Wohlgart Andersson / 29 januari, 2020

Tidiga tankar om Åby

Ser på förhand ut att bli en svår omgång med flera skrällbenägna lopptyper.  Kände därför att skriva om mina tankar på onsdagen. Får se om jag återkommer på fredag och kompletterar när jag förhoppningsvis läst på mera. Omgången innehåller bl.a TVÅ stolopp, ett lärlingslopp och ett kallblodslopp där en av de två stora favoriterna har 50% galopper. Två av dem har spår 5, och i voltstart kan det vara ett problem spår som vi vet.

I samtliga 7 avdelningar så är det 15 ekipage anmälda. 6/7 lopp är voltstartslopp med tillägg. Som om detta inte vore nog så finns ju dessutom dubbla open-stretch att tillgå på Åby. Tycker det luktar hög utdelning lång väg.

Största favoriten finns i inledningen, men ska garderas då jag så gott som alltid garderar största favoriten. Nästan varje gång jag spikar den, så bommar den. Jag tror att nr 2 spetsar och släpper till favoriten, då kan loppet vara över. Men jag garderar med nr 15.

Lopp 2 finns flera startsnabba, både 2, 3, och 4. Bra form har nr 1 men den är galoppbenägen.

Lopp 3 finns också flera startsnabba, 1, 2, 6 och 7. Nr 8 har bra form, bäst statistik har nr 14.

Lopp 4 ser helt hopplöst ut och kräver många streck.nr 1, 8, 12 har bra form, startsnabb är nr 1

Lopp 5 är lärlingsloppet som ju är en skrällbenägen lopptyp. Här finns många med bra form, Nr 3 är startsnabb och borde bli favorit till slut.

Lopp 6 Här är nr 1 och 6 startsnabba, men ingen av dem borde ha med utgången att göra. På min enkelrad blev det nr 7 men den är egentligen bara en av flera.

Lopp 7 Har jag nu klarat de sex första loppen känner jag mig ganska trygg i att spika nr 10. Bra form har även nr 9, men jag måste tro på min spik.

FILED UNDER : Okategoriserade , Trav

Senaste Inläggen