Wohlgart Andersson / 19 januari, 2022

Thailand igen

Då är det dags att ge sig iväg till Thailand igen, det är 2 år sedan jag var där. De hade öppnat upp landet tidigare, men så stängde de lagom till vi skulle köpa biljetterna. Men man öppnade upp i Phuket som ju är en ö. Där får vi karantän en vecka innan vi blir frisläppta och åka dit vi vill. Jag tänker åka till Mae Rumpueng Beach där jag bott flera vintrar. Sålde lägenheten där i våras, och ska dit och ta reda på grejerna där. Alla möbler fick följa med i köpet så det är bara övriga inventarier att ta reda på.

Men det har blivit väldigt omständigt att åka Thailand nu under coronan. Det är massor med papper att fixa. Man måste ha ett Thaipass som innebär en del krångel. Jag hade turen att få hjälp av en yngre förmåga, det var inget jag klarat själv. Har varit till Örebro i tisdags och tagit PCR test, så nu är det avklarat. Det var sista momentet av 9 papper att fixa. Jag tog 5 kopior av varje och häftade ihop, nu är det bara att ge dem en bunt till alla som ska ha. För säkerhets skull plastade jag in 1 ex av varje ifall jag tappar ett papper i en vattenpöl.

Svartjobb hos statsministern

Det har hänt mycket sedan jag skrev sist. Inte att undra på förresten, så länge som det går mellan bloggarna nuförtiden. Statsministern använder sig av svart arbetskraft, och då menar jag inte att städerskan kom från Somalia, utan att hon har anställts svart av en städfirma. Nu tycker jag ju att det är ganska klumpigt av städfirman att skicka en sådan anställd till Sveriges statsminister, de borde fattat att det skulle komma fram förr eller senare. Hon var dessutom utvisad, så nu hamnade hon i förvar hos Migrationsverket i väntan på att lämna landet. Men de kanske bara hade svart arbetskraft, det hade ju inte statsministern kollat. Man kunde ju förvänta sig att de lever som de lär, men så är det definitivt inte.

Coronan

Ser ut som den inte tänker ge sig. Jag har blivit ganska övertygad om att den är framodlad på ett laboratorium i Kina. Först trodde jag det bara var konspirationsteorier, men så har det kommit fram uppgifter som talar för att det inte är så. Vet inte hur många anställda det var på laboratoriet. Men faktum är att de anställdas telefonnummer blivit helt utraderade, och de går inte att få tag på. Varför skulle de byta namn t.ex? Det tycker jag verkar misstänkt, men det finns mera i detta som är anmärkningsvärt.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen