Wohlgart Andersson / 25 mars, 2020

Tillbaka i Sverige

Börjar bli mycket Corona nu, men den här måste jag bara dra. Letar man febrilt efter munskydd och de är slut i affärerna, så får man helt enkelt göra ett själv. Man tager en gammal avlagd bikikni och klipper ihop. Kan räcka till två, om man löser snörproblemet. Så här ser det ut när påhittiga Sirirat löser problemet när det är slut på munskydd i Drammen.

Jag tog med några munskydd från Thailand. Försökte köpa handsprit också, men tröttnade efter 8 apotek, det var slut överallt. Man får väl göra det själv också då, Landet är ju nästan i undantagstillstånd, då borde man kunna ändra på sådana oväsentliga regler. Folk måste väl få göra sin egen handsprit i en nödsituation? Ja, Ja, jag vet man kan göra av T sprit också. Men har man ett kemiskt intresse är det ju roligare att göra den själv.

Här i Thailand har en person dött. Sista siffran jag hörde när detta skrevs hade Sverige är 14 döda. En vecka senare är summan uppe i 94, så det ökar fort. Bara Bangkok har lika många invånare som hela Sverige. Jag tillhör själv riskgruppen, har 5 av parametrarna. Hjärta, lungor, högt blodtryck, diabetes och åldern. Nu får man börja oroa sig för vilka som inte ska få hjälp. Vi äldre vill de väl bli av med för att sliooa pensionskostnaden. Tänk om det är så att det planerats? Vad ska de gå efter när de ska välja?. Blir det efter antalet parametrar kanske. Jag känner mig som en jude under andra världskriget.

Jag kan inte vara kvar i Thailand, även om det skulle kännas tryggare. eftersom Corona inte gillar värme. Det blir för varmt för mig när det uppgår till kroppstemeraturen och mera, jag blir blöt över hela min lekamen.

Nu lämnar vi Corona., (hoppas det är omsesidigt med Corona)

Jag började planera hemresan redan för två veckor sedan. Kyl och frys ska tömmas. Sista dagen före hemresan fanns det mjölk, ägg, bacon och potatis kvar. Efter några pannkakor tärnade jag upp baconet och rev potatisen. Helt plötsligt kunde jag göra Raggmunk med inbakt bacon. Den tog jag till mat på flygresan. Jag betalar bara inte 270 kr för den maten, man kan äta något riktigt gott för den summan när man kommer fram istället. Men jag sparade 170 kr genom att äta frukost och bakelse.

Jag brukar alltid köpa Lowfare+, men det gick inte den här gången. Fick köpa till bagage 385 kr. Mat och sittplats från 270 kr st. Man tar mer betalt för benutrymme. Det är sista gången jag flyger med Norweigan, nu ska jag börja kolla alternativ.

Nu har man ett halvår sommarförvaring framför sig. Jag är sysselsatt iaf. ett par veckor, så det kanske inte blir så tråkigt som det låter. Jag undviker i den mån det går att vara bland andra människor, men vill naturligtvis leva ett så naturligt och bra liv det går. Återigen ser vi hur männen drabbas hårdast. alla som vill se trav, fotboll hockey, kvinnorna drabbas inte alls på samma sätt, de kan hålla på att disk, tvätt, städa och annat som de gillar,

Tisdagen avnjöt jag en budapestbakelse på Frost´s. Hade beställt den redan förra veckan. Har inte ätit någon budapestbakelse på ett halvår, jag kände att jag hade abstinensbesvär. Har funnits i BanPhe förr, men inte den här säsongen. Före jul skyllde han på julmaten, (han levererar svensk mat i hela Thailand.) Efter det skyllde han på att han inte hunnit lära upp någon. Ska det verkligen behöva gå ut över mig?

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen