Wohlgart Andersson / 11 april, 2020

Superjackpot på Romme

Jag spelar Jokersystemet och ställer kuskkrav på den här mannen. Han kör i sex av loppen. (kunde inte placera bilden där jag ville)

En ny stor jackpot att engagera sig i. Brydde mig inte om de andra omgångarna som varit under veckan, det blir helt enkelt för mycket. Till denna omgång utlovas minst 70 miljoner till en ensam vinnare. Det skulle smaka bra att bli själv på. Det skulle slå rekordet på Axevalla som var 67 miljoner för några år sedan.

LITE NYA FÄRSKA UPPGIFTER

V75-1: Barfota runt om för första gången på 7 Pine Muscle är loppets mest intressanta ändring.
V75-2: Om det blir norskt huvudlag för första gången på 6 Vien Ici är det klart intressant. Helstängt huvudlag för första gången på 3 Digital Science är småspännande.
V75-3: Barfota runt om på 10 Don Viking är intressant, gått så en gång tidigare och vann då överlägset. Barfota fram på 14 Steinfaks säger tränaren är ett stort plus.
V75-4: Jänkarvagn och första rycktussar på 3 Loveya Fashion är grymt intressant.
V75-5: 3 Guillaume Boko ska tävla med jänkarvagn för andra gången.
V75-6: 2 Reckless ska tävla utan framskor, vilket han aldrig gjort tidigare på svensk mark.
V75-7: 6 Pascha Tilly ska tävla med jänkarvagn, vilket han gjort fem gånger utan att missa en pallplacering (två segrar).
OMGÅNGENS HETASTE STATISTIK
V75-1: 10 Don Fanucci har fem segrar i karriären – samtliga är tagna från spets. Missgynnas således av bakspåret.
V75-2: 5 Tengil Face är spetsfavorit och har tagit tre av sina fyra segrar från den positionen.
V75-3: 15 Pydin har bara vunnit på V75 en gång på tio försök – vilket var 2017.
V75-4: Storfavoriten 10 Bear Victory har galopperat i fyra av de tio senaste starterna – varav två av de fyra senaste.
V75-5: 5 Bon Ego är obesegrad barfota runt om efter tre försök. Har även fin statistik med Jorma Kontio, fem segrar på sex försök.
V75-6: 5 Sorbet har sju spetssegrar på åtta försök.
V75-7: Hemmahästen 1 Ural har fem segrar på åtta starter på Romme.

Så här säger Joakim Löfgren om Rommes bana:

– Vi bytte material på banan i vintras och den har varit jättefin hela vintern. – Materialet påminner lite om det man har i Bollnäs. Det binder ihop bra och underlaget blir fastare. Vidare är det skonsamt och fint för hästarna. – Grabbarna som sköter banan är säkra. Det spelar ingen roll om det är snö och rusk så fixar de till den bra så jag vill berömma vår banpersonal. – Det är en bra bana för att köra barfota på och det är fin svikt i banan, den blir sällan hård. – Regnar det brukar man lägga på ett grövre material för att det ska hålla ihop bättre. Då kan banan bli lite stummare men den tål mycket regn. – Kurvorna är lite åt det snävare hållet. – På voltstarts platserna är det lite trängre med plats än på andra banor, från femtespåret kan det t.ex. bli trångt. – Bakom bilen är det bra från de flesta spår och innerspår bakom bilen är ingen nackdel på Romme. – Att stallbackens placering skulle ha någon betydelse är inget jag tänkt på.

Min lilla analys

Lopp 1 försöker jag klara med 6 hästar, trots att loppet är öppet. Jag väljer de med bästa spåren, 1, 10, 7, 3, 6, 2- De två första har bra form, nr 1 är dessutom startsnabb.

Lopp 2 Ett lopp som är mycket svårt att bena ut tycker jag. Jag provar med 7 hästar, utelämnar 4, 7, 8. 9, 12 trots att de två sistnämnda har bra form. Nr 5 är spetsfavorit, har tagit 3 av 4 av segrarna från spets

Lopp 3 Nordsvenskar där de bästa står på tillägg. Ser att en del spikar nr 14, jag spikar just aldrig från bakspår, de kan lätt få trafikproblem. Men det är de som har den bästa formen nu. Enligt Travbibeln ska det räcka med 6 hästar, så jag litar på det. 1, 2, 3, 7 är startsnabba medan 12 har bra statistik.

Lopp 4 Vill man spika från bakspår kan man spika nr 10. Den har bra form, bakom är loppet vidöppet. Hästarna 1 – 7 är startsnabba. Här kan det bli åka av, det borde isf. gynna nr 10. Men du skall veta att den har 34% galopper.

Lopp 5 Här är många med bra form. på framspår finns 3 och 4, från bakspår 8 – 12- Startsnabba är 1, 2, 4, 5 och 7. Här kan nr 4 vara ett spikförslag, dock inte för mig, då jag inte vill utelämna Goop.

Lopp 6 Här finns omgången största favorit. En motiverad sådan också, då den drog det bästa spåret av höjdarna i loppet. Den har bra form, men det har även 1, 7 och 12. Brukar aldrig spika största favoriten, men den här gången kan det bli ett undantag. Anledningen är att jag inte hittar någon annan med de kriterier jag har för en spik. Möjligen nr 4 i lopp 5, men gör ett lås där, då jag inte vill utelämna Goop.

Lopp 7 Även här kör Kihlström största favoriten. Den har bra form, men det har även 5 och 10. Favoriten är startsnabb, men 1 och 2 som står innanför är också startsnabba. 1 och 5 har mycket bra statistik, ett typiskt garderingslopp- Här tar jag även med nr 10 som också har bra form och gått bra de senaste starterna. Tränaren tycker det verkar långsökt att vinna på V75, men det bryr jag mig inte om. Det är en bra rensare om den vinner.

För dig som gillar outsiders

Lopp 1 2, 7

Lopp 2 1, 6, 5

Lopp 3 2, 7

Lopp 4 3, 14, 12

Lopp 5 5, 11

Lopp 6 2, 10

Lopp 7 10, 5

TRÄNARINTERVJUER

1 L-L- Royal fick ett ganska tufft lopp senast men kunde ändå vinna enkelt, och det var långt ifrån slutsålt i mål. Läget blev perfekt och han öppnar nästan lika bra i volt- som i autostart, så jag hoppas att han ska hålla upp ledningen. Där trivs han bra och ska räknas med chans. Det är möjligt att jag sätter på lite lättare järnskor, annars är det ingen ändring, säger Li Hanné.

2 Easy Cash årsdebuterar, men han har tränat fint och han kan räcka långt direkt. Spåret ska inte vara några problem. Som snabbast har han gått 18/1600 på ett bra sätt. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

3 Tinten gick väldigt fort till slut senast men hann inte fram. Han har tagit det loppet på bästa sätt och borde inte vara sämre nu, med tanke på att han inte hade startat på en månad innan det. Spåret är bra men han är troligen inte jättesnabb ut i voltstart heller. Men min häst är vass med rätt lopp och vi hoppas det löser sig. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

5 Brandy Flame var godkänd senast efter att ha suttit sist utvändigt. Nu är det framspår, men det är en stor häst så voltstart kan vara ett litet minus.Går han iväg är han snabb ut och kan dyka upp i främre träffen. Inga ändringar, säger Svante Båth.

6 Digital Download gör det riktigt bra och var fin senast, även om hon fick det lite serverat. Springspåret passar bra och hon borde kunna öppna hyggligt. Kusken får lägga upp taktiken men hon borde kunna vara med långt framme. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

7 Pine Muscle lade bort mycket kraft i en omstart i årsdebuten. Han gjorde ändå en okej insats och behövde dessutom det loppet i kroppen. Den här gången ser det intressant ut och kommer Björn till spets kan det mycket väl hålla en bit. Det blir dessutom barfota runt om vilket är ett stort plus, säger Anton Sverre i stallet.

8 Next Limit står rätt inne i loppet och var nästan osannolikt bra senast, då han gick i tredjespår sista 1300. Läget behöver inte vara helt fel, eftersom det är V75. Helt avsågad tror jag inte han är, men samtidigt krävs det flyt. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

9 Västerbo Jolene var helt okej i årsdebuten då hon gick 1.13 sista varvet i tredjespår. Det är en bra häst och hon borde ha gått framåt rejält med loppet i kroppen. Jag tycker läget är rätt bra och jag ska testa henne med urryckare i veckan och utfaller det väl blir det så på söndag. Inga ändringar i övrigt, säger Kajsa Frick.

10 Don Fanucci Zet var bra vid lätt vinst i årsdebuten. Han känns fin efter det och borde duga bra i klassen. Hans flesta segrar har tagits i spets men jag tror inte att han är sämre bakifrån. Barfota bak, säger Pär Pergenius i stallet.

Lopp 2

1. G.R.J.’S Wolverine: Han har aldrig känts så mjuk och fin i en värmning som inför senast men tyvärr blev det ju tvärstopp framför efter 400 meter och sedan var den dagen förstörd. Trist för jag tror säkert att han varit bland de tre annars. Han fick gå ett lite tuffare jobb tre dagar efter V75-finalen och kändes fortsatt jättebra. Som jag läser loppet är det inte så startsnabba hästar från framspår. Han kan nog ta ledningen och det bästa vore sedan att släppa till någon stark och bra som håller tempot. Jag tycker inte att han är så mycket sämre än någon annan i loppet och om det löser sig tror jag han kan vara långt framme. Han är stark så distansen passar och jag är också nöjd med Örjan som kusk över lång distans. Nu sätter vi på bakskorna igen och det är en balans han gått bra med förr. Sedan hybridvagn den här gången men öppet huvudlag som senast.

2 Accolade hetsade upp sig alldeles för mycket senast och kvävde sig i loppet. Kanske hade det gått lite för långt mellan starterna för hans smak. Vi hade ju egentligen siktat på Momarken efter åbystarten, men eftersom det ställdes fick vi ta loppet på Mantorp istället. Nu ligger vi bättre till i matchningen och distansen passar perfekt. Spåret är okej, men lite längre ut på vingen hade jag faktiskt föredragit eftersom han kan stressa upp sig en del. Men håller sig hästen bara lugn tror jag att han slutar långt framme. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

3 Digital Science gjorde en bra årsdebut på Solvalla senast och vi var väldigt nöjda. Han har tagit det loppet på bästa sätt och fick ett helt perfekt utgångsläge. Distansen är också bästa tänkbara och med loppet i kroppen kan han säkert sluta långt framme. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

4. Naughty Boy Han bra efter en del trafikproblem från ett svårt läge. Efteråt känns hästen fin. Han har mestadels tävlat i monté och i sulkylopp krävs det att distansen är så här lång för att han ska komma till sin rätt. Hästen är väldigt stark och när han får komma ut över tre varv och längre är han bra för klassen. Helst gillar han att tugga på i hårt tempo hela vägen. Spåret blev bra men han är långsam ut. Kusken blev också bra nu när Emilia var avstängd så det här känns inspirerande och roligt. Vi går all-in nu och kör barfota runt om

5 Tengil Face gjorde faktiskt inte ett så tokigt lopp i lördags, men det blev stökigt i starten och pappa fick ta upp för att inte köra upp i vagn. Han kändes laddad efter det och nu är det helt klart mer passande förutsättningar, med tre varv. Spåret är dessutom hyggligt och han skulle gynnas av att köra i ledningen. Motståndet skrämmer inte heller. Eventuellt blir det vanlig vagn, säger Dante Kolgjini i stallet.

6. Vien Ici Han hade en historik när han kom att vara lite het och besvärlig. Hos oss har han på slutet blivit en ”vanlig” häst och glädjande nog var han på gränsen till trög senast. Kuskarna som kört på slutet har varit smått imponerade och hästen är väldigt stark. Distansen passar därmed bra nu och läget är okej, även om Ulf knappast ger sig in i någon körning från start. Han tävlar fortsatt barfota bak och med vanlig vagn. Vi har haft öppet huvudlag på honom, men eventuellt testar vi norskt den här gången

7 Livi Majesty har varit riktigt bra på slutet men har fått stryk av ett par kanoner, så formen känns på topp. Det är inga problem med distansen och han är hygglig ut. Han kommer troligen att gå barfota runt om till denna start, men vi är ändå nöjda om han kan vara bland de tre-fyra främsta, säger Olle Wäjersten.

9 Cobbys Nana är lite trög och flegmatisk i sin stil, men är riktigt stark så distansen är hon gynnad av. Hon möter tuffa hästar men har inte varit bottnad på slutet. Hon kommer troligen att gå med skor runt om, men jag tror inte att det ska påverka henne så mycket. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp, så får vi se hur långt det kan räcka, säger Marcus Mathisen.

10. Sige Garline Han gjorde det riktigt bra mot hårda hästar senast och eftersom han då stod perfekt inne i den här klassen och det var tre varv på Romme så valde vi att ta sikte mot den här uppgiften. Hästen har startat en gång tidigare över 3140 meter och vann då på bra sätt. Han tål att göra lite jobb efter vägen och har tränat på som han ska hela tiden. Det är klart att jag hoppas han ska kunna vara med och göra upp om segern här. Vi kör som tidigare med skor runt om, öppet huvudlag och svensk jänkarvagn.

11 He´s Marvelous gjorde sitt första ”riktiga” lopp i år senast. Insatsen var väl okej, men inte mer och jag tror han kommer vara betydligt bättre till den här starten. Men läget ställer till det och vi måste ha tur på vägen för att han ska komma in i matchen. Slutar han bland de tre främsta tycker jag det är bra. Inga ändringar, säger säger Anton Sverre i stallet

Lopp 3

2 Guldtopp har bra form och den här gången är jag inne på att testa barfota runt om för första gången. Jag tror det kan ge honom en extra växel och mot så här tuffa hästar får man ju försöka hitta på något. Det blir ändå svårt att vinna, säger Daniel Wikberg.

3 Brenne Järven går bra och var fin vid segern senast, då han travade bättre än innan. Felfri tycker jag att han duger, även om han möter tuffa hästar. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

7. Ådne Odin Han har ett på papperet passande lopp och målsättningen är att vara med där framme. Han har fin form. Mötte ett kanongäng senast men höll farten riktigt bra som trea bakom de två bästa norska kallbloden. Inga ändringar är aktuella utan det blir barfota bak, vanlig sulky och öppet huvudlag. Har dessutom en huva som vi kan rycka om så behövs

10 Don Viking har bevisat att han matchar den här typen av motstånd och har har ju återigen 20 meters försprång till de bästa. Nu kommer vi att köra barfota runt om, vilket han gått en gång tidigare, säger Stefan Dellbro.

12 Tangen Haap galopperade senast för att en konkurrent gick ner snävt framför honom. Annars kändes han riktigt fin och jag har tränat honom inne på Solänget, då jag har lite taskiga träningsförhållanden hemma. Den här gången är det tänkt att han ska gå utan bakskor och skulle han bjudas fina ryggar kan han avsluta rejält. Jag tycker att han ska räknas om det klaffar på vägen, säger Björn Karlsson.

14 Steinfaks var moralisk segrare senast, när han kämpade storstilat hela vägen och har tagit den urblåsaren på bästa sätt. Dubbla tillägg är inte lätt men jag måste fortsätta tro på honom. Barfota fram nu, säger Stian Eilefsen.

15 Pydin var jag jättenöjd med senast – jag hade inte trott att han skulle vara så bra redan nu. Han har mest gått styrketräning under vintern och han borde vara förbättrad med loppet i kroppen. Stämmer det lite under vägen kan han mycket väl vinna igen, säger Niclas Torstemo.

Lopp 4

1 Lamona Håleryd har bra form och jag tycker att hon höjde sig en del när vi körde barfota runt om senast. Hon fick ju bästa läget och tanken är väl att köra henne i ledningen, där hon trivs som allra bäst. De svåraste motståndarna startar långt bak och det kan bli tufft för dem att nå fram till min – speciellt om hon skulle få bestämma lite i ledningen. Det blir barfota runt om den här gången också och eftersom det är voltstart blir det vanlig vagn, säger Joakim Elfving.

2. Anna Baffel Hon hade egentligen inget riktigt lopp i sig på lång tid inför senast men där visade hon att formen är på gång. Efter det känns hon väldigt fin och i söndags var jag väldigt nöjd när hon gick intervaller. Vi har bara haft henne några månader men det känns lovande. Det är en stark häst som gynnas av tempo. Skulle hon sitta bra till inför slutvarvet känner jag mig inte golvad. Senast gick hon med järnskor runt om. Nu blir det lättare aluminiumskor fram och barfota bak. Spår och resa borde gå bra.

5 Iceland Falls tror jag faktiskt ska klara spåret, även om det förstås alltid är lite vanskligt med spår fem. Det är inte i starten galopperna har kommit, utan de har berott på lite andra orsaker. Jag tycker faktiskt att det här är en rätt bra häst för klassen och går hon felfritt kan hon vara en luring. Jag har inte riktigt bestämt vilket huvudlag det blir men balansen är som förra gången, säger Håkan Wallberg.

6. Goutte De Plut Hon har inte riktigt lärt sig kurvtekniken till fullo än och när hon kom lite långt ut i spåren senast så galopperade hon. Blev fast med sparat efter det och det här är en snabb häst som har kapacitet att klättra en bit. Hon öppnar bra, men jag vill nog helst se henne bakifrån så att hon håller sig lugn här. Hon gick med norskt huvudlag senast, men det användes aldrig. Samma igen och barfota bak samt vanlig vagn.

7. Esther Rich Var bra i årsdebuten där det krånglade i princip hela vägen och speciellt i första kurvan. Men hon fick i alla ett fint lopp och gick i mål med krafter kvar och kändes fin. Hon är inte så van vid voltstart men är travsäker så jag tror att hon kan ta sig iväg hyggligt utan att hon för den skull bara rusar till spets. Hon slog rätt bra hästar då hon för några starter sedan vann på en 1.14-tid efter en vass avslutning. Hon gillar jämn, hård fart men har kanske inte de rätta tempoväxlingarna i kroppen än. Jag tror hon åtminstone kan vara trea, fyra om det stämmer. Hon går som senast barfota bak, med vanlig vagn och öppet huvudlag.

8. Ella Victorystone Synd att hon fick ett bakspår för jag fick rysningar i kroppen över hur fin hon var från ledningen vid segern. Hon var nedsatt av halsinfektion senast, men känns fin igen. Vi har anmält barfota fram men jag tror att det blir lätta aluminiumskor runt om. Hon går med can’t see back och vanlig vagn.

9 Charmante Amok håller bra form och har fått ett fint smygläge. Det är pengar som gäller i det här sällskapet och mig veterligen blir det inga ändringar, säger Kajsa Frick.

10. Bear Victory Hon var jätteduktig senast och avgjorde på rejält sätt. Allt verkar bra efter och det är nog nära toppform till den här starten. Spåret är jag nöjd med då hon sitter i rätt spår direkt. Det är klart att jag måste vara lite optimistisk och felfri är det här hästar hon kan slå. Hon går med skor, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast så det blir inga ändringar

11 Juni Roadrunner gör alltid sitt i loppen och har visat uppåtform i de två senaste starterna. Hon är startsnabb och står rätt inne i loppet. Hon kanske kan vara en rysare om hon får smyga med till upploppet. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

12. Kavata Käll Hon har tränat på fint under vintern och gått runt 1.17/1600 meter på banan här hemma, vilket säkert är ett par sekunder snabbare omsatt till en tävlingsbana. Hästen är alltså väl förberedd och spår fyra i volt ska hon klara. Vi kör nog med en vanlig vagn därifrån, men annars blir det barfota runt om och öppet huvudlag som hon oftast brukar ha. Formen är på väg uppåt

13. Rafale D´Inverne Hon har gjort två okej lopp efter uppehåll och formen borde vara på väg uppåt. Det är en fin typ i grund och botten och den här typen av lopp brukar vara öppna. Löser det sig ska hon kunna vara med rätt långt fram och spår fem ska hon klara. Vi kör barfota runt om igen samt öppet huvudlag och vanlig vagn. Enda ändringen kan bli att vi kör med ryckhuva för första gången på länge.

14. Jasmin Band Hon fick en lite för tuff resa senast. Det var synd då jag hade rätt stora förhoppningar på henne där. Hon är ingen raket ut och det kan såklart vara lite knivigt med springspår och springband. Hästen tål dock att göra lite jobb efter vägen. Det blir barfota runt om den här gången, men troligen jänkarvagn som senast från det här läget. På huvudet har hon ett open eye-huvudlag.

Lopp 5

2 Deep Pockets tycker jag gjorde ett bra lopp senast som tvåa på en 1.11-tid. Att han inte rådde på vinnaren som var osannolikt bra är inte mycket att säga om. Bra läge nu och här blir det laddning från start för att komma före Betting Rebel, som har spåret innanför. Från ledningen måste han vara ett segerbud. Inga ändringar, säger Svante Båth.

3 Guillaume Boko körde Björn offensivt med senast och hästen stod faktiskt för en riktigt strong insats. Det var andra raka loppet han presterade bra i och han kommer säkert att vara ännu bättre den här gången. Utgångsläget är perfekt och kort distans ska inte vara några problem, eftersom han är både stark och snabb. Barfota runt om och eventuellt blir det bike nu. Vår bästa chans i omgången tycker jag, säger Anton Sverre i stallet.

4 Click Bait gör det jättebra och det här ser ut som en spännande uppgift. Han är ruskigt startsnabb och distansen passar perfekt, så jag tror att han är mogen för en rekordsänkning. Det verkar vara flera startsnabba hästar i loppet så vi får se hur Örjan lägger upp taktiken. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

5 Bon Ego har äntligen fått ett bra spår och här tror jag han tar ledningen. Formen är på uppgång och nu blir det barfota runt om, vilket är optimalt. Han springer och bryter i loppen när han går bakifrån och tappade några placeringar på det senast. Det är några snabba innanför men kusken får ladda från start och från ledningen tror jag på en hygglig vinstchans, säger Björn Röcklinger.

9 Adde S.H. går bra varje gång och gjorde det rejält senast. Han har hamnat i dödens varje gång på slutet, men det har liksom bara blivit så. Bakspår nu, men han går från alla positioner och blir det bara lite tempo på loppet dyker han säkert upp långt framme. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

10. Chapuy Han är naturligt startsnabb så det var synd på spåret även om han kan vara vass med lopp bakifrån. Jag minns att jag släppte ledningen en gång och han sprang en 11-tid full väg mot Zack’s Zoomer. Han var jättefin i måndagsjobbet men jag måste ha röta för att vinna, han springer inte runt dem i spåren. Det blir både barfota runt om och hybridvagn som senast men om det blir helstängt eller öppet huvudlag bestämmer jag efter värmningen. Han hade helstängt huvudlag senast.

Lopp 6

5 Sorbet var grymt bra på en topptid i årsdebuten och det var kanske stallets bästa insats för hela året. Han borde väl till och med vara ännu vassare nu och fick ett helt okej utgångsläge. Man ska ha respekt för Makethemark men den drog ett sämre startspår. Som han såg ut senast måste vi fortsätta tro på honom. Samma utrustning som senast, säger Pär Pergenius i stallet.

9 Milliondollarrhyme har tränat på under vintern och brukar fungera bra efter vila, så jag tror att han kommer att göra ett fint lopp. Jag är nöjd med spåret men det blev ett tufft lopp. Han är inte på topp och jag kan inte bedöma chanserna men han har kapacitet för att vara i segerstriden. Han går som vanligt med skor, säger Fredrik Larsson.

10 Milligan´s School fungerade inte i Paris och jag är lite osäker på formen. Jag ligger väldigt lågt inför då han behöver lopp i kroppen. Eventuellt blir det barfota fram. Sorbet måste väl bli svårslagen, säger Stefan Melander.

12. Makethemark Allt har varit väl efter den fina årsdebuten. Det är ju det här loppet som sedan har varit målet och drömmen att ta sig till finalen kvarstår. Men det blir ett av årets svåraste lopp med många fina hästar i det härförsöket, den från Finland är också riktigt bra. Det är flera andra bra som fått sämre lägen också men visst önskar man att det var tio hästar i de här loppen. Hästen kommer göra ett topplopp och det kan ändå sluta med att han blir fyra-femma, men jag känner mig aldrig slagen med den här hästen. Nu blir det optimal balans vilket är barfota runt om, sedan fortsätter han med öppet huvudlag och jänkarvagn.

1. Ural Han har känts riktigt bra inför sin comeback. Gick ett 16-jobb på Romme med en 11-avslutning i förra veckan. Har efter det gått intervaller och löst dem med full belåtenhet. Han brukar vara bra efter vila så jag är optimist angående hans möjligheter. Målsättningen är att hålla ledningen där han trivs bra. Han går i en så kallad hybridvagn, utan framskor och med ett can’t see back huvudlag

Lopp 7

2 Island Life var positiv i Gulddivisionen senast och är nu tillbaka i rätt klass. Han känns jättefin för dagen och drog ett helt klockrent läge. Han kanske kan ta sig till spets och släppa till Coogan. Oavsett löpning borde han kunna sluta långt framme. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

3 Mellby Glader har nu gjort ett lopp på hemmaplan och det var väl en okej insats. Han blev trött sista 300 men hade inte startat på fyra månader. Han har tränat på efter det och kommer säkert att göra en bra insats. Tar han en plats är det bra. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

4 Coogan har tagit två raka på bra sätt och agerat lugnt och fint. Förr kunde han bli lite väl pigg eller nervös men vi har inte sett några sådana tendenser i år. Den här gången får han dessutom med sig sin bästa vän Bucks To Burn i transporten vilket är borde göra honom ännu mer harmonisk. Vi fick ett bra utgångsläge men samtidigt är han ingen blixt bakom bilen. Örjan kanske behöver köra sig till spets i andra skedet av loppet men den positionen är heller inget måste. Han borde sluta långt framme igen. Inga ändringar, säger Pär Pergenius i stallet.

5 Reverend Wine hamnade snett på det senast i finalen. Det blev inget tempo och han gick någonstans kring 1.09 sista 800 i spåren och mer kan man inte begära. Allt verkar bra i jobben efteråt och den här uppgiften ser lämpligare ut. Han är härdad i klassen och klarar distansen. Jag ser honom gärna i ledningen men oavsett position tycker jag att han ska ha en vettig platschans. Inga ändringar, säger Diederik Meilink.

6 Pascha Tilly fick åka tillbaka till Finland efter finalen på Solvalla där han kanske inte var som bäst. Han stod och blåste efter loppet och hade nog en mildare halsinfektion. Jag körde 17/1600 i ett jobb med honom nyligen och han känns fin. Jag tror han kommer vara bättre nu men det är tuffa hästar han möter. Ändå är han så pass bra i grunden att han ska kunna sluta långt framme. Vi kör som vanligt, säger Jari Kinnunen.

8 Flash Hammering kom hem från Frankrike idag (sön) och vann ju ett lopp därnere på ett bra sätt. Nu blev läget uselt och då han trivs bäst när han är med därframme så får vi ligga lite lågt. Ingen ändring, säger Jimmy Dahlman i stallet.

10. O.P.Q.C. Han stånkar på och gör det bra den gamle. Senast fick han det lopp han ska ha och kunde då också avgöra på linjen. Allt känns som vanligt med honom efter loppet och jag tror nog att han håller samma form. Han har dock startat i V75 20-30 gånger och aldrig fått vinna så det känns väl lite långsökt att tro att han ska göra nu då motståndet ser tufft ut. Men med en fin ryggresa i hårt tempo så spurtar han säkert bra. Jag har anmält honom barfota bak men det är bara en marginell skillnad. Annars blir det norskt huvudlag och samma vagn som senast.

12 Grainfield Aiden blev det helt fel för på Solvalla senast men han kändes i alla fall lika fin som alltid, och kommer med samma form nu. Läget blev inte roligt men han har visat att han tål att göra det själv. Distansen är åtminstone ett plus nu jämfört med senast. Jag tror vi kan ta en stor del av prispengarna. Inga ändringar, säger Hannu Korpi.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen