Wohlgart Andersson / 11 juni, 2018

Politik igen

Det blir ett politikinlägg innan jag redovisar min fisketur till Bråviken.

Jag skäller och talar illa om Miljöpartiet så fort jag kommer åt, det är så jag börjar tycka synd om dem! Jag menar att det är ju inte alls säkert att bara för partiet bildades året efter att mentalsjukhusen lades ner i Sverige, det kanske inte alls har något samband. Det finns ingen som kan veta det, men jag skall säga något de har gjort mycket bra också!

Jag tycker absolut att partiet har valt rätt partiblomma! Maskrosen är ett ogräs och nästintill omöjlig att bli av med! Nu såg jag att de sjunkit i senaste opinionen, så vi kanske har en chans att bli av med dem ändå. Men de kanske har tänkt att de ska spridas lika mycket som maskrosor, men ve och fasa, tanken låter ruskig!. Maskros betyder på blomsterspråket ”avvisad kärlek” det tycker jag passar bra.

En sak jag reagerar på med miljön är att papperspåsar är dyrare än en plastkasse! Så borde det inte vara om man ska tänka på miljön. Nu köper jag en papperspåse ändå ibland, men det är mest för det ska bli lättare i källsorteringen. Det här skulle vara väldigt intressant om någon handlare skulle införa samma summa för papperspåsarna, skulle vi konsumenter bli miljömedvetna då, och hellre välja en papperspåse?

Säga vad man vill om Fridolin, men ett löfte har han hållit. Han ville ha fler vuxna i skolan! Nu kommer det 9000 afganer! Tycker det är ganska klumpigt att göra tre månader före ett val. Det är lika klumpigt som när Göran Persson köpte herrgård för 12 miljoner några månader före ett annat val. Sådant sticker i ögonen hos väljarna, förstår de inte det?

Såg på löpet att Moderaterna vill slopa pensionärsskatten nu. Det tycker jag är bra, men jag tänker inte lita på ett parti som bara tar andra partiers idéer. Hur ska det bli om ett sådant parti kommer till makten, om de inte har egna idéer på hur de ska styra landet? Men å andra sidan får väl SD skylla sig själva, som inte talar om alla sina frågor, det öppnar ju upp för andra partier att ta deras idéer.

Nu verkar det som att de flesta vill att flyktingfrågan skall styras upp, det tycker jag också är viktigt. Ingen tvekan om att vi ska hjälpa invandrare som flyr från krig, men vi ska inte ta in mer än landet klarar av. Det är inte bra för invandrarna heller, hela samhället ska fungera med bostäder, arbete, skolor, sjukvård, etc. För att efterlikna Fröding:

En plog ska vi ha, en harv ska vi ha, en häst ska vi ha, som kan streta och dra! ”En täppa med bönor och kål och spenat!” Erk du! Maja du! Så ska vi ha’t! Men var ska vi ta´t? slutar det på har jag för mig. Det blir så politikerna får tänka också. Jag reagerar på att alla partier talar om sina vallöften. Jag tycker det vore viktigare att få veta vad de ska dra in på om de kommer till makten.

Nu har SD blivit näst största parti, de kan nog bli det största också Ingen vill än så länge samarbeta med dem, jag tror därför Sverige kommer att ha en instabil regering i fyra år. Då har svenska folket blivit förbannade på att politikerna faktiskt frångår vad en stor procent av vad svenska folket vill. Det finns ingen demokrati längre, det är allvarligt.

 

 

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen