Wohlgart Andersson / 7 augusti, 2018

Statsministerposten

Det borde bli att den byts ut om en månad., skulle bli förvånad annars. Jag skulle kunna ta det jag, för jag har faktiskt varit statsminister en gång! Återkommer om det.

Idag är det 2 månaders jubileum på den här bloggen. Exakt 1500 läsare har jag haft under den här tiden. Det är 25 läsare om dagen, det är en väldigt låg siffra mot vad jag hade på Lindenytt, och jag får se om jag skall göra något åt det.

På fredag kväll tänker jag lägga ut om jackpot omgången till Åby. En kul bana med dubbla open stretch, där det inte alltid är så lätt att lista ut vem som ligger i andra tredje inner. Kommer att stå mycket bra att veta där.

Statsministerposten

Statsministerposten var det jag skulle skriva om. Som politiker behöver man inte ha någon utbildning, det räcker med rätt färg på partiboken så kan man styra ett land. Jag har ungefär samma utbildning som Löfven. Han har grundskola och halv svetsutbildning, jag har grundskola och halv elektrikerutbildning, men jag har fel färg på partiboken.  Det är skillnad det mot en elektriker, rörmokare snickare och alla andra hantverkare. Där fodras flera års studier! Så styra ett land kan inte vara så märkvärdigt menar jag.

Jo, statsminister var jag en gång när jag läste företagsekonomi i en kurs jag gick. I gruppen ingick en som hette Mikael Ahl, jag tror han var finansminister. Vi skulle beskriva hur vi skulle ha samhället, men det var inte så svårt, man behövde som i verkligheten inte tänka på kostnaderna i de krav man ställt. Ansvar för det som komma skall, behöver man ju inte ta. Då kunde man sitta och önska sig vad man ville. Jag förstod aldrig vad det här gick ut på, men det gör ju å andra sidan inte Stefan Löfven heller!

Vore jag statsminister då skulle jag ge pensionärerna 15.000 kr skattefritt i månaden. Ta bort bostadsbidrag och äldreförsörjningsstöd. Det skulle de få klara sig utan! Jag har ju också gett dem fri tandvård och fria glasögon till en viss nivå. De skulle också erbjudas ett vinterboende i Thailand för 6-7000 kronor i månaden, men det får de stå för halva kostnaden själva, staten står för den andra halvan.

Jag skulle sedan omförhandla Barcelona – avtalet. Muslimerna skulle få skriva någon handling där det framgår att de inte får använda sig av sin religion offentligt, det skulle jämställas juridiskt med ”Förargelseväckande beteende”. De skulle få ha sina lokaler på ställen där de olagliga pokerklubbarna och liknande är.

Pokerklubbarna skulle få muta den lokala polisen, för lagom mängd korruption skulle det få vara i mitt samhälle. Det förenklar mycket administrativt. Pengarna de får in på mindre böter ska gå till Polisens nöjeskassa. Så gör de i Thailand, det funkar bra. Men tanke på hur svenska polisens arbetssituation ser ut, är de väl värda en större fest då och då.

Polisen skulle få mer makt att kunna utföra sitt arbete. Utbilda sig i hur en person som har olika funktionshinder funkar, ser ut och beter sig. Personkännedom borde tillhöra grundutbildningen i Polisskolan. Kriminalvården och migrationen skulle förändras, Om en invandrare begår ett brott i Sverige de första 3 åren, skall utvisning ske omedelbart. Liksom i Danmark skulle naturligtvis burka förbjudas!

Vården skulle jag satsa på också. Sjuksköterskor skulle få lön som i Norges nivåer. Man kan lägga ner Landstingen, och låta kommunerna gå ihop om akutsjukvården. Landstingen är en otroligt stor kostnad administrativt. I Norge finns inga landsting sedan flera år, det funkar ju bra utan där!

Alkoholskatten skulle jag sänka så det blir samma summa på ölen som i Tyskland. Jag skulle på så sätt verka för miljön, så miljöpartiet får något med av sina frågor också. Idag går det långtradare på långtradare ner till Tyskland från de svenska bryggerierna, så kommer det massor med skåpbilar och småbilar med kärror, och kör tillbaks det till Sverige.

Efter det skulle de andra ministrarna få bestämma över resten, jag avgår när jag fått mitt!

Det är väl så det är i politiken, politikerna ser till att de klarar sig.

 

 

 

 

 

 

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen