Wohlgart Andersson / 7 oktober, 2021

Rapport 6 oktober

Är som de flesta vet värdelös på rubriker, så datum får funka.

Nu har vi kommit in i oktober. Det är en månad jag accepterar, men inte mer. Nästa månad blir värre, mörk och dyster och det blir långsamt kallare. Det kan komma snö, jag vet år då det kommit sedan i september förresten. Det är nu jag skulle vilja ge mig av till Thailand. Oktober där är slutperioden på regnet, men hellre det än ruskväder i Sverige. Men visst är det vackert på hösten.

Nu har jag fyllt 70 och har inte längre råd med försäkring i Thailand. Har därför sålt lägenheten, men jag åka ner i januari och ta reda på alla grejer jag hade i den. Jag blir sedan kvar till i mars, men det kan vara min sista vistelse i Thailand, åtminstone hela vintern. Alternativet är att åka och vara borta i 45 dagar, då funkar hemförsäkringen.

Utan glasögon

Efter min gråstarroperation blev jag att se så bra som doktorn sa. Hon sa jag skulle se som en 25 åring, och det gör jag, men inte när jag skall läsa. Läsa måste man göra jämt tycker jag, det räcker med att gå och handla, så glasögonen måste man ha med sig jämt. Jag har skaffat senilsnöre, det funkar bättre än att sätta glasögonen på huvudet som Leif G.W. gör. Men han velar fram och tillbaka med sina, det är ett känt begrepp hos honom.

Men det är ovant att vara utan glasögon efter drygt 40 år. Varje gång jag lägger mig, känner jag efter glasögonen som inte finns där. Likaså om jag är i bilen och tittat på en karta. När jag sedan ska iväg ser jag helt plötsligt mycket sämre med glasögon.

Men det är förvånansvärt vad läkarvetenskapen kan, så här skulle det gå att göra med flera delar på kroppen, det hoppas jag de forskar på.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen