Wohlgart Andersson / 14 augusti, 2018

Söndag

Söndagar är normalt den tråkigaste dagen för mig i veckan. Man kan läsa varför inte rätt häst vann på V75, men det är ju snart gjort. VD:n stänger av telefon på söndagar, så det går inte att ringa och prata arbete heller.

Men nu i söndags var det min dag med barn och barnbarnen. Vi var hos dottern, det är bättre ordnat där än hemma hos mig. Jag åkte dit redan vid 10-tiden och började med maten. Så här såg matsedeln ut.

Förrätt Toast Skagen, 3 varmrätter att välja på, Flottbröd m. stekt fläsk, Tom Kha Gai och  Fläskfile m. kantarellsås el. bearnasiesås, eftersom en av dem inte äter svamp. Köpte färdig bea sås, har bara gjort själv en gång i mitt liv. Då gick det åt 66 ägg för att få ihop 3 dl, jag har sedan länge inget eget hönseri längre, så då blir det för dyrt. Men visst var det en sport att prova göra själv!. Till efterrätt blev det färska blåbär med hallonsufflé.

Nej, söndagar är tråkiga, man får vänta in 9 september, det kan bli en intressant söndag. Såg på Facebook att KD i Lindesberg gjort en liten film. Där framgår att man tagit ställning för Lindesbergs Lasarett som akutsjukhus. Min röst ligger inte långt borta där!

Är det fler partier som gjort det? Tycker det är väldigt tyst från övriga, eller också är det jag som inte hänger med. Man måste kanske ha TV, räcker inte med radio. SD hör man ingenting från lokalt, de verkar ha fått ihop det med Nora.

Lite oroligt är det ännu, då KD befinner sig nära spärren. Vi får hoppas deras vårdreform slår igenom. Miljöpartiet hoppas jag däremot åker ut, det räcker gott och väl att ha Centern att dras med.

Nu har grillförbudet upphört, så nu har man börjat elda bilar i Göteborg och Trollhättan. Jag tror iofs. Inte de bryr sig om det, det kanske är de som tänt på våra skogar också, kanske inte alls är Miljöpartiets tåg Jag tror man ska se upp med att kulturberika Sverige, det kändes lugnare för bara 10 år sedan.

Hur vårt land ser ut om ytterligare 10 år är det svårt att sia om. Det hänger nog på vilka som ska styra Sverige, tror inte det räcker med en halv svetsutbildning. Det verkar som att det inte hjälper med varken armband eller saft och bullar med en socialtant, man får nog ta i med hårdhandskarna, det blir inga bullar till saften!

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen