Wohlgart Andersson / 19 oktober, 2021

V75 på Örebro

KOMMER ATT UPPDATERA SIDAN LITE VARJE DAG UNDER VECKAN lördag 13.00 är jag klar

Jag har ju blivit 70 och när man blir så gammal är det helt plötsligt bråttom att hinna ta det lugnt. Efter fredag kl. 20.00 är jag klar hoppas jag. Kan bli en uppdatering på lördagen om jag hittar något kul.

V75 Örebro det tycker jag att jag kan skriva om. Blir inte så mycket trav längre, det är så mycket att kolla upp på alla hemsidor. Det ser ut som en spelintressant omgång. Några av de bästa hästarna lottades till bakspår och på Örebros korta upplopp gäller det att vara med där framme.

Silverdivisionen lyftes ur V75 i lördags om nu det var för att Admiral As var för överlägsen. Det blev då galopp när Örjan tog lite i honom. Han galopperar i 33% av sina starter, och är inte helt att lita på, Så någon spik är det inte för mig, även om han statistiskt sett inte borde galoppera nu. Jag tror dessutom det kan vara fördel med bakspåret i starten.

Han ersattes dock på V75 av en annan klaring, Månlykke AM. Det var tur för de 5 som lyckades hitta 7 rätt i lördags, svårt att tro att någon hade lyckats med den bedriften om silverdivisionen hade varit med på V7. Ganska ironiskt egentligen. Nu var det tre jokersystem i ett lagspel och två ensamma vinnare, varav en Harry Boy på 192 rader som fick dryga 9 millar styck. Med tre lopp kvar på Solänget var värdet 7529 kr efter det kom det två skrällar till, varav jag tycker den ena var svårfunnen. Själv hade jag chans till 5 st femmor, men det sprack i sista. Annars hade jag varit nöjd med det med.

I avd. 2 kom första skrällen som var spelad till 2,8%. Den hade jag med, men det var tack vare storavinster.se, det var deras ”käftsmäll” den här veckan. Skrällen som kom i tredje hade jag med från början, men tog bort för jag ville gardera i avd. 6. Hade jag inte gjort det, hade jag spruckit där istället. Så jag grämer mig inte, det är bara att ta nya tag, så nu börjar vi.

På Örebro vinner oftare spetshästar (45%) än på övriga banor (41%)   Bakifrån vinner man bara 14% mot 19% på övriga banor. Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 90% Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 81%

Vill du ha mer statistik så finns det på www.storavinster.se Upploppet är endast 175 meter så man behöver vara med från början.

Hästar som presterat bra under veckan

Mantorp 11 oktober:
Gullabo Däck Bling
försvarade envetet ledningen och höll starkt till tredjeplatsen.
Oskar Run
fick ett tufft lopp och fullföljde storstilat som tvåa bakom favoriten.
Run for Sebastian
var nära att hinna fram till vinst efter sen lucka – knappt slagen.
Hagmyren 11 oktober:
Mizai
höll riktigt positivt som knappt slagen tvåa från ledningen.
Solvalla 13 oktober:
McGarret
såg formstark ut som tvåa och vinner närsomhelst.
Green Mamba
stod för en storstilad upphämtning till fjärdeplatsen efter galopp.
Örebro 14 oktober:
Baritone Artist
reparerade en galopp som fyra på bra sätt.
Center Teemer
försvarade sig tappert som tvåa från spets och ser allt vassare ut.
Global Agreement
plockade ner ledande favoriten Arch Lane, men blev nerspeedad.
Kimi di Quattro
tillbringade nästan hela loppet i tredjespår. Urtapper som tvåa.
Solvalla 15 oktober:
Gunvald
hade för långt fram till ledaren, men spurtade vasst till andraplatsen.
Romme 16 oktober:
Cool Kronos
tog för sig ordentligt över upploppet som trea från kön.
Conrad Launcher
höll rejält som tvåa från utvändigt ledaren som eventuell 46-oddsare.
Skellefteå 16 oktober:
Serious Sam
gav aldrig upp, trots en resa i dödens under krävande förhållanden.
Solänget 17 oktober (V75):
G.K.Justus
rundade fältet på slutvarvet och höll så när undan till seger.
Global Adventure
spurtade energiskt till en mersmakande andraplats.
Racing Brodda
gick starkt in i mål som tvåa och får snart sin seger.
Unique Juni
kördes avvaktande och såg pigg ut i mål. Uppåtform på den kanten.
Gooner
fick göra mycket jobb på egen hand och höll strongt som tvåa.
Leave Your Sox On
fullföljde fint som trea från ett svårt utgångsläge.

BRA ATT VETA

Lopp med störst skrällchans är lopp 2, 4 och 7

Dats So Cool (V75-1) har formen i zenit och en väldigt fin programrad. Men nu handlar det om V75 och motståndet är betydligt hårdare än det han mött på slutet.
2 Beartime (V75-1) har galopperat i de två senaste starterna med framspår bakom bilen vilket kan påverka Jepsons var av taktik från början.
3 Majestic Up (V75-2) har varit ute på V75 fyra gånger vilket är fler gånger än vad resten av fältet får ihop tillsammans. Han har inte fått ut hela sitt register på slutet och är uppfräschad inför det här.
6 Fighter Simoni (V75-2) är lite extra vässad inför det här och från ett perfekt läge är spetschansen god. Har gått i ledningen två gånger och är obesegrad.
11 Profinitif (V75-2) ska gå barfota runt om för första gången.
5 Wild Love (V75-3) är tillbaka i gammalt slag efter några mindre bra lopp. Har tidigare inte lyckats som bäst vid längre resor och det blir samma upplägg som inför Harpers nu, att man åker dagen innan. 
11 Milliondollarrhyme (V75-3) får Ulf Ohlsson i sulkyn för fjärde gången och första förlusten kom näst senast då de inte hann fram till Esprit Sisu efter bra avslutning. 
5 Ninepoints Candy (V75-4) har mött tuffa kullkamrater i E3-kval, E3-Consolations och Oaks-kval i de tre senaste starterna.
10 Eight Hour (V75-4) var blek senast och har varit struken efter det. Går man ut direkt på V75 borde formen ändå vara någorlunda.
11 Bon Bini (V75-4) har gått starkt sedan hon kom till Oskar J Andersson. Nu har hon lopp i kroppen och en toppkusk, två plusfaktorer.
4 Darah Bibo (V75-5) är obesegrad i ledningen med jänkarvagn på fem försök och förra året i oktober gick hon en 12-tid efter att ha öppnat första varvet på 1.10,3.
6 Make More Cider (V75-5) gick i jänkarvagn senast och imponerade om än i enklare omgivning. Det var andra gången med den vagnen, första gången var under Elitloppshelgen då hon var tvåa bakom Sofies Case på en 12-tid.
1 Don´t be Weak (V75-6) ska eventuellt gå med norskt huvudlag för första gången.
3 Mister Donald (V75-6) är obesegrad från ledningen på två försök.
1 Master Sånna (V75-7) ska stängas in med någon form av stängt huvudlag för att få honom att öppna snabbare än näst senast (gick med helstängt senast).
2 Hannibal Face (V75-7) ska lättas i balansen och det kan även bli aktuellt med en jänkarvagn för första gången.

STARTKOMMENTARER

Lopp 1 Silverdivisionen och 11 Admiral As blir stor favorit. Inget att säga om, även om det inte blir min spik. I mitt lag SPELVÄRDEVINNARNA finns en regel att alltid spika största favoriten. Admiralen galopperar i 33% av starterna. Nu har han ett bakspår, vilket jag tror gynnar honom. Spika på ett litet system. Travbibeln tycker man kan spika i silver när det är en stark favorit. Dagsformen, löpningsförlopp och positioner är extra viktiga läser jag där. Jag har med 3 Emoji och 4 Syoss också, man skall se upp för Wäjersten. Spets tror jag Lindblom tar med 8 Chapuy trots spåret, den är rysligt startsnabb.

Lopp 2 Hästar med galoppvarning är 1, 6, 8. 1 har segrat i 25% av sina starter. 6 har segrat i 35% av sina starter. Tycker det är knepigt att de spelats så pass mycket, men det är kanske just därför. Enligt Travbibeln ska man faktiskt spika i klass 2, 41% vinns av förstarankad. Men det tror jag inte stämmer den här gången.

Lopp 3 Tre hästar sticker ut i guld. 2 Mellby Free, 3Click Bait och 11 Milliondollarrhyme. Får räcka med dem, även om jag skulle vilja ha med 4 Pinto Bob med Robert Bergh också. Men plånboken måste tyvärr styra. Men jag chansspikar 3 Click Bait för att kunna gardera i övriga lopp. 9 Antonio Trot får inte glömmas bort heller. Har nu äntligen fått ett vettigt startspår för sin tröghet från start. Rätt spår direkt så bara rakt framåt som gäller. Har alltid en ruskig slutrunda att bjuda på så lyckas Claes med bedriften att inte hamna sist från start så kommer han fälla många. Hur många beror på hur långt bak i kön dem sitter men alltså absolut inte omöjligt att det blir hela fältet från detta startspår!

Lopp 4 Normalt tjänar man på att inte spika i lärlingslopp då det är en skrällbenägen lopptyp, men för att förenkla det hela gör jag det ändå den här gången. 7 Platinum Tile och framgångsrike Djuse. Vill man gardera ska man nog ha med broderns häst 11 Bon Bini. Det står nog mellan dessa nu när 13 North Dakota blev struken. De har bra form båda två.

Lopp 5 4 Darah Bibo är favorit tillsammans med 11 Sweca Palema. De behöver båda vara med, men jag fyller på med 5, 9, 10. Den sistnämnde blev het sist när hon hamnade utvändigt ledaren. Nu är det andra förutsättningar. Hon kommer att gå barfota runtom i en jänkarvagn och med öppet huvudlag. 6 Make more Cider har bra form, men räcker knappast till seger i det här sällskapet.

Lopp 6 Goop har två hästar med i loppet. Han brukar själv köra den som han tror mest på, om han nu av ägarskäl inte är tvingad att köra en annan. För min del får det räcka med tre hästar. 3, 9, 12. Loppet är jämnt och skrällchans finns. Tänk på att spår 12 på Örebro är ett skitspår och svårt att hinna fram över det korta upploppet.

Lopp 7 Ett svårt lopp om det nu inte är så enkelt att 5 Hipster Am blåser till spets och leder hela vägen. Garderar man ska absolut 12 Vice Versa Diamant och 3 B.G. Pastor Jonte vara med. Vice Versa har bra form, men står även med på galoppvarning. Borde väl inte galoppera från ett tolftespår. 2 Hannibal Face gjorde ett jättelopp senast och upprepar han den insatsen så vinner han detta. Ett måste på kupongen. Detta är en häst som kan öppna riktigt snabbt men som också kan vara lite svår att reglera. Springer på i det tempot han känner för oavsett vad kusken gör. Blir han för taggad här så kanske han tröttnar till slut men känslan är ändå att det skall vara en bra chans att leda detta runt om. Finns dock med på galoppvarning han också.

