Wohlgart Andersson / 21 juni, 2018

Prioriterar man verkligen rätt här?

Jag vet, jag har tjatat om det förut. Man låter 9 000 st vuxna män utan asylskäl stanna för en kostnad av 3 miljarder. Migrationsverket har bedömt att de inte har asylskäl, men här kör Regeringen över sitt eget verk, och låter dessa stanna.

Jag tycker man skulle granska detta verk som har enorma kostnader. Varför är det ingen som gör det? Skulle vara intressant att veta vart alla de pengarna går. Tycker det borde vara ett fall för Riksrevisionen att hugga tag i. Annars är journalister med och gräver i allt möjligt, men Migrationsverket är det ingen som bryr sig i. Hur kan det vara så, fast de har lika stora kostnader som Försvaret?

Det finns 328 000 fattigpensionärer i Sverige, det väljer man att inte göra något åt. Annars skulle samma summa räcka till att ge varje fattigpensionär 9146 kr om året.

1 000 obetalda Volvobilar till Nordkorea, kostnad 2,7 miljarder, inga åtgärder vidtas.

AFFÄRSVÄRLDEN/LO sålde 200 hus värderade till 140 miljoner för 4 miljoner kronor

Köparen av LO:s semesterparadis ska enligt italienska medier har familjeband med medlemmar av maffiaorganisationen Camorran. Italiensk polis utreder försäljningen och har beslagtagit flera av husen. https://www.affarsvarlden.se/…/lo-salde-200-hus-for-4-miljo…,Detta låter man vara utan åtgärder. Men man kanske inte vill bråka med Italienska maffian, om de vill erbjuda ett antal direktörer en del svarta pengar.

SIDA ger 230 miljoner i bistånd till Rwanda, Rwanda sponsrar fotbollslaget Arsenal med 359 miljoner för att få fler turister till landet. Svenska regeringen bryr sig inte om det, för på Regeringens hemsida läser man följande:

”Tidigare samarbete visar att landet har kapacitet att ta hand om och utnyttja internationellt bistånd på ett effektivt sätt, och resultaten från det svenska stödet är överlag positiva.” Verkar som biståndsministern har noll koll.

Men det händer minsann att politikerna verkligen tar tag i saker också! 777 st pensionärer emigrerar till Portugal, för att slippa skatta för tjänstepensionen. Det här bedömer Magdalena Andersson som mycket allvarligt, det kanske ruinerar Sverige?

”Sverige är på väg att kräva omförhandling av ett omstritt skatteavtal med Portugal, för att stoppa skattebefriade utbetalningar av tjänstepensioner till tusentals svenskar.”
– Tiden rinner ut, säger finansminister Magdalena Andersson.

Varför inte låta våra egna åtnjuta samma privilegium med skattefritt på tjänstepension och 20% på den allmänna delen som gäller i EU? Varför ska just Sverige vara annorlunda?
Jag tror istället att tiden rinner ut för Magdalena den 9 september, man behöver nog tänka på de svenska medborgarna också, jag tycker det blir allt sämre med det.

Nej, jag tycker det finns annat som är bättre att prioritera än att jaga 777 pensionärer., som har betalt sin skatt under sitt arbetsliv.

.

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen