Wohlgart Andersson / 23 oktober, 2019

Stor jackpot på Jägersro

Jackpot för andra veckan i rad. Den här gången var raden för lätt på Romme , men för min del blev det bara 6 rätt.

Jägersro är en spetsbana, så här säger Christoffer Eriksson om banan:

– Vår bana håller absolut toppklass året runt. Den har bra spänst, ger bra fäste och är skonsam. Materialet i banan är väldigt fint och det går alltid att köra med optimal balans.
– Banan kräver mycket vatten och tål därför också regn bra, den brukar hålla väldigt bra även när det regnar.
– Doseringen är rätt skarp jämfört med andra banor, det går verkligen att trycka iväg från start. Tre innersta spåren är väldoserade, den är gjord för att springa fort på. På fyra yttersta spåren, som hamnar utanför doseringen, blir det svårare.
– Det är gott om plats på båda voltstart platserna, de är lika breda.
– Vår startbil går väldigt bra och även om innerspår inte är det bästa så missgynnar det inte. Med en normalsnabb häst kan man hålla ledningen.
– Stallbackens placering tycker jag har stor betydelse får jag säga. En häst som går i ledningen kan få bättre motivation av hemlängtan

STORA SYSTEMET

V75:1   10, 7, 11, 6

V75:2   9, 6, 1, 10, 11, 12, 2

V75:3   2, 

V75:4   2, 9, 4, 11, 3, 12, 1, 8

V75:5   9, 2, 7, 4

V75:6   6, 8

V75:7   4

LILLA SYSTEMET

V75:1   6, 10

V75:2   9, 6, 10

V75:3   2, 

V75:4   2, 9, 4, 11, 3, 12, 1, 8, 5

V75:5   2, 7, 4, 9, 3

V75:6   8, 6

V75:7   4

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   5, 6, 8, 3

V75: 2   2, 10

V75: 3   8, 3

V75: 4   4, 5, 3, 9

V75: 5   3,

V75: 6   4, 5

V75: 7   6, 10

STARTKOMMENTARER  

V75 1   Kennedy blir favorit i inledningen och bör så vara. Hästen var väldigt fin senast vid segern, och motståndet är nu ungefär detsamma, Vincent As är först att utmana, och Staro Leonardo streckas tidigt från 40 meters tillägg och Global Warrior är ett skrällbud där framme. Ser att Spelvärde.se spikar Vincent Ås

 V75 2   Det första av tre svårlösta lopp. Dominic Wibb spikades senast, men då var han direkt dålig från spets. Nya möjligheter att nå den positionen nu, men i väntan på en bättre prestation är det bäst att gardera. Bankrobber känns roligare än Pere Ubu, då undertecknad inte alls tagit till sig den sistnämnde. Relativt enkel häst helt enkelt. Bland skrällarna är Martin Tooma rolig!

 V75 3   Giant Shadow fortsätter att vinna. I den senaste starten gjorde han inte mer än vad som behövdes, på ett klassigt vis. Perfekt läge och således ett spikförslag. Skulle Ulf Ohlsson kunna trolla sig till ledningen med Damien Hanover blir ekipaget svårpasserat. Hurricane River får inte förbises. Mycket bra fart där på sin bästa dag

 V75 4   Lärlingar. Ston. Spårtrappa. Jo, det är varningsklockorna som ringer så det skriker om det. Ska man plocka fram hammaren eller breda penseln? Jag har faktiskt inte bestämt mig själv ännu. Jag tycker att 2 Key Mom är en klar förstahäst och i ett annars väldigt streckkrävande lopp, så kanske man istället skulle spika sig ur det? Hon gjorde sitt bästa lopp i karriären senast, då man rekordsänkte mot hingstar och valacker. Hon var då före Mellby Granat i mål. Några sådana hästar finns det inte i det här loppet och jag tycker hon står på tur för en seger. Jag tror inte man lägger sig i spetsstriden utan nöjer sig med andra utvändigt och sparar krafterna till slutet! 4 Domestic Ås tror jag sitter i spets och får väl därifrån ses som värsta motbudet. 12 Cash Flow är nog bästa hästen i fältet. Lyckas man undvika vingel samtidigt som de där framme gasar lite för mycket så tror jag hon gör en mycket vass slutrunda. Om istället det går lite för sakta, så kör hon nog fram i dödens och sätter upp tempot själv. 9 Call Me Brodda vinner sällan, men kan faktiskt få loppet här i rygg på min tipsetta.

 V75 5   Är nog det lopp jag analyserat mest i hela omgången. Ganska ovanligt att det är silverdivisionen. Jag har försökt att hitta lösningen i spetsstriden här och den är inte helt självklar. 6 Xlnt Chili Tripel är en av Sveriges startsnabbaste hästar och spetsar initialt här. Jag tvivlar dock på att man kommer att välja att köra där. Istället tror jag det blir släpp till den som är först fram av 3 Adiago Trot och 7 Comanche Moon. Jag gav tipsnicken till 7 Comanche Moon för att man har bra chans att få överta ledningen. Skulle 3 Adiago Trot (eller någon annan) vara före honom fram, så tycker jag ändå inte att han är chanslös. Lövgren har hemmaplan och är själv optimistisk, men jag garderar troligen.

 V75 6   Kan Speedy Face nu ta klivet in i den yppersta eliten? Hemmaplan och ett fint utgångsläge är gynnsamma faktorer iallafall. I övrigt blev det hela intressant nu när Ringostarr Treb fick sämsta läget. Skulle dock inte förvåna om denna världsstjärna bollar med övriga ändå. Kanske en spelvärd spik? Racing Mange på hemmaplan är givetvis med i matchen, också.

 V75 7   Det är dags för Ad Hoc nu. Mycket mer behöver egentligen inte sägas, utan det bara att gå till utbetalningsluckan. Värst emot är.. hmm.. Mycket öppet bakom. Everton från ett bakspår känns inte rolig och Höwings Unbeatable skall göra jobbet utvändigt.

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

 V75:1

1 Fullpoint är inte så tokig, men han har inte fungerat som önskat under sommaren. Han känns uppåt i form och läget kan man inte klaga på. Han klarar distansen och går med samma balans som tidigare. Hoppas han kan tjäna en hygglig slant, säger Håkan K Persson.

2 Ståhlebos King hade otur med löpningen senast och jag tycker att han var riktigt bra som femma i mål, knappt slagen om andrapriset. Han är i fin form och jag tycker att mina hästar har likvärdiga chanser. Inga ändringar när det gäller balansen, säger Håkan K Persson

3 Upload är en fin häst som jag har en del förväntningar på i framtiden. Jag är nöjd med loppen han gjort hos mig hittills och han känns stark, så distansen ska inte vara några problem. Det blir barfota fram som tidigare, men jag kommer att ändra lite på huvudlaget – något som jag bestämmer senare i veckan. Jag hoppas han kan vara med där framme, säger Ola Karlsson.5

Global Warrior Han hade ingen tur senast och kom aldrig riktigt in i loppet men gick ändå bra i skymundan. Han är inte att lita på första biten så läget är för hans del sämsta tänkbara. Det blir en försiktig start och ett smyglopp. Vi hoppas att det kan bli en skaplig placering. Ingen ändring är aktuell.

6 Undigious Diamant var duktig som tvåa i Hamburg senast och fick ett fint läge. Nu möter han ett par tuffa motståndare, men han är gynnad av distansen eftersom han är mer stark än snabb. Eventuellt kör vi barfota fram nu, säger Peter Untersteiner.

7 Kennedy var riktigt fin senast och var inte tom i mål. Det var skönt att han fick visa vad han kan och det här är en häst som kommer att gå långt. Kommer Adrian iväg bra från start kan han komma ut och köra framåt. Jag tror på toppchans och det blir ingen ändring, säger Dante Kolgjini.

8 Global Strategy gjorde två fina insatser i Taroks Minneslopp och detta är en stark och rejäl häst som tål att göra en del själv. Den här gången är han kanske inget för V75-spelarna och får nog främst rikta in sig på att plocka pengar, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

10 Vincent As är, som alltid, svår att räkna på. Han är väldigt ojämn, men har en hög högstanivå och skulle han tävla på topp slutar han långt framme. Det blir ingen ändring i utrustningen, säger William Ekberg i stallet.

11 Staro Leonardo Han åkte på en förkylning och ströks till en tilltänkt start under SM-dagen på Åby. Han stod över ett par jobb men det var en lättare förkylning som gick snabbt över, han har tränat på och känns fin så jag tror inte han tappat något. Distansen ska inte vara några problem även om det kanske inte är något plus. Barfota runt om igen och inga andra ändringar.

12 Harpos Rockland höll farten i montéloppet senast och var okej. Jag var inte säker på om jag skulle anmäla honom till silver eller hit, men jag är lite nyfiken på hur han klarar tre varv. Jag hoppas jag inte tagit mig vatten över huvudet, så han blir knäckt av att springa så långt. Jag tror förstås inte det, men man vet aldrig. Han känns i alla fall pigg och fin i träningen efter det förra loppet, så formen är det inga fel på. Jag tror inte han vinner, det gör väl Adrians. Ingen ändring, säger Harpo Svensson

Lopp 2

1 Global Utopia var bara tungt tränad inför comebacken senast men höll jättebra. Han har tagit det loppet på bästa sätt och detta är den typ av häst som brukar gå framåt rejält med lopp i kroppen. Vi kunde inte ha fått ett bättre utgångsläge och hästen kan öppna snabbt. Han är överlag rätt okomplicerad och jag är lite förhoppningsfull inför lördagens start. Vi sätter på honom en skygglapp på insidan så att han inte bryter, som han gjorde senast. I övrigt blir allt som vanligt, säger David Persson.

3 Gigant Coger står bra till i klassen och har fått ett perfekt läge. Han är stark och rejäl och gynnad av voltstart. Formen är bra och jag hoppas vara med i segerstriden, säger, Fredrik Persson som även meddelar att det blir barfota runt om igen.

6 Dominic Wibb var väldigt startsnabb senast och det är klart att han bör komma iväg bra även den här gången. Jag tror att han sitter i ledningen och då borde det vara bra chans. Han gjorde det godkänt senast, men det fattades lite i honom och han ska vara klart bättre denna gång. Jag tycker att han är den bästa hästen i fältet och det blir ingen ändring, säger Adrian Kolgjini.

7 Sempre Avanti har avancerat snabbt upp i klasserna. Han kom från Bornholm till Steen Juul och har bara blivit bättre och bättre. Jag tror inte att han kan utnyttja springspår och därför är det en viss vingelrisk. Med lite klaff är det i alla fall platschans, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

8 Livi Nam Nam var riktigt bra i våras, men blev sedan sjuk. Jag vet inte riktigt vad som hände, men han hade höga blodvärden en längre tid. Nu hoppas jag att han ska komma tillbaka till samma nivå som när han var som bäst, men än så länge är det absolut ingen toppform. Med tanke på att han inte är på topp blev läget helt perfekt. Då kan han smyga med och få ett formuppbyggande lopp. Han är inget för vinnarspelarna denna gång. Det blir ingen ändring gentemot förra starten, säger Bo Falsig.

9 Bankrobber – Han är i bra form för dagen och jag har haft en plan och matchat honom för det här. Jag tror han tillhör de bättre i fältet men visst finns det flera bra motståndare med. Läget är ju inte det bästa men det är inte det sämsta heller och nu gör vi det bästa av situationen. Hästen och kusken trivs tillsammans så jag är glad över att Johan valde att köra här. Jag funderar på att ta av alla skorna men vi får se hur bana och väder ser ut på lördag

11 Kapten Kidd har varit ifrån ett tag men känns fin i jobben. Han brukar behöva lopp i kroppen för att komma igång ordentligt och vi kör därefter. Dessutom blev utgångsläget inte det bästa och vi får ligga lågt denna gång. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

12 Pere Ubu går bra varje gång och vann på ett rejält sätt senast. Allt pekar mot en fin insats igen men utgångsläget blev ju helt iskallt. Han fungerar bakifrån också men det krävs förstås klaff med både tempo och positioner för att det ska bli vinst från ett tolftespår. Han går utrustad precis som han gjorde i förra loppet, säger Peter Untersteiner.

Lopp 3

1 Damien Hanover har fått ett lurigt spår, då han inte är snabb från början. Annars är han bra för klassen och blir allt bättre. Garderar man ska han tas med. Han har blivit åtgärdad efter förra starten och känns fin i jobben. Det blir troligen barfota runt om, men det beror lite på banan, säger William Ekberg i stallet.

2 Giant Shadow var jättebra igen senast och det finns inga moln på himlen. Vi fick ett fint utgångsläge och att det nu är medeldistans passar fint. Hästen är tuff och tål att göra mycket själv, så givetvis måste vi fortsätta tro på bra chans. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

3 Muscle Lane –Han var lite febrig efter Stockholm senast och ströks till en start men tränar normalt igen nu och jag tror att han fortfarande har form. Loppet på Solvalla blev hårdare än det såg ut och det blev för tufft att nå ifatt den som vann. Det är en fin häst och tanken är att han ska gå barfota runt om för första gången i min träning, han har gått barfota bak någon gång, och det blir även första med rycktussar.

3 Rapide Yoda –Han kommer alltmer och i sina senaste starter har han visat takter som jag trott honom om. Jag var riktigt nöjd vid segern senast. Står lite tufft inne i klassen men han är så pass bra att han duger även i den här omgivningen. Han kan öppna bra men går från alla lägen. Tanken är att han ska gå barfota runt om igen.

5 Franklin Face har uppträtt lite stökigt men har blivit allt bättre efter kastration i våras. Han har även haft problem med blodvärden, men känns nu fit for fight. Han var väldigt bra senast och formen blir allt bättre. Han känns stabil och är skapligt startsnabb, så jag hoppas vara med i segerstriden – även om det blir svårt att rå på Goops häst, som imponerat stor. Skor runt om som vanligt, säger en förväntansfull Lars I Nilsson.

7 Velasquez Bar var duktig som tvåa senast och känns stabilare för varje start. Han kommer dessutom med fin form, men läget ställer till det igen och vi möter dessutom ett par dugliga motståndare. Jag är mest nöjd om han sköter sig, men det finns kapacitet i honom. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

8 Eclipse Am har gjort flera grymma lopp på slutet och är under kraftig utveckling för dagen. Senast var han loppets moraliske vinnare och det var synd om honom att han inte fick sticka nosen först. Det kan förstås bli svårt att vinna den här gången också, med tanke på det iskalla läget. Han tål i alla fall att göra mycket jobb på vägen och helt borta kanske han inte är. Han går utrustad som förra gången, säger Dante Kolgjini.

10 Get Ready on Tour gjorde kanske sitt bästa lopp i karriären senast. Han har till och från lite problem med andningen och därför presterar han lite ojämnt. Formen är det inga fel på, men läget är inte det jag hade önskat med tanke på att han är riktigt startsnabb. Vi smyger med och hoppas det löser sig på ett bra sätt. Inga ändringar att rapportera om, säger Peter Untersteiner.

12 Yankee Sensation är en häst med bra grundkapacitet som varit borta länge för en allvarlig gaffelbandsskada. Jag hade siktat på det här loppet och tänkt att gå ”all in” den här gången, men det blir inte aktuellt med startspår tolv. Han känns i alla fall jättefin i jobben och har gått framåt med loppet i kroppen. Jag hoppas främst på att han kan få lite viktiga startpoäng på lördag, säger en något uppgiven Mats Rånlund.

Lopp 4

1 Southwind Queen: Hon vann enkelt senast och sedan hittade vi det här loppet som var öppet för henne. Jag hade hoppats på spår två eller tre då hon knappast är snabb nog att spetsa från innern. En bra resa blir det och med klaff är hon bra nog att vara långt fram. Om banan skulle vara jättefin kan det bli så att vi provar barfota fram nu. Öppet huvudlag och bike som tidigare. Reser lördag morgon.

2 Key Mom var duktig senast och var inte långt ifrån segern. Hon fick press i omgångar i ledningen och den som sedan vann kom snabbt via open stretch. Jag var klart nöjd med insatsen och vi fick ett fint läge igen. Hon kan öppna snabbt och jag tycker inte hon behöver vara borta. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

3 Grace River hade haft lite oflyt innan förra starten, men då var hon kanonbra och måste räknas tidigt här också. Det kanske blir barfota runt om och det skulle i så fall vara ett litet plus, säger William Ekberg i stallet.

5 Rafale d´Inverne var duktig som tvåa efter vila senast och borde vara bättre nu. Hon fick ett fint läge då hon är kvick ut, men behöver hjälp på vägen och vi siktar på att köra i ryggar. På det sättet måste det ju klaffa på vägen men hon är inte alls så tokig. Vi kör som senast, säger Eric Martinsson.

6 Hickomisschampagne hetsade upp sig näst senast och var chanslös att gå iväg felfritt. Senast strulade det från start och vi blev hängande i tredjespår 800 meter innan vi kom fram till dödens. Jag tycker att hon höll fantastiskt bra som femma, med tanke på resan. Hon kan öppna bra men det beror lite på hur hon känns för dagen. Hon går från alla positioner och kan vara ett platsbud. Inga ändringar, säger Mikael Å Linderoth.

7 Orbital Ås fick en tuff slutrunda i spåren senast, men kämpade på rejält hela vägen. Bitarna börjar falla på plats för henne och jag förväntar mig en fin insats. Hon kan inte öppna så snabbt men är desto snabbare till slut. Jag tycker att mina hästar i loppet är likvärdiga. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

8 Beluga West började med att vara ganska blek i ett breddlopp, men har sedan gjort två riktigt övertygande insatser. Hon känns fin på alla sätt, men fick ett läge som kan innebära vingel och vi måste ha en hel del tur. Eventuellt kör vi med jänkarvagn, vilket är första gången i min regi åtminstone, säger Peter Untersteiner.

11 Princess S.W. är en jättefin häst, men hon har emellanåt problem med fräschören. Hon vann utan att vara på topp senast och är tillfilad efter det. Hon kändes jättefin i ett banjobb senast och kommer sluta långt framme här, om allt stämmer. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

12 Cash Flow galopperade bort sig i första avdelningen av Taroks Minneslopp på Lunden och fick inte starta i det andra. Gången innan det gick hon i dödens på Jägersro mot bättre hästar än vad hon möter här. Som jag ser det är detta det bästa danska chansen för dagen, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

Lopp 5

1 Rushmore Face är en fin och nyttig häst som fått ett perfekt utgångsläge den här gången. Han är snabb från start, men jag är inte säker på att det är aktuellt att köra honom i ledningen den här gången, då han saknar lopp i kroppen. Han behöver nog den här genomköraren och med tanke på att formen inte är den bästa får jag ligga lite lågt med honom. Han får troligen gå med jänkarvagn den här gången, säger Dante Kolgjini.

2 Zoko Lane var inte riktigt körbar sista biten senast och Stefan trodde att de kunde vunnit annars. Vi kommer att ändra lite på huvudlaget och dessutom byta bett, vilket jag tror kommer falla väl ut. Utgångsläget är perfekt, eftersom han kommer sitta med i andraspår, men han är inte snabb från början. Senaste starten var första gången han var ute över kort distans och vi upplevde den inte som någon nackdel för hans del. Motståndet skrämmer inte och jag tycker att han ska ha en bra chans att vinna det här loppet, med tanke på hans fina form, säger Roger Persson.

3 Adiago Trot –Han känns väldigt bra för dagen. Läget nu blev fint och skulle det klaffa lite längs vägen är han intressant här. Det blir som senast, skor runt om och i övrigt ändrar jag heller inget.

3 Dizz River Han gick riktigt bra på Solvalla senast. Fick då en del spår på vägen men kunde ändå avgöra på bra sätt. Han var förr bäst över längre distanser men ju äldre han blivit desto bättre sprinter, så distansen passar. Bricka fyra bakom bilen passar perfekt eftersom han kan öppna bättre än vad man kan tro. Med klaff är han ej helt borta.

6 Xlnt Chili Tripel orkade inte fullfölja från dödens senast, och det är inget att säga om. Han är ute på rätt distans och är ju oerhört startsnabb. Men han ska inte köras i ledningen, utan det blir ett defensivt lopp vid plankan.

7 Comanche Moon Han har gjort det bra mest varje gång förutom näst senast då banan inte passade honom och han ledsnade lite. Han var bra senast och hade varit ifrån lite innan den starten så jag tror han ska vara ännu bättre nu. Nu fick han ett dåligt läge och det blir svårt att hitta en bra position framförallt då det är sprinterdistans. Får han sitt lopp på rulle och smyga med i ryggar spurtar han alltid bra. Det blir barfota runt om och vanlig vagn precis som senast.

9 Niky Flax –Han är i fin form och vann senast på ett bra sätt efter att då ha fått sin smygresa och fritt via open stretch. Spåret passar honom perfekt och det gäller bara att de som har framspår kan öppna. Med klaff är han med i striden. Han går över alla distanser så om det är kort eller långt spelar ingen roll. Inga ändringar är aktuella. a pengar hem till stallet och vi kör barfota igen, säger Fredrik Persson.

 

10 Pastor Power var duktig i comebacken och han har tagit det loppet på bästa sätt. Han borde vara ännu bättre nu, men det var synd på läget eftersom han är väldigt startsnabb. Jag tror det är första gången han testar kort distans, men det ska inte vara någon nackdel då han är snabb i benen. Han går utrustad precis som i comebacken senast, säger Peter Untersteiner.

11 Dokonjo är nybliven miljonär och gör nästan aldrig ett dåligt lopp. Han vann senast enkelt från rygg ledaren och håller sin långvariga form. Distansen är den rätta, men han väldigt missgynnad av läget, då han behöver ha det lite serverat för att räcka till – speciellt i de här tuffa sammanhangen. Han går barfota igen, men jag har inga stora segerförhoppningar den här gången, säger Mikael Å Linderoth.

12 Secret Mission var kanske inte som allra bäst i den förra starten och han blev lite ömfotad i loppet. Därför får han tävla med bakskor den här gången, men hästens form är det absolut inga fel på. Utgångsläget blev däremot helt iskallt och vi behöver all tur i världen för att nå en framskjuten placering den här gången, säger Jonny Mårtensson

Lopp 6

1 Usain Henna hamnade en bit bak senast och kom helt enkelt inte in i matchen. Han kändes annars lika bra som innan och han kommer hit med full form. Nu är det ju bl a en elitloppsvinnare med i fältet och jag har svårt att tro på seger för vår. Innerspåret är nog inte så tokigt i de här sammanhangen och han får säkert en bra resa. En plats kanske han kan ta om allt klaffar. Det blir ingen ändring gentemot senast, säger Andreas Lövdal i stallet.

3 Reckless stod åter för en bra insats senast och gör alltid sitt i loppen. Spåret passar fint, distansen är en fördel och han kommer säkert att prestera bra igen. Han får väl ses med lite platschans den här gången, men vinna blir nog svårt. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

4 Speedy Face skulle ha startat i Frankrike, men det strulade en massa och han blev struken. Han har annars toppform och har fått ett perfekt läge. Jag tycker att han ska ha toppchans att vinna detta lopp. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt, säger Adrian Kolgjini.

5 Mack Dragan – Han vann på Årjäng trots att han inte tog i någon gång, vi gick igenom hästen men hittade inga fel. Senast var han åter att känna igen och avslutade väldigt bra, han har tagit det loppet på ett bra vis de lätta jobb han fått. Distansen ser jag inte som någon nackdel, han har gått flera bra lopp över stayerdistans och spåret kan jag inte klaga på. Jag har inte pratat med Calle än, men jag tror det blir halvstängt huvudlag igen. Barfota fram, eller kanske runt om, men jag tycker inte det spelar någon större roll faktiskt. Jänkarvagn som vanligt och jag måste tro en hel del på honom med tanke på senaste insatsen.

6 Racing Mange Han hade spår långt ut i SM senast och det blev ju en del spår på vägen men jag var nöjd med hans insats. Allt har varit bra i träningen efteråt och han håller duglig form. Nu har han åter fått ett spår lite långt ut och man hade ju önskat ett par hack längre ner i banan. Det gäller att hitta ner i ett vettigt läge och stämmer det kan han vara med där framme. Han går med samma balans och utrustning som senast

7 Velvet Gio är ute över rätt distans, men loppet är nog lite för tufft för att jag ska tro på någon vinstchans. Spåret blev dessutom inte bra och jag får ligga lite lågt. Han är stark och skulle vara klart gynnad av ett högt tempo. Ingen ändring, säger William Ekberg i stallet.

8 Ringostarr Treb har inte startat på ett tag, men känns fin på alla sätt. Han var ju riktigt bra i både Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot och han verkar rent allmänt trivas med livet. Lång distans är han inte jättevan vid, men detta är väl ett test om vi ska ta ner honom till Frankrike i vinter eller inte. Spår åtta är inte bra, men eftersom det är just 2640 meter spelar det mindre roll. Vi åker dock till Jägersro för att tävla och inte köra preparé. Med klaff på vägen dyker han säkert upp långt framme. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

9 Rajesh Face pullade senast så hårt att han kvävde sig, så den insatsen kan man glömma. Bakspåret är därför inte perfekt, speciellt inte om det blir uppullat – i så fall får nog pappa ge sig av framåt. Jag hoppas han är lite lugnare än förra gången, för då räcker han långt. Ingen ändring, säger Dante Kolgjini.

10 Angle of Attack är inte så tokig egentligen och vi har planer att skicka ner honom till Frankrike framöver. Detta är ett led i matchningen inför det, men han ska absolut inte underskattas. Många av motståndarna tycker jag att han matcher och detta kommer bli en bra Gulddivisionshäst på sikt. Nu är förutsättningarna kanske inte de allra bästa och att tro på vinst är förmodligen lite långsökt. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

Lopp 7

1 Maggie Cash vann senast via open stretch och kommer med fin form. Hon har mött många hårda jämnåriga hästar och ställs nu mot rätt tufft motstånd igen. Utgångsläget är perfekt och med rätt resa kan hon säkert sluta långt framme igen. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

2 Trophy Spring är snabb ut och kan säkert hitta en fin position. De springer nog inte ifrån honom, men jag tror ändå det blir svårt att vinna loppet. En liten platsfidus på det fina läget kan vi kalla honom, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

3 Ymer Brick vann senast efter en fin avslutning och håller bra form. Utgångsläget är bra, men jag tror inte att han är något för V75-spelarna då motståndet är tufft, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

4 Ad Hoc kändes jättefin i värmningen inför senaste starten, men han blev för laddad sedan starten blivit försenad p.g.a. materialfel och annat strul. Han känns i alla fall perfekt i jobben och jag tycker att han haft en del stolpe ut på slutet. Sköter han sig hoppas jag han är med i segerstriden. Han går med skor och vanlig vagn som på slutet, säger Raoul Engblom.

5 Höwings Unbeatable har verkligen toppform för dagen och gör det bra varje gång, Utgångsläget passar fint, då han kan öppna snabbt och kan säkert hamna långt fram direkt. Jag tycker att han duger i klassen och kan säkert dyka upp i striden. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

7 Radjah d´Inverne är ganska bra i grunden, men har bara gjort två lopp efter lång frånvaro och har knappast form nog för att räcka till vinst. Läget blev heller inte det bästa, så jag får ligga lågt med hans chanser, säger Andreas Lövdal i stallet.

9 Everton har gjort fyra fina lopp på raken och håller toppform för dagen. Det har varit många kortlopp på slutet, men jag tror inte medeldistans spelar någon större roll. Hästen trivs allra bäst om han får gå på innerspår och sedan speeda till slut. Det ska bli intressant att se vad han kan uträtta här. Vi kör som vanligt, säger Peter Untersteiner.

11 M.T.Mighty Winner gör fina lopp varje gång och trivs jättebra med Henriette i sulkyn. På nio starter har de aldrig varit sämre än trea. Han kommer inte att göra bort sig nu heller, men läget blev inte det bästa och det måste klaffa. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

12 Oki Doki Face är lika snabb ut som en finlandsfärja, så med tanke på det spelar spåret mindre roll. Det blir dock ändå svårt att vinna – i så fall måste de köra tio första varvet. Han är annars klart på gång och kan nog vinna något V75-lopp i vinter. Ingen ändring, säger Admir Zukanovic.

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen