade klimat och energi också. Miljöpartiet lyssnar inte på vetenskapen, inte heller sina systerpartier i Europa, de ska prompt sätta landet i en energikris. Folk har nog börjat inse det, siffrorna sjunker för dem, det finns chans att de åker ur Riksdagen om vi har tur.

I en ny regering skulle jag vilja ha Kristersson till statsminister och Åkesson till Justitieminister. Jag tycker han skulle vara rätt person att styra upp rättsväsendet och de kriminella. Då skulle det bli riktiga straff för dem. Utlänningar som kommer hit och gör brott ska utvisas, inte försörjas.

Vad det inte pratades alls om var äldrevården och pensioner. Det sistnämnda borde vara intressant då det är en stor väljargrupp.

Kyrkoval

Det var ju kyrkoval för ett par veckor sedan. Ett bortglömt val som inte många bryr sig om. Visste inte vad som är bäst för kyrkan, så jag röstade på en som haft en egen kyrka, han måste ju veta tänkte jag.

Till sist

Om du tror du är för liten för att påverka något. Försök sova med en mygga i ditt rum…

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen