Wohlgart Andersson / 18 september, 2018

Politiskt grubbel.

Det blev mer jämt än jag trodde i valet. Det är som en thriller, man väntar med spänning på utgången, den väntas komma i slutet av året. Alliansen tycker att de är störst, vilket egentligen inte är sant, men är det rimligaste regeringsalternativet. Nu har de bjudit in Löfven till samtal, vilket denne avböjer, han vill hellre ha enskilda samtal med Liberalerna och Centern. Det vill inte de, de har fortfarande hopp om att rädda Alliansen. SD vill ha samtal med Moderaterna, men de vill inte prata med SD, snacka om sandlåda!

Men är det demokratiskt korrekt att utestänga 18% av vad svenska folket vill? Ungefär 1 miljon av svenska folket! Jag trodde faktiskt Kristersson skulle kliva ur sandlådan, men så verkar det inte bli, inte än i alla fall. Om det nu är sant att 75% av Moderaterna vill ha samtal med SD, då borde det innebära att det blir inre spänningar i Moderaterna. Ingen av blocken törs jobba mot nyval, det skulle innebära att SD tar mer röster från de båda andra. Det är absolut ingen lätt situation, och det är tur inte jag behöver lösa problemet!

Många SD:are tror på valfusk, men de är nog bara dåliga förlorare. Ingen rök utan eld, något har säkert hänt, men inte i någon större omfattning som i många andra länder. Det bästa för landet, vore nog ett nyval. Då kan de som trodde att Kristersson skulle kliva ur sandlådan med rätta rösta annorlunda.

Nu återstår att se vilken talman det blir, här har också SD blivit utestängda. Löfven kommer säkert att bli bortröstad med hjälp av SD. Kristersson är nog den troligaste efterträdaren, men vad händer sedan?

Om Alliansen presenterar sin budget, kan nog SD rösta med den, om de fått något i utbyte. Exempelvis invandringspolitiken, då får man bukt med en stor del av kriminaliteten också per automatik. Får de inte det, röstar de säkert på sin egen budget. Utan budget kan inte Alliansen regera, då återstår nya samtal med talmannen, går inte det är det nyval som gäller.

Enklast vore ett nyval, annars får vi en besvärlig tid i fyra år. Tycker det är otroligt barnsligt att utestänga SD. Sossarna låste sig med Vänsterpartiet vilket var ett allvarligt misstag. De fick igenom väldigt mycket i förhållande till sin storlek. Kanske är man orolig för att SD ska göra likadant.

Visst har SD nazistiska rötter, men hur länge ska de lida för det? De flesta av partierna ha haft med nazisterna att göra, så var det på 30-talet. Att utesluta SD av den anledningen tycker jag blir fel, tycker man ska ge dem chansen att visa vad de går för. Åkesson är nog den partiledare som är skickligast av dem alla, det tyckte t.o.m. Göran Persson! Det är tur att Löfven inte har några större studieskulder, det skulle göra situationen ännu svårare!

Det finns säkert ett och annat rötägg kvar i SD, men tycker de försvinner varefter. På det sättet var det bra att Alternativ för Sverige bildades, så de har någonstans att ta vägen! Det är ett parti jag inte har något som helst förtroende för, det verkar som inte många andra heller har. På lokal nivå verkar Raggarpartiet vara minst. De vill ha lägre bensinpris, men vad de vill i övrigt vet jag inte. Ser det mer som en utfyllnad.

Idag kan du också läsa en blogg på 24i.se

 

FILED UNDER : Okategoriserade , Politik

Senaste Inläggen