SYSTEMET

Lopp 1 11, 3, 4

Lopp 2 6, 7, 3, 4,

Lopp 3 3,

Lopp 4 7

Lopp 5 9, 4, 11, 5, 10,

Lopp 6. 12, 3, 9, 10

Lopp 7 5, 12, 3, 2

SPELVÄRDA OUTSIDERS

Lopp 1 2, 7

Lopp 2 3, 10, 4, 11,

Lopp 3 9, 4, 5, 7,

Lopp 4 14, 2, 3,

Lopp 5 10, 2,

Lopp 6 2, 6, 10, 5

Lopp 7 4,

KUSKINTERVJUER och från hemsidor

Lopp 1

1 Dats So Cool kommer med toppform och drog ett perfekt utgångsläge. Han öppnar snabbt och kommer säkert få ett fint lopp, men nu ställs han mot hårt motstånd och det blir tufft att räcka till seger. En hygglig slant kan det dock bli. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.
2 Beartime har haft lite otur i loppen på slutet och det är ingen fara med formen. Jag tycker faktiskt att han gjorde ett av sina bästa lopp i karriären i finalen senast, då kusken körde ett smart lopp med honom och gick då starkt ända in i mål. Han har ett bra läge, men kan ibland vara lite knepig bakom bilen. Är han på rätt humör kan han öppna snabbt. Han ska gå med vanlig vagn trots att det är bilstart, för att få honom stabilare. Jag är nöjd om han sköter sig och tjänar hyggliga pengar. Kusken får lägga upp taktiken, säger Helena Edlund.
3 Emoji gör bra lopp varje gång och jag tycker att formen är på topp. Utgångsläget är jag nöjd med och han är rätt snabb ut. Sedan har jag svårt att bedöma om det kan bli någon ledning, men en fin resa borde han åtminstone få. Skulle det stämma kan han säkert sluta långt framme. Barfota runt om precis som senast, säger Flemming Jensen.
4 Syoss avslutade riktigt bra senast men fick inte tag i ledaren som stod ensam på start och var riktigt bra. Han känns fin i jobben och har fått ett bra läge, då han kan öppna snabbt. Jag tycker att han ska räknas tidigt bakom Admiral As, även om det är flera andra vassa motståndare med i loppet. Jänkarvagn på lördag, säger Olle Wäjersten.
10 Van Gogh Z.S. var duktig vid segern senast och har egentligen gått bra en längre tid. Det finns inget att klaga på, förutom bakspåret som ställer till det och det är dessutom tuffare emot den här gången. Man vill liksom inte heller dra fram Admiral As så vi får se vilket upplägg Robert väljer. Det blir nog barfota runt om den här gången, säger Oskar Florhed i stallet.
11 Admiral As felade senast när kusken gjorde en sidledsförflyttning p.g.a en hastig tempominskning. Han är uppkollad efteråt och känns fin i träningen så det är bara att ladda om batterierna. Spåret är naturligtvis inte optimalt, men han har ju visat att han tål en del jobb på vägen i nuvarande klass. Jag måste tro på en bra chans och det blir inga balansändringar, säger Reijo Liljendahl.
12 Bo C. slog ihop i sista sväng senast och det var snöpligt, då han hade krafter kvar och kändes fin enligt Kim. Han tränar i alla fall jättebra efter det och jag tror att han startar med chans – trots tolftespåret. Han ska gå ett rakbanejobb imorgon (måndag) och kommer kanske att få tävla barfota fram, om banan tillåter. Annars inga ändringar, säger Bo E Nilsson.

Lopp 2

3 Majestic Up har varit ifrån i några veckor, men har tränat på och känns som han ska. Trots att han saknar ett färskt lopp i kroppen tror jag att han ska göra ett bra lopp. Han fick äntligen ett bra läge och kan öppna rätt bra, så en fin resa bör han få och då kan det bli en framskjuten placering. Senast gick han med rycktussar för första gången och det hade en bra effekt, så det blir så igen. Ingen ändring i övrigt heller, säger Björn Röcklinger.

4 First Tartar har utvecklats fint under hösten och brukar klara av voltstart, även om fjärdespåret förstås kan vara lite knepigt. Kommer vi rätt på det är han både stark och startsnabb och han kan väl vara värd ett streck om man plockar med några stycken. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

5 Brolle F. tycker jag höll bra senast som tvåa, även om han fick ett bra lopp. Han är stabil och kan öppna rätt bra, men jag kan inte riktigt bedöma bedöma motståndet. Det är rätt i alla fall hygglig kapacitet i honom, så en platschans är väl realistisk att tro på. Inga ändringar, säger Michael Larsson.

6 Fighter Simoni fick ett bra spår – även om han har felat från springspår tidigare. Det tror jag mest var en tillfällighet och jag tror inte det händer igen. Han är rätt snabb i benen och prickar kusken starten kan han nog komma iväg snabbt. Jag har inte kollat motståndet och han känns lite svår att sätta in i V75-sammanhang, men samtidigt är det bra grundkapacitet i honom och jag tror inte att jag kommer att behöva skämmas för honom. Han har tävlat barfota fram på slutet och det har helt klart varit ett lyft. Det blir samma på lördag och den enda ändringen är att det nog blir vanlig vagn, avslutar Maria Törnqvist.

8 Perfect Score Ås trodde jag en del på inför senaste starten, men det blev galopp för andra gången i rad vilket kom lite oväntat. Jag tror han blev lite het senast och vi gör några små korrigeringar i utrustningen och provar igen. Det rör sig om en rätt bra häst i grunden, men han är utlämnad från det läget. Inga ändringar planerade och han är nog min bästa chans under lördagen, säger Roger Walmann.

11 Profinitif håller väldigt fin form för dagen och höll bra senast, då han fick gå i dödens under större delen av loppet. Han står bra till i klassen och han kommer att maxas i balansen, med barfota runt om för första gången (gick med skor fram på Årjäng i somras – noterat barfota runt om i programmet). Läget är förstås inte roligt, och det är mycket som måste klaffa för att det ska bli en framskjuten placering, säger Kristian Lindberg.

Lopp 3

1 Valokaja Hindö har inte startat på ett par månader och kommer troligen att behöva det här loppet i kroppen. Han har tränat tungt i sanden och går säkert framåt med den här starten. Läget är därför perfekt, då han får smyga med på innerspår. Vad gäller vinstchanserna ligger jag mycket lågt denna gång och det troliga är att han får gå med skor, säger Per Henriksen.

3 Click Bait är i bättre form än vad raden antyder. Han har mött väldigt bra hästar från tråkiga lägen och nu ser det riktigt spännande ut. Han har fått ett perfekt läge och motståndet ser mer överkomligt ut än vad det gjort på sistone. Jag lägger mig sällan i lopptaktiken, men om jag körde skulle jag satsa på ledningen och köra där så länge lampan lyser. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

4 Pinto Bob felade senast, men visade prov på sin fina form i starten innan det. Startspåret är bra och jag hoppas mest att han kommer ner ordentligt i banan härifrån. På förhand känns det kanske långsökt att han ska vinna men fyra-femma är inte omöjligt. Vi kör som senast, säger Oskar Florhed i stallet.

6 Vikens High Yield var ute i Svenskt Mästerskap senast och möter återigen tuffa hästar. Det känns varken som han har den där rätta formen eller gnistan för dagen och jag har svårt att se honom räcka till seger här. Tjänar han fina pengar och gör ett bra lopp är vi nöjda. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

7 Forfantone Am höll farten bra senast utvändigt ledaren, men i de här sammanhangen går det inte att köra i dödens. Han hamnar ofta snett på det och det är väl risk att det blir samma sak igen från det här utgångsläget. Det är inga fel på formen och om det stämmer med tempo och positioner är han skrällduglig, men jag ligger ändå lågt. Det blir troligen skor bak, säger Roger Walmann.

9 Antonio Trot fortsätter göra jämna och stabila insatser, men har fått tränat på nu ett tag. Utgångsläget behöver inte vara helt fel för hans smak, men det krävs samtidigt att det blir kört på rätt sätt. Skulle det stämma fullt ut kan han dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

10 Ragazzo da Sopra kom i fint skick till mig och har tränat på utan anmärkningar. Han känns fin på alla sätt, men jag kräver inga stordåd direkt och vill mest se honom göra ett bra lopp. Med lite tempo på loppet han kan säkert spurta till sig en slant. Skor runt om denna gång, säger Anton Sverre.

Lopp 4

5 Ninepoints Candy fick inte det allra bästa startspåret, men känslan är ändå att hon går iväg felfritt. Dock kan det bli så att vi tappar lite mark från start, då det blir svårt att komma iväg snabbt från det snäva spåret. Senast hängde hon med så gott hon kunde i ett oakskval och även om hon möter äldre hästar nu, tycker jag att hon borde hävda sig ganska bra. Loppet ser rätt öppet ut och jag känner mig inte slagen på förhand. Vanlig vagn nu när det är voltstart, säger William Ekberg i stallet.

6 Bolla Spritz gör bra lopp varje gång, men ställs nog inför sin tuffaste uppgift hittills. Hon har löst det mesta på bra sätt och kommer inte att göra bort sig här heller. Springspåret ska hon nog kunna utnyttja på ett bra sätt om kusken prickar starten rätt, och det ska bli kul att se hur hon står sig mot dessa hästar – inte minst mot de hårda konkurrenterna på tillägg. Vi kör som senast, säger Eric Martinsson.

7 Platinum Tile har gått bra varje gång för mig, förutom när hon galopperade bort sig för tre starter sedan. Hon har helt enkelt blivit allt fräschare och då har hon kunnat tränas lite hårdare, vilket har visat sig i loppen. Det är klart att det alltid är svårt att vinna den här typen av lopp, med många hästar och inte så rutinerade kuskar, men nog är hon en av de som räknas. Ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

12 Princess Kloster känns väldigt fin i träningen och har nog så bra form som hon kan ha. Det är egentligen lite märkligt att hon inte har vunnit något lopp i år, då det ju handlar om en för klassen kapabelt sto. Hon är inte helt att lita på, och därför passar det bra med springspår för hennes del. Enligt Henriette kändes hon helt underbar senast, och felfri slutar hon säkert långt framme om det klaffar lite under vägen. Hon går precis som senast, säger Peter Untersteiner.

13 North Dakota håller fin form hon också och kommer med två raka segrar. Hon är allra bäst i ryggar, och jag hoppas det kan lösa sig härifrån. Hon kan öppna rätt bra från springspår också och borde komma skapligt till från början. Helt chanslös känns hon inte i detta sammanhang, men det krävs förstås lite flyt. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

15 Nina Ginto gick 12,5 i tredjespår sista varvet senast och mer kan man liksom inte begära. Hon gör det bra hela tiden, men med tanke på lägena så är nog Platinum Tile en en bättre chans på förhand. Skulle det klaffa fullt ut kan dock Nina också sluta långt framme, då formen är klart bra. Ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

Lopp 5

1 Restless Heart har varvat trav med lite monté och det verkar hon trivas med. Hon känns pigg och fin i jobben och bör vara i bra form till den här starten. Hon fungerade inte i travet senast, men var inte tom i det läget. Här har vi fått ett perfekt spår för att smyga med invändigt. Inga ändringar och vi får sikta in oss på att tjäna fina pengar – att vinna blir nog svårt, säger Marc Elias.

4 Darah Bibo var kanonbra efter galopp näst senast (ej noterat i programmet), men sämre gången efter på Solvalla. Det visade sig dock att hon hade slem i halsen efteråt, vilket förklarar den bleka prestationen. Hon är åtgärdad och allt är bra nu, och jag tror inte att hon ska ha tappat något formmässigt. Hon står helrätt inne i loppet och fick ett bra läge, så det är klart att jag tror att hon slutar långt framme. Hon är bra för klassen när hon är i form. Det blir bike nu när det är autostart, annars inga ändringar, avslutar Peter Untersteiner.

5 Georgia Am är jag väldigt glad över det fina startspåret med, då hon är klart bäst i ledningen och kusken får göra allt som går för att komma dit. Skulle det gå, utan att det kostar för mycket, tror jag hon kan bli svårfångad – trots att hon står lite hårt inne på pengarna. Hon gick med norskt huvudlag senast men det blir nog någon form av stängt den här gången, säger David Persson.

8 Havana Boko vann på ett riktigt bra sätt senast. Hon fick inte mycket gratis i loppet och kämpade på starkt, trots att hon inte startat på ett tag. Nu fick vi spår åtta bakom bilen vilket drar ner chanserna, och det mest realistiska är nog att hon kan få med sig en mindre slant – trots att hon nu har fått ett lopp i kroppen. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

10 Whelk blandar och ger lite och formen är något svårbedömd för dagen. Senast funkade hon inte på den dåliga banan, så där får man säga att hon är ursäktad. Känslan är i alla fall att hon är bättre än raden, och hon kan nog komma att gå under radarn hos de flesta den här gången. Skulle hon vara i full form och få en fin resa kan hon överraska, för det här är ingen tokig häst. Det blir barfota runt om, säger William Ekberg i stallet.

Lopp 6

1 Don´t be Weak har tidigare strulat och galopperat bakom bilen, så innerspåret är jag inte helt nöjd med. Han har dock mognat en del och jag hoppas och tror att han ska ta sig iväg felfritt. Han lär ändå bli över och det krävs mycket tur för att det ska lösa sig. Klaffar det tror jag på en bra insats, och distansen fungerar utan problem. Det kan bli tal om norskt huvudlag för första gången, men jag ska prova lite i veckan innan jag bestämmer mig. Det blir även barfota runt om, säger Björn Röcklinger.
6 Fromheaven Idzarda har överlag gjort det bra och galoppen senast ser jag som ett olycksfall i arbetet. Han tränar fint efter det och ska komma till start med bra form. Han står dock lite hårt inne i loppet och att vinna blir svårt, men en skaplig placering ligger inom räckhåll. Han är skaplig från start och vi ska kunna hitta ner i ett bra läge. Distansen är ett klart plus för hans del. Ingen ändring, säger Per Henriksen.
8 Västerbo Imtheman känns jättefin i träningen och är väldigt gynnad av att springa långt. Läget blev dock iskallt och trots att det är lite bättre att få spår åtta i ett långlopp än över sprinterdistans tror jag det blir svårt att räcka till seger. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp och tjänar lite pengar. Ingen ändring, säger Juhani Partanen.
9 Condior var jättebra vid segern senast och bet i bra när han fick chansen på stretchen. Han visade framförallt att han inte är beroende av ledningen, och det kan komma väl till pass nu när han lottades till ett bakspår. Lång distans är kanske inte hans favorit egentligen, men eftersom det ser ut att kunna bli ett smyglopp den här gången ökar ju chanserna. Jag tycker vi kan vara lite förhoppningsfulla inför lördagen. Balansen får vi se lite med, men det kan bli helstängt, säger Oskar Florhed i stallet.
11 Stepping Moneyboy har verkligen fin form för dagen, men missgynnas kraftigt av bakspår då han både är kvick från början och trivs allra bäst när han är med därframme – även om han går bra bakifrån också. Distansen passar fint och kanske hinner det ändå lösa sig, men på det hela känns det chansartat och jag tror det blir svårt att vinna. Eventuellt kör vi med vanlig vagn denna gång
också, säger Eric Martinsson.
12 Eros Zola kommer med en fin segerrad och har inte haft några större problem med motståndet hemma i Danmark. Spår tolv var såklart inte det jag önskade, särskilt inte i Örebro, men eftersom det är lång distans kompenserar det en aning. Jag måste tro på honom med tanke på hur han sett ut på sistone. Inga ändringar – barfota runt om, säger Flemming Jensen.

Lopp 7

1 Master Sånna var duktig som tvåa senast men gick inte att slå Devils Tongue den dagen. Den här gången är läget bättre och han kan öppna snabbt. Jag blir inte förvånad om Robert laddar på och testar i spets. Eventuellt kör vi med helstängt vilket gör honom ännu rappare från start, säger Oskar Florhed i stallet.

3 B.G.Pastor Jonte kör jag för första gången. Han felade senast när han trampade lite fel men Jörgen sa att han kändes fin. Jag tycker att detta är en häst som känns bättre och bättre och kan inte klaga på utgångsläget heller. Tanken är att köra med vanlig vagn den här gången. Barfota runt om, säger Flemming Jensen.

5 Hipster Am var jag orolig för inför senaste starten då många ”experter” menade på att han inte fungerar bakifrån, så till slut började jag att tvivla själv. Därför var det extra skönt att se att han gjorde ett så bra lopp och vann enkelt. Bättre läge nu och min häst är snabb ut, men jag kan inte bedöma om han kan ta ledningen. Distansen är perfekt och han gör säkert ett bra lopp – sedan får vi se hur långt det räcker. Han går som sist, säger Stefan P. Pettersson.

6 Vici Supreme har hittat en härlig form och då ville vi testa på V75 – inte minst då det nästan är på hemmaplan. Anledningen till den nyvunna formen är att han helt enkelt trivs med livet; vi har gjort lite småsaker för att han ska känna sig mer tillfreds, och ibland kan det räcka med det. Det är hårt emot och jag har inte några större förhoppningar. Det ska i alla fall bli spännande att se hur han står sig i V75-konkurrens. Han är rask ut, så jag tror han hittar en bra position. Inga ändringar, säger Kåre Axelsson.

7 S.G.Kingstone är lite svår att räkna på, men det finns fin kapacitet i honom. Han är anmäld barfota runt om men det beror lite på hur banan är. Kanske ett skrällbud, säger Roger Walmann.

8 Bravo Sabotage skötte sig senast och kunde vinna säkert. Han dras med en del fräschörproblem men känns fin så vi provar igen, men han känns bortlottad. Inga ändringar, säger Ola Samuelsson.

9 Zenato har toppform, men detta är ett tufft lopp och vi får smyga med och se hur långt det räcker. Vi lånar en jänkarvagn till denna start, säger Bengt Berg.

10 Roc Star Joli ströks för en halsinfektion inför en tilltänkt start, och det är möjligt att han hade behövt det loppet i sig, men å andra sidan brukar han gå bra efter vila. Läget blev helt fel; med ett framspår i Örebro hade jag trott på bra chans, men nu får jag vara lite försiktigare. Han funkar bakifrån, men han kan ju inte utnyttja sin startsnabbhet, och det är hans bästa vapen. Det blir i alla fall ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen